Knauf gipszkarton: tulajdonságok és finomságok

A Knauf gipszkarton egy nagyon népszerű anyag a belsőépítészetben, és nagy választékban képviselteti magát a hazai piacon. Az egyedülálló nyersanyag segítségével megvalósíthatja a legdrágább tervezési ötleteket és a szerző belső összetételét.

Jellemzők

A gipszkarton lapok jól vághatók egy szokásos éles késsel, és jól fűrészeltek és tökéletesen hajlítottak. Bármilyen alakzatú elemet kivághatunk az anyagból, különböző méretű furatokon keresztül vágva. A gipszkarton befejezésének és a munkaerőköltségnek a feltételei a fele és gipsz esetében ugyanolyan mennyiségű munkához szükségesek. A gipszlemezek telepítése csavarokkal, csavarokkal, gipsz ragasztóval és speciális szalaggal történik.

Műszaki adatok

A Knauf gipszkarton lemezekből áll és két kartonlap között elhelyezett vakolatból áll. A gipsz bizonyos tulajdonságainak megadásához különböző komponenseket adunk. Ezek javítják a szilárdságot, a nedvességállóságot és a hajlékonyságot. Adalékanyagként erősítő, ragasztó és módosító adalékokat használnak. Az anyag megfelel a GOST 6266-97 szabványnak, valamint az európai szabvány DIN-18180 szerinti tanúsítványainak.

A gipszkarton többszintű mennyezeti szerkezetek kialakítására szolgál falakhoz, rések és ívek kialakításához, a válaszfalak építéséhez és a belső dekoratív elemek kialakításához. A kartonlapok színe megfelel sajátosságaiknak. Ez megkönnyíti az anyag vizuális kiválasztását az építkezéseken és a boltokban.

méretek

A lapméretek a gipszkarton céljától függenek, és 2-4 méter hosszúak, 60 és 120 cm szélességűek, az anyag vastagsága 6,5-24 mm. A leggyakoribb a mérete 2,5 x 1,2 m, vastagsága 12,5 mm.

Szerviz élettartama

A Knauf gipszkarton meglehetősen tartós és tartós anyag. A szerelési és üzemeltetési feltételeknek megfelelően az élettartam legalább 25 év.

előnyök

A Knauf gipszkartonokat a kategóriájuk legkedveltebb termékének tekintik, mivel számos tagadhatatlan előnye van:

 • az anyag alacsony hővezetési együtthatója kiküszöböli a hőveszteséget és segít fenntartani a helyiség hőmérsékletét;
 • a magas hangelnyelő tulajdonságok lehetővé teszik a gipszkarton használatát minden típusú lakó- és nyilvános épület befejezésében, ugyanakkor biztosítják a helyiségek magas szintű védelmét a nem kívánt akusztikus zajtól;
 • teljes körű biztonság a toxikus és mérgező anyagok hiánya miatt a lemezek összetételében, amelyet a szükséges megfelelőségi igazolások is megerősítenek;
 • A kiváló nedvességállóság és a jó vízlepergető tulajdonságok lehetővé teszik, hogy az anyagot magas páratartalmú helyiségek, valamint hirtelen hőmérséklet-ugrások és kondenzációs hajlamok befejezéséhez használják;
 • az anyaghigiénia biztosítja a káros baktériumok hiányát, valamint a penész és a penész megjelenését;
 • a gipszkarton felülete univerzális és mindenféle befejező anyaggal burkolható;
 • az anyag azon képessége, hogy felszívja a felesleges nedvességet, és ha szükséges, térjen vissza egy kedvező mikroklíma kialakulásához a szobában;
 • a gipszkarton nem éghetősége lehetővé teszi, hogy ellenálljon a nyílt tűz hatásának, ne gyulladjon meg és ne füstöljön.

Alkalmazási kör

A Knauf gipszkartonokat belső és külső felületre is használják. Az anyagot széles körben használják falak kiegyenlítésére és belső kompozíciók kialakítására.Segítségével a mennyezet többszintű kialakítása, a fülkék építése és a belső és dekoratív válaszfalak építése. A lapok lekerekített formájú képessége lehetővé teszi a szokatlan tervezési döntések végrehajtását művészi képek készítésekor és széles körű teret biztosít a tervezők munkájának.

A lapokat gyakran használják hangszigetelő anyagként. Ebből a célból a falra vagy a mennyezetre egyenes vagy hosszúkás perforált akasztók vannak rögzítve, amelyek egy megerősített vezetőprofilra vannak szerelve a szigetelő és a gipszkarton következő telepítésével. A varratok tömítését egy speciális szalag segítségével végezzük, amely további felületkezelést és feltöltést tesz lehetővé. Ez a technológiai megoldás lehetővé teszi a kiváló hangszigetelési eredmények elérését és a kényelmes tartózkodást a szobában.

típusok

A Knauf számos módosítást indított e rugalmas, vízálló és tűzálló anyagból.

Az alkalmazás helye szerint a következő típusú termékeket különböztetjük meg:

 • fal - amelynek vastagsága meghaladja a 12,5 mm-t, és függőleges felületek rögzítésére szolgál;
 • mennyezet - 9,5 mm vastagságú, nem kevesebb, mint 30 kg, és többszintes mennyezeti szerkezetek kialakítására szolgál;
 • ívelt, 6,5 mm vastagságú, és ívelt felületek létrehozására használják.

Az üzemi körülmények és az alkalmazott vakolat töltőanyagok szerint az anyag négy típusra oszlik.

 • GSP-DFH 3IR gipszkarton nagyon jó minőségű, környezetbarát termék, nagy szilárdsággal, ütésállósággal, nagy sűrűséggel és nedvességállósággal. Falburkolatokhoz, függesztett mennyezetek szereléséhez és belső válaszfalak kialakításához használják. A lemezek félkör alakú élekkel vannak ellátva, amelyek biztosítják a szoros ízületek kialakulását. Ez a fajta gipszkarton a GOST 32 614 2012 szabvány szerint készül. A jelölés az anyag típusát, a szabványt, a hosszanti élek típusát és méreteit mutatja. Például egy 2,5 m hosszú, félköríves, 1,2 m szélességű és 12,5 mm vastagságú lemezeket a következőképpen jelölünk: DFH 3IR GOST - 32 614 2012 (EN 520 - 2009) PLUK 12,5 = 12 00 = 25 00

Az anyagot mindenféle dekoratív befejezéshez használják, beleértve a kerámialapokat és a nehéz tapétákat. A magas nedvességtartalmú helyiségekben használt gipszkarton felületének vízálló alapozó, festék vagy csempe formájában kell lennie. Az ilyen típusú gipszkarton rögzítéséhez használja az XTN csavarokat. Egy lap területe 3 m2, súlya - 37,5 kg. Az anyag megfelel a KM1 tűzvédelmi osztálynak.

 • Tűzálló gipszkarton GSP-DF olyan termék, amelynek fokozott ellenállása a gipszrétegnek a nyílt tűz hatására. Belső és dekoratív válaszfalak, tűzálló szerkezetek és zsanéros mennyezeti szerkezetek építésére használják. Az oldalsó élek a kartonréteg széleivel vannak összecsukva, a gipszmagot kötő komponensek és erősítőanyagok alkalmazásával állítjuk elő. A kartonlapok tapadását a maghoz ragasztóanyaggal végezzük, amely biztosítja a lemezek integritásának stabilitását és jelentősen növeli élettartamukat. Az anyag alkalmas minden típusú dekoratív bevonat befejezésére, és minden típusú lakóépületben és közterületen használható.

Példa a tűzálló lap GKL jelölésére 2500x1200x12,5 mm méretekkel: DF GOST 32 614 2012 (EN 52 = 2009) PLUK 12,5 = 12 00 = 25 00. Az ilyen típusú gipszkarton alacsony páratartalmú körülmények között használható. A lap elülső oldala rózsaszín árnyalattal, a háton pedig szürke. A lemezek hossza 2-4 m, szélessége 60 és 120 cm, vastagsága 12,5, 14 és 16 mm.Az anyagnak nagyon magas a tűzállósága, a gyúlékonyság a G1-nek felel meg, és a GOST 30244 szabályozza. A lemezek nem tartalmaznak mérgező anyagokat, és az emberi test savasságának mutatóival megegyező savasságúak. Ennek köszönhetően a GCR használható gyermek- és egészségügyi intézményekben, valamint az allergiás reakciókban szenvedő emberek szobáinak díszítésére is.

 • GSP-N2 gipszkarton nedvességálló Ez egy gipszlemez, amelynek magja magában foglalja a nedvesség felszívódását csökkentő adalékokat. A HL-t különböző rétegű álmennyezeti szerkezetek beépítésére használják, belső és dekoratív válaszfalak és ívek kialakítására, valamint különösen nedves helyiségekben hangelnyelő szerkezeteket. A félkör alakú vékony élek karton élekkel vannak összecsukva, és biztosítják a lemezek közötti szoros kötések kialakulását.

Az anyag alkalmas bármilyen dekoratív fedőréteg felhordására, beleértve a tapétázást, a csempe vagy a festést. A káros összetevők összetételének hiánya lehetővé teszi a gipszkarton használatát minden típusú lakó- és nyilvános épületben, beleértve a gyermek- és orvosi létesítményeket is. A GKLV 2000 és 4000 mm közötti, 600 és 1200 mm szélességű, 6,5, 9,5, 12,5, 14 és 16 mm vastagságú, zöld színű kartondobozokkal. A leggyakoribb a 2500x1200x9,5 mm. A gipsz sűrűsége 1250 kg / m3.

 • Gipszkarton nedvességálló GSP-DF H2 egyesíti a nedvességálló és tűzálló fajok alapvető tulajdonságait. Ez az univerzális, nem éghető anyag, amely bármilyen dekoratív bevonat bélésére alkalmas, többszintes mennyezeti szerkezetek kialakítására, belső és dekoratív válaszfalak létrehozására, ívek és fülkék építésére, valamint fali díszítésre szolgál. Az oldalsó él kartonpapírral van összecsukva, és félkör alakú finom kialakítású. Ez hozzájárul a lemezek közötti sűrűbb kötések kialakításához. A toxikus és toxikus zárványok összetételének hiánya lehetővé teszi a gipszkarton használatát minden típusú helyiség befejezéséhez.

Az alkatrészek telepítését és a gipszkarton telepítését a tiszta padló telepítése előtt kell elvégezni, legalább 10 fokos hőmérsékleten, minden nedves, vízvezeték és elektromos munkát be kell fejezni. Fektetés előtt a lemezeket akklimatizálni kell a javított helyiségben, ha alacsony hőmérsékleten szállítják vagy tárolják őket. Az anyag jól szellőztetett és kényelmes mikroklímát biztosít a szobában. A lapok megfelelnek az összes nemzetközi szabványnak, és rendelkeznek a szükséges tanúsítványokkal és tanúsítványokkal. A termékek kartonpapírja piros színű. A lemezeket különböző méretekben állítják elő, amelyek közül a leggyakoribb a 3000x1200x12,5 mm.

Vélemények

A Knauf Drywall népszerű befejező anyag, és sok pozitív véleményt kapott. A fogyasztók az anyag környezetvédelmének magas szintjét és annak minden típusú lakóhelyiségben, beleértve a gyermekszobákat és hálószobákat is, használják. Felhívjuk a figyelmet a gipszkarton javított nedvességállóságára is, amely lehetővé teszi a fürdőszoba, a fürdőszoba és a konyha befejezését. Ez a kiváló hangelnyelő anyag csökkenti a helyiség akusztikáját. Az előnyök közé tartozik a lapok jó rugalmassága, így ez a hajlító anyag lehetőséget nyújt a merész építészeti és tervezési megoldások megvalósítására az irodák, lakások és a nyilvános terek tervezésében. Az anyag rendelkezésre állása és alacsony költsége is van.

A hátrányok közé tartozik a kartonréteg színe és az anyag célja közötti eltérés, amely bár ritkán történik. Ezért a vásárláskor nem csak a kartonhéj színére kell összpontosítania, hanem gondosan olvassa el a termék címkéjét is.Ez segít kiválasztani a megfelelő típusú gipszet és befejezni a szobát az összes szükséges szabványnak megfelelően.

Mesterkurzus a Knauf gipszkarton mennyezetre, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba