Gipszkarton fülke: tervezési lehetőségek

A gipszkarton fülke egy nagyszerű ötlet egy nappali, hálószoba vagy konyha számára. Ez a tervezési megoldás sok variációval és gyártási módszerrel rendelkezik. Még a tapasztalatlan kézművesek is képesek lesznek felépíteni egy olyan rést, amely megnövelheti a meglévő belső teret és hangsúlyozhatja színeit és anyagait.

Jellemzők és előnyök

A gipszkarton (gipszkarton) televíziójának házi résszel látványos és funkcionális lehet. A belső tér összes elemének összekapcsolásával meghatározhatja a rekeszek méretét, számát, színét és alakját. Belsejében könnyen elrejtheti a vezetékeket, és a további világítás megteremti a szükséges hangsúlyokat.

A megoldás előnyei a következők:

 • egy hasonló teljesítmény szinte minden teljesítménynél olcsóbb lesz, mint a személyre szabott szekrénybútorok;
 • a telepítés nem sok időt vesz igénybe, még egy kezdőépítő is;
 • megfelelő résszel, a rést drága és tiszta;
 • a dekoratív mélyedés megvédi a tévét a leesésektől;
 • a fülke helyettesíti a csuklós polcokat, a nagyméretű talapzatot és a nagy teret eszik;
 • ideális zónákba rendezésre, partíciók vagy nagy szekrények használata nélkül;
 • a TV-n kívül a fülkében a hangszórórendszert is fel lehet szerelni, és teljes körű házimozirendszert kap;
 • a szigetelés további bónusz minden meglévő plusz számára.

  Ez a design egy mínusz, de talán csak egy: vizuálisan a szoba kisebbnek tűnik.

  Azonban a gipszkarton fülkéket gyakran egy helyiség közepére telepítik, csak a tér megosztása céljából.

  modell

  A TV népszerűsítésének számos népszerű formája közül a legnépszerűbbek a három.

  • A fal. Úgy néz ki, mint egy teljeskörű fal, ahol a televízió és a díszítőelemek vannak.
  • Kandalló. A TV alatt van egy dekoratív kandalló, amely további megvilágítással díszíthető a nagyobb kényelem érdekében. A kandalló TV-ként is használható.
  • Ablakot. A felfüggesztett építés több szinten egyfajta portált teremt a nappaliban.

   A világítás nagyon fontos szerepet játszik a végső szerkezet megjelenésében. A legbiztonságosabb megoldás a spotlámpa vagy a LED szalag. Elegáns hatást érhet el a neonszálakkal. Általában a technika mögött helyezkednek el, és a rést körülveszik. Ezzel a kialakítással érdemes figyelembe venni, hogy a fényt nem szabad a szobába irányítani, különben túl világos lesz. Ugyanez vonatkozik a pontlámpákra is.

   Az optimális fényárnyék meleg sárga vagy fehér. Neon színeket (piros, kék, zöld) csak TV-nézés közben kell bekapcsolni.

   A gipszkartonban is kivághatja az eredeti alakot, és egyfajta keretet hoz létre a TV körül. A háttérvilágítás módban érdekes árnyékok jelennek meg.

   A sarokrésszel van egy hely is, de nagy teret feltételez a teremben, különben a design nehézkesnek tűnik.

   A TV-állvány már régóta elvesztette relevanciáját, mivel a fülkék egyre népszerűbbek. Ez nem meglepő: a telepítés és a gyártás egyszerűsége és az olcsó anyagok szerepe van.

   Érdekes tervezési megoldások

   Mielőtt elkezdené, gondolkodnia kell a projektről az egész szoba kialakítása és mérete tekintetében.

   A tervezési megoldások változatai a következők lehetnek:

   • bemetszés ívelt elemekkel;
   • négyszögletes vagy négyszögletes horony;
   • egy kiegészítő résszel rendelkező dekorációs vázák, könyvek, oszlopok stb.
   • háttérvilágítású fülke.

   A falba való pozícionálás útján lehetőség van nyílt kiválasztásra (egy nagy párkány a falon, amelynek hátsó falán a TV található) és a beépített (a TV nem nyúlik ki, hanem teljesen be van építve a rést).

   A dizájn ötlet egy rés formája meglehetősen népszerű, amelynek kialakítása a mennyezetig a padlóig terjed. Ebben az esetben a TV-készülék mögött a fal egy részének kivágása különleges módon kombinálható a szobában lévő falak színével.

   Egy szekrény formájában dekoratív rést építhet, és elrejtheti a TV-t egy függöny vagy ajtó mögött.

   Gyakran a klasszikus belső terekben a gipszkarton fülkék a mesterséges kővel vannak díszítve. Folyékony körmökhöz vagy építési ragasztóhoz csatlakozik. A high-tech stílusban ez a megoldás nem fog működni. Leggyakrabban kandalló formájában díszített kő díszítő fülkéket díszítenek.

   Fontos megjegyezni, hogy a TV-nek és a kandallónak nem szabad vizuálisan "nyomni" egymást, vagyis megközelítőleg azonos méretűnek kell lennie.

   A TV-t néha keretezik. Ez a képalkotó műhelyek szakemberei számára készült munka, de erős vágyával megpróbálhatsz valami hasonlót csinálni.

   Kiváló lehetőség lenne a fal mögött a fal mögötti képek díszítése. Ez a megoldás beléphet bármely belső terembe, mert a keretek és a festmények megválasztását csak a képzelet korlátozza. De ha nincs elég jó ötlete a festmények kiválasztására és kombinációjára, akkor egyszerűbb megoldás - kész vinil matricák. Lehetnek bármilyen méretűek és alakzatok: állatok, növények, városi elrendezés vagy egyszerűen geometriai formák. Itt meg kell próbálnia kiválasztani a legjobb megoldást egy adott szoba tervezéséhez.

   Ha valami szokatlan és egyedülálló, díszítse a falat a TV bambusz mögött. Az ilyen környezetbarát stílusú vászon majdnem bármilyen belső térbe illeszkedik.

   Gyakran a textileket is használják a fülkék befejezésére. A legjobb, ha természetes szöveteket használunk, amelyek színesen kombinálhatók bútorokkal és tapétákkal. Ha a design a szoba kialakításának központi alakja, akkor a kontraszt is megfelelő lesz.

   Független termelés

   Nem olyan nehéz, hogy saját kezűleg készítsen egy gipszkarton rést. Az egyszerű utasítások lépésről lépésre történő végrehajtásával pár nap múlva kezelheti azt. Az eredmény sokkal kellemesebb megcsodálni, ha tudod, hogy ilyen szépséget tettél javítási szakemberek segítsége nélkül.

   • Először meg kell határoznia a rést és annak méretét. Meg kell mérni a kívánt területet, győződjön meg róla, hogy a TV gond nélkül lép be oda, és jelöljön meg egy jelölést. A folyamat jobb megértése és megértése érdekében rajzokat készíthet. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a TV-készülék nem közelíthető meg, jobb szabad helyet hagyni a szellőzéshez és a későbbi kényelmesebb tisztításhoz.
   • Nem szükséges, hogy egy négyszögletes bemélyedést hurkoljon. Az űrlap bármilyen lehet - gondolom, hogy melyik jövedelmezőbb lesz a belső térben.
   • Ezenkívül a jelöléseknek megfelelően profilprofilokat kell felszerelni, amelyek csavarokkal vannak rögzítve. Az ilyen profilok acélszalagból készülnek és keretként szolgálnak a gipszkarton rögzítéséhez.
   • Ezután elhelyezheti a vezetékeket a TV-ről, aljzatokról és belső szerelvényekről, ha rendelkezésre állnak.
   • A következő lépés a gipszkarton fektetése. Alkatrészek vágásakor gondoskodni kell arról, hogy a csatlakozások pontosan egybeesjenek, és sehol sehol ne legyenek kiálló részek vagy mélyedések, még akkor sem, ha kicsi.
   • A gipszkarton lapok kerületénél további profilokat kell telepíteni (ugyanolyan méretűek, mint a korábban telepítettek). Ez szükséges a termék további szilárdságához. Csavarokkal rögzítse az összes részletet a vezetőprofilon.
   • Továbbra is befejeződik a befejező fülke. Ez az ízületek feltöltése, alapozó, csiszolás, festés, világítás felszerelése és minden egyéb szükséges a befejezés konkrét esetben.
   • A befejező munka befejeztével a TV-t felakaszthatja.Általában a készlet zárójeleket tartalmaz, amelyeket a gipszkartonhoz kell csatlakoztatni.
   • És természetesen dekor. Gyertyák, dekoratív figurák, vázák, virágok, festmények és fényképek - mindez a leleményességtől és a képzeletektől függ.

   Hasznos tippek

   • Ha a szoba klasszikus stílusban készült, akkor a legjobb lenne szimmetrikus polcok és hornyok. Ez segít abban, hogy az egész kompozíció statikusabb legyen.
   • Az aszimmetria a minimalizmus és a csúcstechnológia területén megfelelő lesz. Itt lóghat a TV nem a fal közepén. Ezt az opciót gyakrabban használják zónákra osztott helyiségekben.
   • Fontos, hogy a munka megkezdése előtt döntsön, hogy a TV állványon áll-e, vagy a falon lóg. Ebből függ a niche méretétől.
   • Játssz a színekkel - ha egy szobában világos tónusok uralkodnak, akkor a fülke sötétebbnek kell lennie több tónussal, és fordítva.
   • Ha rengeteg idő és vágy van, hogy a niche eredeti és egyedülálló legyen, akkor egy mozaik-vonalas rajz lesz a tökéletes megoldás. Az ilyen munka több mint egy hétig tarthat, de az eredmény minden bizonnyal meghaladja az összes várakozást.
   • A kerület körül virágzó cserjék kevésbé bonyolultak lesznek, de nem kevésbé szép elemek a díszítésben.
   • A rajz és a munkaterv elkészítéséhez, a kényelem érdekében a falat egy ceruzával lehet egyenletesen felosztani, előzetesen felvázolva a jövőbeli rést.
   • Többféle típusú gipszkarton van. Bármelyik résszel először egy nedvességálló opciót kell választania. Válasszuk ki a kívánt vastagságot, a márka alakjának és méreteinek, valamint a polcok díszítésének súlyosságának függvényében.
   • A huzalozás egy része a lábazat alá helyezhető. A modern műanyag modellek csak erre utalnak.
   • Gyakran kényelmesebb először teljesen összeszerelni a keretet, majd csatolni a falhoz.
   • Ha a fülke egészen a padlóig megy, akkor valószínűleg nem lesz elég falra szerelhető léc. A struktúra minden részét rögzíteni kell.
   • Ha a kivitelhez tapéta ragasztás tartozik, célszerű a teljes rést a jobb ragasztáshoz használt alapozóval kezelni.
   • Jobb, ha nem használ egy falat egy ablakkal, hogy felépítsenek egy rést, mivel lehetséges, hogy megtörik a világítást a szobában.
   • Még a tervezési szakaszban is figyelembe kell venni az összes értékesítési pont helyét, valamint azt, hogy melyikeket használják, és ahol az elektromos vezetékek futnak.
   • A niche méretének kiszámításakor ne feledje, hogy időben, egy másik, nagyobb méretű plazmát szerezhet. De még akkor is, ha az új berendezés nem illeszkedik a meglévő "keretrendszerbe", csak egy újabb ok lesz egy kis építési projekt újbóli elindítására, új képzelet és találékonyság megjelenítésére.
   • Ne félj a fát használni a díszítéshez. Több időt vesz igénybe, mint a festés vagy a gitt, de melegebbé és kényelmesebbé teszi a teljes képet.
   • Ha egy darabot vagy egy tükröt használ a rés befejezéséhez, meg kell felelnie az összes biztonsági intézkedésnek. A legjobb, ha zúzáshoz használjon egy vastag ruhát (és lehetőleg többet) és egy kalapácsot. Győződjön meg róla, hogy a munka után kis darabok nem terjednek a padlóra. A háziállatok a helyiségben végzett munka során jobbak, ha nem engedik.

   Gyönyörű példák az inspirációra.

   • Egy szép példa a minimalizmus építésére egy hosszú állvány és egyszerű polcok, amelyek egymással párhuzamosak.
   • Ebben a példában a mesterséges kő díszítése a szoba hátterében kiemelkedik, de nagyon megfelelőnek és eredetinek tűnik.
   • A klasszikus belső tér szerelmesei tetszeni fognak a TV-t kialakító nyitott keretű keretben. Valószínűtlen, hogy egy nem szakember képes lesz valami hasonlót készíteni önmagában, de a keretező műhelyek megmentésre kerülnek.
   • A teljesen integrált TV-vel ellátott rés nagyon stílusos. Ez a kialakítás azonban vizuálisan csökkentheti a szoba helyét, így ideális lesz csak nagy helyiségekben.
   • Egy másik lehetőség a fülkében lévő fülke számára. Minden itt összefonódik: egy kő, polcok, kandalló és egy kis szekrény.
   • A természetes faszerkezettel rendelkező szerkezet nagyon drága és kiváló minőségű.
   • Az ívelt formák a teljes belső lágyságot és melegséget adják. Nem olyan szigorú, mint a négyszögletes és négyszögletes rések.
   • És itt van egy lehetőség arra, hogy a TV-hez egy konyhát helyezzen el. Sok hely nem vesz igénybe, és nem tűnik el a látványtól.
   • A képek regisztrálása ideálisan alkalmas egy hálószobában található fülkéhez.
   • A konyha a konyhában is nagyon organikusan illeszkedik a munkafelület fölé, így megnézheti a főzősort és főzhet egyidejűleg.
   • A tömör fa ágynemű formája nagyon érdekesnek tűnik. Ez a kialakítás jól illeszkedik a klasszikus és minimalista stílusú nappaliba.
   • Kevés ember csinálja ezt, de az ablak előtt egy kis rést lehet elhelyezni. A bútorok, tapéta és dekor elemek sikeres kombinációjával nagyon szokatlan lesz.

   További információ arról, hogyan készítsünk egy rést egy TV-hez a gipszkartonról saját kezével, lásd az alábbi videót.

   Comments
    szerző
   Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

   Bejárat

   Nappali

   hálószoba