Cserépkockák: típusok és jellemzők

A falburkolatok falra vagy a padlóra való fektetése nem könnyű folyamat, de a szakemberek bevonása nélkül is megoldható. A munka utolsó szakasza a habarcs alkalmazása. Ha elhanyagolja ezt a stádiumot, a finomság megjelenése kevésbé vonzó és harmonikus lesz.

Ma közelebbről megvizsgáljuk egy ilyen hasznos építőanyagot, valamint megismerkedhetünk annak típusával és jellemzőivel.

Mi az?

A falburkolatok két fő típusa van: varratokkal és varratok nélkül. Ha előnyben részesíti a variánsok közös változatát, akkor nem lehet minőségi habarcs nélkül elvégezni (különben fúga).

Ezekkel az elképzelésekkel olyan speciális kompozíciók egész csoportját értjük, amelyek célja a lapok közötti rések kitöltése. A kiváló minőségű habarcsnak számos pozitív tulajdonsága van, aminek köszönhetően sok szempontból jobbak a hasonló építési keverékeknél.

Jellemzők és tulajdonságok

A szakértők szerint a habarcs feldolgozása kötelező munka a csempe fektetése során. Az ilyen vegyületeknek a következő fő funkciói vannak:

 • Megvédik a csempék közötti kötéseket a nedvesség és a nedvesség veszélyes behatolásától. Ez a tulajdonság különösen fontos a fürdőszobában és a konyhában lévő falak és padlók befejezéséhez.
 • Az öntésnek köszönhetően a csempe és a varratok felületén nem keletkezik penész vagy gomba.
 • A kiváló minőségű fugának erősítő hatása van a cserépre.
 • Csempézés nélkül a burkolattal díszített felület csúnya és hanyag. Ez a kompozíció lehetővé teszi, hogy elrejtse az alatta lévő repedéseket, ami komolyan ronthatja a felület megjelenését. A legfontosabb dolog egy megfelelő szín keverékének kiválasztása.

A legtöbb fogyasztó inkább a habarcsot részesíti előnyben, mivel sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a következők:

 • vonzó és esztétikus megjelenés;
 • nedvességállóság;
 • szilárdság és tartósság;
 • a környezet tisztasága és biztonsága - nem károsítja sem a környezetet, sem az emberi egészséget;
 • gazdaság: a fogyasztás nagyon demokratikus;
 • egyszerű alkalmazási módszer, amely nem sok időt vesz igénybe.

Számos különböző típusú habarcs van. Minden fajnak számos jellemzője és hasznos tulajdonsága van. Sokan könnyen ellenállnak az agresszív kémiai vegyületek hatásainak.valamint éles hőmérséklet csökken. Ez azt sugallja, hogy a jó minőségű és megbízható hegesztés mind lakóépületben, mind lakásban, valamint ipari helyiségekben használható.

Általában ezek a vegyületek rugalmas konzisztenciájúak, így ezek alkalmazása nem mindig kényelmes. Például az epoxi habarcsot nemcsak a befejező anyagra kell bukni, hanem azt is nehéz eltávolítani.

struktúra

A különböző habarcs különböző összetevői vannak a készítményben. A legegyszerűbb száraz keverékek, amelyeket speciális adalékanyagokkal (plasztikálás és ásványi anyagok) alapuló cement alapján állítanak elő. Az ilyen készítményeket vízzel kell hígítani. Ritka esetekben speciális folyékony latexet kell használni víz helyett. A lényeg az, hogy kövesse a csomagoláson található utasításokat.

A megbízható szintetikus keverékek erősebbek és tartósabbak. Összetételük gyanták. Az ilyen habarcs általában folyékony. Néhány készítmény azonnal felhasználható, a második oldatot speciális keményítőszerekkel kell hígítani (a munka megkezdése előtt).

A szakértők azt mondják, hogy a különböző struktúrákkal rendelkező fugovochny keverékek körülbelül egyenlő mértékben működnek.Amikor az ilyen hegesztés kitölti a csempék közötti varratokat, a keveréket közvetlenül a befejező anyag széleihez rögzítik, majd megszilárdul, sűrű vízálló réteget képez a bélés különböző részei között.

Érdemes megjegyezni, hogy a fúga nem zsugorodik, mivel megszárad, mivel eléggé rugalmas, így nincsenek repedések vagy más hasonló hibák.

Tárolási idő

A fugát csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad használni. Ha ezt elhanyagolja, a fuga elkezdhet morzsolódni, vagy egyáltalán nem fog a csempe felületéhez kötni.

A habarcsot száraz körülmények között kell tárolni. Ha nem tervezi a keverék használatát a közeljövőben, nem ajánlott kiönteni vagy kiönteni a csomagolásból. Mivel az ilyen készítmények előállítása legfeljebb 24 napig tárolható.

Az injektálás közvetlen eltarthatósága tekintetében a különböző termékek esetében különbözik. Az epoxi keverék esetében például az Atlas keverék egy évig használható. A fényes opciók eltarthatósága 2 év.

Típusok és jellemzők

A fűrészek többféle fajtája van. Minden kompozíciónak van előnye és hátránya. Vizsgáljuk meg részletesen a velük való együttműködés lehetséges lehetőségeit és árnyalatait.

Cement típus

Az ilyen vegyületek a leggyakoribbak és gyakoriak. Portlandcementen alapulnak, amelyeket gyakran különböző adalékokkal hígítanak. Az ilyen keverékeket speciális latex-lágyítóval hígítjuk.

A hegesztési cement típus megbízható, vízlepergető és vízálló keverék, amely kiváló tapadást biztosít a befejező anyagokhoz. Ez a fúga kis varratokat dolgoz fel (legfeljebb 5 mm). Más esetekben jobb, ha homok-cement típusú habarcsot kapunk.

A munkához szükséges cementösszetételt vízzel kell feltölteni, majd alaposan keverni. 5 perc múlva kezdje alkalmazni a varratokat. Az ilyen keverékek használata ajánlott kerámia, üveg és kő burkolólapok használatakor téglából, betonból, gipszkartonból vagy PVC-ből készült vakolt alapból.

Nem ajánlott ezekre a lehetőségekre hivatkozni, ha a falon vagy a padlón üvegezett csempe vagy márvány van.

A cementkötésekben bizonyos mennyiségű homok jelenléte miatt nemcsak a 3-6 mm-es kis repedések feldolgozására, hanem a lenyűgözőebb résekre is felhasználhatók.

Ha azt tervezi, hogy csempe a fürdőszobát, akkor a cementhabarcs ideális. Kívánatos egy olyan keveréket választani, amely további komponenseket tartalmaz, amelyek megbízhatóbbá és tartósabbá teszik őket.

A cementhabarcs fő előnyei:

 • Jó szilárdsági jellemzők.
 • Könnyű alkalmazás. Még a tapasztalatlan kézművesek is megbirkózhatnak velük.
 • Az ilyen keverékek előállításához nem szükséges speciális tudás és gazdag tapasztalat.
 • Ha a befejezés idővel repedt, könnyen cserélhető.
 • A cement kompozíciók olcsóak, és bármely hardverboltban megtalálhatók.

A cement-homok simított keverékek hátrányai:

 • A túl sok nedvesség felszívására való képesség.
 • Az ilyen habarcs meglehetősen szerény színtartományban jelenik meg, így egyes vásárlók nem találnak megfelelő keveréket a csempe számára.
 • A cementkeverékek kicsit zsugorodnak, ha teljesen szárazak. Ez gyakran repedések kialakulásához vezet.
 • Az ilyen habarcs elég hosszú ideig fagyasztva van.

A szakértők erősen nem ajánlják ezeket a habarcsokat magas páratartalom mellett.

Ez azzal magyarázható, hogy speciális porózus felületet képez, amely nagy mennyiségű nedvességet szív le. Emiatt idővel a lapok között varrás jelenik meg, és maguk is elkezdhetnek lebontani.

Hogy megbirkózzunk ezzel a problémával, képes lesz kiváló minőségű gombaellenes keverékre, amelyet be kell vezetni a cementösszetételbe. Megengedett a folyékony latex szennyeződések alkalmazása is, amelyek megbízhatóbbá és rugalmasabbá teszik az injektálást.

epoxi

Ezekben a habarcsokban speciális epoxigyanta található. Ezen túlmenően az extra szilárdság érdekében az ilyen keverékekhez speciális kis frakcióanyagot adunk. Speciális színes homok alkalmas erre. Sokkal erősebbé teszi a varrást, és pigmentként is működik.

A keményítő bevezetése után az epoxi habarcs gyorsan vízállóvá és sűrűvé válik, sok tekintetben hasonló a műanyaghoz. Ez az opció a tömítővarratok egyik legeredményesebb része, különösen akkor, ha a fürdőszobában, a fürdőben, a medencében vagy a konyhában nedves felületekre van szükség.

Számos epoxi egy speciális folyékony kerámia, amely nem fél a vízzel és a vegyi anyagokkal való érintkezéstől. Ilyen készítmények használhatók lakó- és kereskedelmi helyiségekben is.

Az epoxi habarcs fő előnyei a következők.

 • Nagy rugalmasság és vízállóság.
 • Nem porózus felület. Ennek a szerkezetnek köszönhetően az epoxi habarcs nem szívja fel a nedvességet, és nem okoz gomba és penész.
 • Az ilyen keverékek nem félnek az agresszív kémia, a csiszolóanyagok és a különböző mosószer készítmények ellen.
 • Nem fél az ilyen habarcs és a szélsőséges hőmérsékletek.
 • Idővel ezek a vegyületek nem veszítik el színüket, és nem repednek, mert nem zsugorodnak.
 • Az epoxi keverékeket meglehetősen gazdag színpalettában mutatjuk be, így válassza ki a megfelelő opciót, hogy bármilyen árnyalatot csempézzen.

Ezeknek a habarcsoknak a mínuszai közül a következő.

 • Az alkalmazás összetettsége. Annak érdekében, hogy lefedjék a csempék közötti különbséget ezzel a vegyülettel, szükség van rá, hogy nagyon gyorsan tudjon száradni.
 • A kompozíció közvetlenül a csempe felületéről történő eltávolításának nehézsége.
 • Drágábbak, mint más opciók.
 • Nagy mennyiségű homok van a kompozícióban, így a felületük kissé durva. Az ilyen bevonatokhoz, amelyek gyakran kis szálakhoz, hajhoz és egyéb törmelékhez ragadnak.

poliuretán

Az ilyen típusú habarcsokat nagy rugalmasság és kiváló vízlepergetés jellemzi. Az ilyen keverékek lefedhetik az 1–6 mm méretű lapok közötti rést.

A poliuretán hegesztés kiváló választás a kerámia burkolatokhoz, amelyek mozgatható alapokon helyezkednek el. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy az ilyen keverékeket nagy rugalmasság jellemzi, és még akkor sem, ha repedések keletkeznek még akkor is, ha a csempe "fal" vagy a padlón játszik.

A poliuretán habarcs festése megegyezik az epoxi variánsok festésével. Ehhez pigmentált homokot használnak.

A poliuretán habarcs előnyei a következők.

 • Vízállóság. Az ilyen fúga nem szívja fel a nedvességet és a nedvességet, a szennyeződést.
 • Az ilyen keverékek nagyon könnyen kitölthetik még a kis varratokat is.
 • Ezek a hibák nem igényelnek keverést, mivel a keverék kezdetben használatra kész.
 • A poliuretán habarcs segítségével elegendő idő áll rendelkezésre a hibák és az alkalmazáshibák kijavítására.
 • A kerámialapok felületéről ezek a készítmények könnyen és gyorsan törlődnek.

Ez a termék nem olyan sok mínusz. Ezek közé tartozik az a tény, hogy nem tolerálják a klórt, sőt még a hatásuk alatt is összeomlanak.

latex

Ezek a keverékek rugalmas szerkezetben is különböznek. Ezzel az opcióval könnyen kitölthetjük a kis varratokat, amelyek szélessége 2-3 cm, tiszta formában nagyon ritkán használják, mert meglehetősen drágák. A latexkeverékekhez azonban gyakran egyszerű cement fugákat adnak. Ez szükséges a készítmény szilárdsági jellemzőinek javításához.

A latex fugázás fő jellemzői, hogy ellenállnak a hajlításnak és a tömörítésnek.. Emellett nem félnek a hőmérsékletváltozásoktól, és nem veszítik el színüket az idő múlásával.

A latex habarcs előnyei:

 • fokozott rugalmasság;
 • nem hajlamos a repedésre;
 • az a képesség, hogy kitöltse a lapok közötti széles ízületeket;
 • vízzáróság;
 • nagy választék a különböző színek.

Az ilyen termékek hátrányai:

 • magas költségek;
 • a fúga időben történő eltávolítása a csempe felületéről - ha ezt a szabályt elhanyagoljuk, akkor a burkolaton észrevehető sáros nyomok lesznek;
 • nem tolerálja a tisztítást gőzzel.

furán

Ez a kompozíció szokatlan fekete színű. Csak ipari helyiségekben használható. A furánhabarcs speciális furángyantákat tartalmaz. Az ilyen keverékek hőállóak, és egyáltalán nem félnek az agresszív kémiai vegyületeknek való kitettségtől.

Ezek egy speciális gyógyítható gyanta alapján készülnek, amelyhez latexet adnak, valamint portlandcementet. Ez szükséges a keverék további rugalmasságához és megbízhatóságához.

A teljes megszilárdulást követően a furánfúga nagyon hasonlít az epoxihoz, de más kémiai tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a habarcs saválló, de idegen anyagokkal reagál, káros vegyületeket bocsát ki. Emiatt Erősen nem ajánlott ezeket a keverékeket egy normál lakóházban használni.. Leggyakrabban ipari helyiségekben használják.

A habarcs pozitív tulajdonságai:

 • vízzáróság;
 • az ilyen keverékek meglehetősen szilárd és megbízható varratot alkotnak;
 • nem félnek a savakkal szembeni expozíciótól, valamint az ultraibolya sugárzástól;
 • rugalmasak;
 • idővel nem terjed ki repedések.

Vannak azonban hasonló habarcsok és gyengeségeik:

 • a szabad piacon, hogy megtalálják őket, nem olyan könnyű;
 • kizárólag fekete színben kaphatók;
 • kémiailag aktívak;
 • csak a szabadtéri ipari helyiségekben engedélyezettek.

akril

Az akril népszerű és közös alkotóelem, amely számos építőanyagban megtalálható. Más elemekkel kombinálva számos funkciót és tulajdonságot kap.

A Zatirochny akril tömítőanyagot nemcsak a burkolólapok, hanem más célok kezelésére is használják:

 • A varratok lezárásáhozolyan anyagokban, mint a beton, fa, gipsz és tégla. Az ilyen bázisok tömítőanyaggal történő feldolgozása miatt a festék sokkal könnyebb és biztonságosabb.
 • Kis lyukak további tömítésére, repedések, valamint ablakkeretek és ablakpárkányok.

Egy bizonyos típusú habarcsot úgy kell megválasztani, hogy milyen helyiséget tervez a csempe elhelyezésére, valamint a befejező anyag minőségét. A legfontosabb, hogy a fuga vízálló és hőálló volt. Az ilyen keverékek biztonságosan használhatók mind ipari helyiségekben, mind egy szokásos fürdőszobában vagy konyhában.

szín

A fúga színezése az egyik legfontosabb részlet, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. A habarcs teljesen bármilyen színű lehet. Szükséges egy vagy más kompozíció kiválasztása a csempe árnyalatának megfelelően, hogy a felület megjelenése harmonikusabb és pontosabb legyen.

A fúga szürke természetes.. Elég gyakran vannak fehér és fekete színek keverékei. Abban az esetben, ha a kívánt hangot nem találtuk, saját készítésű. Ehhez vásároljon egy normál fehér fugu-t, és színes színnel színezzük.

A legegyszerűbb egy tandem csempe és habarcs egy színben. Az ilyen megoldások harmonikusak és egészet képviselnek. Azonban ez a színkombináció valószínűtlen, hogy megfeleljen azoknak, akik szeretik az eredeti és élénk környezetet.

Az Universal egy fehér habarcs. Harmonikusan néz ki szinte minden lapkával, függetlenül attól, hogy kontrasztos sötét vagy nyugodt fény.

A különböző paletták közül az egyik leggazdagabb az epoxi készítmények, azonban nem ajánlott ilyen opciókat festeni.

A gyártók gyakran fényes alkatrészeket adnak hozzá, ami érdekes hatást eredményez az ezüst, arany vagy fém felületre, valamint a bronz bevonatra.

Az ilyen lehetőségek vonzóak és vonzóak. Például egy bronzhabarcs klasszikus vagy fantasztikus stílusban nem lesz feltűnő kiegészítője a helyzetnek.

A habarcs bizonyos árnyalatát választva az alábbi egyszerű szabályokat kell követnie.

 • A sötét és kontrasztos keverékeket csak akkor szabad használni, ha biztos abban, hogy a csempe tökéletesen a falon vagy a padlón van. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a hasonló színaktivitás észrevehetően hangsúlyozza az anyagszedés mintázatát.
 • Ha a csempe fektetése során hibákat és kihagyásokat tettek, akkor jobb, ha könnyű árnyékoló habarcsot használunk. Ilyen esetekben a csempe sötétebb hangja vizuálisan eltereli a figyelmet a szabálytalanságoktól és hibáktól.

Továbbá, a szakértők azt javasolják, hogy válasszon habarcs árnyékot a belső tárgyakkal a szobában. A mai napig a legnépszerűbbek a következő színek keveréke.

 • Sárga narancs. Az ilyen keverékek hasonló színű csempékkel használhatók. Teljesen megismételhetik a fúga hangját, vagy néhány értéktől eltérhetnek.
 • Vörös és burgundi habarcs. Egy ilyen fúga vonzónak és fényesnek tűnik. Biztonságosan kombinálható hasonló árnyalatokkal, és érdekes kontrasztos megoldásokhoz fordulhat. Lehet például fehér vagy fekete lapka. Azonban ajánlott ilyen kombinációkat alkalmazni abban az esetben, ha nyugodtan kapcsolódik az éles színváltozásokhoz, és nem irritálnak.
 • Kék, kék, lila, lila habarcs. Ezek az opciók organikusan fognak kinézni egy nyugodt, de mély tónusú csempe. Például kék csempe és kék fuga - kék csempékkel - használható kék fugával.
 • Türkiz és mész habarcs. Jól fognak kinézni a kék és zöld lapokkal együtt.
 • Barna habarcs. Ez a keverék jól néz ki egy csésze kávé, csokoládé vagy karamell árnyalatok, valamint a bevonatok, amelyek szimulálják a fa. A fő dolog az, hogy a fuga a tónusoktól eltérő volt és könnyebb volt.
 • Fekete habarcs. A sötét árnyalatú grafitra emlékeztető kompozíció a kontrasztos világos háttéren jól néz ki. Az ilyen megoldás azonban csak akkor engedélyezhető, ha a csempe ideálisan sima és tiszta.
 • Villogás és gyöngy. Viszonylag nemrégiben megjelent a piacon egyedülálló csillogó és gyöngyházfényű habarcs. Ilyen keverékek ideálisak, ha a padlót vagy falakat mozaikokkal befejeztük. Az érdekes és szemet gyönyörködtető villogás hatása a simító keverék összetételében található ragyogó ragyogások hozzáadásával érhető el.
 • színtelen. Többszínű kombinációk vagy mozaik csempe fektetése esetén az átlátszó habarcs a tökéletes megoldás. Az ilyen keverék alapja az üveg, és egy egyedi művészeti felületet mozaik díszítéssel biztonságosan díszíthet.

Az átlátszó fuga nem teszi lehetővé a napsugarakat és alkalmazkodik a csempe színéhez. De mégis, ez a kompozíció nem teljesen átlátható. Csak kis varratok esetén használható, amelyek szélessége nem haladja meg a 2 mm-t.

Melyik jobb választani?

Sokan közepesek a keverékekhez, és ennek megfelelően választják meg a kiválasztást. Valójában minden felelősséggel ki kell választania a befejező anyagokat, így kövesse a mesterek alábbi ajánlásait.

 • Ha javításokat végez a fürdőszobában, ahol a kerámia felület minden felületet foglal el, akkor jobb, ha nem túl drága, hanem nedvességálló keveréket kell előnyben részesíteni. Például lehet cement- vagy cement-polimer változat. Szintén megengedett a fehér fugu folyékony latexrel való összekeverése és megfelelő és megbízható habarcs.
 • Különleges „nedves” területeken (konyha, fürdőszoba, uszoda, fürdő) fugákra van szükség, amelyek nemcsak vízállóak, hanem kopásálló anyagok is, amelyek nem félnek a mosószerektől. Ehhez az ideális kétkomponensű epoxi habarcshoz. Hasonló opciók biztonságosan alkalmazhatók a varratok mozaikpaneljeinek tervezésénél.
 • A padló kezelésére cement-homok vagy sötétebb árnyalatok epoxi keverékét kell használni.
 • Ami a külső felületet illeti, itt érdemes furánhabarcsot keresni. Ha sehol nem találja meg, forduljon egy egyszerű cementfugához, és adjon hozzá latex habarcsot és speciális antiszeptikus impregnálást, hogy meghosszabbítsa élettartamát.
 • Ha egyedülálló tervezési ötletek szeretője vagy, akkor válasszon egy szép fényes habarcsot. A legfontosabb dolog - hogy jöttek a csempe. Például az ilyen opciók jól tükröződnek a tükörlapokkal együtt.
 • Speciális gipszlemezek esetében ajánlott egy cementhabarcsot választani.
 • Ne felejtsük el a habarcs színét. A megfelelő árnyalat kiválasztása nagymértékben függ az ízlelési preferenciáitól, de a csempe színe, valamint a belső tér színskála fontos szerepet játszik.
 • A burkolólapnak kiváló minőségűnek és késedelmesnek kell lennie. Szükséges továbbá a GOST szerint készült keverékek kiválasztása is.

technológia

A habarcs alkalmazásához különböző módszereket alkalmaztak, sok tekintetben hasonlóak egymáshoz. Így a cementösszetételű csempe helyes injektálása több szakaszban történik:

 • Először is, a keveréket a csomagoláson található utasítások alapján kell elkészíteni. Ezután egy gumi simítót kell alkalmazni a csempe habarcs részén a csukló mentén, majd merőlegesen a varratra.
 • A rés konvex felülete azt jelzi, hogy a rés teljes kitöltése után simítóval simították.
 • A folyamatban 15-20 percenként el kell távolítani a felesleges ragasztót.
 • Egy nappal később a kerámialapokkal díszített felületet nedves ronggyal törölje le, hagyja teljesen megszáradni, majd száraz flanellel saját kezével polírozza.

Az epoxi keverék csempe csempe a következőképpen történik:

 • Először a habarcsot a kívánt konzisztencia eléréséig gyúrjuk. Az elkészített keveréket 50 percen belül fel kell használni.
 • A keverék közvetlen elhelyezése műanyag zsákból készült házi fecskendővel történik. Alkalmas és speciális építési pisztoly is.
 • A pisztoly vagy a fecskendőzsák kiürítése után a felesleges ragasztóanyagot el kell távolítani, majd a csempe szennyeződését egy ruhával és oldószerrel eltávolítjuk.

A varratok furánbevonattal történő tisztítása ugyanúgy történik, mint az epoxi fugák. Az ilyen anyagok jellegzetes fekete színűek a furángyanta jelenléte miatt. Mint már említettük, ezek a keverékek nem ajánlottak egy hétköznapi lakásban vagy magánházban történő felhasználásra, mivel azok egészségre ártalmasak.

A szilikon habarcsot használó tisztítószerkezeteket a következő terv szerint kell elvégezni:

 • Először a varratokat megtisztítják és zsírtalanítják.
 • Az alap tisztítása a szennyeződésektől és a portól.
 • A csempe alaposan megszárad.
 • Ezután egy pisztolyt használva egy fúga egységes alkalmazását kell előállítani a varrás belsejébe.

Meddig szárad?

Végül 5-7 napon belül megszárad a habarcs. De ha a padlóról beszélünk, akkor a harmadik napon járhatsz rajta, de jobb, ha ebben az időben elkerüljük a felesleges terheléseket.

Varratok védelme

Az öntés után a csempék közötti csuklókat speciális védőszerekkel kell bevonni.Ezekkel csökkentheti a fúga felszívódását, és megőrizheti eredeti színét.

Alkalmazza az ilyen alapokat jól szárított varratokra. Próbáld meg, hogy ne hagyd el a csempe és a foltok folyamatát. Ha a felületen maradnak, azonnal töröljék meg a ruhával.

4-6 óra múlva a védőszerkezet szárítása és polimerizálása után egy speciális film képződik a varratokon, amely nem enged át a nedvességet. Megvédi a varratokat a víz behatolásától és a színveszteségtől.

6 óra elteltével a védő keverékkel kezelt varratot hideg vízzel fedjük le. Ehhez jobb, ha spray-t használ. Azokban a területeken, ahol a varratok sötétedtek, a víz mélyen behatolt, az egyik védelmi alkalmazás nem volt elég. Ezután a cserépet szárítani és ecsettel újra feldolgozni.

gyártók

A közbenső rétegek hegesztése kiváló minőségű és megbízható legyen, és az ilyen termékeket csak a jól ismert gyártók ajánlják, akik értékelik a hírnevüket. Vegyünk egy kis minősítést a legnépszerűbb és minőségi cégeknek:

 • Kiilto. Ez a finn cég kiváló minőségű habarcsot gyárt, amely kiváló hőszigetelő és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ezen kívül a márka keveréke nem fél a fagytól és a hőmérséklet változásától.
 • Litokol. Ez az olasz cég kiváló minőségű mash keveréket készít a legmodernebb berendezésekkel. A Litokol termékcsaládját folyamatosan frissítik új, praktikus és megbízható, különböző színű habarcsokkal.
 • Mapei. Ez egy másik jól ismert márka Olaszországból, amely kiváló minőségű termékeket gyárt. A gyártó Zatirochny keverékei összegyűjtött véleményeket gyűjtenek, és rendszeresen ajánlják a képzett mesterek számára.
 • Moment Seramics. A híres németországi gyártó fagyálló termékei hazánkban irigylésre méltó kereslet. A márka habarcs olcsó. Ezen túlmenően a Moment Kerámia választék praktikus univerzális injektálással rendelkezik, amely alkalmas csempe, ablak, padló, fal, fa és bútorok feldolgozására.
 • atlasz. A lengyelországi Atlas Atlas népszerű, mert a habarcsot könnyen összezúzzák és a befejező anyagokhoz alkalmazzák. A feldolgozás után az Atlas fuga nem reped, és nem veszíti el színét.

Mindezek a márkák különböző tartályokban habarcsot képeznek: egyszerű csövekben, vödrökben, csövekben vagy kényelmes pisztolyokban és csövekben, amelyek egy ceruzát imitálnak. A legfrissebb opciók a legpraktikusabbak és könnyen kezelhetőek, különösen a vékony varratok kezelésére.

Lásd a következő videót a csempe habarcsról.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba