Cement-homok csempe: az előnye és hátránya

A szerkezet minősége és tartóssága közvetlenül függ a tetőfedő anyag választásától. A modern piac sok megoldást kínál a vevőnek, amellyel a cement-homoklapok különösen népszerűek. Ez a cikk tájékoztatja Önt az anyag előnyeiről és hátrányairól, valamint a termelés sajátosságairól.

Termelési jellemzők

A cement- és homokcsempe a kerámia tetőfedő anyag analógja. Külső hasonlósága van rá. Kvarchomok, cement, kötőanyagok és vízlepergető adalékok, valamint színező pigment keverékéből készül. A felhasznált, főleg magas minőségű alapanyagok előállításában. Általában a cement 200 és annál magasabb.

A termelési technológia némileg különbözik a kerámia kollekció gyártásától. Nem nyújt pörkölő rudakat, ami csökkenti a végső nyersanyagok költségét. A homok keverési folyamata során a cementhez hozzáadunk vizet és különböző adalékokat. A kész bélés kívánt jellemzőinek elérése érdekében a komponenseket arányosan kell gyúrni. A szilárdság és a megbízhatóság növelése érdekében távolítsa el a káros szennyeződéseket a készítményből.

Jellemzően ez a kompozíció folyó homokot használ, amelyben kis kőbevonatok lehetnek, legfeljebb 2 mm átmérőjű. Homogén tömegre történő keverés után az oldatot speciális formába öntjük. Az elemeket a technológia által biztosított körülmények között képezik, préselik és szárítják. Az anyag előállításának folyamata körülbelül 12 órát vesz igénybe. Ez idő alatt a tetőfedő nyersanyagok megszerzik a szükséges tulajdonságokat.

Folyamatos profilt alakítunk ki a kész megoldásból egy géppel. Ezután a gép önállóan elvágja a szükséges darabokra. Mindegyiküket automatikus módszerrel alkalmazzuk egy réteg primer felhordására. Miután a talaj kiszáradt, az anyag értékesítésre kerül.

A rudak szerkezete több elemet is tartalmazhat. A főzár lehet egy-, két- és háromágyas. Meg kell szüntetni a tető fújását. Az oldalsó zárak biztonságosan összekapcsolják a rudakat egymással, megakadályozzák a víz áramlását. Alacsonyabbak és lefedhetők.

Erősítő bordák szükségesek a csempe anyagának megszakításához. A CHR szélei lekerekítettek. Ez biztosítja a víz kifogyását. Az űrlap biztosítja a horgokhoz való rögzítést a csatoláshoz. Van egy érintkezési pont a lécek és a rudak között.

jellemzői

Tekintsük a cement-homoklapok alapvető paramétereit az erősségei és gyengeségei alapján. Az előnyök és hátrányok lehetővé teszik a tetőfedő anyag megfelelő értékelését, figyelembe véve a szakértők véleményét.

Megjegyezzük a cement-homokcsempék fő előnyeit.

 • Tartós. Ha az anyag a technológia szigorú betartásával készül, akkor 30–50 évig fog szolgálni.
 • A külső tényezőkkel szembeni ellenállás jellemzi. Nem esik össze az eső, hó, jégeső, nem halványul a nap alatt.
 • Az anyag ellenáll a jelentős mechanikai terheléseknek. Ez elég tartós. A beépítés veszélye minimális. A javítási munkákat közvetlenül a CHR-n végezhetjük.
 • Megfizethető áron. Még egy nagy mennyiségű anyaggal sem érik el a költségvetést.
 • Homok cement csempe fagy. Ez ellenáll az alacsony hőmérsékletnek, és alkalmas a szigorú területeken való használatra.
 • Az anyag alakja és mérete változó. A vevőnek lehetősége van nyersanyag kiválasztására, figyelembe véve annak célját és a tető egy bizonyos helyét.
 • A HRC környezetbarát.Nem rothad és nem deformálódik, és magas hő- és hangszigeteléssel rendelkezik.
 • Ez kényelmes és könnyen csomagolható. Ebben az esetben az anyag harmonikusan kombinálódik a fa vagy tégla épületeivel.
 • Ez a tetőfedő anyag nem rozsda, elegendő vastagsággal és elfogadható költséggel rendelkezik. Tartósan hajlító és tűzálló is.

Érdemes megjegyezni néhány cement-homokcsempék hátrányát.

 • Különböző céljuk ellenére a főbb töredékek sokféle formában nem különböznek egymástól. A gyártási technológia nem változik jelentősen a termékmodellek körében.
 • A HRC nehéz. Ez növeli a csapágy és az alapozás terhelését. Ezért a szerkezetnek nagyon erős építőanyagból kell készülnie.
 • A mechanikai terhelésekkel szembeni ellenállás az anyag nem ellenáll a különleges ütéseknek. Lehetetlen törött alkatrészeket helyezni: ez tetőszivárgást okozhat.
 • A CHP kis darab nyersanyag. A különböző funkcionalitású részek jelenléte a telepítési folyamatot hosszú mozdulatokká alakítja át.
 • A burkolat felülete durva. Ez bonyolítja a hó összegyűjtését, és átgondolja magát a tetőszerkezeten.

Méretek és formák

A homokcement csempe kétféle termékre osztható: alap és befejező. Az első a tető főburkolatára szolgál. A második az ízületek bezárására szolgál.

A CHR formája 9 típusra oszlik.

 • Series. Hullámos alakja van, egyenes síkban, egyenes sorok formájában történő felszereléshez.
 • Oromzat. Az oldalsó csempe G. betű formájában történik. Bal oldali, jobb oldali, univerzális. A tető végéhez szükséges.
 • Lagymatag. Kiegészíti a közönséges töredékek fektetését, ahol szükség van egy kis üres terület bezárására. Eltávolítja a mestert a nyersanyagok károsításának szükségességétől.
 • Kommunikál. Egy különálló, keskeny, töredéke egy lyukkal. A tetőre szerelt kiegészítő csövek felszereléséhez szükséges.
 • Podnozhechnaya. Lehetővé teszi, hogy rögzítse a rácsot, amely lehetővé teszi a biztonságos mozgást a tetejétől lefelé a tető fenntartásához.
 • Szellőztetés. Egy kis darab, kiemelkedő és maszkolt ráccsal. Ez elősegíti a levegő keringését a völgyben, a gerincen vagy a karnice területén. Eltávolítja a kondenzátum képződését.
 • Reference. Elengedhetetlen a hóvisszatartó akadályok telepítésének helyén. Különleges megbízhatósággal különbözik a vonalhoz képest. Figyelmezteti a jég éles összegyűjtését.
 • Ridge. Két fajtára oszlik: kezdeti és végleges.
 • A végén. A tető általános megjelenését teljességgel biztosítja. Zárja az összes látható ízületet.

A CHR mérete az alakjától függ. Például a félméretű fajta standard méretei 42 x 18 cm, az alapanyag paraméterei 42x33 és 41x24 cm, az első esetben 1 négyzetméter. m általában körülbelül 10 db. 1 négyzetméterenként 41x24 paraméterrel. m béléshez 15 bar kell.

Színek és színezés

Kezdetben ez a tetőfedő anyag jelentéktelen szürkés színű volt. Most azonban az új technológiák miatt lehetővé vált az árnyék megváltoztatása.

Ez kétféleképpen történik:

 • színezéssel a tömeg keverésekor;
 • festett csempe.

Az első esetben a festék stabilabb. A szín hosszú ideig stabil. Ha a telepítési folyamat során aprított anyag képződik, akkor nem lesz nyilvánvaló. A második típus változata különleges kompozíciót kell árnyékolni, amelyet csempékkel lehet megvásárolni.

A modern építési piacon ez a tetőfedő anyag különböző árnyalatokban jelenik meg. Ez egy hagyományos tégla szín, fekete, barna, homokos, vöröses árnyalatok. Szürke színárnyalatok: sötét, antik, gazdaságos. A vörös szín lehet sötét, vörös-szürke, téglafehér, bordó. A szokatlan árnyalatok közé tartozik a kék és a zöld, de minden esetben egy szürke alapszín látható.

Népszerű gyártók és vélemények

Ahhoz, hogy jobban megértsük a homok-cement lapokat, megnézhetjük a márkák termékeit, különösen a fogyasztók által keresett termékeket. A modern építési piacon sok orosz és külföldi változat található. Az ár függ a szennyeződésektől és a színtől, valamint a márka hírnevétől.

Vegye figyelembe a legnépszerűbb opciókat.

 • Benders. Gyűjteményeket indít Carisma, Palema Brilliant, Palema Condor, Palema Exclusive. A gyűjtemény kétfajta, különböző színű lapokat tartalmaz.
 • Braas. A "Frankfurt", "Amber", Coppo Di Grecia vonal vásárlóinak figyelmét kínálja. Ezek egy és két hullámú profilok.
 • Tengeri hullám. Az orosz gyártó közös projektje a svéd Benders márkával. Magas működési tulajdonságokkal rendelkező, ferde hullámformájú lapokat kínál.

Hogyan készítsünk saját kezeket?

A cement-homoklapok önállóan készíthetők. A termelés nem igényel nagy kiadásokat. A technológia elég egyszerű. Szükséged lesz a jó minőségű cementre, amely már bizonyított márkából származik, és szitált folyó finom homok. Ezen kívül meg kell vásárolni a kívánt szín színét, és szobahőmérsékleten tiszta vizet kell készítenie.

Ellentétben a gyári technológiával, a folyamatot nem vibrációs öntéssel, hanem a darabprofillal hajtjuk végre. Minden töredék kialakításához meg kell vásárolni egy poliuretán öntést betonbélyegzéshez. Annak érdekében, hogy a lemezeket megfelelően alakítsuk ki, egy tiszta fémlemezre betonkeveréket alkalmazunk, és egy bizonyos ideig hagyjuk el. Ezután a lapokat kivágják a nyersanyagból.

A háztartási tetőfedő anyagok előkészítésére szolgáló berendezés komplex konfigurációval rendelkezik. Tartalmaz egy tálat az oldat elhelyezéséhez, a guillotint a kívánt hosszúságú fragmens vágásához. A profilháló tiszta szélességű. Az otthoni nyersanyagok jellemzője, hogy a cement használata lassú.

Az anyag minőségét befolyásolja a táska tárolásának módja. Egy nedves, nem szellőztetett helyiségben tárolt száraz vegyület (ez csökkenti a nyersanyagok kötődési tulajdonságait) nem fog működni erre a célra. A homok és a cement a gyúrás előtt száraznak kell lennie.

A kompozíció aránya a következő: 1 óra cement, adjunk hozzá 3 óra homokot. Ehhez a térfogathoz 0,5 óra vizet adunk. Ha a víz kemény, akkor előzetesen forralhatja és lehűtheti. A keverést egy tiszta tartályban végezzük, amely nem tartalmaz más anyagokat a korábbi építési és szerelési munkák során.

Keverjük össze a tömeget az egyenletes állapotig. Ha festéket használ, győződjön meg arról, hogy az oldat egyenletesen festett. Amikor a nyersanyag kész, folytassa a formázáshoz. Az űrlapon feküdt, empirikusan igazítva a tömeghez. Ezután nyomja meg a fogantyút, és nyissa ki az űrlap elejét.

Néha az ismétlődő mozgást kétszer megismételjük. Ez a kép nagyobb tisztasága érdekében szükséges. Ha a rúd hosszirányú üregekkel van előállítva, a lyukasztás egyszerű nyomása elegendő. Ezen túlmenően annak hossza megegyezik az űrlap hosszával. A lyukasztás képes a kívánt minta megszorítására. Ennek a mozgásnak köszönhetően a homok-cement csempe arcának vasalása történik.

Telepítési tippek

Annak érdekében, hogy a tető a CHR-n keresztül magas színvonalú és tartós legyen, szükséges a szakemberek néhány ajánlása.

 • A rúd keresztmetszete a lépcsős rácsos rendszernek van kitéve. Minél kisebb, annál kisebb kell lennie a CHR méretének. A batten paramétereinek 31 és 34,5 cm között kell lennie.
 • Vásároljon csak a megfelelő mennyiségű anyagot. Számíthat ki egy online program vagy egy szaküzlet szakembere segítségével. Ez minimalizálja a hulladékot.
 • A csempézett lapok között ajánlott átfedés 7,5 és 10,5 cm között lehet felfelé.
 • A minimális dőlésszög a tetőfedő lapok elhelyezésekor 22 fok.
 • Ne felejtsük el elhelyezni a gőzöket és a vízszigetelést, mielőtt a tetőfedő anyagot elhelyeznék, és így biztosítanák a panelek szabad széleit.
 • Kezdje a fektetést az alsó sorból. Hogy ő a fő. Itt állítsa be a többit, és ellenőrizze a szintet.
 • Amikor a keretbe szegezi az anyagot, használjon vékony körmöket vagy tapadókat.
 • Az utolsó sort légcsatornával szerelje fel. Ebből a célból használjon rudakat a szélek mentén.
 • Az egyes vízszintes nyeregvégek végének teljes kialakítása ívelt véggel. Győződjön meg róla, hogy a privát (alap) és a bélelt csempe közötti távolság egybeesik.
 • Ha szükséges vágni egy rudat, használjon erre a célra csiszológépet.
 • A tetőfedő anyag felemelésével rendkívül óvatos, hogy ne törje össze a talajokat. Emelje fel 6 - 7 darab adagokban.

A cement-homok és a kerámia lapok közötti különbségről lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba