Márvány csempe: jellemzők és előnyök

 Márvány csempe: jellemzők és előnyök

A márványozott csempe egyfajta divatos és szép porcelánkő. Az anyag sok tulajdonságban és tulajdonságban nem alacsonyabb, mint a természetes kő, a gránitlemezek és a speciális bevonó keverékek a márványt imitáló készítmény alapja. Ez az egyszerűen használható anyag lehetővé teszi a harmonikus belső terek kialakítását, a házak belső és külső falainak felújítását, elegáns padlóburkolatok felszerelését.

Jellemzők

Az egyedülálló mintázattal rendelkező természetes kő, a mesterek az öregkori időkből a palotát és a gazdag belső teret vágták le. A kőbevonat (gránit vagy márvány) néz ki, és a luxushoz és a jó ízléshez kapcsolódik, legyen az falak vagy padló.

A közönséges házakban és különösen a kis lakásokban értékes kőből készült bevonatot kell alkalmazni, amely hosszú távú feldolgozást, időigényes, munkaigényes és pénzt igényel.

Sokkal könnyebb és kényelmesebb a szeszélyes gránit és márvány cseréje megbízható mesterséges lemezekkel. A márványban természetes kőből imitáló anyag rendelkezik a hosszú távú működéshez szükséges tulajdonságokkal és tulajdonságokkal, anélkül, hogy vonzó elit megjelenés lenne.

Annak érdekében, hogy megismételje a kőből díszített belső terek elegáns megjelenését, a 20. század 70-es évekbeli olaszországi tervezők kerámia analógot fejlesztettek ki és alkalmaztak kerámia gránitnak. Ez egy szokatlanul kemény anyag, amely a lehető legközelebbi körülmények között termelhető, ezért a kompozíció gyakorlatilag nem tér el a természetes lerakatokban bányászott azonos nevű kőtől.

A stílusos belső terek tervezőinek és tulajdonosainak örömére, különböző típusú kerámia márvány burkolólapokat, amelyek nagyon népszerűek a belsőépítészetben, préselik és égetik - a jogi hely vezetője bármilyen típusú helyiség kialakításában.

Az ilyen típusú porcelánkövek különösen jóak abban, hogy képes sokszor sokféle szín és textúrák gazdag palettáját replikálni. beleértve a természetben elveszett márvány típusokat is.

Előnyök és hátrányok

A márvány kerámia utánzásnak számos jelentős előnye van, beleértve a természetes anyagot is. Bármilyen felületen, belső és külső felülettel borítható. Az utóbbiak állandóan ki vannak téve a fizikai és kémiai károsító tényezőknek.

A mesterséges márvány a hosszú távú működés során is jól bizonyítható:

 • Tartósság és szilárdság. A csempe előállításának módja lehetővé teszi, hogy növelje a keménységet olyan értékekhez, amelyek az egyik legnehezebb természetes kristályhoz - kvarchoz - hasonlíthatók. Abszolút nedvességálló kerámia márványozott szinte soha nem sérült meg. Nem repedések jelennek meg, porcelán-kőolaj és -50 ° C-ig terjedő súlyos fagyok, sok fagyasztási és felengedési ciklus, valamint az eső és a hó formájában fennálló szagtalan csapadék.

Ha a csempe a padlón fekszik, ritkán elhasználódik. Emellett a megnövekedett keménység lehetővé teszi a márványbevonat számára, hogy több évtizede megőrizze a padlón és a falakon a teljes textúrát és stabilitást.

A négyzetméterenkénti terhelés legfeljebb 25 ezer tonna lehet, a mesterséges gránit pedig ellenállhat. Ezért azokon a helyeken, ahol az emberek állandóan - csarnokokban és kereskedelmi helyiségekben, könyvtárakban és más intézményekben - kerámia gránitot helyeznek el, mivel gazdaságilag indokolt.

 • Megfelelő megjelenés és gondoskodás. A valódi ritka kőfajok a Földön, Dél-Amerikában, Iránban és Ázsiában ma már jelentősen kimerültek, és ezért nem bocsátanak ki elegendő mennyiségben az építéshez. A mesterséges márványgyártás korszerű technológiáinak segítségével meg lehetett ismételni a csempe egyedi mintáját mindenféle változatában. A vágásnál az anyag homogén és nem porózus, zárványok és mikrokockák nélkül, jellegére jellemző.

Az utánzás nem igényel hosszú polírozást, mint a természetes kő, nem fél a folyadékok és olajok felépítésében. A megbízható és tartós, különleges gondozású összetétel nem igényel. A legújabb gyártási technológiáknak köszönhetően minden csempe külön érdekes és egyedi mintázatot alkalmazhat.

 • Kiváló hővezető képesség. Az anyag ennek köszönhetően alkalmas a padlófűtés megszervezésére. Ugyanakkor a márványozott lapok nem vezetnek villamos energiát, ami jó elektromos áramszigetelő.
 • A csempe nem ég, az ellenálló, tűzálló kerámia anyagokra vonatkozik. Nem fél a napsugárzásnak, évtizedek után nem fakul, nem veszíti el az eredeti árnyalatot.
 • Összehasonlító alacsony költség. A mesterséges márvány ára körülbelül tízszer alacsonyabb, mint a természetes eredet.
 • Könnyű telepítés. A falak és padlók felületén márványbevonat kerámia bevonása sokkal egyszerűbb, mivel a kerámiák nem zúzódnak össze vagy nem zsetonokat képeznek.

Ez gyakran előfordul törékeny és lágyabb természetes márvány használatakor.

faj

A találmány szerinti kerámia márványozott lapok speciálisan kifejlesztett technológiával készülnek. Az összes finomság ismeretének és a technológiai gondos betartásnak köszönhetően lehetséges a többkomponensű kompozíció megszerzése és javítása, amely megőrzi a kő egyedi tulajdonságait.

A létrehozott anyag alapjául szolgáló gránit természetes morzsát alaposan összetörik és összekeverik a többi összetevővel. Ezután a prés alatt a lemezek homogének és laposak lesznek, és az utolsó szakaszban 1000 ° C-nál magasabb hőmérsékletű kemencében égetnek. A felszíni textúrát a préselési szakaszban a lemezekre állítják be.

A mintázatú csempe és a zökkenőmentes textúra többféle őrlést igényel. A drága egyedi mintákhoz a modern berendezések pontos őrlésével.

A porcelán lapok ilyen fajtákra oszthatók:

 • A padlóra;
 • Fali panelekhez;
 • Külső felületek és medencék, erkélyek és teraszok befejezéséhez.

Háromféle kerámia márvány van, felülettől függően: matt, lappatirovanny vagy polírozott.

Ezek különböznek egymástól az őrléstől. Ezenkívül a külső réteget a polírozott csempe feldolgozásakor eltávolítják a felületről. Ezért vékonyabb, mint más típusok.

A matt és a lappirovanny cserép nehezebb, nem csúszik, sűrűbb a textúra. A nedvesség ellenálló képességének köszönhetően a fürdőszobában és a konyhában nélkülözhetetlen padlónak bizonyult.

Ha a kerámia fényes, akkor alaposan csiszolt.és a gyártási folyamat során az ásványi anyagok sóit adtuk hozzá. A csiszolt felület jobban illeszkedik a falakhoz, mert a lapka erőssége valamivel alacsonyabb az anyag porozitásának következtében.

A nyílt terek, mint például a házak homlokzatai és teraszai, kemény edzett lapokat igényelnek, amelyek ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek. A gyártók ezeket a termékeket egy különleges ikonnal jelölik - hópehely.

szín

A lemezek színárnyalatait és textúráját a kezdetektől gránitforgácsokkal keverjük össze, és az összes gyártási ciklus végén megjelenik a csempe.

A többszínű egyedi kombináció az alábbi lépésekből származik:

 1. Az első kezdeti megnyomás.
 2. Speciális árnyalat keverék alkalmazása a lemezekre.
 3. Ismételt, végleges préselés egy lapos állapotba.
 4. Pörkölés a kemencében ultrahőmérsékleten (kb. 1300 fok).

A durva vagy matt csempe különböző vegyi anyagok keveréke. Alkalmazása után a kerámián erős pörkölés, csíkok vagy adott minta látható.

Ami a színbeállításokat illeti, ez a belső tulajdonos egyedi választása. Ismerve az ilyen anyagok vizuális észlelésének jellemzőit, a tervezők azt javasolják: a fürdőszobákban és a konyhákban jobb, ha könnyű burkolólapokat használnak - bézs, rózsaszín és fehér és sárga, aranyszalagokat játszva fehér márvány alatt.

Az erkélyek és teraszok díszítésére, valamint az utcára néző épületek minden homlokzatára a fekete márvány alkalmas anyag, a sötétbarna és a fekete fehér kombinációja divatos, ami „sakktábla” hatását eredményezi.

Jól néz ki az erkélyen és a teraszon kék és narancssárga, vonzó és fényes vörös csempe.

A márvány hűvös színe növeli a helyet, békésebbé és nyugodtabbá teszi a belső terét.

A smaragd árnyalatú zöld és kék tökéletes az irodában, a folyosón vagy a folyosón.

méretek

A legkisebb csempe 20x30 cm-re választható a házhoz, valamint a közepes egységekhez - 30x30, 40x40 és 45x45 cm. A padló a szélesvásznú képernyőkre néz, ahol az egyik oldal lineárisan jobb, mint a másik - kettő vagy háromszor vagy annál több.

Gyakran előfordul, hogy a nagyméretű, nagy alapterületű szobák lenyűgöző és szilárd méretű, márványlemezekkel vannak borítva. A nagyformátumú lapka mérete a 600 mm-től 1200x600-ig terjedő négyzetig terjed, 1200x1200 és akár 1200x2400 mm.

Hogyan válasszuk ki?

A divatos kerámialapok választéka a piacon valóban hatalmas, a márványozott termékek körében jelentős választékban.

A falakhoz megfelelő opció megvásárlásához meg kell vizsgálnia a szoba jellegét, a mennyezet magasságát és a fedett felület területét:

 • Kis belső tereknél általában közepes és kis lemezeket használnak. Minél nagyobb a terület, annál nagyobb a csempe mérete.
 • A fürdőszobát és a konyhát jellemzően a márványozott kerámia különféle díszítéssel díszítik. Itt tökéletesen megmutathatja képzeletét a tervezés során, mivel célszerű ezeket a helyiségeket teljesen csempézni - a konyhában található munkaterületet, a falakat a mennyezetig és a padlófelületet.

Még egy szerény méretű vagy tisztességes márvány mintával díszített csarnok vagy előszoba is szép és szokatlan megjelenést fog kapni és vonzza a szemet.

 • Az elegáns kialakítású, csodálatos színsémával ellátott fali csempe irodahelyiségek számára készült, a különböző textúrák kombinációja jól néz ki a konyhában. Nem szokványos, hogy a konyhát felesleges tárgyakkal vagy terjedelmes kiegészítőkkel felzavarják, jobb, ha lehetőség nyílik a tér vizuális bővítésére, hangsúlyozni a lemezek márványmintáját.

A színes és stílusos konyhabútorok gondos kiválasztása kiegészíti az általános benyomást.

 • A fehér színárnyalatok, valamint más fény- és semleges hangkombinációk univerzálisak, ezért a vásárlók körében keresnek.

Kerülje a belsejében a citrom és a skarlát árnyalatait. A márványra esztétikai árnyékokat vethetnek. A porcelán-kerámia mellett nem szükséges összetett és túlzottan fülbemászó elemek.

 • A fehér és bézs árnyalatokból és pasztell színekből készült dekoratív márványburkolatok elegáns megjelenéséről és sokoldalúságáról ismertek. Az aktív mintával ellátott minta elnyeli a néző figyelmét.

A pozitív benyomás növelése érdekében a szakértők tanácsot adnak a belső térben, hogy ragaszkodjanak a csokoládéhoz és a barnás árnyalatokhoz a bútorokhoz, a kakaóvirágokhoz és a kávéhoz. A dombormű monokromatikus lemezek harmonikusak és egyúttal nem szabványos kombinációkat alkotnak márványozott anyagokkal.

 • Az anyag refraktivitása a csempe fontos jellemzője a hővezető képesség mellett.A kandalló számára az olyan luxus, mint a gyönyörű kerámialapok, méltó díszítéssé vált. A márványozott fajok megjelenésével a magánházak tulajdonosai lehetőséget kapnak a kandalló műalkotássá alakítására.

Készíthet egy díszes betétet vagy panelt, helyezheti el az asztalt. És azt is csináld magad utánzata márványban, ha a lapka régi, és a feladat nem az, hogy megváltoztassuk, hanem egy kicsit frissítsük.

 • Egy egyszerű és sikeres megoldás egy elavult csempe kinézetének megváltoztatására a „Spider web” dobozokban szórófestékkel festeni fogja. A festéket tökéletesen permetezik, ecsetet és nedves szivacsot használnak a vonalak rajzolásához. Kezdetben a csempe monokróm színnel van festve, a vonalak világosabb tónusú festéket képeznek, és márvány felületet kapnak.

Styling részletek

Új lapka elhelyezéséhez teljesen el kell távolítania a régi lapot, majd alaposan meg kell tisztítani a felületet.

A telepítés folytatásához a sík teljesen zsírtalanodik, a padlón cementkötés és szintezés szükséges. A fali panelek illeszkednek és primerek. Akkor elkezdhet mesterséges márványt helyezni.

Íme néhány kiemelés, amely segít a munkában:

 • A teljes csempe használatához, beleértve a vágást is, általában az első sor készült, ha nem kell szimmetriát megfigyelni a csempe díszítésével.
 • Fektetés előtt ki kell számítani a vízszintes sorok számát. Ne feledje, hogy a varrás szélessége legalább 3 mm legyen. Így könnyű meghatározni a teljes felület fedezéséhez szükséges márványlemezek pontos mennyiségét.
 • A sorok elején a profilrudakat erősítik, hogy a vízszintes ne zavarjon.
 • A csempék között kereszteződnek, hogy a varratok egyenletesek legyenek. Ezt követően ezeket a reteszeket a munka befejezésekor eltávolítják. A kis fennmaradó réseket felülírják a speciálisan tervezett kompozitok.
 • Ha a padlót lefedik, a lemezek nem mozdulhatnak el a kialakult vízszintes vonaltól, a falakon szigorú függőleges vonalak figyelhetők meg. Egy puha gumi kalapácsot használnak a széleinek hozzáadásához.

Tisztább a márványburkolatokról, amelyeket a következő videóban láthat.

Érdekes lehetőségek a belső térben

Csarnok padló- és falburkolattal, fehér csiszolt márvány, szürke vénákkal. Az asztalokhoz két dekoratív kockát használunk, amelyeknek egy kis szürke mozaikszerkezettel borított oldala van. A telefon munkalapjai, valamint a modulok és egyéb tartozékok fekete színben készülnek.

Bézs márvány mintázat a fürdőszobában egy panel díszítéssel, azonos színű levelek formájában. A padlóra lépcsőzetes halmozás kerül kiválasztásra - nagy, világos bézs téglalapok kis fekete négyzetekkel kombinálva. Töltse ki a tervezési megoldásrészeket üveglapokkal, sakkkerámia mozaikokkal díszítve.

Nagy nappali márványlapokkal. Barna-fehér foltokkal, kanapéval és beltéri székkel ellátott anyagot a tej és a csokoládé szegéllyel díszített kávék díszítenek. A táblázat egy üveg tetején és fém lábakkal, hogy illeszkedjen a kanapé párnáihoz. A belső terek szürke táblákkal, lámpákkal és padló lámpákkal vannak kiegészítve, aranyszínű bézs lámpákkal. Üveg csillár fém elemekkel.

Konyhabútor hosszúkás arányokkal, márvány fényes padlóburkolattal. Téglalap alakú csempe puha kávé színekben, a falak ugyanabban a színben vannak festve. Az ablakok kereteihez és a fülhallgatóban lévő asztalhoz fényes, fehér színű, három fehér árnyalattal lógó csillár. Polcok a világos fából készült asztal fölé.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba