Dryva tipli gipszkartonhoz: jellemzők és alkalmazások

 Dryva tipli gipszkartonhoz: jellemzők és alkalmazások

A driva Drill-t a gipszkartonnal végzett munkákhoz használják. Kiváló minőségű anyagok gyártásában felelősek a szilárdságért, a tartósságért és a külső hatásokkal szembeni ellenállásért. A csavarmenet, amely a dübel felületén helyezkedik el, biztosítja az erős tapadást az aljával, kiküszöböli a csavar elvesztését.

kérelem

Minden alap, akár beton, fa, akár gipszkarton, egyedi megközelítést igényel, amely figyelembe veszi tulajdonságaikat. A gipszkarton lemezek törékenyek és könnyen elpusztíthatók, nem tudnak körömlemezt vagy csavarokat készíteni előkészítés nélkül. Itt speciális rögzítőelemet kell használni - a gipszkartonhoz tartozó dübel.

A megfelelő dübel kiválasztása a javasolt konstrukció súlyától és a lap mögötti szabad hely rendelkezésre állásától függ.

A szakemberek egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt rögzítőeleme a Driva dübel. Olyan puha anyagokhoz való rögzítésre alkalmas, amelyek képesek morzsolódni vagy szétzúzni (gipszkarton lapok, forgácslapok). Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval közvetlenül a falba csavarozható. A telepítés meglehetősen egyszerű, és nem igényel további készségeket, ami megkönnyíti a feladat teljes egészét. A művek végén szinte soha nem lesz szemét és fűrészpor. Szükség esetén a márka dübele könnyen szétszerelhető anélkül, hogy megsemmisítené a bázist.

A műanyag rögzítőket főként akkor használják, amikor meg akarják erősíteni a lábazatot, a lámpát, a kapcsolót, a kis polcokat. Ha nehéz nehéz tárgyakat akar telepíteni, akkor a fém fog. A drivák különböző szerkezetek, rejtett fülkék, hamis falak, álmennyezetek építésére, valamint olyan esetekben használatosak, ahol fontos a fémprofil-vezetők használata. Megosztják a terhelést, és nem deformálják az alapot.

Műszaki adatok

A gyártók kétféle Driva rögzítőelem közül választhatnak:

 • műanyagból;
 • fém.

A polietilénből, polipropilénből vagy nejlonból készült műanyag termékek gyártásakor a fém dübel cink-, alumínium- vagy alacsony szénacélból készült ötvözetből készül. Ezek az anyagok kiváló minőségűek, ami biztosítja a rögzítőelemek szilárdságát és tartósságát. A márka dübelei képesek ellenállni a meglehetősen nagy terhelésnek.

A legfeljebb 32 kg súlyú fém kötőelemek, a műanyag fajták súlya 25 kg-ig terjed.

Ezeknek a dübeleknek a gyártásához felhasznált kiváló minőségű anyagok olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek:

 • kopásállóság;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • Korrózió;
 • szilárdság;
 • könnyű telepítés;
 • gyakorlatiasság,
 • környezeti hatásokkal és hőmérséklet-változásokkal szembeni ellenállás.

A gyártás során használt szakosított műanyag idővel nem deformálódik és nem nyúlik. Ez nyugodtan ellenáll az alacsony hőmérsékleteknek -40 fokig. Ezzel egyidejűleg az ilyen dübel könnyű és megfizethető, így nagy a kereslet a vásárlók körében. A fém rögzítőelemek korróziógátló oldattal vannak ellátva, így ellenállnak a nedvességnek és nem működnek rozsdásodás közben. Ez növeli az élettartamot a többi dübelhez képest, ezáltal optimálisan választja ki a rögzítőelemet.

Külsőleg a márka csapja egy csavarmenetes rúdAz üreges belsejében van, és lapos feje van. A kupakon van egy lyuk a Phillips csavarhúzóhoz.A rögzítőelem vége lehet egy éles hegy, amely a csavar szerepét tölti be. Segítségével könnyen és pontosan rögzíthetők a rögzítőelemek az alapfelületre. Eltávolítja a rögzítőelemek spontán lazítását és elvesztését. A műanyag termékekben a Driva dübel méretei 12/32, 15/23 mm, fém változatban - 15/38, 14/28 mm.

Rögzítési eljárás

A rögzítők rögzítéséhez a GKL lapon és annak biztosítására, hogy ellenálljanak a terhelésnek, Szükség van bizonyos szakaszok betartására.

 1. Először vázolja meg a jövőbeli csatolás helyét. Ha profilvezetőket használ, erősen telepítse őket, erősen nyomja meg a gipszkartonot a profilhoz.
 2. Ezután egy csavarhúzóval fúrja a szükséges lyukakat az alapba. Használjon 6 vagy 8 mm átmérőjű fúrót. Ha fém rögzítőket használ, ezt a lépést anélkül tehetjük meg (éles hegyük van, amely lehetővé teszi, hogy a dübelet közvetlenül a GCR lapra csavarja).
 3. Egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval csavarja be a dübelet az előkészített lyukba. Műanyag elem segítségével óvatosan ellenőrizze a csavarhúzó sebességét: alacsonyabbnak kell lennie, mint a fém használata esetén.
 4. Csavarral vagy csavarral rögzítse a kívánt tárgyat. Ne felejtsük el, hogy milyen terhelés ellenáll a dugónak, ne lépje túl az ajánlott súlyt.

előnyök

A boltok különböző anyagokból, különböző árkategóriákból származó különböző típusú rögzítőkkel vannak tele. Mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak. A gipszkarton fúvókái a legjobbak.

Fő előnyük:

 • szilárdság;
 • előkészítő munka hiánya (fúrás);
 • minimális szabad hely a gipszkarton lapja mögött;
 • 25-32 kg-os súlyterhelés;
 • könnyen szétszerelhető;
 • alacsony ár

Ezek a dübelek elviselik a külső tényezők hatását, amelyek a következők:

 • fagyállóság;
 • nedvességállóság;
 • tűzállóság;
 • korrózióállóság;
 • tartósság.

Ezek a tulajdonságok optimálisan teszik a Driva dübelek kiválasztását minden építési munkához. Ezek kényelmesek, praktikusak.

Tippek a kiválasztáshoz

A többi rögzítőelemhez hasonlóan a rögzítőelemek választásakor tisztában kell lennie azzal, hogy mit szeretne elérni a végeredményben.

 • Ha további keretelemeket építesz a szobában, vagy nehéz szekrényeket akarsz lógni, akkor válasszon egy fém dübelet.
 • Fontos, hogy előzetesen kiszámítsuk a szerkezet által szállított becsült súlyt, attól függően, hogy ki kell választani a kívánt méretet (a csavar hossza és átmérője).
 • A könnyű tárgyak (festmények, fényképek, kis polcok, fali lámpák) esetében a műanyag rögzítők tökéletesek.

Vélemények

  A Driva dübelek sokak véleménye szerint kiváló választás a gipszkarton munkához. Ezek egyszerűek és kényelmesek a munkában, nem igényelnek speciális ismereteket és eszközöket, könnyen szétszerelhetők az anyag megsemmisítése nélkül. A szakmai mesterek és a családok szokásos vezetői választják őket.

  Hogyan csavarja a golyót a gipszkartonba, lásd alább.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba