A divatos csempe áttekintése egy kis fürdőhöz: a design példái

 A divatos csempe áttekintése egy kis fürdőhöz: a design példái

A divatos burkolattal ellátott fürdőszoba kialakítása mindenki számára előnyös. Segítségével praktikus, szép, kényelmes szobát hozhat. A csempe széles választéka segít kiválasztani a helyiség megfelelő anyagát, hogy az optikailag növelje a helyet.

Helyterjesztési szabályok

A tipikus apartmanban a fürdőszoba mérete általában kicsi: egyrészt egy mosogató, egy kicsit az oldalsó - egy fürdő. A kis fürdőszobát azonban vizuálisan lehet megváltoztatni, alapul véve a 2018-as divatgyűjtemények szokatlan kerámialapjait. A hely bővítéséhez gondosan válassza ki a színt, a méretet és a telepítési módot.

Napjainkban a belső térben két trend vált népszerűvé:

 • könnyű skandináv (a forma, a tervezés és a tömörség egyszerűsége);
 • minimalista urbanizáció (dinamika és funkcionalitás).

Mindkét irányzatot a gyakorlatiasság jellemzi. Amikor egy kis fürdőszobát készítünk, jobb a skandináv stílus használata. Ebből a célból egy világos vagy fehér színű kerámiacserépre van szükség. A padló síkja fekete-fehér színben készíthető, hatszögletű csempe vagy csempe kiválasztásával szórakoztató díszítéssel.

Általában a skandináv stílus használatakor a fürdőszobában a téglafalhoz hasonló könnyű csempe kerül felhasználásra, amelyet nem a teljes falra szerelnek, hanem csak akkor, ha vízzel érintkezik, fröccsen. A fal közepén fejezik be az arcot, érdekes szegéllyel díszítik a csikket. A többit kék, világosszürke anyag, a tengeri szél színe vagy bármely más hang képezheti.

Az üvegmozaik éppolyan népszerű. Kinyújtja a falat a zuhanyban és a mosdó közelében. A csempe megnyerésével kényelmes és érdekes lehet egy kis hely. Egy kis méretű fürdőszoba ergonómiai és funkcionális projektjének kidolgozásakor helyet kell biztosítani a különféle apróságok (szappanok, samponok, sók, habok, balzsamok) megőrzéséhez, hogy mindez megtalálható legyen.

Szükséges a tér racionális felhasználásának tervezése. Gyakorlati ötlet - a tükörpanel mögötti tárhely megszervezése. A fali szekrények tükörrel ellátott elülső panelrel, vizuálisan bővítik a helyet, megjelenik a kívánt elemek rése.

Kis fürdőszobabelső kialakításakor ügyeljen a harmónia létrehozásához hozzájáruló főbb tényezőkre:

 • világos színek;
 • tükör;
 • tökéletes világítás;
 • felfüggesztett vagy kompakt WC;
 • zuhanyfülke partíciókkal;
 • hasznos trükkök (mosógép, rejtett szekrények és polcok telepítése).

A tér optikai növekedése tükör segítségével.

Teljesen megfelel a céljának:

 • optikailag térérzetet hoz létre;
 • megvilágítja a szobát;
 • ragyogást és tisztaságot ad;
 • segít a kényelmes mindennapi archigiénia kialakításában, a megjelenés módosításában;
 • díszíti a belső teret.

Ideális méret

Miniatűr fürdőszobában jobb választani egy közepes formátumú lapkát. A nagy kerámiák csökkentik a teret a csempe varratok vizuális szétválasztása miatt. Ez a benyomás sokkal élesebben kiderül, ha a varratok eltérnek az alapvonalaktól. Egy kis szobában egy nagy csempe nehézkesnek tűnik, ezért jobb, ha nem használja.A szokatlan formatervezési minták létrehozásának hatékony stencilje a volumetrikus csempe. A különböző formájú és méretű csempék kombinációja, a fektetés módja - mindez lehetővé teszi a tér vizuális kibontását. A függőleges csíkok a mennyezetet magasabbra teszik. A vízszintes vonalak növelik a fürdőszoba hangerejét.

Új ötletek

A szovjet időkben épült házak az ország lakásállományának több mint felét teszik ki. A kisméretű fürdőszoba tulajdonosai a fő kontingens. A szóban forgó hely növelésének problémája megoldására egy vagy két szomszédos fal bontását kínáljuk, összekötve a szobákat egybe. Ez az opció nem könnyű - a csapágyfali bontás nem mindig lehetséges. Ennek következtében a mennyezet megrepedhet.

A burkolatnak köszönhetően bővítheti a fürdőszoba hangerejét. Szükséges a vízvezeték megfelelő kialakítása, világos színek hozzáadása a falakhoz. A pasztell színű szín optikailag több helyet biztosít. Javasoljuk, hogy világos színeket vagy díszeket használjon, hagyományos színekben rajzolva. A megvilágított meleg színek megnyugtatják és megteremtik a nyugalmat, javítják a hangulatot.

Optikailag bővítse a szobát a 2018-as különböző csempe használatával. Kis méret, élénk színek jellemzik. Kiválasztásával egy csempe mintával, hangsúlyozza az egyediségét a fürdőszoba. Ha bizonyos mintázattal vagy képpel kerámiacserépet választ, a belső tér fényes foltja lesz. Jobb a minta kis méretét használni a lapkán. A térfogati rajz csökkenti a szoba területét. Az élénk színek harmonikus kombinációja segíti a fürdőszoba vizuális növelését.

A fürdőszoba kialakításánál praktikus és aprólékosan el kell helyeznie az ékezeteket a megfelelő helyre. A pozicionálás nem használja az ajtó fölötti pozíciót. Itt felakaszthatja a polcot, vagy horgászhat. A fürdő helyét kiemelheti, kiemelheti a mosási zónát vagy a zuhanyzót. A kis niche-csempe kiválasztása szépnek tűnik.

Kombinált fürdőszobával és WC-vel a szétválasztást a partícióhoz ragasztott csempe segítségével jelölheti meg. A helyzetet egy gazdaságos és racionális hely körülményei alapján kell kiválasztani. Az elkövetkező 2018-ban az arany és ezüst különböző elemei lesznek érvényesek. A matt és fényes textúrák nagyon érdekesek. Készüljön fel a fényes lapokkal való kísérletezésre. Stílusosnak tűnik, és a ház tulajdonosainak státuszára utal.

A lemezeken a fém, a beton, a gipsz textúra hasonlóan alakult. Ez a szerző anyag drága, így részben a designban használják. Kis elemeket is készíthetünk, amik beillesztik őket. A fal kis területére fókuszálhat egy másik födém hangja segítségével.

Természetes anyagok utánzata

A fürdőszobák tervezői csempe inspirálják a természetes anyagok utánzását. Az öko-design trendje nagyon népszerű az elmúlt években. A természetes nyersanyagok inspirálják a különböző fafajokból készült lapokat. Népszerű csempe, hasonló a tölgy, nyír, kőris vágásához.

Megkönnyebbülés és rajz

Az üvegezett csempe ma is használatos a fürdőszobában. Matt és fényes felületű, dombornyomott és sima. A fényes felület optikailag megnöveli a szobát, világosabbá, légkondícionálóvá. Mögötte óvatosabb gondoskodást igényel, mivel a víz szárító spray-jének nyomai vannak.

A kötetlap kiválasztása során figyelni kell a finom dekoratív tárgyak zománcalkalmazásának egységességére. Egy kis térben alapvető fontosságú, hogy kevés konvex rész legyen. A strukturált csempe nem használható az egész szobára, inkább díszes formában fog kinézni. Egy kis kép érdekes a miniatűr fürdőszobában.

A monokróm fali sík finom elemekhez használható. A terjedelmes panelek vizuálisan mozgatják a falat, amelyen vannak.Ezt a módszert leginkább hosszúkás, keskeny helyiségekben lehet használni. Az azonos (alap) méretű lapokból készült alacsony kulcsú képek nagyon érdekesek a fürdőszobában. Érdekes lesz megnézni a tervet merőleges csíkokkal. A győztes megoldás a fülbemászó és megvilágított merőleges csíkok felváltása váltakozó csempe és mintázat.

Érdekes geometria

A burkolólapok elhelyezésénél általában a közvetlen módszert (90 fok) használjuk, a sávváltást megkerülve. Ez a módszer a legjobb bélés. Egy kis fürdőszoba nem kivétel. Ha a padlóra cserépelrendezést használ a 12 födémlemezből vagy 40-65 fokos ferde elrendezésből álló keverékkel, akkor a szoba bővítésének hatása lesz. A falon ez az opció másképp néz ki. Függőlegesen kívánatos egy téglalap alakú csempe elhelyezése (a mennyezet magasabbnak tűnik). A speciális programoknak köszönhetően láthatja a kiválasztott lapkát, és elképzelheti, hogyan fog kinézni a fürdőszobában.

Tükör fénye és fényessége

A miniatűr szobában világos mennyezetben hozzon létre egy mennyezetet, ami magasabb lesz. A fényes színséma fényvisszaverő vizuálisan több fürdőszobával rendelkezik. Ha van megvilágítás, akkor talán egy vizuális benyomás a falaknak a mennyezetre való kiterjesztéséről. Népszerű mennyezeti dekoráció a fürdőszobai tükör felett. Készítsen egy vágott üvegt a megfelelő méretben, válasszon ki egy stílusos dekorációt.

A hang a magatartás motívuma miatt lesz, bármilyen kis fürdőszobát átalakíthata rajzok más színnel történő kitöltésével. A Kohlernek nyugodtnak, halványnak kell lennie, különben a hangerő nem fog működni. A LED-es izzók a mennyezetbe vannak ágyazva, megvilágítva a rajzokat. Tehát kapjon egy egyedi színpalettát, amely elősegíti a pihenést, a békét. Növeli a tükör falának helyét, ez a lehetőség egy kis helyiségben szükséges.

fércmű

A legkívánatosabb anyag a befejezésben ma - mozaik csempe és fajták a patchwork textúrájával. A tartomány bármilyen formában változik. Patchwork mozaik csempe egyre népszerűbb. A patchwork alatti színezés növeli a fürdőszoba azonosságát. Sok példája van annak használatáról: harmonikusan néz ki a fülkék díszítésében, a zuhany kiválasztásában, a fürdő képernyőjén, a padló dekorjában.

Természetesen hozzáadódik a méréshez, hogy ne terhelje túl a szoba hátterét. Azonban a felületek kiválasztása segítségével nagyon lenyűgöző. Az ilyen anyagok behelyezése nem különbözik a hagyományos bélésmódtól. A kényelem az, hogy a töredékek bármilyen irányba helyezhetők. Több színárnyalat miatt az ilyen csempe egy színben analóg színnel kombinálható.

Stílusos elrendezés

A kerámialapok szokásos geometriája. De ha erős benyomást akarsz tenni a szomszédodra, akkor a hatszögletű lapokra kell összpontosítanod. Ez a verzió a mai napig a legnépszerűbb, egy kis fürdőszobához modern. Változtassa meg a szokásos kerámialapokat a különböző méretű és formájú fajtákra. A padlóra és a falra szépen elhelyezhető elemek helyezhetők el, és a kis mozaik epizódokból panel vagy dísz. A dobozon kívülre fognak nézni.

Kombinálja a festést és a kerámiát. Hatszögletű csempe nem kombinálható semmivel, bonyolult élet hagyva, csak festékfalak festésére. A falak szokatlan kialakítású, lekerekített és sima formájú burkolattal borított falakkal teszik a fürdőszobát világosnak és tágasnak. Megteremtik a teljes kényelmet és kényelmet. A csempe különböző textúráinak érdekes kombinációja. Például lehetséges, hogy megkülönböztessük a zuhanykabin területét a szokásos csempékkel, és az ékezetes falhoz válasszon anyagot tégla vagy fa számára. A kő és a fa textúrájának szép kombinációja.

Szezon színek

Kívánatos, hogy világos árnyalatokat alkalmazzanak egy kis helyiségben, de nem szükséges egy színben létrehozni.A legtöbb esetben a gyártók olyan kerámiákat gyártanak, amelyekben a padlón, a falakon, valamint a finom díszítőelemek (panelek, padlólapok, járdák) vannak. Egy kis szoba vizuálisan csökkenthető a kontrasztos árnyalatok csempe miatt. Ezért számuk mérsékelt. Kedvenc a fehér szín, bézs, arany, krém kombinációja.

Vonzó kinézetű szoba meleg fürdőszobával, bár a hűvös szín a szabadságérzethez kapcsolódik. A mérsékelt paraméterek helyén a falakat a tejesbarna árnyalatok palettáján csodával lehet ellátni. Ez vonatkozik a tetőtérben található szobákra is, ahol nincs szimmetria, a mennyezeten ferde. A fürdőszoba olyan hely, ahol vízkezelési eljárásokat végeznek, pihenhetnek, pihenhetnek és energizálják az egész napot. Mivel a pasztell színek természetes színei jól integrálódnak az új designhoz.

Érdekes lehetőségek

Az év egyik újdonsága - különböző formákban és módosításokban lévő fotócsempe. A repülőgépen áthelyezheti kedvenc képét, szimulálhatja a tengeri tereket, vízeséseket, napkelte vagy napnyugta, állatok, madarak. Optikailag a fürdőszoba bővül, fényesebb lesz, könnyebb lesz. Ha nem akar egy képet a teljes falon, készítsen közepes méretű képet ezekről a lemezekről. A tükör körül egy mintát lehet elhelyezni, de ehhez meg kell számolni, hogy hány csempe szükséges.

Az év másik trendje a texturált és a megkönnyebbülés kerámiája. Luxus hullámszerű textúra, gondatlan cikkcakk, hűvös rombuszok választhatók egy falra vagy az egész szobára. A minta alakja és a megkönnyebbülés mélysége nyilvánvaló vagy enyhén észrevehető lehet. A megkönnyebbülés csempe fő előnye, hogy a különböző hibás falak láthatatlanok. A kiválasztott minta és a kötszer alapvető fontosságú a belsőépítészet presztízsének maximalizálása érdekében.

A zuhanyozáshoz használt cserép kiválasztása esetén szükség van a biztonság, a funkcionalitás és a szépség feltételeinek megteremtésére. A zuhanyozó kerámiájának kiválasztásánál számos tényezőt kell figyelembe venni (csempe típus, méret, csúszásállósági együttható, érdesség). A csempéknek alkalmasak a vízzel való ismételt érintkezés helyén történő üzemeltetésre. Kis csempe alkalmazása az optimális tapadás érdekében. A díszítéssel ellátott elemek lehetővé teszik az unalmas regisztráció diverzifikálását.

Hogyan válasszunk egy kádat egy kis fürdőhöz, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba