Szürke csempe a fürdőszobában: méretek, színek és tervezési ötletek

Szigorúan, de elegánsan - így jellemezheti a szürke csempe a fürdőszobában. A szürke paletta hatalmas - sötét és világos árnyalatok között, jól kombinálva az élénk színekkel. Például, sárga, piros, türkiz, rózsaszín. A divatos tandemek végtelenül felsorolhatók. Ennek köszönhetően a tervezők már régóta használják a szürke színt a belső terekben. A szürke tónus minden szobában megfelelőnek és relevánsnak tűnik, beleértve a fürdőszobákat is, méretüktől függetlenül.

paletta

Sokan félnek a szürkeektől, gondolva, hogy unalmas, hideg, elidegenedett. Valójában a szürke sokoldalú, sok árnyalattal rendelkezik, ezzel könnyen létrehozható egy érdekes és kiegyensúlyozott tervezési projekt.

A leginkább telített a grafit, az antracit és a nedves aszfalt. Ezek ékezetekre alkalmasak. Például tegye a padlót sötét vagy egyetlen falra. Ez a technika segít az árnyék és a fény megfelelő terjesztésében a szobában, így hangulatos és szerves.

A sötét árnyalatokat gyakrabban használják nagy helyiségekben, mivel a vizuális felvételeket még kisebb lesz.

Bármelyik területen megfelelő paletta - acél, poros szürke, ezüst, egér, ólom. A tervezők azt ajánlják, hogy fordítsanak figyelmet a szürke színű, szürke-zöld, kék-szürke, lila-szürke színre.

Azonban az ilyen egyetemességgel együtt a szürke is megfontolást és figyelmet igényel. Ennek oka elsősorban a szürke szín észlelése, amelyet a megvilágítás szintje (mesterséges fény vagy természetes) befolyásol. A második fontos szempont a bútorok és kiegészítők kiválasztása egy bizonyos tónushoz. Ezért a szín kiválasztásakor számos kombinációt kell figyelembe venni, a kombinációkkal játszani, ne félj, hogy több mint két árnyalatot használjon a belső térben.

stílusok

A szürke univerzális és sok stílusra alkalmas.

minimalizmus - A legjobb megoldás egy kis fürdőszoba elrendezésére. Ideális a korlátozott helyzetekben, amikor mindent el kell helyeznie, amire szüksége van egy kis területen anélkül, hogy elveszítené a funkciót.

A szürke szín teljesen összhangban van a minimalizmus filozófiájával. Jobb választani egy nagy lapkát, és habarcsot, hogy illeszkedjen a csempe.

padlástér bohém és modern művészetet hordoz, tömör és kreatív. Ebben a stílusban a tervezők azt javasolják, hogy cserépeket használjanak tégla, beton, kő, fém utánzatával. Minimum luxus, maximális textúrájú és stílusos gazdagság.

Art Deco - kollektív irány, a modern klasszikusok, a futurizmus és a modernizmus szintézise. A belső tér tiszteletben tartása nemes textúrák - természetes kő vagy fényes fém -, valamint füstös színpaletta révén érhető el.

Hangsúlyozzák a falu szellemét, varázsát és eredetiségét ország vagy provence. Szürke csempék, amelyek utánzata fa vagy vakolat jól néz ki a fürdőszobában.

Tényleges kombinációk

A szürke semleges, ezért a tervezők annyira tetszenek. Alapul véve számos kombinációt hozhat létre.

A legnépszerűbb kombináció fehér. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ragyoghasson, elegendő a hangsúly a fehér zárványokról - a falon lévő panelek, a padlón mozaik, fehér vízvezeték vagy bútor. Nos, szürke, fekete-fehér megjelenésű bézs, őszibarack, zöld és levendula. Ezek gyengédséget vagy hűvös jegyzeteket adnak hozzá.

Szükség esetén a szürke csempe fényes árnyalatokkal, pl. Sárga, rózsaszín, kék, zöld, ezek a színek vidámak és lédúsak.De a fekete és a barna a megszorításokat és a konzervativizmust adja.

Hogyan válasszuk ki?

A kerámialapok megfelelő kiválasztásához három pontot kell eldöntenie:

 • színtartomány;
 • textúra és textúra;
 • méretét.

  Az innovatív technológiák lehetővé teszik a márvány, a beton, a kő, a különböző fajtájú, fényes, matt felületű kerámiák létrehozását. A fürdőszobák széles választékának köszönhetően durva, elegáns, kényelmes, modern vagy retro stílusú.

  Tervezők, belső projektek létrehozása, szeretem a textúrákkal játszani. Például a természetes téglával és fényes „fém” padlóval burkolt falak eredetiek.

  Egy másik tervező trend mozaik. Egy ilyen művészi elem létrehozásával kapcsolatos munka gondos, de az eredmény egy igazi műalkotás.

  A graffiti vagy a tetőtérben kialakított panel - azok számára, akik szeretik a földalatti és a modern trendeket.

  A csempe méretének megválasztása a helyiség méretétől, a tervezéstől, a csempe fektetésének lehetőségétől függ.

  Az üzletekben 1 cm-től 80 cm-ig terjedő, négyszögletes, négyszögletes csempék találhatók, gyakran a gyártók készen állnak (vízszintesen, függőlegesen, halszálkás, fonott, átlósan, labirintus) bizonyos motívummal vagy díszítéssel.

  A különböző méretű csempe és textúrájának megválasztása közvetlenül befolyásolja a szoba térbeli-vizuális felfogását.

  Tehát ugyanaz a szoba másképp néz ki, ha 10x10 cm-es vagy 30x60-as lapkát helyez el benne. A mozaik nagyon különbözik a fa deszkák utánzásától.

  Gyönyörű példák a belső terekre

  A tervezők számos lehetőséget kínálnak a szürke csempézésre a fürdőszobában. A szürke szín egyedülálló - színtelen, háttér, de ugyanakkor tömör és „barátságos”. Ezzel különböző belső tereket hozhat létre - monokróm, fényes akcentussal vagy sima átmenettel.

  • Itt egy klasszikus példa a szürke, gazdag türkiz, semleges fehér kombinációjára. Úgy tűnik, hogy egymásra épülnek - szürke nyugodt, energikus törésekkel hígítva, fehér bútorokkal és szaniterekkel kiegyensúlyozva. Általában a fürdőszoba visszafogott, kellemes frissítő hideg, geometriai, derékszögű, nagy csempe, mind a falakon, mind a padlón.
  • Elegáns fürdőszoba a konzervativizmus hívei számára, mindent a legkisebb részletre gondolunk, anélkül, hogy felesleges és halmozott lenne. Kék és kék került a szürkebe. Ez egy hideg színpaletta, de sima, fényes textúrájú mozaikok és csempe használata egyedülálló tisztasági és fagyos kényelmet biztosít.
  • Egy kis fürdőszoba szürke csempe befejezésének lehetősége. Ebben az esetben a színárnyalat az egészségügyi berendezések fehér elemével kombinálva meleg. Ez a kombináció vizuálisan szélesíti a helyet, és a tükrök fényt adnak.
  • Loft stílus a klasszikus változatban. Egyrészt a falazat utánzása, másrészt a vakolt fal a szürke - piszkos árnyalatú, hangsúlyozva a stílus urbanizmust és az iparágat. A sárga akasztó fényes eredeti hangsúlyt hoz.
  • Az országstílus vonzza a színét és a textúrák erőszakát. A fürdőszobában kőből készült csempe van, míg természetesnek látszik, zsetonokkal és scuffokkal, a bútor fából készült, a színsémával összhangban. A sötét színek ellenére ez a szoba kényelmes és kényelmes.

  Hogyan válasszunk egy csempe a fürdőszobában, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba