Kreps: megerősített csempe ragasztó

Ha a burkolatot és a bevonatot szélsőséges körülmények között végzik, speciális kompozíciókat kell használni a csempe felületének rögzítéséhez. Az egyik ilyen készítmény a „Kreps” csempe megerősített ragasztója, amely javított tulajdonságokkal rendelkezik és képes ellenállni a további terheléseknek.

Jellemzők és előnyök

A "Kreps" erősített ragasztószerkezet 0,63 mm-es részecskékből álló száraz keverék, amely a következőket tartalmazza:

 • homok;
 • lágyítószerek;
 • cement;
 • módosító anyagok.

Használat előtt a készítményt vízzel hígítjuk, sűrűvé válik rugalmas tömeg, amely a következő műszaki jellemzőkkel rendelkezik: \ t

 • ragasztószilárdság –1 MPa;
 • márkaerősség - M 75;
 • fagyállóság - F 35.

Mindezek a paraméterek nagyságrenddel magasabbak, mint a „Standard” jelzésű vegyületeké, amelyek csak a szokásos kerámialapok ragasztásához használhatók. Erősített kompozíciók használata esetén a nyitott munkaidő 20 percre növekszik, amelynek során a fektetés korrigálható. Ebben az esetben a készítmények nagyobb csúszásállósággal rendelkeznek - legfeljebb 5 mm.

Emellett szélesebb tartományban is képesek ellenállni a hőmérsékletnek, ami lehetővé teszi megerősített kompozíciók használatát csempe fektetéséhez egy fűtött padlón. A Kreps keverékeket 5 és 25 kg-os csomagolásban értékesítik, és megfelelnek bizonyos előírásoknak.

A jobb teljesítmény mellett a Kreps béléskeverékek előnyei:

 • Jó fagyállóság (legfeljebb 35 ciklus), amely lehetővé teszi, hogy az épületek homlokzatán csempe fektessék.
 • Nagy nedvességállóság, ami lehetővé teszi, hogy azokat magas páratartalmú helyiségekben használják.
 • Viszonylag alacsony anyagfelhasználás (2-3 kg / m3).
 • Gyors beállítás
 • + 5 ° C-os hőmérsékleten való használat.

Ezen túlmenően néhány vegyület tartalmaz még tűzálló adalékokat és fagyálló anyagokat, amelyek tovább javítják minőségüket, erősítik az erőt és a tartósságot.

Felhasználási kör

A megnövekedett műszaki jellemzők jelentősen kibővítik a ragasztószerkezet alkalmazási körét: az egyszerű kerámiák telepítésétől a porcelánkő és a mesterséges és természetes kőburkolatok készítéséig.

Az ilyen ragasztó megbízhatóan lezárja a lemezanyagot a következő felületekkel:

 • cement, cement-mész vakolat;
 • beton és w / w;
 • gipszkarton;
 • nyelv és horony és gipszlemezek.

Szintén biztonságosan rögzíti a padlólapokat, az épületek külső és belső falait, kandallókat és kályhákat, amelyek lehetővé teszik a használatát:

 • a folyosókon és az irodaterületeken;
 • medencékben, szaunákban és fürdőszobákban;
 • nyílt teraszokon és verandákon.

Ezenkívül gyakran használják a szegélyek, a lépcsők és a sziklák burkolásához.

faj

Javított ragasztó "Kreps" több változatban készült:

 • Felerősödik. A csempe és a talp felületének jó kötődésének köszönhetően nehéz burkolatok készítésére használják.
 • Megerősített fehér. Ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előző módosítás, de összetétele további színezékeket tartalmaz, így a készítmény fehér színű. A padlóra és a falra szerelt üveg és mozaik rögzítésére szolgál.
 • Expressz. Ez gyorsabban merev, mint más vegyületek, mivel hozzáadnak speciális anyagokat, gyorsítva a szárítási folyamatot. Ezzel a megoldással ragasztott csempe már 4-5 óra múlva járhat.
 • Szuper. Kiváló kötőanyag bevonat fém, ásványi, fa, üveg és polimer alapokkal.

Ez a kompozícióválasztás lehetővé teszi, hogy minden esetben a legjobb választási lehetőséget választja.

Főzés és tárolás

A fokozott hűvös összetétel elkészítéséhez a „Kreps” száraz keveréket vízben oldjuk. Ezt egyértelműen az utasításoknak megfelelően kell elvégezni: 1 zsák szárazanyagra 6 liter vizet igényel.

A főzési folyamat a tartály elkészítésével kezdődik és vízzel tölti. Ezután a ragasztóanyag-összetételt feltöltjük és alaposan összekeverjük, amíg az összes csomó eltűnik. A keverés kézzel végezhető, vagy perforátor segítségével, speciális fúvókával.

A keverék összekeverése után 10-15 percig állni hagyjuk, majd újra keverjük. A kész ragasztó keveréket 4 órán belül fel kell használni. Ezután elveszíti tulajdonságait.

Munka ragasztószerkezettel

A ragasztó alkalmazása előtt az alapot, amelyre a csempe kerül, a béléshez kell készíteni. Ehhez a felületet előzetesen ki kell tisztítani és megtisztítani. Fontos, hogy minimálisra csökkentsük az alap zsugorodásának és deformációjának kockázatát.

Amikor az összes készítmény elkészült, a megerősített Kreps ragasztót egy vágott simítóval helyezik a munkafelületre. Az alkalmazási területet úgy kell kiszámítani, hogy 20 perc múlva teljesen csempe legyen rá, és ideje legyen a pontatlanságok kijavítására.

A padlóburkolat masszív födémanyaggal történő készítésekor a ragasztószerkezetet nemcsak az alapra, hanem magára a cserépre is alkalmazni kell.

A padlóburkolat felszerelése után (amíg a ragasztószerkezet teljesen megszárad) nem ajánlott mechanikai terhelésnek kitenni. Ugyanebben az időszakban érdemes megvédeni a bevonatot a víz behatolásától.

Hasznos ajánlások

Minőségileg végezze el a padló és a falak burkolását megerősített ragasztóval "Kreps" szakmai mesterek ajánlásai:

 • A falakra történő öntést legkorábban 48 órával a csempe behelyezése után kell elvégezni. A padló esetében a várakozási idő legalább 72 óra.
 • A simítóval a csempe méretétől függ. Tehát, ha az összeszerelt anyag mérete 15x15 cm, akkor 6 mm-es fogazású szerszám szükséges. Ha a lapka nagyobb, akkor a spatulát 8 mm-es fogakkal kell venni.
 • A ragasztó felhordása során szükséges a réteg vastagságának ellenőrzése. Az optimális réteg legfeljebb 4 mm. Abban az esetben azonban, ha a burkolólap mérete meghaladja a 30x30 cm-t, a ragasztóréteg 7 mm-re emelkedhet. 9 mm-es rétegeket lehet alkalmazni a nem megfelelően sík aljzat ragasztóhoz, de ugyanakkor szükség van a felület síkjának gondos monitorozására egy szinttel.

Ezenkívül a ragasztószerkezettel való munkavégzés során figyelembe kell venni a biztonsági óvintézkedéseket, személyi védőfelszereléseket kell használni.

Ha a készítmény a bőrre vagy a szemre kerül, akkor az érintett területet alaposan le kell öblíteni folyó víz alatt.

Vélemények

A "Kreps" csempékhez erősített ragasztó már régóta népszerű mind a professzionális építők, mind azok, akik önállóan javítanak. Ennek bizonyítéka a "Kreps" száraz keverékeinek sok véleménye.

Felülvizsgálataik során a felhasználók feljegyzik a keverékek könnyű használatát.valamint a használatuk kényelmét: ha a falra alkalmazzák, a ragasztó nem morzsolódik, nem kúszik, és nem teszi lehetővé, hogy még egy nehéz csempe lecsúszjon.

Nem kevésbé pozitív visszajelzés érdemel a bevonat működési folyamatát, amelyet a ragasztószerkezet segítségével helyeztek el. Még a magas páratartalom és az erős hőmérséklet-csökkenés esetén is, a csempe hosszú idő után sem marad el a felületről.

És még egy fontos pillanat, amely vonzza a vásárlókat, az erősített ragasztó "Kreps" árának és minőségének optimális kombinációja. A változatos választék mellett az egyes esetekben legmegfelelőbb kompozíciót is választhatja.

A csempék ragasztó "Kreps" használatával történő feldolgozása, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba