Sárga csempe a fürdőszobában: az előnyök és hátrányok

A sárga szín a napsugárzáshoz és a fényes arany fényéhez kapcsolódik, így a fényes árnyékban készült fürdőszoba meleg és pozitív hozzáállást fog adni még az ablakon kívüli leginkább felhős napokon is. Egy kicsit megvilágított szoba határozottan átalakul, ha a fényes napfény árnyalatú színeket tartalmaz. Sikeresen összpontosíthat a kiegészítőkre, vizuálisan melegítheti a fürdőszobát, és egyedülálló stílusban adhat még unalmas belső teret.

Jellemzők

Gyakran nincs ablak a fürdőszobában, így nincs napfény. A sárga paletta könnyen kiküszöböli ezeket a hibákat, és kitölti a helyet a nap tökéletes fényével.

A falakon sárga lapok mozaikja a valódi tervező szakemberek választéka. Ez a technika segíteni fog egy pozitív belsejébe, mert az áramló napfény mindenki számára jó hangulatot biztosít egész nap.

A fürdőszobák díszítésére sok ötlet van, de leggyakrabban három fő kategóriába sorolhatók.

 • Matt matt A sárga csempe más élénk színekkel kombinálva adrenalin design jegyzeteket hoz létre, és tökéletes a modern család és a gyermek fürdőszobák díszítésére.
 • fényes arany csempe radikálisan átalakítja és díszíti a szobát, különleges bájjal és luxussal. Ez a kialakítás mind a klasszikus, mind a modern belső kialakításra alkalmas.
 • természetes a sárga színű kerámia bevonatok természetes árnyalatai öko-stílusú légkört teremtenek, és vizuálisan növelik a szoba helyét. Például a falakon található fehér csempe lehet sárga árnyalatú elemekkel. Ez a technika meleg és fénysugárzást ad a fehér fürdőszoba kialakításához.

Előnyök és hátrányok

A sárga burkolólapok fő előnyei a fürdőszobai kialakításban:

 • felvidít és pozitív energiával tölt fel;
 • lágyítja a belső színek sötét színeit;
 • a fehér palettával rendelkező szobák fényerejét biztosítja;
 • a designot egyedülállóvá teszi;
 • harmonizál sok árnyalattal;
 • kiegészíti a belsőépítészet teljességét.

A fényes sárga színárnyalat számos előnye ellenére különleges negatív oldallal rendelkezik., melyet a modern fürdőszobai dekoráció megfelelő kialakítása miatt lehet javítani.

A tervezők azt mondják, hogy a sárga palettával felszerelt zuhanyzót nem szabad egy árnyékban elhelyezni. A sárga szín dominál. Így az ellenkező hatást érheti el, amikor az összes elem egyesül, és rendkívül vonzónak tűnik.

A sárga szín bősége túltelítettséghez és fáradtsághoz vezet. Egy ilyen szobában való hosszú tartózkodás a forró napérzethez kapcsolódik, melynek sugaraiból gyorsan elrejteni akarjuk. Annak érdekében, hogy elkerülje az ingerlékenységet a folyamatos vakító árnyalat feleslegéből, határozottan más meleg és hideg tónusokat kell hozzáadnia, és a különböző színek leginkább harmonikus kombinációját kell alkalmazni. Azonban nem szabad visszaélni a színskála - elegendő két vagy három váltakozó árnyalat használata.

Színes kombinációk

A tusoló díszítésében a legjobb választás a sárga szín kombinációja más színekkel kombinálva.

 • A sárga, zöld és narancssárga lapok kombinációja jól néz ki együtt - egy ilyen látványos trió emlékeztet a tavaszi élénk színekre, az első virágokra és a zöldekre. Ezeknek az árnyalatoknak a kombinációja segít a hangulat növelésében és az erőteljes feltöltésben.
 • A sárga, kék és fehér kombináció lehetővé teszi egyedi stílus létrehozását. A hűvös kék színárnyalat növeli a színek fényerejét, és segít megtisztítani a gondolatokat, a magas célok iránti vágyat.
 • A fürdőszobában az egyik legnépszerűbb minta a sárga és fehér lapok kombinációja. Ebben az esetben a nap színe tökéletesen kiegyensúlyozott egy semleges fehér árnyalattal.
 • Nem kevésbé népszerű lehetőség a sárga és szürke lapok kombinációja. Egy ilyen kombináció népszerűsége annak köszönhető, hogy a színek kontrasztja keletkezik, amikor a felkelő naptól az esős szürke napokig terjedő hangulat drámai mértékben emelkedik.
 • A díszítés nagyszerű ötlete a különböző színű, különböző fokú intenzitású színek kombinációja. Például mész, citrom, arany és borostyán árnyalatok kombinálhatók egymással. Ebben az esetben a világosabb sárga árnyalatok mennyezetét és falait fehér kerámia bevonattal készítheti, és a padlót kissé sötétebbé teheti.

Bármilyen tervezési opciót használjon a modern díszítésben, a zuhanykabin sárga lapkájának előnye az, hogy minden tervezést egyedülállóvá teszi. Más hangokkal kombinálva vitathatatlan vezetője, mivel a napfényes színe a zuhanyzó belsejében pozitív energiával és az egész napra optimalizálódik.

A fürdőszobaburkolatok előnyeiről és hátrányairól olvassa el az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba