Klinker csempe a kő alatt: az előnye és hátránya

 Klinker csempe a kő alatt: az előnye és hátránya

A klinker kő sokoldalú és nagyon könnyen használható anyag. Az építőiparban és a külső kivitelezésnél használják, és a mesterséges kő nem kevésbé erős és tartós, mint a természetes analóg.

Ennek megfelelően népszerű a kő alatti klinkercsempe megbízhatósága és dekoratív tulajdonságai miatt. Bármely termékhez hasonlóan a klinkernek pozitív és negatív jellemzői is vannak.

Gyártási technológia

Minőségi termékek megszerzéséhez a gyártók a megfelelő ásványi összetétel tartalmával választják a műanyag agyagot.

A kőbányából a termelésbe kerülő agyagot a szennyeződésekből megtisztítják és összekeverik. Különböző agyagfajták használatával elérheti az anyag kívánt árnyékát, és elérheti a szükséges szilárdságot, hővezető képességet és vízfelvételt.

A kazamot hozzá kell adni az agyaghoz, amely felelős a hőállóságért. Segítségével a klinker tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik. Tűzhelyek és kályhák elhelyezésére használják. Nemcsak a csempék készülnek klinkerből, hanem téglából, járdaszegélyből, útburkoló kövekből is.

A legnépszerűbb ma: "törött" kő, pala, a "tégla alatt" és a dolomit.

DIY csempe

A csempe vásárlási lehetősége mellett lehetőség van arra is, hogy saját maga készítse el a tervezési ötleteket.

Először egy űrlapot kell készítenie, majd hígítani kell az oldatot, és öntsük a tartályba. Az utolsó szakaszban még mindig ki kell húzni a lapkát. Amikor elkészítette a szükséges számú terméket, folytassa a befejezéshez vagy a gyártott termék tárolásához.

A szakosodott vállalkozások által gyártott tégla csempe a nagy tartósságban különbözik a nagyon magas hőmérsékleten történő feldolgozásnak köszönhetően.

A természetes kőből épült épületek világosak és organikusak. Sok előnye van - szép megjelenés, külső tényezőkkel szembeni ellenállás, hosszú élettartam, több mint egy évtizede. Csak egy jelentős hátránya van - a magas ár.

Ezért egyes lakástulajdonosok úgy döntenek, hogy saját kezükben cserépnek, mert jelentősen csökkenti a költségeket. És ha kövesse az összes technológiát és nem takarít meg anyagokat, akkor minőségben nem lehet rosszabb, mint amit a gyárban gyártanak.

anyagok

A ház megjelenése nagy jelentőséggel bír a tulajdonos számára. De nem szükséges nagy összegeket fektetni a homlokzatba. A modern anyagok lehetővé teszik a természetes termék pontos példányának elkészítését, de a költségek alacsonyabbak lesznek, és a burkolat minősége nem szenved.

Az anyagok különböző lehetőségei vannak. Ezek közé tartoznak a mesterséges és természetes összetevők. A legdrágább csempe "a kő alatt", amelyben természetes összetevők vannak. Azt is nevezik "vad" kő. A természetes ásványi anyagokat préselik és égetik.

A termék elülső oldala sima vagy fényes. A közelmúltban azonban egy ilyen divatos trend, mint egy öreg típusú felület volt népszerű.

Csempe "a kő alatt" szinte lehetetlen megkülönböztetni a homlokzati tégláktól, de a mesterséges anyag ára sokkal alacsonyabb. Ez a lapka betonból készül. Kis súlya miatt megkönnyíti a stílus kialakítását.A modern technológiák lehetővé teszik, hogy egy ilyen cserép bármilyen árnyalatú legyen.

Bizonyos típusú agyagból készült "kő" lapka is megfizethető áron és korlátlan lehetőségekkel rendelkezik.

Hogyan válasszuk ki

A bélés kiválasztásánál fontosabb árnyalatok a külső tényezőkkel szembeni ellenállás és a tágulási együttható. Ezek a mutatók lehetővé teszik számunkra, hogy megállapítsuk, mennyire lesz jól illeszkedik a felületre.

Ezenkívül ki kell számítani a furnérozott falak teljes területét, és összehasonlítani az eredményt a lapka méretével. Ez az eljárás egy kis időt vesz igénybe, de megmenti Önt a felesleges anyagokat és a pénzeszközök további kiadásától.

Egy adott típusú bélés kiválasztásakor figyelembe kell venni az élettartamát, a külső tulajdonságokat, a karbantartás egyszerűségét, a minőségi paramétereket, az árat.

Népszerű márkák

Az európai piac vezető pozíciója a vállalat terméke Cerrad. A gyártás során a száraz formázási módszert alkalmazzák. A fogyasztóknak mindig sok árnyalatot, textúrát és méretet kínálnak.

Ennek a cégnek többféle dekoratív bevonata van:

  • az aljzatra néző anyag;
  • fagyálló lapok;
  • első kő.

Nem kevésbé híres csempe "Canyon". Környezetbarát és jó minőségű anyag ígéri a termék hosszú távú működését. Hasonló típusú burkolati díszítésű alagsorok és épületek homlokzatai. Speciális konzolok, amelyek a kivitelben kaphatók, megkönnyítik a telepítést és időt takarítanak meg.

Vannak még népszerűbb cégek, amelyek termékminősége megbízható. Ezek közé tartoznak a német cégek. Argeton nyögött és az olasz gyár SANNINI.

Fedőfedő

A klinker burkolattal díszített homlokzat nagyon hasonlít a téglafalhoz. Ez a befejezés nemcsak kívül található, hanem a belső terekben is sikeresen használható.

A lehetséges hátrányok közé tartozik nem túl könnyű formázási folyamat. De ha az összes szükséges eszközt és anyagot feltölti, válassza ki a megfelelő ragasztót és ismerkedjen meg az utasításokkal, majd az egész folyamat komplikációk nélkül megy végbe. És a házad valódi büszkeséggé válik, ha magadat szerezsz.

Leggyakrabban a homlokzati csempe vastagsága legfeljebb 14 milliméter, így a falhoz könnyen ragasztható.

Ezt megelőzően a kívánt területet vékony ragasztóréteggel kezeljük, majd a bélés könnyen rögzíthető. A lényeg az, hogy a felület sima és tiszta.

Az alap lehet esztrich, tégla vagy beton. Először a felületre kell felhordani egy alapozót a falhoz való tapadás javítása érdekében. Ha az alapokon a régi befejezések nyomai vannak, vannak repedések, szabálytalanságok, akkor mindezt óvatosan el kell távolítani. Csak miután ezt az eljárást meg kell kezdeni a fő munkát.

Ha homlokzattal dolgozik, akkor biztosan el akarja szigetelni. Ezért először meg kell ragasztani a speciális paneleket. Csak ezt követően kell elhelyezni a csempe. Van még egy lehetőség. Az épület szigeteléssel történő lefedése után speciális vakolat kerül alkalmazásra, majd dekoratív bevonat kerül.

Előre készítsünk minden szükséges anyagot és jelölést. Használjon kis területeket a ragasztáshoz, hogy elkerülje a korai keményedést.

A csatolás nagyszerű lesz, ha egy ecsettel egyszerre néhány sort használ, amikor a ragasztót fogja. A csempe részén egy vékony rétegű ragasztót alapítottak.

Ahogy a szokásos csempe ragasztásához a helyiségekben, a speciális sín rögzítése után el kell kezdeni a második sorból az alsó részről. Miután az összes munka befejeződött, az alsó rész véglegesítésre kerül. Legyen felkészülve arra a tényre, hogy szükség esetén le kell vágni.

A következő videóban részletesebben láthatjuk a homlokzatok klinkercsempe telepítésének folyamatát.

Belső kivitel

A tégla csempe annyira jól működik és eredeti, hogy egyre inkább a belsőépítészetben használják. Ezzel a bevonattal megvalósíthatja a legbátrabb döntéseket a szobák elrendezésében, a lépcsők és a kandallók díszítésében.

A klinker különleges tulajdonságai miatt magas páratartalmú helyiségekben használható. Ez a fajta dekoráció jól néz ki a fürdőszobában vagy a konyhában. Az erkélyek és a loggiák csak egy ilyen érdekes designból fognak javulni. A szobák padlóit és különleges területeit befejezheti.

Ennek a bevonatnak a felszerelése nem csak betonon és téglán, hanem gipszkartonon és fémen is lehetséges, ami jelentősen bővíti a csempe alkalmazási körét.

Kiválaszthatja a klinker lapkát, a ház általános kialakítása alapján, mert a különböző színek mellett még mindig más szerkezetű, sima vagy durva lehet.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a ragasztónak pontosan meg kell vásárolnia a gyártó által ajánlott ragasztót. Részletes utasításokat is adtak, amelyeket az anyag elhelyezésekor követni kell.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba