Elrendezési lapok: opciók és rendszerek

A csempe a belsőépítészet egyik leggyakoribb anyaga. Az ilyen népszerűség és a kereslet számos tényezőnek köszönhető. Közöttük a gyakorlatiasság, a tartósság, a használat sokoldalúsága és a rendelkezésre állás a széles árkategóriának köszönhetően, ahol a vevő pénzügyi lehetőségeikre koncentrálhat.

Az eredeti csempe elrendezés bármilyen belső teret fog adni, és szükség esetén csodálatosan vizuálisan bővíti vagy csökkenti a helyet.

Lefedettségi jellemzők

A legmegfelelőbb csempe-elrendezés kiválasztásához először is figyelembe kell vennie a javítandó helyiségek sajátosságait, területét és célját.

Fontos megjegyezni, hogy az anyagot csak egy egyenes felületre kell helyezni, ezáltal megakadályozhatja a repedések és a chipek későbbi megjelenését.

A tojásrakás előtt szükség van egy esztrich előállítására. A WC-vel és a fürdőszobával végzett munka során vízszigetelő réteget kell kialakítani.

A falak felé nézve szükség van a régi bevonat lebontására és a vakolás megerősítésére építési rács és világítótornyok használatával. A csempe fektetése a számítások pontosságát és pontosságát igényli.

típusok

Többféle lap van. A kerámia természetesen eredetileg a legnépszerűbb. Valójában a fazekasság olyan agyag, amelyet hőkezeltek.

A kerámia burkolólapok gyártási módszerek szerint osztályozhatók.

A legnépszerűbbek a következők:

 • Porcelánkövek - az osztályának legtartósabb képviselője. A konkrét gyártási folyamatnak köszönhetően ez az anyag megkerüli a gránit szilárdságát. Préseléssel és egyetlen tüzeléssel készül, de a hőmérséklet és a nyomás magasabb, mint más anyagok gyártásánál.
 • Klinker. A lapka alapja lezárt. A porelegyek sajtolás és nyomás hatására történő extrudálásával állítják elő. Ez a módszer lehetővé teszi bármilyen méretű és méretű lapok készítését.
 • Majolika. Használt vörös agyag, zománcozott fehér és kétszer a máz előállításához: a rajz előtt és után. Az anyag a kettős égetés folyamatán megy keresztül. Festett, színes ónoxiddal kevert mázfestékekkel.
 • Cotto. Piros agyagból készül extrudálással. Általában a termékek nem üvegezettek, mivel a terrakotta színséma az ilyen típusú csempe jellegzetes jellemzője. Ez hozzáteszi a díszítéshez a nemes ókor elemeit, és egy adott antikvilágot ad a szobának.

A fa alatt és a laminátum alatt kerámia csempe nagy kereslet és népszerűség. Az egyedülálló, modern gyártási technológiáknak köszönhetően szinte lehetetlen vizuálisan megkülönböztetni azt a valódi nemesfától. Különösen ez az anyag releváns a konyhában, a fürdőszobában, a fürdőszobában, ahol a fa burkolata a kerámia cserépig nem szolgált.

A PVC műanyag csempe megkülönbözteti a könnyű, rugalmas és nedvességállóságot. Erősség szempontjából ez a kerámiánál alacsonyabb, de az árnál is olcsóbb. Az ilyen anyagokat gyakrabban használják a tájkertészet területén, kerti utak burkolására, a vidéki házak, a nyaralók helyi területére. A telepítés egyszerűsége jellemzi.

Minden rendkívüli és kifinomult modern gyártó szerelmeseinek csempe sárgaréz betétekkel. Az ilyen belső részleteket soha nem fogják figyelmen kívül hagyni, elegánsan illeszkedik a legkülönlegesebb kialakításhoz, és hígítják a csempézett monotonitást a jelenlétével. A fém nemes ragyogása és a terméken megjelenő bonyolultságok hitelességüket megragadják.

A tükör csempe viszonylag nemrégiben kerül felhasználásra, de már számos belsőépítész, mesterépítő és közönséges polgár elismerését szerzett. Ez a csempe ideális egy kis helyiségben, amelyet vizuálisan ki kell terjeszteni, például egy kisméretű fürdőszobába. A feszes, különösen jól megvilágított világítással ellátott tükör csempe biztosítja a helyiség kifinomultságát és kifinomultságát, köszönhetően a fénynek és a fénynek az anyag felületéről történő fényének.

Fontos azonban emlékezni arra, hogy a mérséklésnek a tükrökben kell lennie, és a többletük a teremben ellenkező hatást eredményezhet, és kényelmetlen lesz ilyen helyiségben lenni.

A mozaik mindenkor releváns., annak stílusos megjelenése ellenére. Ez nem csak építés, hanem egyfajta művészet. Ősi idők óta az emberek mozaikokat használtak otthonaik gazdagítására, és ez a befejezési módszer eddig nem veszíti el a jelentőségét. Nagyon kényelmes a mozaik használata komplex konfigurációjú elemmel rendelkező helyiségekben, konvex és konkáv felületekkel, amelyeket más befejező anyagok használata során nehéz elérni.

A mozaikokkal való szembenézés fáradságos és költséges, de az üzleti életre vonatkozó hozzáállás, a mester lelkiismeretes munkájával az eredmény minden bizonnyal megfelel a legmagasabb elvárásoknak.

Méretek és formák

A modern piacon a legszélesebb körben - a miniatűr és az elegáns mozaikoktól a hatalmas padlóburkolatokig - a csempe méretaránya látható. A méret megválasztása attól függ, hogy milyen felületen van a munka, és természetesen az ügyfél ízlését. A leggyakoribb méretek 15, 30 cm, 30 cm, 30 cm, 60 cm, 40 cm, 40 cm, 60 cm, 50 cm, 60 cm, 60 cm.

A padlóburkolatok esetében, amelyeket gyakran használnak nagy lapkaként, így közepes méretű, de robusztusabbak és tartósabbak. A falak befejezésekor a hangsúly a díszítőelemekre kerül, nagyobb figyelmet fordítanak az esztétikai szempontokra. Ezen a területen a kreatív gondolkodás és fantázia korlátlan lehetőségei nyílnak meg.

Kívánt esetben különböző dekoratív paneleket használhata csempe teljes összetételéből áll, vagy valódi képet készít kis mozaik négyzetekkel, amelyek egy élénk elemgel hígítják a konyha vagy a fürdőszoba belsejét.

A leggyakoribb formája a négyzet és a téglalap alakú csempe, de a gyémánt nem fosztja meg a fogyasztók figyelmét. Az ilyen burkolólapok lerakódásának folyamata csak egy módon történhet - ugyanazokat az arcokat egyesítve. A rajz az anyag színtartománya miatt változatos.

Nem lehet anélkül vágni az anyagot, hogy ilyen lapkát használnánk. A csempe ilyen formájával gyönyörű díszeket helyezhet el egy csillag vagy hatszög alakjában. A háromszínű csempe hatszöge különösen lenyűgöző.

Szerelési technológia

Mielőtt folytatná a csempe elrendezését, a szükséges építőanyag mennyiségét pontosan kell kiszámítani, elkészíteni egy tervet, és jelölni kell az előkészített és kiegyenlített felületen. Ne feledje, hogy a csempefektetés különböző változatai különböző mennyiségű anyagot igényelnek négyzetméterenként.

Tekintse meg az alábbi elrendezéseket:

 • Herringbone. Az ilyen elrendezéshez keskeny téglalap alakú lapkát használnak. Az elrendezés neve önmagáért beszél - a lapok sima rúdjai egymáshoz képest egymáshoz képest egymáshoz képest egymáshoz képest egymáshoz képest egymáshoz képest egymáshoz képest haladnak. Kezdje a munkát a szoba közepétől, és egyenes vonalat észlel a központban az egész munkaterületen.Ebből a sorból meg kell kezdeni a folyamatot, ez minden további telepítés útmutatója lesz. Lehetőség van arra, hogy karácsonyfát helyezzünk a melléklethez, vagy - ahogy azt is hívják - egy pótkocsival.

Ennek a módszernek az a lényege, hogy ezenfelül kisebb lapokat használnak, leggyakrabban más színű és dekoratív díszítéssel.

 • Művészet, más néven "szőnyeg". A fantasy varázsló széles körét adja, a tervezési variációk nagyon változatosak és bonyolultak lehetnek. Ilyen technikát általában három vagy több azonos színtartományú vagy különböző színárnyalatban használnak. A bevonat jelölése egy előre összeállított séma szerint történik, amely megismétli a kiválasztott mintát. Amikor a művészi falazat, lehetőség van egymásra váltani és különböző elrendezéseket egyesíteni egymással. Például a sarokcsempe lehet monofonikus és négyzet alakú, és a kompozíció középpontja egy moduláris csempe vagy mozaik díszes és bonyolult dísze.
 • Kőművesség a futásban. Ennek az elrendezésnek az alapelve az, hogy az egyes következő lapok közepe egybeesik a szomszédos csempe szélsőséges varrásával. A fedélzetet közel azonos szabályok szerint végzik, azzal a különbséggel, hogy a csempe nem a másik méretének felénél fekszik, hanem legfeljebb a harmadik részén. Gyakran, amikor a futás befejezésekor használja a csempe "hog" -t. Téglalap alakú, ferde oldalakkal, ami texturált térfogathatást eredményez. Egy ilyen csempe alakja olyan, mint egy tégla, amely lehetővé teszi a téglafal utánzását.
 • Átlósan. A szakértők szerint ez a számítási módszer az egyik legnehezebb, ezért ajánlatos a cserepek legalább 15% -át tartalékba vásárolni a korábban kiszámított fogyóeszközökből. Ennek az az oka, hogy ha ilyen módon fektetünk, lehetetlen a lapok vágása nélkül. Ezt az elrendezést az jellemzi, hogy vizuálisan növelheti a szoba területét, bővítheti.

A fő dolog az, hogy helyesen mérjük az átlós vonalat, amely mentén a munkát elvégezzük.

 • Klasszikus, hagyományos - a leggyakoribb csempefektetés. Ez a módszer a legegyszerűbb és leggyorsabb. A leggyakrabban ilyen fektetésnél a négyzetlapot használják. Az ilyen típusú falazatok esetében van egy fontos szabály, amely alkalmas más típusú burkolatokra, és a kulcsa a sikernek egy ilyen fáradságos, de nagyon fontos folyamatban az építési és befejezési munkák során - ez a legnagyobb pontosság betartása.

A klasszikus falazatban a mester folyamatosan figyelemmel kíséri, hogy a varratok függőleges és vízszintes jelölési vonalai egyenletesek-e.

Hasznos tippek

 • Minél jobban felkészültek és egyenletesebbek voltak a felületek a fektetés előtt, annál hosszabb lesz a lapka.
 • Fontos, hogy a csempe ragasztót ne csak a padlóra, hanem közvetlenül a lapkára is felhelyezze, mielőtt a felületre rögzítené. A szakértők szerint ez legalább 4 alkalommal növeli az anyag kiaknázását.
 • Minél kisebb a szoba, annál világosabbá teszi a cserép árnyalatait a szakértők. A világos színek vizuálisan növelik a szobát, tágasabbá teszik.
 • A kis helyiségek befejezésekor nem ajánlott túl nagy méretű lapokat használni. Ez nehézkesnek tűnik, és csak a szabad hely hiányát hangsúlyozza.
 • Minél kisebb a falazati elemek mérete, annál észrevehetőbbek a bevonatok hibái és egyenlőtlenségei. Ezzel ellentétben, minél nagyobb a födém, annál kevésbé feltűnő a mester munkahelyi hibái és kisebb hibái.
 • Javasoljuk az epoxigyantát tartalmazó keverékek használatát, hogy az illesztések sötétebbek legyenek a csempe fugázása után.
 • A szakértők azt javasolják, hogy a teljes számított mennyiség legalább 10-15% -ának megfelelő mennyiségű anyagot vásároljanak, figyelembe véve a folyamat esetleges hibáit vagy vágását.

Látványos példák a belső térben

A színek, textúrák és formák kompetensen kiválasztott kombinációja minden szobát felnagyíthat, eredetiséget és egyfajta egyediséget biztosít. A fürdőszobák díszítésénél a kedvenc színek világos kék, zöld, bézs, rózsaszín és lila színben maradnak. Vezető pozíciók hosszú ideig osztják a tengeri és zöldség témákat.

Az Empire stílusú mintával rendelkező csempe rendkívül elegáns, finom és arisztokráciát biztosít minden fürdőszobának, különösen az arany okker kellemes meleg színével kombinálva.

A kontraszt színkombinációk nagyon lenyűgözőek. Például, fekete-fehér lapok kombinációja fényes kivitelben és kontrasztos mintával.

Egy mozaikpanel a fürdőszobában vonzza a figyelmet, és a mester ékszerei nemcsak csodálkozhatnak finomságával és kegyelmével.

A konyhák díszítésében számos elrendezés és csempe színe van. A fő dolog az, hogy úgy döntsünk, hogy tetszés szerint tervezzünk, hogy a szobában való tartózkodás kényelmes legyen. Az ételeket és italokat itt mindig szívesen látjuk.

Amikor a kötényt gyakran használják cserép "sertés". És a kreatív szemlélet kedvelői szeretik a fényes belső konyhát, mint egy mozaik virágpanelt.

A nappali a ház szíve. A csempe segítségével egy hangulatot hozhat ebbe a szobába, amely mindig a legtöbb figyelmet vonzza, ahol a leggyakrabban a családtagok és a vendégek összegyűlnek. Kiváló tervezési megoldás a padlóburkolatok szőnyeg formájában való elrendezése. A minták ügyesen összefonódnak, egyedülálló holisztikus képet alkotva, amelynek vászonja a nappali padlója.

Különösen fontos a folyosón lévő csempe, mert ez a szoba bármely ház vagy lakás hívókártyája. Miután eljöttek, hogy meglátogassák egymást, először itt vannak az emberek, és minden tulajdonos az első látogatói benyomást kéri, hogy maradjon a legkellemesebb. Fontos figyelembe venni azt a tényt, hogy a lakásnak ez a része nagy terhelést jelent a lábbelik, a szennyeződések, a por és minden más hatás hatására.

Ezen az alapon nagy kopásállóságú lapokat kell választani. A barna-bézs színválaszték, a fás textúrák és a színek a kényelem és a harmónia légkörét hozják a folyosó belsejébe.

A modern építőanyag-piacon bemutatott csempe színek és textúrák sokfélesége csodálatos, ami a belsőépítészet bármelyik, még a legdrágább ötletének valósághű megvalósítását jelenti.

Tekintse meg az alábbi videót a csempe elrendezés kiválasztásához.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba