Fali csempe a fürdőszobában: eredeti ötletek a belsőépítészetben

 Fali csempe a fürdőszobában: eredeti ötletek a belsőépítészetben

A hagyományos falra szerelhető fürdőszobai berendezés rendkívül népszerű. A csempe költsége és telepítése hosszú évekig fizet. Részletesebben meg fogjuk érteni, hogy mit kell vezetni a csempe kiválasztásakor, hogy a belső megjelenés ne csak praktikus, hanem esztétikai élvezet legyen.

Jellemzők

A fürdőszobai fali csempe elengedhetetlen befejező anyagának hírneve a teljesítménye miatt. Ez a szoba a lakásban magas páratartalmú, a párolgás és a magas hőmérséklet jellemzi. Ez a hely a higiéniai eljárásokhoz is, amely tisztaságot igényel. A SPA eljárások és egy pihentető fürdő elfogadását egészséges környezetben kell végezni, hogy a magas hőmérséklet ne okozzon káros vegyi anyagok kibocsátását a befejező anyagokból.

Mindezek a követelmények megfelelnek a kerámialapok műszaki jellemzőinek. A kerámiát nem pusztítják el, és nem deformálják a nedvesség, a hőmérséklet csökken, és nem képez kondenzátumot. A külső réteg sűrű szerkezete nem korrodálódik a penészből és a penészből. Ez az egyik legtartósabb anyag, amelynek élettartama megegyezik az évszázadokkal. Emlékezzünk a Hermitage kályháinak és kandallóinak csempézett lapjaira.

A kerámia burkolólapok nagyon tartósak, környezetbarátak és higiénikusak, nagy kopásállósági tényezővel rendelkeznek. A csempézett felületeken nagyon könnyű gondoskodni, elegendő időnként mosni szokásos mosószerekkel. Nagy jelentőséggel bír ez a befejező anyag esztétikus vonzereje. A gyártók a különböző színekből, textúrákból és külső formatervezésből álló falburkolatok széles választékát kínálják. A burkolólapok telepítése nem teszi szükségessé a fal felületének gondos illesztését, mint a tapéta festéséhez vagy beillesztéséhez.

A csempe nem vezet villamos energiát, ami fontos a magas páratartalmú helyiségekben. A tűzveszélytől védve nyílt tűz nem gyullad ki. A mázas burkolólapok védik a vegyi anyagok és toxinok behatolását, ami növeli az anyag környezetvédelmi biztonságát.

A hátrányok közé tartozik az anyag magas ára, a legtöbb esetben bérelt munkavállalókra van szükség - csempészek. A kerámia fő hátránya az anyag törékenysége és az éles vagy nehéz tárgyak mechanikai feszültségének instabilitása. Ezért óvatosnak kell lennie a csempékkel való munkavégzés során, hogy ne szétválassza a véletlen hatásból. A lapkát a ragasztóra helyezve győződjön meg arról, hogy a ragasztó egyenletesen oszlik el az egész felületen, és hogy semmilyen üreg nem képződik, ami repedéseket és zsetonokat képezhet. Érdemes megemlíteni a csempe alacsony fagyállóságát, a máz a nagy hőmérsékletű cseppektől megrepedhet.

A modern technológiák egyre inkább javítják a kerámialapok gyártási folyamatát. és már sikerrel sikerült megszüntetni néhány fali csempefajta hibáját. Ezek a legújabb arculati lehetőségek közé tartozik a porcelánkötésű, magas fagyállóságú és mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás. Míg az ára elég magas. Megfelelő telepítéssel és megfelelő ellátással szinte minden csempe sok évig tart.

típusok

Bármely hardverboltban különféle födémek választékát kínálja, amelyek vastagsága és szilárdsága eltérő.A falak nem terhelnek nagy terhelést, így a választás esztétikai preferenciák, forma és méret alapján történik. A csempe lehet monofonikus és mintázattal, lehet geometriai mintázat, virág tárgy és dísz. A rajzot a modern technológiák szerint végzik el, nem törlik és nem változtatja meg a színt, az értékesítésre kerülő panelek vannak, amelyeket fotónyomtatással alkalmaznak, és nagyszerű realizmussal rendelkeznek.

A kerámiáknak vagy a PVC-nek sokféle textúrája van: fa alatt, természetes kő alatt, szövet alatt. Az elülső oldal lehet matt vagy fényes. A matt felület a béke és a kényelem érzését adja, mélyíti a helyet, elnyeli a fényt, ami további világítást igényel. A fényesség a fényességgel növeli a fényt, mivel a visszaverődés vizuálisan növeli a fürdőszoba méretét, jobban ellentétes a nedvességgel.

A stukkó vagy absztrakció formájában kialakított dombornyomó csempe divatos, figyelembe kell venni, hogy kisebb helyiségekben jobb, ha sekélyebb megkönnyebbülést választunk, mivel a térfogati dudorok elrejtik a fürdőszobát.

anyagok

Bármely hardverboltban különféle csempék közül választhat, amelyek mindegyike vastagságban és szilárdságban különbözik. A kerámia vörös vagy terrakotta agyagot, kvarchomokot, földpátot tartalmaz. A csempe lágyabb szerkezetű, mivel a kaolin könnyű agyagot alkalmazzák. Mindkét anyagot égetéssel állítják elő.

A leggyakoribb típusú kerámia - metlahskaya csempe. A gyártási technológia magában foglalja a festék bevezetését az agyagok összetételében, ennek köszönhetően a festék további erőt ad, nem fakul. Az egyenletes szín az egész vastagságban láthatatlan lesz. Lehet üvegezett, fényes felület vagy matt. A lágyabb szerkezetű csempe mindig üvegezett, ami lehetővé teszi, hogy az elülső felületet különböző mintákkal díszítse.

Egy másik népszerű típusú bélés a kerámia klinker vagy cotto. Ezt az anyagot úgy állítják elő, hogy a nyers masszát extrudáljuk az öntőformán keresztül. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a felszín textúráját a természetes anyaghoz matt vörös vagy barna legyen. A klinkert akkor használják, ha falazatban téglafalat akarunk utánozni. Elengedhetetlen a mediterrán belső terek megteremtéséhez a kerámia kerámiák bevonásával.

A cserép - porcelán javított változata. Ez egy drága anyag, a megnövekedett tartósság, a kopásállóság, a minőség és a természetes kő megjelenése nem alacsonyabb. A feldolgozás során elég nehéz, gyakrabban alkalmazzák a padlóra, de gyakran alkalmazzák a falakra. A feldolgozás módjától függően a porcelán kőzet matt vagy fényes lehet, a szatén felületű lapok nagyon szépek. Ez a legdrágább kivitelezés. Egységes szerkezete van a vastagságban, az esetleges károsodás láthatatlan.

A teljesítményszint és a legmagasabb pozíció árának egy természetes kőlapka. A fürdőszoba márvány falai exkluzív és a luxus jelképévé válnak.

A szálas szerkezet árnyalatainak színeinek és szépségének változatossága megkönnyíti és mélyíti a helyet. Nem mindenki engedheti meg magának, hogy teljesen díszítse a fürdőszobát természetes márványgal, a kerámialapok sikeresen utánozzák a textúrát, tartósabbak és sokkal kevésbé költségesek.

A költségvetés opció az önálló PVC csempe számára. A rugalmas anyag könnyen felszerelhető, jó nedvességállóság és kopásállóság. A zajt jól izolálja és alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ami kellemesen érinti a tapintást. Különböző formatervezési mintákkal és textúrákkal rendelkezik, károsodás esetén az alkatrészek könnyen cserélhetők. Az anyag nem káros szennyeződésekből áll, fűtött állapotban.

Figyelmet kell fordítanunk a mozaikra is.Valójában egy mozaik finom apróra vágott csempe. A csempék hagyományos csempe- vagy kerámiaanyagokból készülnek, edzett, átlátszó üvegből, tükörfelülettel rendelkezhetnek, amely sikeresen elrejti a felszíni szabálytalanságokat. A mozaik hagyományos anyaga a meszes, átlátszatlan üveg, amelyet egy speciális, rezisztens pigmentes technológiával megolvasztott, különböző fénytörési árnyalatokkal. A velencei üvegből drágák és látványos mozaikok találhatók, amelyek szép változásokkal rendelkeznek az átláthatóságban és a színben.

A természetes kőburkolatok szilárdságot adnak, de emlékeznünk kell arra, hogy nem minden kőfaj jól ellenáll a nedvességnek, jobb, ha inkább a porcelán kőzetet részesíti előnyben, széles színpalettájával és textúráival.

méretek

Ennek az anyagnak az alakja és mérete nagyon változatos. A gyártók szögletes, téglalap alakú, hatszögletű alakzatokat készítenek.

A fali csempe kicsi lehet 15 cm-es oldallal, ez magában foglalja a mozaik, hatszögletű csempe, négyzet. Közepes méret - 25 x 20, 30 x 20, 25 x 25, 30 x 30 centiméteres oldallal. Ma egy 50 x 20 cm méretű, keskeny, téglalap alakú forma van nagy igény, és végül egy nagy formátumú, „100” vagy 50 cm-es „finomított” lemez található. A „kijavított” födém nagyméretű helyiségekkel van ellátva, így a legkisebb számú varrás érhető el. Ez a technika lehetővé teszi, hogy szinte monolit felületeket készítsen magas művészi hatással.

Egy kis standard apartman fürdőszobájában falburkolatokhoz közepes és kis méretű csempe kerül kiválasztásra. Minél kisebb a szoba területe, annál kisebb a csempe mérete. Kényelmesebb az összes kivetítés és a technikai fülke körülvétele. Nem túl vonzónak tűnik egyenetlen darabok, vágva egy nagy vászonból, hogy egy kis síkba illeszkedjen. A kis csempe, a varratok gyakori váltásával, a végtelen hatását vizuálisan növeli.

tervezés

A fürdőszoba kialakításán keresztül érdemes emlékezni arra, hogy a dekoráció sok évig létezik, és minden nap, egy évtizedig vagy annál tovább, ebben a légkörben lesz. Ezért a csempe kialakítása jobb, ha a klasszikus változatban, nyugodt színekben választhat. Minden hardverboltban sokféle lehetőséget kínálunk egy kész, teljes körű falburkolatokkal, járólapokkal és lábazatokkal. A klasszikus kivitelezés bézs, tompa tónusokat jelent, a márványozott lapok a fal teljes magasságában a legjobban illeszkednek, a „bronz vagy arany” keverők nemes megjelenése kiegészíti a megjelenést.

Nagyon népszerű a klasszikus kivitelezés egy másik változata. Itt a fal alsó harmadát telítettebb színes csempe, a felső pedig pasztell színekkel szegélyezik. A színek és a díszek egyértelmű illeszkedésének biztosítása érdekében ajánlatos, hogy az összes díszítőelemet ugyanabból a kollekcióból válasszák ki, ugyanazon gyártótól. Az együttes egy olyan szegélyt és lábazatot egészít ki, amely ugyanolyan típusú, speciálisan kiválasztott mintával és színskálával rendelkezik.

A modern minimalista stílusok jól illeszkednek a kis terekbe. A vízvezeték egyszerű geometriája, amit a díszítés szinte teljes hiánya támogat. Az egész fürdőszoba teljes egészében egyszínű - szürke vagy fehér. Ha egy ilyen fekete-fehér sor unalmasnak tűnik, akkor a falakat a fa alatt csempézhetik. A színsémák és a fa szálak mintázata nagyon változatos, a fa természetes, természetes légkört teremt, és kellemes videót eredményez.

A csúcstechnológiával ellátott fürdőszoba segít abban, hogy egy világos színű foltot készítsen egy szürke vagy szürke színű piros vagy sárga csík formájában. Ehhez a falak monokróm lapokkal vannak borítva, a közepén a padlótól a mennyezetig vagy a falakon két vagy három sor világos csempe. Ehhez a stílushoz vegye fel vagy egyszerű sima csempe, és a hangsúly a texturált részletek. Nagy hangsúlyt kap a világítás szervezése.Leggyakrabban LED lámpákat használ.

A loft stílust megnyerte az első hely a belsőépítészetben a fiatalabb generáció számára. A fő eszközök itt a betonfelület vagy téglafal utánzatú csempe. Szükséges a fal egy részét tégla burkolólapokkal lefektetni, a felület többi részét festékkel lefedni, fém alkatrészeket hozzáadni. A dekoratív tégla természetes kőből készülhet, vagy bármilyen színű, stilizált felületű.

A mozaik tökéletes kivitel a kis mennyiségekhez. Villogó csempe, elhomályosítja a tér határait, lehetővé teszi a bonyolult formák díszítését és a nehezen elérhető helyeket. A klasszikus mozaikokkal való szembenézés rendkívül munkaigényes folyamat, amely speciális szakmai készségeket igényel. Az önfektetéshez papírt vagy hálólapot tartalmazó kis lapokból álló lemezeket engednek fel, a lemezt egyszerűen a falra ragasztják, ami jelentősen leegyszerűsíti és felgyorsítja a folyamatot. A gyönyörű belső tereket akkor kapja meg, ha arany mozaikokkal mozog egy mozaikot, amely különböző színben változtatja a színt.

A legtöbb gyártó a csempézett falburkolatok széles skáláját mutatja be, amelyek drasztikusan megváltoztathatják a hagyományos fürdőszobák megjelenését. A panelek virágos, állati, tájképi vagy tárgyi tárgyak lehetnek. A virágmintás díszítés a falat díszíti, különösen, ha a panel palettája egybeesik a fő cseréppalettával.

A helyesen elhelyezett kép a helyet modellezi, ha az egyik falon a távolságot elhagyó perspektívát készít, ez vizuálisan bővíti a szoba hangerejét.

tippek

A tervezők azt javasolják, hogy a falfestésben színes tulajdonságokat használjanak. A hideg fény színei növelik a hangerőt és a levegőt. Meleg tej és bézs teszi a szobát melegebbé. Az alacsony mennyezetű szobában érdemes egy keskeny függőleges kontraszt betétet készíteni a falon. A fal - kontraszt betét határainak kiterjesztése. A zuhanyzóval ellátott mólón előnyösebb a fényes csempe, könnyebben kezelhető.

Gondoskodni kell a fekete színrőla zárt fürdőszoba természetes színhálózattal nem borzasztó és barátságtalan lesz. A steril fehér szín nagy mennyiségben hasonlít a műtőre. A fekete vagy fehér lapokat arany vagy fém színnel kell kiegészíteni. A kontrasztos csempe kockás elrendezése stílusos. A telített piros, sárga vagy zöld szín egy ékezet formájában jól néz ki.

Figyelmet kell fordítani a varratok lezárására. Kiválaszthat egy kontrasztos habarcsot, majd lesz egy tiszta geometrikus minta, amely alkalmas kis helyiségek számára.

Érdemes figyelmet fordítani a csempe elrendezés funkciójára: a vízszintes elrendezés meghosszabbítja a falat, a függőleges pedig magasabb lesz, átlósan perspektívát ad. Ahhoz, hogy szilárd burkolatot készítsünk a csempe színében lévő habarcs használatával, ezt a lehetőséget a természetes márványra vagy annak utánzására alkalmazzák, ez az opció jobban néz ki egy nagy területen.

A fürdőszobát olcsóan és hatékonyan ki lehet adni egy olcsó, monofonikus csempe, amelynek exkluzív betétje mozaikból vagy természetes kőből áll. A költségvetést és a gyönyörű PVC-felületet a tervezés és a könnyű telepítés jellemzi. Kis súlya van, kényelmes a falakhoz rögzíteni, és könnyen eltávolítható a hibás rész javításához.

Gyönyörű példák

  • Panel - a tökéletes megoldás egy kis fürdőszoba számára.
  • A lila és fehér színek drámai kontrasztot alkotnak.
  • A különböző formájú és méretű lapok kombinációja elegáns eleganciát biztosít a fürdőszobában.
  • Az arany, fehér és faszerű csempe még egy nagyon kis szobát is biztosít a luxusnak.

Hogyan válasszunk kerámiacserépet a fürdőszobához?

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba