Válogatott lengyel fürdőszoba csempe

 Válogatott lengyel fürdőszoba csempe

A magas páratartalmú körülmények között működtetett befejező anyagoknak jó minőségűeknek kell lenniük, valamint hő- és nedvességállósággal kell rendelkezniük. A lengyel kerámiából származó magas műszaki jellemzők.

Nem mindenki tudja, hogyan kell meghatározni a lengyel burkolólapok választékát a fürdőszobában, mivel a tartomány igen széles. A jól ismert gyártók áttekintése és ajánlások a leggyakrabban kiválasztott cikkek kiválasztására.

Különleges jellemzők

Úgy tartják, hogy a legmagasabb minőségű kerámialapokat Olaszországban gyártják. A lengyel bevonatok azonban gyakorlatilag nem gyengébbek az olasz kerámia műszaki és esztétikai tulajdonságaiban. Ezen kívül a lengyel lapok ára sokkal alacsonyabb.

A lengyel csempe minőségi agyagból készül, a termelés ugyanabban az országban történik. A befejező anyagok előállításának folyamata teljesen korszerűsített, és néhány olyan technológiát tartalmaz, amelyet a vezető európai országoktól kölcsönzött a kerámia cserépgyártás területén (Olaszország, Németország, Spanyolország).

A lengyel csempe alacsony ára nem kapcsolódik a gyenge anyagminőséghez, hanem a jobb gyártási folyamathoz. A legújabb berendezések és a fejlett technológiák használata jelentősen megtakaríthatja a költségeket, ami a végtermék költségeinek csökkenéséhez vezet.

Előnyök és hátrányok

Napjainkban a lengyel burkolólapok az ár / minőség arány szempontjából a legjobbak.

Ez a lapka számos előnnyel rendelkezik.

 • Ártalmatlan a testre. A lengyel kerámiák csak természetes eredetű, természetes eredetű anyagokból készülnek káros komponensek hozzáadása nélkül.
 • Egyszerű gondosság. A bevonat nem fél a háztartási vegyszerektől és a nedvességtől, ami lehetővé teszi a rendszeres nedves tisztítást a szobában.
 • Hygiene. A csempe bevonat nem képezi a penész és a penész képződését és terjedését.
 • Nagy nedvességállóság. A lengyel csempe nem romlik a víz hatása alatt.
 • A kerámia csempe Lengyelországból nagy szilárdságú kemény bevonatot hoz létre. Egy ilyen befejező anyag képes ellenállni a nehéz vízvezeték által létrehozott nehéz mechanikai terheléseknek. Ezenkívül a csempe felülete nem érzékeny a csiszolószemcsékre és a vegyi anyagokra. Az ilyen anyagok hatása alatt az anyag nem karcos, és nem veszíti el eredeti megjelenését.
 • Tűzállóság A csempe nem terjed ki a tűz égésére és elterjedésére, ami biztosítja a magas szintű tűzbiztonságot. Magas hőmérsékletek hatására, amely vízmelegített törölközősíneket hoz létre, az anyag nem romlik és nem bocsát ki mérgező gázokat.
 • A jól ismert lengyel gyártók nagyszámú különböző tervezői gyűjteménye lehetővé teszi, hogy bármely belső tér számára kiválassza a megfelelő lehetőséget.

Számos előnye ellenére a lengyel kerámia burkolatoknak számos hátránya van, amelyek leggyakrabban bizonyos gyűjteményekhez tartoznak.

Megfigyeljük az ilyen bevonatok fő hátrányait.

 • Néhány, még a népszerű gyártók által gyártott tételek házasságot is kaphatnak. Például egy egyenetlen felület vagy egy helytelenül alkalmazott minta, amely nehéz lesz dokkolni.
 • Csúszós és hűvös felület. Ez a hátrány nemcsak a lengyel bevonatokban, hanem minden kerámia burkolatban is rejlik. Ennek a lehetőségnek a kiválasztása a padló befejezéséhez a fürdőszobában messze nem biztonságos.
 • Törékenységét. Az anyag a telepítés után tartós bevonatot képez.Minden egyes csempe könnyen felosztható vagy sérülhet a szállítás vagy a gondatlan kezelés során.

típusok

A fürdőszobák lengyel burkolata a falak és a padlók befejezéséhez is használható. Leggyakrabban a befejező anyag kerámiából készül. Vannak azonban porcelán gyűjtemények. A padlóburkoláshoz leggyakrabban a porcelánköveket használják, mivel az ilyen bevonat kevésbé csúszós és magasabb műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

A lengyel csempe mérete és kialakítása igen változatos lehet. Ezek a paraméterek az adott gyártótól és a gyűjteménytől függenek. A nagy csempe és az anyag mozaik formájában is megtalálható.

Hogyan válasszuk ki?

A lengyel cserép kiválasztásakor először is figyelembe kell venni a fürdőszoba kialakítását, méreteit és a befejezendő felület típusát.

A kis területű szobákban nem szabad nagy csempe anyagot használni (például 100x100 cm). Fali burkolatoknál jobb, ha olyan üvegezett bevonatot használunk, amely nagyfokú fényességgel rendelkezik, ami vizuálisan megnöveli a helyiséget. A legmegfelelőbb opciót magában foglaló padlóburkolat egy matt csempe vagy porcelán kőzet.

Az anyag árnyalatának kiválasztásakor figyelmet kell fordítani az uralkodó színtartományra és a fürdőszobában található megvilágítás szintjére. Ha a szoba homályos világítás, akkor a csempe árnyéka sötétebb lesz, mint amilyen valójában. Emlékeztetni kell arra is, hogy a világos színek lefedettségét felhasználva vizuálisan növelheti a szoba területét.

Népszerű márkák

Annak ellenére, hogy a lengyel csempe magas műszaki jellemzőkkel rendelkezik, a termék minősége sok tekintetben a gyártótól függ. Az anyag megvásárlása előtt meg kell ismerkednie a legnépszerűbb márkákkal, amelyek sok jó ügyfél-véleményt kapnak.

Opoczno

Az Opoczno márkanév alatt gyártott befejező anyagok nemcsak Lengyelországban, hanem más európai országokban is nagyon népszerűek. A cég együttműködik az olasz és spanyol kerámialapos tervezőkkel. Az Opoczno fürdőszobai burkolatok kiváló példája a kiváló minőségű, alacsony költségű és esztétikai megjelenésnek.

Tubądzin

A Tubadzin csempe Olaszország és Spanyolország legmodernebb felszerelésén készül. A magas európai gyártási technológiák és a kiváló minőségű lengyelországi anyagok kombinálásával kiváló minőségű kerámia burkolólapok készíthetők.

Nagyon népszerűek a Tubadzin márka több gyűjteménye.

 • Színes. A gyűjtemény nagyon népszerű az egész Európában. Különleges jellemzője a csempe világos színpaletta. A bevonat lehet sima vagy dombornyomott, monofonikus vagy eredeti mintázattal.
 • London Piccadilly. A gyűjtemény különleges kifinomult stílussal rendelkezik. A csempe árnyalatai nem annyira változatosak, de az anyag különböző formáinak és textúráinak sokfélesége lehetővé teszi az eredeti bevonat létrehozását a fürdőszobában.

Ceramika paradicsom

A Ceramika Paradyz 1989 óta működik. A világ minden tájáról érkező vásárlók számára Lengyelországból származó csempe kapcsolódik ehhez a márkához. A Paradyz burkolólapok világszerte több mint 50 országban kaphatók. A vállalat termékei megfelelnek a nemzetközi minőségi előírásoknak. A kerámialapok gyártásában folyamatosan bevezetik a legújabb technológiákat, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy rendszeresen javítsuk a gyártási technológiát és az anyagok jellemzőit.

A Paradyz fürdőszobai csempe számos legnépszerűbb gyűjteménye található.

 • Esagon. A gyűjteményt kis méretű, hatszögletű csempe képviseli finom, poros árnyalatokban. A befejező anyag ideális a retro stílusú fürdőszobák számára.
 • Tero. A gyűjtemény csempézett burkolatai páratlan stílus és egyszerűség kombinációja. A lakonikus kialakítás és a világos színek minden szobabelsőt kiemelnek. Ez a csempe azonban csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas, mivel meglehetősen nagy méretű.
 • Daikiri. A Daikiri kollekció csempe lehetővé teszi a fa felületek látványos utánzását a fa természetes árnyalatai és szerkezete révén. Az ilyen bevonatokat hosszú és keskeny vízszintes lemezek, valamint négyzet alakú formában állítják elő, amelyek egy fából készült bár egy részéhez hasonlítanak. A színskála bézs, szürke és krém színekben jelenik meg.

A következő videóban bemutatjuk a Venatello csempe gyűjteményét a lengyel Tubadzin márkától.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba