Zöld csempe: az otthon energiája

Kezdve a fürdőszobában javítani, van egy logikus kérdés - milyen színmintát válasszam? Valaki a hagyományos fehér színt részesíti előnyben, valaki úgy dönt, hogy „tenger” árnyalatokat választ, aki a fürdőben a képzeletbeli tenger hátterét kívánja, és valaki kockázatot vállal, és fekete színt választ. Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a zöld színre és sok árnyalatára. Győződjön meg róla, hogy az eredmény meghaladja az összes elvárását.

Színes funkciók

Szakemberek, akik közvetlenül kapcsolódnak egy ilyen tudományhoz, mint pszichológia, bátran állítják, hogy a zöld árnyalatai pozitív hatást gyakorolnak egy személyre. Nyugodnak, segítenek pihenni és gondolataikat rendbe helyezni.

Ezen kívül ez a szín nagyon hasznos a szem számára. Ez különösen igaz azokra, akik sokat olvasnak, vagy időt töltenek a számítógépen. Valójában minden természetes árnyalatot pozitívan érzékel az emberi test.

Amikor látjuk a zöld, az ég vagy a víz színét, akkor a tudatalatti küld egy jelet, és egy személy nyugodtabb lesz, találja a nyugalmat.

Ha úgy dönt, hogy ezt a színt választja, akkor ki kell választania a megfelelő hangot, amely felkéri Önt. Lehet például sötétzöld vagy világos zöld hang. Sok árnyalat is van: smaragd, olíva, malachit, menta, lime színek és sok más.

Először is döntünk arról, hogy hogyan válasszunk egy minőségi terméket, amely örömmel fogadja a tartósságát és szépségét. Ezt követően részletesen megvizsgáljuk a különböző tervezési titkokat, aminek köszönhetően egyedülálló belső teret hozhat létre.

Hogyan válasszuk ki?

Mielőtt felismeri a tervezést és megkezdi a javítást, minőségi építőanyagot kell választania, amely tartós. A már meglévő évek során a csempézett és kerámia burkolólapok csak pozitív oldalon mutatkoztak, és többször bizonyították tartósságukat.

Válasszon csak kiváló minőségű bevonatokat egy jó hírű gyártótól. A tartósság, a kopásállóság és a gyönyörű kialakítás csak az ilyen befejező anyagokból áll.

Amikor kiválasztja a termékeket a padlóra, vegye figyelembe a következőket:

 • Először is, a bevonatnak csúszásmentesnek kell lennie. Ne feledje, hogy a sima, fényes felület többször növeli az esések és törések kockázatát.
 • Másodszor, figyeljen a termék tartósságára. A dobozon vagy az anyagokon részletes tájékoztatást kell kapnia erről.

Ami a fali opciót illeti, a burkolólapok matt, sima és fényesek lehetnek. Tekintsük azt a tényt, hogy egy összetett domborzati felület nehéz lesz tisztítani a plakktól.

Sok fogyasztó nem tudja eldönteni, hogy milyen csempe legyen megvásárolható: fényes vagy matt. Ennek a dilemmának a megoldásához érdemes figyelembe venni az ilyen befejező anyagok jellemzőit. Tehát a fényes felület vizuálisan bővíti a helyet. Ezen túlmenően, egy szép túlfolyó, könnyen tisztítható, nem szívja fel a különböző szennyeződéseket. Legfontosabb hátránya, hogy gyakran meg kell mosni a bélést. A vízcseppek fényes felületen maradnak, és a szárítás után észrevehetővé válnak, ami rontja a helyzet általános megjelenését.

Ha kiválasztja a padlót, akkor növeli a sérülés kockázatát.

A matt bevonatnak számos előnye is van. Látványos és stílusos. Ezen kívül nem hagy nyomokat és foltokat a vízből, és a szennyezés nem szívódik fel a felszínre. A nedves formában még egy ilyen bélés sem csúszik.

Az egyetlen negatív, hogy a matt csempe nehezebb tisztítani. Ez a probléma azonban könnyen megoldható a modern mosószerek segítségével

Ezután meg kell határoznia az alakot: téglalap vagy négyzet.

Általában a díszítéshez válasszon szabványos méreteket:

 • 20x20 cm
 • 20 x 30 cm
 • 30x30 cm
 • 30x35 cm
 • 45x45 cm

A leggyakrabban használt formátum 20x20 cm vagy 20x30 cm.

 • Ne feledje, hogy a kis helyiségeknél jobb, ha egy téglalap alakú alakot választunk, hogy a hely láthatóan nagyobb és nagyobb legyen.
 • Ha a terület túl szűk, a legjobb, ha az anyagot átlósan vagy vízszintesen helyezzük el, ami vizuálisan bővíti a fürdőszobát.
 • Ha a szoba egyenletes négyzetre hasonlít, akkor az anyagot egyenletes függőleges sorokban kell elhelyezni.

Stílusos megoldások

Mielőtt elkezdené kísérletezni a fürdőszoba belsejével, vegye figyelembe a zöld fontos tulajdonságát. Egyes színekkel és árnyalatokkal kombinálva ez a szín melegnek tűnhet Önnek, vagy fordítva, hideg. Soha ne használjon egy zöldt a belső térben - próbálja meg kombinálni.

A legjobb a klasszikus fehér szín kombinációja. Ezeknek a festékeknek a tandemje segít a teret vizuálisan bővíteni, ami hasznos hatás, különösen, ha van egy kis fürdőszoba. Ezen túlmenően ezek a két szín harmóniában állnak egymással, így a zöld még érzékenyebbé és zamatosabbá válik.

Ha azt szeretné, hogy a tér nagyobb legyen, akkor vegye figyelembe az alábbi feltételeket: a fehér lapka kétszer akkora legyen. Csak ebben az esetben érheti el a kívánt hatást.

A választott szín tökéletesen kombinálható a különböző természetes anyagokkal. Ez lehet egy csempe, amely kis kavicsokra vagy díszítő kövekre hasonlít. Ez a szín jól kombinálható egy fa vagy bambusz, ami vad természetérzetet teremt.

Bármilyen zöld árnyalat jól megy, barna. Ennek a kontrasztnak köszönhetően mindegyik szín új módon jelenik meg, és nem teszi lehetővé, hogy a másik domináljon, ami egy kellemes, kellemes képet eredményez. Nem csak a klasszikus barna színt, hanem annak árnyalatait és féltónusait is kiválaszthatja.

Nem szabad a zöld színt fekete, piros és lila színnel kombinálni. Ezek a színek dominálnak, és az Ön által választott árnyék egyszerűen elveszhet egy ilyen fényes és agresszív fajta között.

Ha úgy dönt, hogy a természetes színek falát csempe, akkor a padlóra más árnyalatot kell választania. Például, amint azt fentebb említettük, természetes kőből vagy faból készült csempe használható. Így kiváló kombináció lesz, amely egyedülálló hangulatot és kényelmet teremt.

Ha azt szeretné, hogy a falak ugyanolyan színben és stílusban készüljenek, akkor próbálja meg az azonos formátumú, alakú és textúrájú termékeket választani, de különböző árnyalatokkal. Érdekes kombinációkat hozhat létre, valamint létrehozhatja az egyik árnyékból a másikba való átmenet hatását. Az ilyen kombinációk segítségével, valamint a szokásos és mozaik csempe használatával elegáns hatás érhető el.

A lényeg az, hogy az egész fürdőt egy színben és színben ne tegyük, különben a szoba egy orvosi intézményben vagy egy mellékhelyiségben néz ki egy közintézményben.

Hasznos tippek

Annak érdekében, hogy a zöld burkolattal díszített szoba díszítése harmonikusnak látszott, és nem rontotta meg a helyzet benyomását, A következő ajánlásokat kell követni:

 • Ne feledje, hogy a választott szín két árnyalatának falai sokkal harmonikusabbak és érdekesebbek lesznek, mint egy monoton skála.
 • A fürdőszobát a természetes színárnyalatokban és árnyalatokban fejezzük be, a vízvezetéknek egy klasszikus fehér színt kell választania.
 • Ha azt szeretné, hogy az egész fürdőszoba ugyanabban a stílusban legyen, válassza a padló világosabb árnyalatait, sötétebbeket a falak számára.
 • Különböző kombinációkat és árnyalatokat kombinálva emlékezzen a fontos szabályra - világosabb színekre van szükség.
 • A belső tér keleti stílusához ideális smaragd, jade vagy malachit árnyalat (a drágakövek színe) ideális. Ezek a festékek gazdagok és lenyűgözőek. Sötét színekkel is könnyen kombinálhatók. Csak egy ilyen tandemben csak nagyon kevés fekete lehet.
 • A smaragd és más, világos pasztell színekkel kombinált fényárnyalatok segítenek a trópusi hangulat kialakításában, ami nagyon kellemes lesz. És ne feledkezzünk meg a természetes motívumokról: a bambusz, kúszónövények és más hasonló részletek organikusan fognak kinézni az ilyen környezetben.
 • A világos zöld színárnyalat segít a tengeri légkör kialakításában, és egy kellemes utazás vagy nyaralás emlékei közé merülhet. A Celadon kiváló választás erre a stílusra. A türkiz és a smaragd kombinációja is alkalmas.

A stílus, az árnyalatok, a hangok és a különböző kombinációk kiválasztása, ne feledje a legfontosabb dolog - ebben a fürdőszobában a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen.

Hogyan válasszunk egy csempe a fürdőszobában, lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba