Fürdőszoba csempe: eredeti ötletek a belső térben

A fürdőszoba javításakor sok probléma és dilemmák vannak. Annak érdekében, hogy a szoba jövőbeli kialakítása vonzó és esztétikus legyen, azonnal ki kell választania egy stílust, a befejező anyagokat, valamint a vízvezetéket és a tartozékokat. A csempe a leginkább igényelt befejező anyag a fürdőszoba regisztrálásához a tartósság, a megbízhatóság és a nedvességállóság miatt.

Különleges jellemzők

A modern gyártók nagy választékot kínálnak a kerámia burkolólapok számára. A kerámia burkolat minden változata a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • magas páratartalmú ellenállás;
 • szilárdság és tartósság. A kerámiából és az üvegből készült termékek elég hosszú ideig szolgálnak, ha a telepítést megfelelően hajtják végre, ne használjanak agresszív vegyi anyagokat, és ne kerüljék el a mechanikai hatásokat. A kőburkolatok sok generációra képesek szolgálni, de emlékeznünk kell arra, hogy polírozásra van szükség;
 • az ellátás egyszerűsége;
 • a fakulás ellenállása. A csempe hosszú ideig megtartja vonzó eredeti megjelenését, idővel a színek és a minták nem tűnnek el, és nem törlődnek;
 • sokféle alak, méret, textúrák és színpaletták közül lehet választani;
 • az a képesség, hogy beilleszkedjenek a különböző belső terekbe és a designba, minden formatervezést díszítenek;
 • A termék ésszerű árai lehetővé teszik mindenki számára az eredeti és szokatlan változat kiválasztását. A piacon ma sokféle kínálat található
 • a gyártás során az anyagot hőkezelésnek vetik alá, amely lehetővé teszi a toxikus elemek és különböző allergének kialakulásának kizárását. Ez a biztonság garanciája. Hasonló kérdés nagyon fontos abban az esetben, ha a lapkákat kisgyermekes család használja;
 • a cserépgyártók csak természetes anyagokat használnak, így a termékek környezetbarátak és nem szennyezik a környezetet;
 • a gyártási folyamat során a csempe magas hőmérsékletnek van kitéve, ami garantálja a különböző mikroflóra ártalmatlanítását. Ez megakadályozza a gombák és a baktériumok szaporodását;
 • egy speciális bevonat a termék felületén nem teszi lehetővé a por letelepedését, megvédi őket a tisztítószerek agresszív hatásától, és lehetővé teszi a szennyeződések és lerakódások eltávolítását minden gond nélkül;
 • a csempe nem gyúlékony és nem gyúlékony, megakadályozhatja a tűz terjedését a tűzben, amely az anyag fontos tulajdonsága.
 • A csempézett csempe használatával készült modern szobatervek műalkotások lehetnek, és a ház képének bizonyos kiemelései lehetnek.

A kerámialapok használata a fürdőszobához néző hátrányokkal jár.

 • Az a személy, aki nem ismeri a csempészek munkájának elvét, valószínűleg kapcsolatba kell lépnie egy szakemberrel, hogy helyesen, helyesen és esztétikailag vonzó módon telepítse a lapkát.
 • A burkolólapok összekötő csuklók (ízületek). Meg kell kezelni nedvességálló habarcsot. Néha a színe idővel változhat, sötétebb lesz. Lehet penész. Az ilyen problémák elkerülése érdekében azonnal gondoskodnia kell róla, hogy a fürdőszobához antiszeptikus legyen.

típusok

A kerámialapok ezért igen népszerűek, ezért különböző típusúak. Sokféle alakja, mérete és színe van. A gyártási folyamat agyagot, homokot és különböző ásványi anyagokat használ. Az anyag felülete mázzal van borítva.A kerámialapok három kategóriája van: porlasztás, matt és fényes felület. A kerámialapokat értékesítő üzletek széles választéka képes kielégíteni a vevő kívánságait bármilyen preferenciával és költségvetéssel.

A porcelán csempe hasonló a természetes kőhöz, de összetétele inkább porcelán. Ennek az anyagnak a legjelentősebb előnyei a szilárdság, a hőmérséklet-változások ellenállása, és gyakorlatilag nem szívja fel a nedvességet. A porcelánlapka kiválóan alkalmas padlóburkolat létrehozására vagy külső falak kialakítására. A kőtermék környezetbarát természetes anyagból készül.

A tervezők a természet által létrehozott természetes textúra segítségével hihetetlen belső tereket imitálnak. De ennek az anyagnak hátrányai vannak: gyengén ellenáll a mechanikai eszközök által okozott károknak (a csapás sok mikrokockát hozhat létre, vagy egy kőbe osztható).

Az üveglapka stílusos és divatos lehetőség, amely egyedülálló és szokatlan belső teret teremt.. Alkalmas mind falakhoz, mind padlóhoz. Az üveg tartós és környezetbarát anyag. A termék átlátszó, áttetsző, matt, texturált vagy színezett lehet. Ezzel dekoratív partíciókat készíthet vagy elrejtheti a megvilágítás forrását.

A műanyag lapka egy hátránya, hogy a mechanikai feszültség ellenáll. Ezért nem nagyon népszerű, mint padlóburkolat, és rövid élettartamú.

A zökkenőmentes csempe a kerámiák, amelyek széleit feldolgozzák.

Ez a termék garantálja a szennyeződés, a penész és a penész hiányát az ízületekben, és sokkal esztétikusabb is. Az ilyen anyagok használata eredeti és érdekes módja annak, hogy a design holisztikusabb és vonzóbb legyen.

Az öntapadós lapok nem igényelnek ragasztót és keféket, csak a védőfóliáról kell megszabadulniuk, a felületre kell helyezniük, és keményen kell nyomniuk. Könnyen telepíthető és ellenálló bármilyen sérülésre.

Űrlapok és méretek

Különböző textúrák és paletták vannak a hegesztési anyagokból, de a termékek közötti varrás látható marad. A burkolattal borított felület vizuális érzékelése a látható ízületek számától és irányától függ. Képesek elválasztani a kiválasztott mintát, és vizuálisan vizuálisan is megváltoztathatják a modell magasságát és szélességét.

A modern gyártók több csempe formátumot kínálnak.

 • A standard lapka mérete 20x30 cm. Leggyakrabban tágasabb vagy közepes méretű helyiségekben használják. Amikor a varratok száma nem kritikus, és ha a fektetést hosszú oldalra irányítja, akkor optikailag „húzza” a felületet. Ha vízszintesen állítják elő, a falakat „felnyitja”, és függőlegesen „felemeli” a mennyezetet.
 • A nagy csempe 25x40 cm. Általában felszólal. Ha ezt a fürdőszobai falburkolatot csempe helyezi, a dekoratív hatás elérése érdekében olyan kompozíciót kell használni, amely különböző méretű lapokat tartalmaz.
 • Mozaik és kicsi a burkolólapok nem igénylik a felszíni anyagokat. A hullámos falakat is összehangolhatják.

A fürdőszobai csempe nem csak négyzet vagy téglalap lehet, de több eredeti formájú. Meglehetősen gyakran találhatunk olyan csempe típusokat, amelyek rejtvények töredékei, lépek és sokféle sokszög (például gyémánt). És lehet hullámok is. Ha elhagyod a sztereotípiákat és egyéni lapokat használsz, akkor a szoba kialakítását igazi műalkotássá teheti.

A különböző sorozatú csempék és díszítő elemek használata lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a mintáról.A díszítéssel és cseréppel rendelkező személy, amely kivágásokkal és hornyokkal van ellátva, egyedi kompozíciót hozhat létre, amely látványos és egyedi minta.

A segítő lapok tökéletesen utánozzák a természetes formációk szerkezetét és színét. A természetes anyagok alternatívája.

Az ilyen típusú bélés egyes gyártói olyan technológiákat alkalmaznak, amelyek lehetővé teszik a durva természetes anyagok utánzatát: fém, fa és tégla. Leggyakrabban a természetes kövek (malachiták, gránitok, golyók, homokkő, pala, onyx stb.) Alapján létrehozott lapok láthatók.

A legeredetibb formatervezési minták megkönnyebbülés csempékkel rendelkeznek, amelyek textúrája bőrre és különböző típusú szövetekre hasonlít.

Az alkalmazás hatálya

A csempe egy egyedülálló anyag, amelyet mind a falakhoz, mind a fürdőszoba mennyezetéhez vagy padlójához használnak.

falak

Leggyakrabban fali burkolatként a mozaik csempe típusát választják. Kis méretű és kerámiából és üvegből készült termék. Egy ilyen csempe meglehetősen eredetinek tűnik, és a fürdőszoba kialakítását egyedi és érdekesvé teszi.

A falburkolat puha szerkezetű, ezért könnyen vágható. Ez lehetővé teszi, hogy testreszabhatóvá váljon a különböző kanyarokra.

A termék megvásárlásakor figyelni kell arra, hogy a vízfelvétel százalékos aránya 20%. Ha megpróbálja a padlóra helyezni, akkor a kép törlődik, és nem is esztétikailag kellemes.

Paul

A padlóburkolatok sűrűbbek, a vízfelvétel minimális százaléka. Ez a lehető legtartósabb, ezért nem elhasználódik, és ellenáll a kémiai összetételű agresszív anyagoknak. És tartós is. Csúszásmentes padlólapokat kell választani, mivel sérülések lehetnek.

mennyezet

A mennyezethez falburkolatot kell vásárolni, mivel kissé vékonyabb, mint a padlólapok. A mennyezetre szerelt lapok rendkívül nehézkesek, nem teszi lehetővé a spotlámpák felszerelését. Az ilyen problémák azonban megoldhatók. Számos eredeti lehetőség van, amelyek valódi műalkotást hoznak a mennyezetből.

Színtartomány

Az anyagválasztás lehetővé teszi, hogy sokan eltérjenek a tervezési szabványoktól, mivel a tompa és szürke terek nem divatosak. A merész megoldások és egyedi kombinációk miatt a design érdekesebb lehet. A preferenciák és vágyak alapján kell választania egy stílust.

fehér

A csempe világos árnyalatai mindig népszerűek a fürdőszobákban. A fehér szín a tisztaság, a frissesség szimbóluma. Ez vizuálisan bővíti a határokat, és tágasabbá teszi a szobát. Ez a paletta tökéletesen kombinálható a különböző színekkel, anyagokkal és textúrákkal. A bútorok, a befejezések és a kiegészítők megválasztására nincsenek korlátozások.. A fényárnyalatok nem igényelnek sok gondot, mivel szinte láthatatlan mészbetétek és foltok.

A fehér színt gyakran nem veszik figyelembe, mert túl formális és steril.

Ezt a képet bútorok és dekorációk segítségével lehet elkerülni. A világos árnyalatok díszítése nem csak fehér, hanem bézs, vanília, krémes, ayvor. Népszerű termékváltozatok, amelyek utánozzák a természetes anyagokat (kövek és fa). A fehérség kis mennyiségekben fényes árnyalatokkal hígítható. Választhat a különböző méretű, domborművek, textúrák, matt és fényes felületek között.

Ahhoz, hogy megszabaduljon a belső szigorúságtól, nagy tartozékokat használhat.

fekete

Sokan úgy vélik, hogy a fekete nem jó megoldás egy kis helyiségben, de a sötét árnyalatok hangsúlyozhatják a tiszteletreméltóságot, és drágábbá, kecsesebbé és elitessé teszik a szobát. Ha helyesen hígítja a fekete színt fehér, piros vagy szürke árnyalattal, akkor a design stílusos és érdekes lesz.Ha a belső tér csak sötét színű, a helyzet homályossá válhat, függetlenül a fürdőszoba méretétől.

A fekete kerámia vonzóbbá válik a grafikával. A telepítést bármilyen falra helyezheti. A csempe nagy mintázata jó megoldás.

Használhat tükörfelületeket. Előre kell gondolni, hogy a villanyszerelő hogyan kerül elhelyezésre, mivel ez a szín képes elrejteni a fényt. A fürdőszobában nem szabad megengedni a megvilágítást, ezért fekete felületet és természetes fényt kell használnia.

A fekete fürdőszoba nem tetszik a szemetelésnek, úgyhogy a minimalizmust kell választanod. Szükséges felhagyni a felesleges részleteket, például a fekete festményeket vagy más dekorokat.

piros

A piros szín szenvedélyes viharra emlékeztet. Alkalmas aktív és dinamikus emberek számára. Ha egy személy nyugodt és békés, ez az árnyék bosszantja őt. A piros, díszített fürdőszoba képes felébredni és keverni, így a reggeli pozitívabbá válik, és a tulajdonos a megfelelő hangulatban áll. Sokféle árnyalat van: cseresznye, terrakotta, bordó.

Jobb lesz, ha ezt a színt fehér, fekete vagy szürke szín egészíti ki.

Kék és kék

Ezek a víz árnyalatok, amelyeket gyakran használnak a fürdőszobák kialakításában. Ha a választás ezen a színen esik, a tulajdonosnak meg kell szüntetnie a tengeri témákra való összpontosítást, választva a vitorlás hajók, a halak, a kagyló és a tengeri csillag különböző képeit. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy pihenjen és élvezze a nyugodt, békés légkört.

narancs

Ez az árnyék pozitív és energiával terheli az embereket. Kis helyiségekben a legjobb, ha nem használnak hasonló színű lapokat, mert irritálja a pszichét. A tükör körül keretet készíthet, vagy néhány sávot rendezhet. A tágas szobákban a meleg árnyalatot könnyű kiegészítőkkel hígíthatja.

nyomatok

Szükséges gondosan kiválasztani a képeket vagy díszeket tartalmazó lapokat, mivel a színes nyomtatás vizuálisan kisebb lehet. És a fürdőszobában is pszichológiailag kényelmetlen lesz. Annak érdekében, hogy a belső tér vonzó és stílusos legyen, világos és sokszínű rajzokat kell használni, mint ékezeteket, helyben és adagokban. A keleti stílusban megjelenő képpanel formájú kiemelőfal változatosabbá teszi a designot, és személyre szabást és egyediséget biztosít.

Ha úgy dönt, hogy egy mediterrán stílusú belső teret készít, akkor a csempe szegélyét kék díszítéssel, a falon vagy a padlón lévő mintával ellátott panelekkel kell összpontosítania.

A fototília olyan termék, amelyen a képet fotónyomtatási technológiával alkalmazzák. Ez a legeredetibb és szokatlan megoldás a szobatervezés tervezéséhez. A nagyméretű panelek nagyon lenyűgözőek és esztétikusak.

A Patchwork csempe divatos és modern megoldás. A vásárlók nagy száma hajlamos arra, hogy két vagy három árnyalatú lapkákat kombináljon.

Jobb a fehér és a fekete vagy a fehér és a kék kombinációja. Ez a megközelítés díszíti a belső teret és egyedivé teszi.

És lehetőség van arra is, hogy egy csempe kerüljön, amely utánozza a természetes anyagot. Szépnek és méltóságteljesnek tűnik, megjegyzi a komolyságot és az arisztokráciát minden belső térben.

A klasszikus stílusú nyomatok mindig fontosak. A virágokkal vagy egy csendes díszítéssel hangulatos hangulatot teremt. A klasszikus a legjobb megoldás azoknak, akik nem szeretik az újfajta opciókat.

gyártók

Gyakran az emberek nem tudják, hogy melyik csempe választja a fürdőszobát. Sok vállalat gyárt ilyen anyagokat, ezért meglehetősen nehéz megállítani valamit. Annak érdekében, hogy elégedett legyen az Ön választásával, alaposan meg kell vizsgálnia a népszerű gyártók minősítését.

  Kerama Marazzi (Oroszország)

  Ez az orosz gyártó egyedi és eredeti katalógust tartalmaz, hasonlóan az országok, városok és kontinensek utazásához. Itt találhatók India, Olaszország, Skandinávia, Anglia és Franciaország gyűjteményei. Mindegyik gyűjtemény egy adott országra jellemző. A cég kerámia gránitot gyárt, amely a legjobb természetes utánzat. A gyártónak hatalmas választéka és megfizethető árai vannak. Termékei egyedülálló tervezési megoldások és jó anyag-tartósságuk miatt híresek.

  Fap Ceramiche (Olaszország)

  Az olasz cég luxus lapokat gyárt gazdag emberek számára. A katalógusnak harminc gyűjteménye van. A termékek kiváló minőségűek és környezetbarátak. Egy másik plusz az egyedi design megoldások. A Fap Ceramiche egyik legfontosabb területe a természetes anyagok utánzata. Leggyakrabban a csempe sokáig nem tűnik el, és nem csiszol.

  Cersanit

  A lengyel gyártó 40 gyűjteményt kínál, amelyeket a vállalat tíz gyárában gyártanak (Oroszország, Ukrajna, Németország, Lengyelország). Itt olcsó és drága lapok találhatók, mivel különböző árkategóriák vannak. A csempe gyűjtemények számos színválasztékot képviselnek.

  Unitile

  A Shakhtynskaya csempe a Unitile gazdaság keresett márkája, amely olcsó, hazai burkolólapokat gyárt. Az anyagi tervezést olasz és spanyol design stúdiók fejlesztik. A cég harminc gyűjteményt kínál sok színben: nyugodt és világos. A felülvizsgálatokban vannak tények az eltérések méretéről. Megfelelő telepítéssel kap egy tisztességes eredményt, amely nem jár még drágább társaikkal.

  Ez a lehetőség a költségvetés, és ez a legolcsóbb csempe.

  tippek

  A béléshez szükséges minőségi anyagok megvásárlásához gondosan meg kell vizsgálnia a lapkát. A következő paramétereket kell figyelembe venni:

  • a zománc integritása. Nem lehetnek hibák, idegen zárványok, valamint piros és sárga színű csíkok, mert így megjelölik a házasságot;
  • padlóburkolattal tesztet kell végezni: a terméket durva felületre helyezzük az elülső oldallal, és dörzsöljük. Ha nincs jelölés, azt jelenti, hogy az anyag kiváló minőségű;
  • a lapkának meg kell felelnie a csomagoláson feltüntetett paramétereknek, és megfelelő geometriai formájú;
  • a felület nem csúszik. Nedvesíteni kell, és ujjával ellenőrizni kell. Ha az ujj könnyen csúszik, a termék nem alkalmas a fürdőszobában.

  Gondoljunk arra, hogy milyen minta szükséges, milyen hangot fog adni ideális: nyugodt vagy ellentétes. Ez nagyon fontos szempont a kiválasztásban, mivel a fürdőszoba belseje szórakoztatónak és pozitív érzelmeknek kell lennie. Fontos számítani a szükséges anyagmennyiséget. Ehhez számítsuk ki, hogy hány négyzetmétert kell elhelyezni a csempe fedezéséhez. Jobb, ha az anyagot tartalékba helyezi, hogy ne legyen probléma.

  Emlékeztetni kell arra, hogy a világos árnyalatok növelhetik a teret és a sötét színeket, hogy csökkentsék.

  Ha a szoba kicsi, a pasztell csempe kiválasztása szükséges. Vásárolhat olyan terméket, amely pozitívan befolyásolja a tulajdonosokat, például az élénkvörös színek energizálhatnak és segíthetnek a komplexek elleni küzdelemben, a zöldek megnyugtatják és pihenhetnek. A matt csempe tervezési szigorúságot biztosít. Jobb, ha a tarka lapokat a padlóra helyezi, mivel ez megakadályozza, hogy folyamatosan törölje le.

  Hogyan kell feküdni?

  Az optimális elrendezés kiválasztásához figyelembe kell venni azokat a tényezőket, mint a helyiség területe, a mennyezet magassága és a kiigazítandó hiányosságok. Számos módon lehet szembenézni.

  • Fali panel. Ez az opció hagyományos és képes vizuálisan kibővíteni a szobát és csökkenteni a mennyezetet. Szükséges a sötét árnyalatok padlólapjainak elhelyezése, majd a világosabb színárnyalat folytatása. Helyezze a színek csomópontját kerámia szegélygel.
  • Vízszintes vonalak. Világos háttér és a különböző színek csíkok. Mindkettő keskeny és szélesebb. Ez a lehetőség tágabbá teszi a teret, és növeli a koherenciát.
  • Függőleges vonalak. Ez a telepítési lehetőség vizuálisan szűkíti a helyiséget, és a mennyezet nagyobb lesz.
  • Akcentus elemek. Ez a lehetőség a legnépszerűbb. Világos hátteret kell készítenie és fényes elemeket kell hozzáadnia minden egyes területen, például többszínű csempe, dekoratív mintázattal ellátott csempe, dísz vagy panel.
  • Különböző színek egyenlő mennyiségben. Minden színnek egy adott zónában kell lennie. A padlót több színben lehet díszíteni, összekeverve őket (sakktábla).
  • kaleidoszkóp. Nagyszerű lehetőség azoknak a kreatív embereknek, akik mindent szokatlanak. A többszínű csempe minden sorrendben váltakozik.
  • fröcskölés. A világos árnyalatok monokromatikus csempe alkotja az általános hátteret, a többszínű csempe kaotikusan helyezkedik el. Ez a módszer csak tágas szobák számára alkalmas.
  • Geometriai alakzatok és minták. Ez a módszer nem használható kis helyiségekben.
  • A lehetőségek kombinációja. Ha a szoba tágas, több módszer kombinációját is használhatja, például egy falpanelt és ékezetelemeket.

  Gyönyörű példák

  Gyönyörű design, a fürdőszoba világos kék csempe minták.

  Világos szoba, amelynek kialakításánál az ilyen elrendezési módszereket vízszintes és függőleges vonalakként használták. És láthatjuk az ékezetes elemet is.

  Csempe festményekkel készült képekkel - ez egy nagyszerű lehetőség a művészeti szerelmeseinek és az elegáns dolgoknak.

  A világos zöld design a kényelem és a nyugalom légkörét teremt. A zöld színnek pozitív hatása van az idegekre, és stílusossá teszi a szobát.

  A fürdőszoba eredeti kialakítása kifinomult és eredeti.

  Egy kis szoba kreatív kialakítása lehetővé teszi a képzelet megjelenítését.

  Ami a csempe jobb választani a fürdőszobához, lásd az alábbi videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba