Modern trendek a belső térben: csempe a "loft" stílusában

A lakberendezésben egyre népszerűbb a lakások különböző szobáinak kialakítása a „loft” stílusban. Gyakran különböző födémeket használnak a falak és a padlók elhelyezésére ebben a stílusirányban. Milyen jellemzői vannak, milyen design illik ehhez a stílushoz? Nézzük.

Az irányról

A Loft stílusát az 1950-es években az amerikai ipar visszaesése ihlette. Számos gyárhelyiség adta át a házat. Azokat a szegény embereket forgatták le, akik egyszerűen berendezték a helyiségeket téglafalakkal és a nyújtó kommunikációval, hogy élhessenek.

A tervezők viszont az eredetiséget látták, kifinomultak a modern anyagokkal összhangban, és a belsőépítészet különálló stílusát hozták létre, ami óriási népszerűségnek örvendett.

típusok

A "loft" stílusú szobáinak díszítésére többféle csempe volt. Ez az anyag típusa szerint osztható. Itt három csoport különböztethető meg:

 • Kerámia cserép. Agyagból, homokból és ásványi adalékokból készül. Pörkölt és mázas.
 • Porcelánkövek. Tartós és tartós anyag. Nagyszerű lehetőség a padlóburkoláshoz.
 • PVC. Ez a befejező anyag vinil alapú. Ennek a bevonatnak a hátránya a gyenge nedvességállóság.

A csempe célszerűen osztható. Itt kiemelheti a fal- és padlóburkolatoknak a padló felé nézve történő befejezésére tervezett falburkolatokat. A második típusú csempe vastagabb, nagyobb rétegű mázzal rendelkezik, hogy megvédje az anyagot a forgácsolástól, valamint a bevonat kopásállóbb.

Amikor egy "loft" típusú csempe helyiséget használ, a különböző ipari felületeket szimulálja:

 • Természetesen itt a legnépszerűbb design kőműves. Piros és fehér, szürke és más színek is lehetnek. Az ilyen felület és a természetes tégla közötti különbség ilyen finomság könnyű kezelése.

Könnyen törölhető egy ruhával, anélkül, hogy attól tartanánk, hogy a felület leesik.

 • Egy másik népszerű loft stílusú felület beton. Az ilyen kialakítású csempe szinte bármilyen tervezési döntésben rögzíthető, a belső térben semleges háttér lesz. A beton alatt a csempe többször használatos a padló befejezéséhez, de ez a stílus a falakon is fontos.
 • A piacon a szembesülő anyagok megtalálhatók és megtalálhatók porcelánkövek, fémfelülettel. A réz, réz vagy bronz felületek brutális megjegyzéseket adhatnak a belső térhez.
 • Nem kevésbé népszerű lehetőség gipsz utánzat. A csempe kialakításában különböző típusok és árnyalatok készíthetők.

Ebben a stilisztikai döntésben is megfelelő és természetes felületek lesznek:

 • Gyakran "loft" stílusban használják fa csempe. A természetes táblák nem mindig alkalmasak a használathoz, például a konyhában, a csempe nagy nedvességálló és kopásálló tulajdonságokkal rendelkezik, és itt is nagyon alkalmas. A bélés kialakítását leggyakrabban a foltok és a fából készült padlón levett festék utánzása használja.
 • Is nagyon népszerű csempe a kő alatt. Itt a leggyakrabban matt felületű klinker csempe van. Népszerű homokkő, kvarcit utánzatok.

Hol kell jelentkezni?

A tetőtérben kialakított csempe lakások bármely szobájában használható:

 • A konyhában gyakorlatilag nem kerámia burkolat nélkül.Nemcsak a kötény díszítésére szolgál, hanem a padlóra is, mivel ebben a szobában nem zárja ki a felületek szennyeződését, és a csempe lehetővé teszi azok gyors tisztítását.
 • A fürdőszobában A szoba kerámiacsempékkel is rendelkezik. Általában teljesen feldarabolja az egész szobát, és a díszítés segítségével hozza létre a szükséges hangsúlyokat.

Ugyanakkor az egyes zónák, amelyek a vízzel maximálisan érintkeznek, például zuhanyzókban, szintén szembesülhetnek.

 • A nappaliban A PVC lapok népszerűbbek. Az ilyen típusú burkolatok segítségével leggyakrabban a falakon falazatot készítenek. De néhány "loft" stílusban kialakított tervezési megoldás kerámialapok használatát teszi lehetővé. A padlón lévő porcelán csempe, a falak utánzata itt is megfelelő lesz.
 • A hálószoba dekoráció csempe használata nagyon ritkán történik, de még mindig alkalmazhatja. Itt előnyös a természetes anyagok, például kő vagy fa utánzata. Ez segít megteremteni a hangulatot a szobában és fenntartani a semleges hátteret a díszítéshez.

Gyártók, vélemények

A befejező anyagok piacán a különböző gyártók széles választékát kínálja a csempékből, amely tökéletesen alkalmas a tetőtérben kialakított szobák díszítésére. Íme néhány érdekes minta, amelyek segítenek szokatlan belső kialakításában otthonában:

 • Porcelánkövek Silófa az olasz gyártótól a Vallelunga segít létrehozni a padló felületét. A csempe kialakítását maga az idő hozza létre. Az évek óta kiszáradt festék, amely a fáról leválik, egyedi mintázatot hoz létre. Lehetőség van a csempe színének kiválasztására a szoba kialakításától függően. Fehér, bézs, szürke, kék, fekete árnyalat van. Ennek a porcelánköveknek az ára meglehetősen magas, és mintegy 2500 rubelt négyzetméterenként. m. Felülvizsgálati anyagok nagyon jóak. Az egyes elemek kiváló minősége, ideális formái megkönnyítik a telepítéssel kapcsolatos munkát.
 • Porcelán csempe falakhoz Brennero Cooncrete (Olaszország) utánozza a betonfelületet. Ez a minta több árnyalatban készül, mint például fehér, homok, világos és sötét szürke. A porcelánkövek költsége nem messze a költségvetéstől, és mintegy 3500 rubelt négyzetméterenként. m. Magas csempe áttekintése. Ennek a mintanak a hátrányai egyszerűen nincsenek.
 • Porcelánkövek Városi sugárút az olasz gyártótól a Ceramica Fioranese segít teljesen más felületek utánzásában. Itt megtalálható a téglafal és az idővel kopott csempe, valamint egy olyan felület, amely utánozza a gyárban lévő fiókokat, amelyeket a falhoz közeli rackbe szerelnek. A termelés költsége is magas, és mintegy 3 700 rubel / négyzetméter. m. A termék vásárlói véleménye is magas.

E csempe szokatlan kialakítása eredeti belső teret teremt a szobában, és nincsenek panaszok az ügyfelek minőségéről.

 • Porcelánkövek „Vezúv” A Kerama Marazzi (Oroszország) „Kövek” gyűjteményéből a padlón egy vulkáni kitörés után láva utánzó felületet hozhat létre. Egy elég nagy formátumú elem (60x60 cm) segít létrehozni egy eredeti burkolatot a padlón. A minta költsége jóval alacsonyabb, mint az olasz modellek, és csak 1390 rubel négyzetméterenként. A visszacsatolás ezen az anyagon magas, bár egyesek megjegyzik az egyes elemek méretének különbségét, de itt az ár-minőség arány teljesen egybeesik.

Belső ötletek

A modern tervezők gyakran belső tereket terveznek "loft" stílusban.. Íme néhány érdekes ötlet a falakon és a padlón lévő különböző típusú csempe használatával:

 • A fürdőszobában egy brutális, nem vakolt téglafal lágyul a fényes fehér, közepes méretű csempékkel, amelyek egy futás alatt helyezkednek el. Egy ilyen kialakítás nagyon könnyen észlelhető, és egyáltalán nem nyomódik le.
 • A nappaliban a padlón lévő beton alatti vinil lapok nemcsak a helyiség gyári stílusát támogatják, de nem lesznek olyan hidegek, mint a közönséges porcelánlemezek.
 • A teremben kopott parketta változata. A helyzet homályát egy nagy ablak és világos bútorok lágyítják.

A következő videóban többet megtudhat a beton- és cementburkolatokról, amelyek tökéletesen illeszkednek a loft stílushoz.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba