Kőcsempe a fürdőszobában: a választás jellemzői

Az apartmanban vagy házban található fürdőszoba az emberi élet egyik legfontosabb helyisége. Jellemzője nedves mikroklíma. Ezért az ilyen helyiségben választandó befejező anyagoknak nagy mennyiségű vizet kell viselniük.

Különleges jellemzők

A lakóház vagy lakás lakóházának díszítésében a természetes kő szép és drága megjelenésűnek tűnik. Nem sokáig elhasználódik, szépnek tűnik, a belsőépítészetben az otthoni megbízhatóság érzetét adja. De a természetes anyagnak természetes pórusai és egy bizonyos összetétele van.

A felesleges nedvesség és a modern háztartási tisztítószerek hatására elhalványulhat és összeomlik. A fürdőszobában való működésének saját nehézségei vannak. A kőszobák befejezésekor, ahol szinte egész idő alatt magas a páratartalom, különleges gondosságra van szükség, ami bizonyos kényelmetlenségeket okozhat a tulajdonosoknak. Ezen túlmenően a fűrészelt természetes kőnek sok súlya és összetettsége van. Ez egy drága anyag, amely nem érhető el az átlagos fogyasztó számára.

A helyiségek befejezéséhez használt csempe sokkal jobb működési tulajdonságokkal rendelkezik, mint a természetes kő. Magas hőmérsékleten ég, és gyakorlatilag nem szívja fel a vizet, közömbös a háztartási tisztítószerekkel szemben, különböző színű és textúrájú lehet. Könnyebb a súlya, ami fontos a falak befejezésekor, ideális alakja, könnyen összeszerelhető vászonra és sokkal olcsóbb, mint a természetes sziklák. Ha természetes anyagokat szeretne a fürdőszobában, akkor cserélje ki őket kővel utánzó csempékkel. Így a fürdő egy kész természetes anyagnak fog tűnni, de a felületek ápolása, működésük sokkal könnyebb lesz, mint a természetes anyagok esetében.

Egy kő cseréje a cserépben

A szobák díszítésének egyik legnépszerűbb köve a márvány. Finom árnyalatok, gyönyörű textúra lehetővé teszik a kifinomult belső tér kialakítását, és kombinálja ezt a befejező anyagot bármely mással. De a márvány nagyon törékeny kő. Könnyen elhasználódik, a savak hatására összeomlik, ezért használatukhoz gondos gondoskodás szükséges. A különböző országok gyártói azonban számos csempe gyűjteményt hoztak létre, amelyek magukban foglalják a márvány utánzását.

A természetes anyagot utánzó csempe olyan fajtákból áll, mint:

  • fehér márvány simítása textúrájú ferde vonalakkal;
  • szürke márvány imitációja függőleges szerkezetű vonalakkal;
  • márványminták, vöröses homokkőhöz hasonlítva, a vonalak különböző textúrájával;
  • bármilyen árnyalatú márvány utánzata. Ugyanakkor a csempe megőrzi a kő szerkezetének szépségét, de a színek a legkülönfélébbek lehetnek - rózsaszín, lila és más, a természetes környezetben nem található.

A csempe gyártók sikeresen imitációt és más köveket készítenek. Általában a kő alatt lévő csempe nagy csoportokra osztható. Ezek durva domború felületű lapok, durva felület és sima, fényes felület. Mindegyiknek megvan a maga előnye, kiváló teljesítménytulajdonságai és szépsége.

A csempe durva felülete középkori várat vagy kastélyt ábrázol. Sokkal simább, de durva csempe használható a padlóhoz, mivel az alábbiakban a fürdőszobában előfordulhat a permetvíz. Ha a padlóburkolatot csiszolják, a személy elkezd csúszni, leesni és súlyosan megsérülhet a szobában.A sima, ragyogó csempe a kőminták utánzásával tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe, díszítő kompozíciókkal, festői panelekkel, kis mozaikokkal kombinálva. Bármilyen stílusban berendezett fürdőszobában a felületek egy része kő alatt csempézhető. Ez ad neki szépséget és egy bizonyos kiemelést.

A csempe leginkább utánzó kövek onyx, gránit és kristályos képződmények. Malachit formájában van egy csempe. Az Onyx utánzás szürke és fekete árnyalatokban, szögletes mintákkal történik. A gránit utánzása különböző színű lehet a szikla sokféleségének megfelelően. Komplex textúra.

A kristály egy csempe felület, amely a színt visszafogja. Egy ilyen felület nem hoz létre egy bizonyos sziklát, imitálja a kristályos képződmények egészét, de csak egy megfelelően rendezett formában. És számos fantázialehetőség van, amelyek nem jelennek meg bizonyos típusú természetes kőből. Ilyen csempe esetén egy szabálytalan textúra kombinálódik, amely a különböző árnyalatú kővágásokban nyilvánul meg. Így a tervező képzelete lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát nemcsak a kő kőzet formájában, hanem a bányászati ​​építőanyagokkal kapcsolatos fantáziákkal díszítse.

típusok

Ha felszíni javításokat szeretne elvégezni, egy kő alá vágva, meg kell nézni a különböző típusú lapokat. Minden fajnak saját jellemzői vannak. Ma nagyon népszerű kerámia matt csempe. A klinker csempe mázas és mázatlan. A porcelánlapka különleges erősséggel rendelkezik, és gyakorlatilag nem szívja fel a nedvességet. Tökéletes nedves helyiségekhez, például fürdőkádhoz.

Majolica festett csempe. Sokfélesége között megtalálhatók a márványozott festmények legszebb mintái. A közelmúltban megjelentek a 3D hatású lapok, amelyek rájuk nézve létrehozzák a csempe mélységének benyomását. Ez a csempe nagyon vonzónak és gazdagabbnak tűnik, mint a normál. Van egy vadon élő kő utánzatának változata, ha egy kőből megsérülhet, a csempe szakadt felülete soha nem okoz vágást egy személynek.

A fürdőszobában egy kő utánzattal rendelkező befejező anyagnak nemcsak szépnek kell lennie, hanem jellemzőihez is alkalmasnak kell lennie nedves környezetben való használatra. Vannak olyan burkolólapok, amelyek nem tolerálják az ilyen mikroklímát, és csak száraz helyiségek számára alkalmasak. Ez egy gipszlapka, ezért ne használja azt a fürdőszobában. Gyorsan elronthat. Ügyeljen arra, hogy a fürdőszobában a befejező anyag kiválasztásakor vegye figyelembe a nedvesség hatását.

A fürdőszobában a kő alatt lévő csempe választékának jellemzőiről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba