Ceresit csempe ragasztó: típusok és fogyasztás

Mielőtt beltéri munkát végezne, gondosan válassza ki az összes eszközt és anyagot. A különböző gyártók termékei széles választékát kínálja a piacon, így néha sok időre van szükség ahhoz, hogy keressen valamit, amely megfelel az összes követelménynek és igénynek.

Természetesen mindenki azt akarja, hogy a javítás gyorsan, de minőségileg menjen, és ez függ a munka során használt anyagoktól. Például, ha úgy dönt, hogy kerámia burkolólapokat használ a díszítésben, fontos a megfelelő ragasztó keverék kiválasztása, amely megbízhatóan fogja tartani az anyagot a közvetlen feladat elvégzése közben.

Jellemzők

Ügyeljen a Ceresit termékeire, ami elég népszerű. A német befejező megoldások gyártója magas színvonalú terméket kínál a fogyasztónak, amely csak környezetbarát anyagokat tartalmaz, ami a fő előny. A márka széles választékát kínálja a ragasztóknak, amelyek számos előnnyel és minden szükséges tulajdonsággal rendelkeznek.

A helyiségek befejezése során fontos szempont a kiváló minőségű ragasztókészítmény megvásárlása.

A következő mutatókkal kell rendelkeznie:

  • jó tapadás;
  • vízállóság;
  • erejét.

Amikor a hőmérséklet csökken, a ragasztó keverék nem bocsát ki káros anyagokat és toxinokat.

A termékek további előnyei a következők:

  • Kiváló tapadás a főzőanyag minőségének fő mutatója.
  • A Ceresit ragasztóanyagokat fokozott fagyállóság, vízlepergetés és csúszásgátlás jellemzi.
  • Ami a költséget illeti, mindez a választott keverék sorozatától függ, de a termékek kellemesen meglepődnek az elérhetőségükkel. Ezen kívül a javítás során nem ajánlott menteni.

sors

Ha nagy nedvességtartalmú helyiségben kell befejeznie, akkor az SM-11 sorozatból ajánlott ragasztót választani. Ilyen körülmények között az ilyen összetétel a feladataival foglalkozik, nem veszíti el a tulajdonságokat a hőmérséklet csökkenésekor. A szakértők rámutatnak erre Könnyen kezelhető. A keverék a ragasztóhoz hasonlít, mivel nagy tapadóképességgel rendelkezik, és ez fontos, ha úgy dönt, hogy a falakkal foglalkozik.

Az ilyen összetétel károsodása minimális, sokan otthon használják.

A sorozatból készült csempe ragasztó sok pozitív véleményt kapott. Aktívan használják mind a szakképzett, mind a tapasztalt mesterek a javítás területén, valamint azok, akik önállóan néznek szembe.

Ha a kompozíciót beltéri medencében kívánja használni, akkor ajánlatos hozzáadni egy rugalmasítót.

Meg kell jegyezni, hogy ez a ragasztó a legnépszerűbb kategóriába tartozik. Alkalmas az épületeken belül és kívül is.

Az anyagfogyasztás függ a burkolathoz kiválasztott csempe paramétereitől. Ha egy elem területe 25 négyzetméter. cm, majd 1 négyzet. m kb. 2 kg anyagot igényel. Ez a mutató a befejező anyagok méretétől függően nő. A 60x60 cm-es és a porcelán-kőből készült lemezek esetében válassza ki az SM-12 ragasztó keveréket.

Meg kell jegyezni, hogy az alapot nem szabad deformációnak kitenni, ezért ajánlatos befejezni a helyiséget, nem pedig a külsőt.

Mivel egy nagy formátumú lapkáról beszélünk, jobb, ha a keverék műanyag, áramlatos konzisztencia. Ennek köszönhetően a ragasztó könnyebb lesz alkalmazni. Az anyagfogyasztás attól függ, hogy a szoba méretei milyen furnérozásra kerülnek.

Az univerzális ragasztó Ceresit SM-14amely képes nagy formátumú lapkát biztonságosan rögzíteni.Alkalmas a magas páratartalmú belső munkákhoz, ezért ajánlatos a konyhák és a fürdőszobák befejezéséhez. Ami a szárítási időt illeti, nem több, mint egy nap.

Ha úgy dönt, hogy a külső bélés mesterséges kőből készül, akkor ilyen ragasztóanyagot is választhat. Elasztikus, ellenáll a kerámia terjeszkedésének, és sok év után nem reped. A kisméretű csempékhez körülbelül 2 kg / 1 négyzetméteres lesz. m, de ha több befejező anyagot választ, akkor meg kell hármasa ezt a tömeget. Természetesen itt is figyelembe kell vennie a reszelék oldalának méretét, amelyet a ragasztószerkezet alkalmazásához használ.

A Ceresit - SM-16 keverék következő változata. Bármilyen csempe, köztük kerámia, klinker homlokzat, kerámia-gránit rögzítésére szolgál. Nem számít, hogy milyen alapon kívánja kiadni. Még PVC bevonattal is ellátható. Agyag megbirkózik a feladatával, ha belül és kívül dolgozik. A megnövekedett rugalmasság jellemzi, ezért megakadályozza a zsetonok kialakulását a deformáció során.

A befejező munkákat száraz körülmények között ajánljuk.

Tulajdonságok és specifikációk

A lényeg az, hogy a termék cementet tartalmaz, amely víz hatására lúgos reakciót hoz létre. Ez azt jelenti, hogy alkalmazása előtt gondoskodni kell a bőr és a szem védelméről. A ragasztó egyik előnye a gazdaságos fogyasztás, mivel még akkor is, ha 30 mm-es, majd 1 négyzetméteres lapkákat használ. m hiányzik akár 4 kg anyag. De ha kombinált alkalmazási módot választ, természetesen az árak növekedni fognak.

Az építési munkák során és a ragasztó kiválasztásakor ügyeljen a keményítés idejére. Gyakran körülbelül egy napig tart a helyiség használata, ahol a dekoráció készül. A Ceresit gyártó egyetlen keveréke, amely 48 órát vesz igénybe a fagyasztáshoz, a CM-9. Az anyag jelenléte a tartályban nem haladhatja meg a két órát, ezért kövesse a gyártó ajánlásait.

A csomag mindig ajánlásokat tartalmaz a felhasználásra, ezért használat előtt tanulmányozni kell őket, és a jövőben kövesse a szabályokat. Az éghajlati viszonyok befolyásolják a keményedés idejét, ezért ezt a tényezőt is figyelembe veszik.

Visszatérve a Ceresit márka népszerű keverékeinek listájához, még egy megjegyzést tudunk megjegyezni - CM-17. A ragasztó rugalmassága és magas tapadóképessége bármely alapra jellemző. A legmegfelelőbb a függőleges felületekhez, valamint az alacsony vízfelvételű lapokhoz. Az anyag az épületen kívül használható, mivel ellenáll a hőmérsékletnek és a fagynak. A ragasztó keverék áramlása kicsi. Alkalmas különböző típusú lapokkal való munkavégzésre, még akkor is, ha az alap kritikus állapotban van, vagy deformálódik. A CM-17 rugalmas, így megakadályozhatja a forgácsolást.

A közepes méretű lemezekre körülbelül 3 kg keverékre lesz szükség 1 négyzetméterenként. m, de mindez a használat feltételeitől függ. A ragasztó fontos előnyei közül kiemelhető az a tény, hogy hőálló, ezért használható egy csempe számára, amely a fürdőkádak és a szaunák bélésaként szolgál.

Ha márványburkoló anyagot választ, és nem akarja elrontani a bélés megjelenését, akkor ajánlatos fehér, hőálló ragasztót használni. Szilíciumra is alkalmas, számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Fő előnye, hogy az évek során nem változtatja meg árnyékát.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Ceresit ragasztó keveréke nagyon gazdag. Mielőtt vásárolna, meg kell határoznia a burkolóanyag típusát, és figyelembe kell vennie azokat a klimatikus feltételeket, amelyekben a munkát végzik. Szükséges konzultálni szakképzett szakemberekkel, és szigorúan kövesse a keverékek használati utasításait.

A Ceresit csempe ragasztó használatához lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba