GVL listák: alkalmazási típusok és hatókör

A gipszkarton szilárdan belépett az életünkbe. Alkalmazásuk rendkívül széles - nélkülözhetetlenek a falak díszítésében és a belsőépítészeti tervek felépítésében - ívek, fülkék, többszintes mennyezet. Ugyanakkor az anyagnak jelentős hátránya van - nem ellenáll a nehéz tárgyaknak, így ahhoz, hogy egy nagy súlyú díszítőelemet rögzítsen, speciális tartóelemeket kell felszerelni.

Kevés ember tudja, de ez a probléma nagyon könnyen megoldható. A gipszkartonnak van egy analógja, amely ellenáll a gravitációnak - ez egy gipsz rostlemez vagy egy gipszszállemez.

Különleges jellemzők

A gipszszálas lapok gipszből készült, cellulóz hozzáadásával készült befejező anyag, amely a gipszrészecskék erősebb kötéséhez szükséges. Vizuálisan hasonló a GCR-hez, de nagyobb erősségű.

A GVL összetételében a gipsz körülbelül 80%, a cellulóz részesedése 20%. A nyersanyagot keverjük és préseljük, és az ilyen feldolgozás eredményeként standard gipszszál-lapot kapunk. Ez egy homogén szerkezeti lemez, papírhéj nélkül.

Egyébként a gipszszál környezetbarát anyag, és a gyártásához használt cellulóz újrahasznosított anyagokból készül, ami lehetővé teszi, hogy nemcsak a tiszta környezetet vigyázzuk, hanem jelentősen csökkentsük a lemezek gyártási költségeit, és így az oroszok számára megfizethető árat kapnak.

Az egyenletesség és a keménység mellett a gipszszál specifikus paramétere a nedvességtartalom fenntartásának képessége. Megnövekedett sebességgel a lemez elnyeli a felesleges nedvességet, és ha a levegő száraz, éppen ellenkezőleg, azt kiárasztja.

Egyébként GVLV-lemezeket állítunk elő, amelyek ellenállnak a nedvességnek, ami egyfajta GFL.

Nagy szilárdsága miatt az anyag viszkozitása optimális. A födém nagyon műanyag, de nem morzsolódik, ami megkülönbözteti az anyagot a gipszkartontól. Tehát, ha GVL-ben egy köröm kalapácsa, akkor a lap úgy fog tartani, mint a fa.

Előnyök és hátrányok

Mint minden építőanyag, a gipszrostnak is van előnye és hátránya.

A GVL-nek számos előnye van, amelyek lehetővé teszik, hogy gyakorlatilag bármilyen befejező munkában használják.

 • Ökológiai biztonság. Mivel a gipszszál és a gipsz a gipszszálak összetételében túlnyomórészt szintetikus komponensek hozzáadása nélkül dominál, ez az anyag környezetbarát, nem káros és mérgező anyagokat bocsát ki, így biztonságosan használható a gyermekszobákban, valamint az egészségügyi központokban. Nem okoz allergiát.
 • Az egészséges beltéri klíma fenntartása. A gipszszálas lemez mikroporózus szerkezetű, ami azt eredményezi, hogy a lemez „lélegzik”, a levegő szabadon hatol át rajta, megakadályozza a gomba megjelenését és a veszélyes penész szaporodását.

A GVL-nek jó a higroszkópossága és a hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenálló képessége, így magas vagy alacsony páratartalmú helyiségekben, valamint hideg, alacsony hőmérsékletű házakban is telepíthető.

 • Tartósság és kopásállóság. A gipszszál erősen tartós, jelentős súlyt tud elviselni, ezért a belsőépítészet kialakításánál indokolt használata - a fülkék, a pódiumok stb. - A födémre erős tárgyak rögzítéséhez nincs szükség speciális övek felszerelésére és technikai eszközök használatára. csavarja be a csavart, ahogyan azt a fa felületeken végezzük.
 • Kopásálló anyagAz ütközéskor nem deformálódik, ezért gyakran használják padlóburkolat vagy padlóburkolat szerelésére.
 • A magas viszkozitás lehetővé teszi, hogy a gipszszál hulladékot és a csavarokat csavarja be.
 • Az anyag speciális szerkezete praktikus és tartósvá teszi - a műszaki jellemzők sok évig változatlanok maradnak. Ez egyébként megkülönbözteti a GVL-t a gipszkartontól, amely az idő múlásával lebomlik, és gipszrészecskéket szabadít fel a levegőbe. Az ilyen megsemmisítés gyakran allergiákat és betegségeket okoz a felnőttek és gyermekek tüdőrendszerében.
 • Az anyag hővezető képessége alacsony, ezért a helyiségek hőszigetelésére használják.
 • A GVL telepítése jelentősen csökkentheti a zajszintet. A GVL méretétől függően ez a szám 35-40 dB-rel csökkenthető, ezért a gipszszál optimális a helyiségek és a hálószobák befejezéséhez.
 • Kis súly A GVL tömege több, mint egy gipszkarton lap, de szállításához nincs szükség speciális mechanizmusokra - könnyen áthelyezhető egyedül, felemelhető és a telepítés során a kívánt helyzetben tartható.
 • Fagyállóság. A GVL másik előnye, hogy ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. Igazolták, hogy az anyag nem reped meg még 10-szeres fagyasztás után, majd a leolvasztás után. Ez teszi az alacsony hőmérsékletű helyiségekben a ritkán és elégtelenül fűtött helyiségekben a gipszszálak használatát a befejező munkákhoz.

Az anyag minden előnyével több hátránya van.

A nagy szilárdság és a mínusz - a GVL-t nehéz meghajlítani, ezért ívelt formájú belső szerkezetek gyártásakor előnyben részesítik a gipszkartonot.

A gipszszálakat nehezebb vágni: ha a GCL-t bemetszettük, majd feldarabolják, akkor a GVL-ből származó lemezeket át kell vágni az elejétől a végéig. Ha megsérti ezt a szabályt, a burkolás közbeni törés és a további deformációk valószínűsége nő.

A lap nagy költsége szintén jelentős hátrány - a GVL lap jelentősen drágább, mint egy gipszkarton lemez. A mai napig a GVL ára meghaladja az azonos méretű rétegelt lemez, a DSV és az OSB lemezek árát, így a javításra szánt korlátozott költségvetés feltételei között a használat nem lehetséges.

Mint mondják vélemények, lapok gipsz rost hazai termelők egy kicsit por. Az idegen analógok azonban megfosztják ezt a hátrányt.

Itt talán és minden hiányossága gipszszálas lemez. Természetesen ezek az anyagok előnyeihez képest jelentéktelenek. Ezeket azonban figyelembe kell venni a javítások tervezésekor.

GVL és GKL: mi a különbség?

Nyilvánvaló, hogy a gipszkarton és a gipszrost sok hasonlósággal és különbséggel rendelkezik. A helyes választás nagymértékben attól függ, hogy milyen helyzetek és paraméterek vannak a helyszínen, ahol a befejezés megtörténik. Tehát a GVL optimális a lakossági, ipari és raktárhelyiségek számára. A házak és apartmanok oszlopainak és íveinek gyártásához a szakértők azt ajánlják, hogy előnyben részesítsék a gipszkarton lemezeit.

Lássuk, mi a fő különbség a két gipsz alapú anyag között.

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a GVL és a GKL termelési technológiája más. A gipszkarton gyártása a szendvics alapelvén alapul (két réteg sűrű karton és sűrű réteg a vakolat között). A GVL-ben a cellulózfragmenseket először a gipszkeverékbe helyezik, és ismételten préselik, ami a GVL szilárdságához és tűzállóságához vezet.

A gipszkarton nem egyenletes szerkezetű, ezért nehéz vágni - amikor a fűrészelés során zsetonokat képeznek és összeomlanak. A szakértők azt tanácsolják, hogy a lapot egész darabokban használják, míg a gipszszál szabadon illeszkedik a vágáshoz és a szükséges alakokhoz és méretekhez.

A gipszkarton előnye az, hogy nedvesítve rugalmassá válik, és amikor megszárad, helyreállítja az erődöt.

Ha a lemez a jövőben tapéta lesz, a GCR lesz az optimális választás.

A GKL lemezek nem olyan tartósak, mint a GKL, nem alkalmasak a belső díszítésre. A gipsz rost hideg ellenállása azonban magasabb, mint a gipszkarton. Az első hiba csak 15 fagyasztás után következik be, de a GCR-en - a 4. után.

A gipszszálak tűzállósága magasabb, az anyag nehezen gyullad, és nem támogatja az égést.

A két típusú lemez különböző teljesítményjellemzői különbségeket okoznak a felhasználási területeken. Tehát a mennyezeteknél jobb, ha gipszkartonot kapunk - ez egy könnyű anyag. Súlya megnehezíti a telepítési munkát, és ha a jövőben az építés összeomlik, amikor a vis maior helyzetek fordulnak elő, nem okoz jelentős károkat a lakások lakóinak egészségére és tulajdonára.

A belső válaszfalak telepítésekor a lemezek kiválasztása befolyásolja a tervezett építési formát. Kívánatos egy téglalap alakú nyílásokat kialakítani egy GVL-ből, ezek létrehozzák a szükséges merevséget és hangszigetelést. Itt a boltívek felszereléséhez a lekerekített dekor jobban előnyben részesíti a gipszkarton kompozíciókat.

A magas páratartalmú helyiségekben - fürdőkád, konyha, zuhanyzó, gipszrost alkalmas a magas higroszkóposságnak köszönhetően. A gipszkarton nem rendelkezik ilyen tulajdonságokkal, így hagyni kell a hálószobák és a vendégszobák kezelését.

Mindkét anyag jó környezetbarát., jó hőszigetelést és hangelnyelést mutatnak. Összetételükben nincsenek mérgező anyagok, nem bocsátanak ki szagot és nem vezetnek áramot. Ezért mind a gipszkartonlapot, mind a gipszkartonlapokat sikeresen fel lehet használni a fa- és téglaépítésben.

Típusok és jellemzők

A szabad piacon kétféle gipszszálas anyag van:

 1. szabvány;
 2. nedvességálló.

Nedvességálló gipszrost a konyhák, étkezdék és egyéb, magas páratartalmú helyiségekben történő telepítéshez ajánlott. Az anyag speciális hidrofób impregnálással van bevonva, amely megakadályozza a víz bejutását a födémbe, így a gipszszerkezet eredeti formában megmarad. Ez nagyon fontos, tekintettel a gipsz magas képességére a víz elnyelésére. Ez a fajta GVL szokásos helyiségekben is használható, különösen azért, mert az árak nem nagy mértékben meghaladják a GVL szabványlapjának költségét.

A gipszlemezeket az él típusa szerint is megosztják:

 • egyenes szélű, száraz esztrich felszereléséhez;
 • falsetto éllel - optimális a válaszfalak, falak és fülkék felszerelése.

A befejező lemezek szerint a GVL a következőképpen van felosztva:

 • csiszolt;
 • csiszolatlan.

A legtöbb gyártó esetében a lemezek mérete hagyományos: a vastagság 10 és 12 mm, hossza 2500 mm, szélessége 1200 mm. Az 1 cm vastagságú lapok falakhoz és 2 cm a padlókhoz, más gyártók más méreteket is találhatnak: hossza 2,5, 2,7 m és 3 m, szélessége 0,5 m és 1 m. 17 kg.

A gipszrost minőségének felmérése érdekében ismerkedjen meg fizikai paramétereivel.

Mint már említettük, a GVL 80% -a gipszből és 20% -os cellulózból áll. Ez a százalékarány +/- 5% -kal változhat. A szilárdsági paraméter 1,2-1,25 tn / cm3. Egyébként ez a mutató megegyezik a beton sűrűségével, és kétszer akkora, mint a vörös tégla megfelelő szintje. A sűrűség fordítottan arányos a lap vastagságával: GVL 10 vagy 12 mm esetén 1,2TNG / cm3, és 14 és 19 mm vastagsága esetén a paraméter 1,25TN / cm3.

A kiszámított szakítószilárdságot is meglehetősen magas szinten észleljük: egy hajlításnál 0,053 t / cm2, és a tömörítés során 0,1 t / cm2. Összehasonlításképpen - hasonló értékű, még az éles, tűsarkú sarok erős megnyomása sem károsíthatja a lap felületét.

Hővezetőképesség - 0,36 W mK-ig. A folyadék duzzadása egy nap után eléri a 1,5% -ot. A GVL ellenáll az égésnek.Ez egy olyan égésgátló készítmény, amely nem spontán gyullad és nem terjed a tűz felett.

Ilyen rendkívüli teljesítménytulajdonságokat tulajdonítanak a gyári speciális latex impregnáló kezelésnek.

Az anyag jó hangelnyelést mutat - 40 dB.

Összehasonlításképpen, az egyéb befejező anyagok hasonló mutatója:

 • A lemezek OSB-je - 18 DB;
 • DSP - 9 dB;
 • MDF - 20 dB;
 • Gipszkarton - 35Db;
 • A téglafal 44 DB;
 • Betonfal (16 cm) - 48 dB.

Melyiket választani?

A GVL anyagainak széles választéka lehetővé teszi a legkedvezőbb választási lehetőség kiválasztását bizonyos körülmények között, és jelentősen megtakarítja a nem szükséges fogyasztói tulajdonságok hiányát is.

Mint már említettük, a GVL standard és nedvességálló. A konyha, az étkező, a zuhanyzók és a szaniter-technikai zónák befejezéséhez nedvességálló lapokat használnak. Szabványos helyiségekben a hagyományos lemezeket részesítik előnyben, sokoldalúbbak és optimálisabbak a páratartalom és a levegő hőmérsékletének normál mutatóival rendelkező helyiségekben való telepítéshez.

Alkalmazási kör GVL széles. A lakóhelyiségek díszítésében, valamint termelési műhelyek, bevásárlóközpontok, raktárak, hangárok stb.

Az anyagot széles körben használják stílusos falak és válaszfalak telepítésére. A rostok használatával javulnak a raktárakban, a padláson és a tetőtérben lévő felületek működési jellemzői. A lemezeket gyakran alagsorba szerelik, mint a padló és a falak alapját, valamint a szekrény alapját.

A GVL antiallergén és környezetbarát tulajdonságai lehetővé tették, hogy a gyermekek oktatási intézményeiben és a gyermekek és serdülők kiegészítő oktatási központjaiban használják a lemezeket. És ez indokolt - a bevonat természetes besugárzása háromszor alacsonyabb, mint a vörös tégla!

A nagy merevségindex lehetővé tette a gipszszálak használatát, ahol szigorú követelményeket szabtak meg a szerkezet stabilitására (teniszpályák, tornateremek stb.).

A magas tűzállóság a liftes bányák, a menekülési útvonalak, az elektromos alállomások kályhák népszerűségéhez vezetett. Ugyanakkor a kazán, a kapcsolószekrény elosztása és más szerkezetek falainak javítása érdekében ajánlatos egy GKLVO-t vásárolni.

A gipszszálak használata a padlón nagyon népszerű. Ehhez vegye ki a magas páratartalmú panelt. Az alacsony tágulási együtthatónak köszönhetően az összes csukló szoros marad. A GVL egyaránt hatékonyan van szerelve fa- és fémkeretekre, és tökéletesen sík felületet hoz létre, amelyet csempével vagy festéssel tovább vágnak.

Gipszszálakat gyakran használnak az ajtók és ablakok számára a lejtők elrendezésében.

Eszközök és kiegészítő anyagok

A gipszrost megfelelő telepítéséhez az egyszerű szabályokat kell követnie. A gitt alkalmazása előtt ne távolítsa el a letörést. A munkában speciális csavarokat kell használni a GVL számára.

A lemezek előkészítéséhez azokat meg kell jelölni és vágni. Ezt egy fűrészgéppel vagy elektromos fűrészpel végezzük, és a peremet egy hámozófűrész segítségével dolgozzuk fel.

A minőségi munkához bizonyos anyagok szükségesek.

lemezek:

 • GVL szabvány;
 • nedvességálló GVL.

A megjelenítési keret háromféle profilja létezik:

 • csatlakozók;
 • rack,
 • falra szerelhető.

A rudakat bizonyos szerkezeti elemek rögzítésére vagy a profil alternatívájaként használják. Rögzítőelemek - csavarok, dübelek, horgonyok, konzolok és egyéb eszközök, amelyek a fémprofilok falakhoz történő felszereléséhez szükségesek.

Az előkészítéshez a falakra van szükség:

 • univerzális alapozó;
 • gitt a belső munkához;
 • serpyanka szalag;
 • speciális bélés.

Dekoratív díszítéshez:

 • belső festék;
 • nem szőtt, vinil vagy papír tapéta;
 • dekoratív vakolat;
 • csempe stb.

Minden szerszám megbirkózik a gipszszálakkal, merevsége és szilárdsága speciális eszközöket igényel:

 • ütni;
 • csavarhúzó;
 • olló fémhez;
 • GVL fűrész;
 • egy sor szabványos eszközt;
 • eszközök a munka befejezéséhez.

A megfelelően kiválasztott és zökkenőmentesen működő eszközök lehetővé teszik az összes munkát a legmagasabb szinten, valamint a deformáció és a gipszszál törését.

Technológiai munka

Nagyon gyakran azok a mesterek, akik önmagukban a gipszkarton telepítését végzik, úgy vélik, hogy a gipszkartonmal végzett munkát ugyanúgy végzik. És ez egy nagy hiba - a gipsz rost tartósabb és ugyanakkor törékenyebb. Az anyag könnyen törhető és nem hajlítható, így feldolgozása több szakképzettséget és technikai képzést igényel, mint a gipszkarton feldolgozása.

GVL vágószerszámok.

 • Építési kés legalább 12 mm vastag. Vigyázzon egy cserélhető pengékészletre. A munka folyamán gyakran tompa lesz, és rendszeresen módosítani kell őket.
 • A GVL speciális fűrészfűrész lehetővé teszi a lemez leválását por képződése nélkül.
 • Cirkulációs fűrész - a gipszrost vágásának leggyorsabb módja, de ugyanakkor a legtöbb poros. A csiszológépek használata csak jól szellőztetett helyeken engedélyezett a szem és a légutak védelme érdekében.
 • Homorítófűrész beépített porszívóval - egy másik hatékony lehetőség. Ugyanakkor az előzőhez hasonlóan építőüvegeket és légzőkészüléket kell használni.

Ügyeljen arra, hogy vigyázzon a munkahelyi biztonságra.

A következőképpen járjon el:

 • először meg kell jelölni, hogy a GVL-jelölővonal szükséges-e ahhoz, hogy pontosan rögzítse a vonalzót;
 • késsel, a jelölés többször történő megjelölésére, amíg a barázda mérete a lap teljes vastagságától 2⁄3;
 • tegyen egy speciális sínt a nyílás alá;
 • az anyagot gyorsan mozgassa.

Általában a GVL vágásakor sima élek képződnek, és az elrendezéssel kapcsolatban nincsenek problémák. Abban az esetben, ha szükség van egy kis beállításra, használhatja a leggyakoribb peeling síkot.

A standard árengedmény érdekében a cipővágó használata optimális.

Jelentős mennyiségű munkával előnyben kell részesíteni a routert. - A 2–4 mm-es lépésekkel rendelkező malmok használata lehetővé teszi, hogy a szükséges munkákat néhány megközelítéshez végezze. A bemetszést követően ne forgassa el és ne emelje fel a lapot, különben felrobbanhat.

váz

A gipszszálas lemezek beszerelése két fő módon történhet - keret és keret nélkül. Az első esetben egy keretet készítettünk, amelyre a lemezeket ezután rögzítjük. A második lemezen egy speciális ragasztóval közvetlenül a fal felületéhez ragasztjuk.

A hamis falszerkezet létrehozásának legjobb anyaga fémprofil lesz.

A munkákat a következő sorrendben végzik:

 • Szobajelölés - speciális szerszámok használatával a felületeken jelölések kerülnek felállításra, amelyekre a keret kerül felszerelésre.
 • A kezdőprofil telepítése lehetővé teszi a keret kerületi telepítését a szoba kerületén. Ehhez használjon horgonyt műanyagból vagy fémből készült béléssel. 40 mm mélységű, előre fúrt lyukakba vannak csavarozva. A profil szakaszain a főszerkezeteken a tömítés záródik.
 • A racknyílás beszerelése az ajtónyílással kezdődik, szélei pontosan egymásba épített kétoszlopos elemekből készülnek. Minden szükséges alkatrészt biztosan fából készült rudakkal rögzítenek. A jumper U-alakú hajlított állványokból készült.
 • A függőleges állványok kialakítása - a felső és alsó részből a kezdőprofilba kerülnek, a pálya kiszámítása úgy történik, hogy a gipszszállemez szélei a burkolás során pontosan a vezető közepére esnek. A lényeg az, hogy a kialakított válaszfalak mindkét oldalán a GVL-lapokat az ízületek kis elmozdulásával kell elhelyezni.

A keret felszerelésekor ne felejtsük el átgondolni a kommunikációt, ehhez speciális rések vannak a kábelek és az elektromos vezetékek számára.

A keretpanelek lefedése - a munka elég időigényes, időt és erőfeszítést igényel:

 • A GVL-lapot úgy vágjuk le, hogy a lemezek csatlakoztatásakor legalább 5 mm-es rés maradjon. Ha ezt a szabályt nem követi, deformáció léphet fel.
 • A magra felvágott, gipszszálas lapot helyezünk el, és kiegyenlítjük. Ha az él "megereszkedik", egy további fémhíd kerül a tervbe.
 • Az önmetsző csavarok segítségével a lemez rögzítve van, a csavarokat 4 cm hosszúnak kell lenni, és 30 cm-es lépésekben kell csavarni.

A burkolatot először a partíció belsejéből végezzük, majd a kommunikációt lefektetjük, és csak a munka befejezése után, a berendezés külső része lemezekkel van burkolva.

A gipsz rost szerkezete porózus, gyakran a festék vagy ragasztó inhomogén alkalmazását okozza a GFL további felületkezelésével. Éppen ezért gondosan tedd fel a lemezek teljes területének felületét. Ehhez használhatja a leggyakoribb gipsz gitt. Csak miután ez a fal alkalmas minden típusú befejező anyagra.

Néhány tipp

A keret felszerelésekor célszerű fém vagy fa profilokat használni. A fa lécek használata esetén a minimális megengedett keresztmetszetnek 30x50 mm-nek kell lennie a mennyezeten és 25x75 mm-en a függőleges oszlopokon. A lépcsős állványok már nem lehetnek a GVL lapok szélessége.

Minden lapot manuálisan kell felszerelni a központtól. helyiségek és szigorúan merőlegesek. Az állványok közötti térszigeteléshez üveggyapot kell kiegészíteni.

A keretrendszert olyan esetekben használják, amikor a falak régiak, szabálytalanságok és hibák vannak.

A GVL keret nélküli kialakítása nem olyan gyakori, de egy lakóépület esetében ez a lehetőség előnyösebb.

A födémek közvetlenül a falakra történő szerelésével kapcsolatos munkát bizonyos sorrendben hajtják végre:

 • Ha a fal maximális szabálytalansága nem haladja meg a 4 mm-t, akkor a lemezeket gittzel rögzítik - a GFB-lap peremének mentén hosszanti irányban egy tiszta réteggel kell felhordani.
 • Ha a szabálytalanságok 4-20 mm-es tartományban vannak, célszerű speciális ragasztót használni, közvetlenül a gipszszálas lemezre a közepén és a kerület mentén kell alkalmazni.
 • Ha a szabálytalanságok meghaladják a 20 mm-t, akkor jobb a keret módszer használata. De ha ez nem lehetséges, akkor a munkát több szakaszban kell elvégezni. Először is, a ragasztó segítségével 10 cm széles GVL csíkok csatlakoznak a falhoz, és csak ezután vágjuk a kívánt méretű lapokat ezekre a szalagokra.

Vegyük figyelembe, hogy ha a bútorok vagy a nehéz belső tárgyak tervezése a GVL-lapokhoz van tervezve, akkor a ragasztót a lemez teljes felületére, nem csak a kerület körül kell alkalmazni.

A falakat a saroktól kezdve, majd a szélén ragasztják. A fafelületekre nézve a lapokat csavarokkal vagy körmökkel rögzítik. Hasonlóképpen, a munkát az erkély saját kezűleg történő befejezésekor végzik.

Mint a keretszerelési eljárás esetében, a gipszszálas fektetés végső szakaszának dekoratív kivitelnek kell lennie - az összes illesztés és rögzítés tömítése. A felület legyen sima, ez lehetővé teszi, hogy a javítás esztétikus és tartós legyen.

Megvan a saját jellemzői a gipszszálak a padlón való elhelyezésében. Először óvatosan tisztítsa meg a felületet, távolítsa el az összes alomot, gyűjtsük össze a port. A repedések és repedések eltűnnek. A nedvességtől való védelem érdekében polietilén fóliát helyeznek el, és a kerület mentén élszalaggal kezelik. Nemcsak a bevonatot rögzíti, hanem a jobb hangszigeteléshez is hozzájárul. Ezután helyezze be a jelzőtáblákat és öntsön egy réteget a kibővített agyagból. Csak ezután kezdje meg a nagy nedvességállóságú gipszszálas lapok fektetését.Az első réteget ragasztóval vagy masztikával rögzítik, a lemez tetejére egy második réteget helyeznek el, csavarokat használnak a rögzítéshez.

Tippek és trükkök

A helyiség hőmérséklete nem csökkenhet 11 Celsius fok alá. Ha a munkát télen végzik, először kapcsolja be a fűtést.

A telepítés előtt a GVL lapoknak pár napnak kell lenniük ahhoz, hogy a helyiségben álljanak, ahol a telepítés megtörténik, hogy azok akklimatizálódjanak.

A teljes szerelési időszak alatt állandó hőmérsékleti viszonyokat és nedvességtartalmat kell figyelni. Ellenkező esetben hibás és helytelen hibákat lehet elérni, még akkor is, ha a munkában gipszszálas anyagot használnak.

Ha több lemezréteg elhelyezése van tervezve, akkor rendkívül fontos, hogy minden munkát egy napon belül végezzünk.

Vélemények

Vélemények a gipszszálas anyagok használatáról a leginkább ellentmondásos díszítésben. Egyrészt az illetékes forrásokból származó fogyasztók tájékoztatást kapnak a GVL lapok előnyeiről, azok előnyeiről, megbízhatóságáról, praktikusságáról és tartósságáról. Ugyanakkor sokan megállnak a magas ár megszerzéséért olyan termékért, amely jelentősen meghaladja a gipszkarton lapok, rétegelt lemez és forgácslap költségeit.

A felhasználók szerint az alternatív anyagok használata nem kevésbé hatásos, szerkezeti szilárdságot, hőszigetelést és túlzott zajszűrést biztosít, ugyanakkor sokkal kevesebb erőfeszítést és pénzt igényel.

A vásárlók tudomásul veszik a lemezek nagy tömegét, ami lehetetlenné teszi, hogy egy személy befejezze a munkát, annak érdekében, hogy a lapokat a rögzítőelemek során a kívánt helyzetben tartsa és tartsa, jelentős fizikai erőfeszítésre van szükség.

Kétséges, hogy a gipsz rostot fel lehet-e használni a fürdőszobában és a zuhanyzóban.

A fogyasztók kétségbe vonják, hogy a gipsz, még akkor is, ha speciálisan kezelt, ellenáll a nedvességnek. Sajnos az anyag viszonylag új, és ma már nem állnak rendelkezésre adatok a nedvesség hosszú távú hatásairól.

Azonban a fogyasztók, akik még mindig gipszszálas lapokat vásároltak, elégedettek ezzel a befejező anyag minőségével.

A nedvességálló GVL lapok jellemzőiről és előnyeiről lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba