Hogyan válasszunk egy kicsit a fúrócsempékhez?

 Hogyan válasszunk egy kicsit a fúrócsempékhez?

A zuhanyzó vagy a fürdőszoba befejezésének legkedveltebb módja a csempézés. Ez az anyag tökéletesen megtisztítva és a leginkább vízállónak tekinthető, de a cserép nehezen feldolgozható, különösen fúrás. Fúrólyukak szükségesek a keverő, a kimenetek vagy a fali szekrények befogadásához, és speciális fúrókkal történik.

Mi az?

A fúrás koronái - ez a fúrófej fúvóka henger formájában. Egyrészt ezek a vetőgépek olyan eszközökkel rendelkeznek, amelyek rögzítik a lyukasztót vagy a fúrót. Másrészről a fogak, amelyek tetején gyakran más összetételű permetezés történik. Az ilyen vágógépeket kerámia, porcelán, csempe vagy mozaik csempe vágására használják.

Ez a fúrószár lehetővé teszi a nagy átmérőjű lyukak beszerzését és kiváló minőségű eredmények elérését zsetonok és repedések nélkül.

A csempe koronával történő vágás csak speciális fúróval vagy speciális perforálóval lehetséges. Az elsőnek kell lennie az alacsony sebességű opciónak, a másodiknak pedig a "sokkoló mechanizmus" funkciójának. Emiatt a fúrási lyukak például a kapcsoló vagy aljzat alatt könnyebbek és hatékonyabbak lesznek. Egyébként A 40, 68, 100 és 110 mm-esek a legelterjedtebb koronaátmérők. Ez elég a fürdőszobában végzett minden munkához.

faj

Bármilyen csempe vágása meglehetősen nehéz, ha nem tudja, hogy melyik eszközt választja. Az orosz piacon a szakértők azonosítják a leggyakoribb és legnépszerűbb koronát. Ez egy gyémántbevonattal és volfrám-karbid bevonattal ellátott fúvóka.

Tekintsük részletesebben az egyes típusokat, megtudjuk, hogy milyen alkalmazási területek, előnyök és hátrányok:

Gyémánt koronák

Ez a típus gyémántpor bevonattal rendelkezik a szélén, amely érintkezik a munkafelülettel. Ez a vegyület nagy szilárdságú és lehetővé teszi a kemény csempe bevonat jobb feldolgozását. Az ipar különféle átmérőjű gyémántbevonatú koronákat gyárt: 10 mm és annál nagyobb. Gyakran többféle méretű darabból állnak.

Egy ilyen részletességgel dolgozhat egy hagyományos fúróval, de ebben az esetben a lyukak gyakran egyenetlenek, és az éleket javítani kell. Tehát a legjobb megoldás az lenne, ha helyhez kötött gépet használnának vízzel történő hűtés mellett. Ezen túlmenően a legjobb eredmény elérése érdekében a szerszám kis sebességgel működik, és a vágógépek speciális fúvókákkal vannak rögzítve. Lehetővé teszik, hogy biztonságosan rögzítse a koronát a megfelelő helyre.

Természetesen az ilyen eszközökkel való munkavégzés bizonyos tapasztalatokat von maga után. Ha azonban a ragasztószalagot a munkafelületre ragasztják, a korona nem csúszik le a sima felületről. Általában véve a koronák gyémántszennyeződését a legmegbízhatóbbnak és leghatékonyabbnak tartják, különösen a kerámialapok esetében. Az egyetlen hátránya, hogy azok költsége magasabb, mint más fajok költsége.

Volframkarbid koronák

Az ilyen típusú kialakításokat a központosító karbidfúró jellemzi, amely lehetővé teszi egy egyszerű elektromos fúrógép használatát. Gyakrabban, mint mások, ezt a fajtát három vagy négy különböző átmérőjű fúvókával értékesítik egy bázissal.

Ezzel a készlettel kerámia, kerámia, csempézett vagy mozaik csempékbe fúrhat egy lyukat.

Ellentétben a gyémánt bevonattal ellátott fúróval, a volfrámkarbid bevonó termék általában olcsóbb. Az árak az átmérőtől is függenek - annál nagyobb a méret, annál drágább bármilyen korona. Egy másik előny, hogy nincs szükség folyadékkal történő hűtésre. De, mint másfajta, Ehhez 500 fordulat / percnél kisebb fúrási sebesség szükséges.

Tippek a kiválasztáshoz

A csempe nagyon törékeny és ugyanakkor nagyon kemény termék, így a vágás vagy fúrás folyamata rendkívül nehéz és pontosságot igényel. A modern orosz piacon a sokféle fúrógéppel nem könnyű könnyű választani a szerszámot. A fent leírt korona típusú csatolmányok és azok fajtái, amelyek különböző típusú csempe lyukak fúrására szolgálnak.

Az alábbiakban ismertetjük a koronák jellemzőit, amelyekre a boltban történő vásárlás előtt figyelni kell:

  • Az első dolog, amire fókuszálnod kell korona szárés pontosabban annak típusát, meg kell felelnie az elektromos fúró vagy perforátor csatlakozójának típusának. A sima felületű vékony szár gyakrabban fordul elő, de a legrövidebb élettartamú. A megbízhatósága a szerszám gyenge rögzítésének köszönhető. Előnyös, ha a típust három, előnyösen hatszögletű alakban alkalmazzuk. Megbízhatóbb a működés, bár nem olyan gyakori.
  • átmérő - Ez a fúró második fontos jellemzője, nemcsak a fúrt lyuk méretétől, hanem a készülék árától is függ. A korona átmérőjét a termékek méretétől függően választjuk ki, amelyekhez lyukat kell fúrni, például a cső átmérőjét vagy a keverő méretét. Tehát a fürdőszobai aljzatokba való beépítéshez d = 68 mm-es koronát kell alkalmazni.

A kényelem és a megfelelő kiválasztás érdekében a lapkához több különböző koronával is megvásárolható.

  • A harmadik paraméter a koronák kiválasztásában - fúrási hossz Elérhetetlen helyen végzett munka esetén befolyásolja az eredmény minőségét, és a használt lapka vastagságától függ. Például a vékony kerámiaanyagok esetében elegendő egy rövid fúrási hossz. A termék ilyen tulajdonsága, mivel az értéke tökéletesen jellemzi a minőséget. Így a legtartósabb gyémánt korona drágább, mint más fajok. Ezért jobb a koronákat a megbízható gyártóktól és a szaküzletekben választani.
  • Még egy fontos paraméter, amelyre a vágó kiválasztása függ - fúrócsempék típusa. Megkülönböztesse a koronákat a nedves és száraz fúráshoz. Az első magában foglalja a koronát hűtő folyadékot és a csempepor mosását a fúrási folyamat során. Ezt a típust a legjobbnak tartják, és általában gyémánt bevonatú koronáknál használják. Ha a vízellátás nehéz, akkor használja a száraz fúrás módszerét.

Szakmai ajánlások

Az általános tanácsadás mellett figyelemmel kísérheti a vágócsempékkel dolgozó mesterek és szakemberek ajánlásait. Hála nekik, még a kezdők is képesek lyukakat fúrni zsetonok és repedések nélkül. Sokan megjegyzik, hogy a korona átmérőjének jele kötelező. Mások hangsúlyozzák a kiváló minőségű válásfogak jelenlétét, mivel ezek hiányoznak az olcsó anyagokból. Egy ilyen alacsony minőségű korona nem képes fúrni egy lapkát.

A szakértők rámutatnak erre A vörös agyag csempe akár egy volfrámkarbidbevonattal, akár gyémánt bevonattal lehet vágva. Ezenkívül az értékes permetezéssel ellátott szerszám akár természetes kővel vagy gránitmal is megbirkózik. De a vágóélű fém koronák nem alkalmasak csempével való munkavégzésre, mivel ezek célja a furatok fúrása a fában.

A következő ajánlás a koronák megvásárlása egy sorozattal: pénzt takarít meg és megmenti a hibákat a megfelelő átmérő kiválasztásakor. Minden mester a hajlítható koronákat részesíti előnyben. Azt állítják, hogy sokkal könnyebb és olcsóbb az egyik sérült elem helyettesítése, mint a teljes rész.

Így arra a következtetésre juthatunk, hogy a koronák elengedhetetlenek a kerámia, a porcelán, a cserép és a mozaik csempe fúrásához. Ennek a résznek a megfelelő választása révén a lyukak simaak, zsetonok és repedések nélkül.

A kézművesek és a csempe vágó szakemberek gyémánt bevonatú koronákat használnak. Kiváló minőségűek és összetett munkát tesznek lehetővé egy törékeny termékkel.

A különböző típusú koronák leírása és használatuk módja, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba