Csempe burkolólapok: használati jellemzők

 Csempe burkolólapok: használati jellemzők

A kerámialapok nagyon népszerűek a magánlakások számos tulajdonosában. Ilyen anyag tartós, tartós, ezért sokan választják.

Ugyanakkor az ilyen bevonatokat is megfelelően kell használni: a szép felület megszerzéséhez gondosan kell igazítani az elemeket. Ennek a feladatnak a megkönnyítése érdekében a lapok rögzítésére szolgáló ékeket segít. A cikk elolvasása után megismerkedhet az ilyen elemek használatának jellemzőivel, azok előnyeivel és hátrányaival.

Alapfogalmak

Korábban műanyag burkolólapokat használtak a burkoláshoz, amelyeket a szomszédos elemek közé helyeztek. Ennek a rendszernek az a hátránya, hogy a keresztek csak a varrás távolságát befolyásolják, de nem teszik lehetővé a termékek vízszintes síkban való szintjét.

Ma ez a probléma speciális csempékkel oldható meg, amelyek a csempe szintezőrendszerekbe tartoznak. Technikailag ezek az elemek önmagukban nem befolyásolhatják az anyagot, ezért speciális bilincsekkel együtt használják őket. Az ékszerek sajátos villákat emlékeznek, amelyek két vezetőből állnak.

Ezeknek a termékeknek a felületén apró hornyok vannak, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságosan és megbízhatóan rögzítse a bilincset és a kerámialapokat.

A gyártáshoz használt anyagtól függően ezek az elemek két típusra oszthatók:

 • Műanyag. Az ilyen típusú övek különböző típusú polimerekből készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy erős és tartós legyen. Minőségi termékek nagyszerűek többszörös használatra.
 • Metal. Nem olyan gyakori, mint a magasabb árak. Ezeket a szakemberek használják, akik folyamatosan csempéznek. A fém sokkal jobban ellenáll a terheléseknek, és a lehető leghosszabb ideig tarthat.

Előnyök és hátrányok

A csempe szintezés egy munkaigényes folyamat, amely bizonyos mennyiségű tapasztalatot igényel. Egy sor ék és klip segítségével még a kezdők is elvégezhetik a termékek telepítését.

Az ilyen elemeket bizonyos előnyök jellemzik:

 • Az elemek szinte bármilyen vízszintes lejtéssel használhatók. A legfontosabb dolog itt - csak igazítsa össze az első néhány lemezt, amelyet ezután a telepítési munka során irányít.
 • Az ékekkel együtt használt bilincsek keresztként működnek. A varratokat is összekötik. Ha növelni kell a távolságot, akkor helyezze be a kívánt méretű kiegészítő kereszteket az elemek közé.
 • A cserépszintező rendszer használata lehetővé teszi a ragasztó egyenletes eloszlását a termékek felületén. Ez az előny észrevehető az olyan lapokon, amelyek nem speciálisan vannak kiképezve a burkolólapokhoz.
 • Az elemek minimális mélyedése. Az anyag biztonságosan rögzítve van, ami lehetővé teszi, hogy a ragasztó a kívánt pozícióban megszilárduljon. Emiatt a használat során a csempe nem ürül ki, és nem törik meg.
 • Az ékek biztonságosan rögzítik az elemeket, ami kiküszöböli azok eltolódását a ragasztó szárítása során.

Az ilyen termékek használata azonban nem mindig indokolt.

Ennek több hátránya is van:

 • Az ékek elhelyezése időt vesz igénybe. Ugyanez mondható el ezeknek az elemeknek a felületről való eltávolításáról.

A tapasztalt szakemberek ilyen esetekben használják a szintet és a szokásos kereszteket.

 • Az ékek viszonylag sok helyet foglalnak el, így a varratok tisztítása a fektetés során sokkal nehezebb.
 • Az ilyen rendszerek költsége jóval magasabb, mint a hagyományos keresztek ára.Ha csak ékszerekre van szükség, csak a telepítéshez, nem célszerű őket beszerezni.
 • Az ilyen igazítási rendszereket csak olyan helyiségekben használják, ahol a hőmérséklet meghaladja a +10 fokot.

Egy másik hátránya az, hogy nem lehet eltávolítani a bilincseket. Az ékek eltávolítása után eltörnek, ami szintén időt vesz igénybe.

faj

A kiegyenlítő rendszerek ma széles körben elterjedtek.

A piacon többféle ék van:

 1. A fogazott ferde ékek. Ezek a legegyszerűbb opciók, amelyek lehetővé teszik az igazítási folyamat jó vezérlését (minimális erőfeszítéssel). A munka egyszerűsítése érdekében a gyártók speciális eszközökkel kiegészíthetik őket.
 2. Csavaros feszítővel ellátott övek. A beállítást egy speciális anyával végezzük, amely meghúzza a felső és alsó támasztékot a csempe alatt.
 3. Reteszelő ékek. Munkájuk elve nagyon egyszerű. Egy bilincset és éket egyesítenek, és az utolsó elemként oldalirányú támaszokat használnak. Kombinálva a kialakítás összenyomódik, ami a csempe felületének összehangolásához vezet.

A következő videóban a csempézés SVP-rendszereinek összehasonlítását tekintjük.

felszerelés

A szintezőrendszerrel történő burkolólapok alkalmazása nagyon egyszerű.

Figyelembe kell vennie bizonyos szabályokat és hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Először elő kell készítenie a csempe alapját. Ehhez használjon esztrichet, alapozót és egyéb szabványos beállításokat.
 • Ezután ragasztót viszünk fel a fal vagy a padló felületére egy fogazott simítóval. A vastagsága csak a csempe anyagától függ.
 • Ezután helyezze a lapkát a habarcsra, és vízszintes síkban állítsa be. Ez az első néhány elemre vonatkozik, amelyeket később a telepítési munka során fog vezetni.
 • Ezután telepítenie kell a bilincseket a telepítés során használni kívánt csempe minden oldalára. Helyezzük el őket körülbelül 5 cm-re az egyes sarkoktól. Ne helyezzen egy részletet a sarokba, mert ez nem adja meg a kívánt hatást. A legjobb megoldás - 2 klip mindkét oldalon.
 • A második lapot óvatosan fel kell szerelni a klipekre. Ezzel egyidejűleg a keresztek és a szint segít. Amikor minden készen áll, az ékeket a klipekbe helyezik.

Nagyon fontos, hogy a rendszer mindkét elemet megbízhatóan rögzítse. Nincs minimális távolság, vagy hogy az elemek lógjanak.

Az összes többi elem telepítése ugyanazon az alapon történik. Ha a ragasztó száraz, az ékeket el kell távolítani. Egyes szakértők azt javasolják, hogy használjon egy kalapácsot ehhez, amit csak meg kell verni a kapocson, hogy leálljon. Akkor sokkal könnyebb lesz magának a záróelemnek a beszerzése.

Az ékek használatának technikája csempe burkolásakor viszonylag egyszerű, ez a folyamat csak pontosságot igényel, valamint az egyszerű szabályok betartása.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk.Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba