Türkiz csempe modern belső térben

A türkiz színekkel díszített fürdőszoba vagy konyha kiváló lehetőséget kínál arra, hogy emlékeztesse magát a tengerparti nyaraláshoz. Ez az árnyék kellemesen ellazul a munka után, és reggel felfrissül. A mai helyiségek díszítésében a türkiz egyre népszerűbbé válik, a talapzatból konzervatív fehér színt és árnyalatokat helyez el.

jellemzői

A türkiz színű padló és fal kerámia burkolólapok különböző tulajdonságokkal és jellemzőkkel rendelkeznek, ezért ezeket a jellemzőket megfelelően kell használni.

A falburkolatokat nem szabad csempéznimivel szilárdsági tulajdonságai nem a háztartási padlóberendezések és a szaniter eszközök tömegére vonatkoznak.

Könnyen megkülönböztethető a padlólap a falról:

  • a hátsó padlón lévő anyagok egy láb;
  • a fali csempe egy kéz.

Az "AA" jelölés azt jelenti, hogy a csempe ellenáll a vegyi anyagoknak. Az ilyen anyagot bármilyen adalékanyaggal mosószerrel biztonságosan meg lehet tisztítani.

A türkiz bevonat kiválasztásával jobb, ha a közepes méretű elemeket meg kell állítani. A 20x20 cm-es vagy 20x30 cm-es szabványos fali csempe tökéletesen illeszkedik egy sekély furnérhoz. Nem szükséges nagy méretű változatokat használni egy kis fürdőszoba belsejében (60x60 cm vagy annál nagyobb). Az ilyen elemek vizuálisan osztják a szobát külön blokkokra, így kisebbnek tűnik.

A nagy lapok tökéletesen illeszkednek a tágas konyha belsejébe, például a kötény béleléséhez a munkafelület felett.

Érdekes tervezési technika (gyakran használatos ma) a nagy és közepes vagy közepes és kis lapok kombinációja. Az ilyen változatok lehetővé teszik érdekes díszek és minták létrehozását a felületen. A türkizkék csempe négyzet vagy téglalap alakú, de kerek vagy ovális variánsokat találhat.

Mindazonáltal minden esetben a változhatatlan szabály fog működni - a téglalap alakú lapok vízszintes elrendezése tágabbá teszi a teret, a függőleges - magasabb.

Színes kombinációk

A türkiz szín nagyon világos és aktív. Ezekkel a színekkel befejezheti azt. A türkiz palettával való megszállottság lágyítása segíti a fehér elemek elágazását, vagy a fehér kiválasztását a dekoráció alapjául.

Egy másik jó kombináció a türkiz és a szürke (ezüst) szín. Ezenkívül a türkiz zamatosság meleg bézs tónussal tökéletesen hígítható. Az ilyen kombinációk egy tengeri témát és néhány luxust hoznak a belső térbe.

A klasszikus duett türkiz, csokoládé-barna árnyalattal. Ugyanakkor a padló és a bútorok barna tónusokkal díszíthetők, és a falak arcát a türkiznek adják. A csokoládé melegsége meglehetősen hideg a türkiz szín színével, így a belső hangulatos és eredeti lesz.

Egy kis formatervezési titok: a türkiz szín melegebb hangzással (csokoládé, bézs, homokos) kombinálva, jobb, ha a falfedél felső részén gazdag színskála van, majd a hely nem tűnik nehéznek és „sötétebbnek” a fején. Mint fentebb megjegyeztük, Egy türkizkék csempe könnyen felülbírálható, így nem kell az egész fürdőszobát vagy konyhát furnérra vinni. Ha még mindig szeretné fenntartani az ilyen színeket a belső térben, válasszon egy puha, fehér színnel hígított lapkát.

A tervezők azt javasolják, hogy a különböző textúrák kerámiáját - és fényes, matt, de helyesen beállított ékezeteket válasszanak. Például a mosogató terület fényes, a matt türkizkék csempe pedig a fürdőszoba kerülete köré kerül.

A leginkább szerencsétlen kombináció a fekete és piros türkiz árnyék. A gazdag türkiz nem fedi egymást egyformán gazdag palettákkal. Vizuálisan egy ilyen szoba túlságosan sokszínűnek és diszkrónikusnak tűnik.

A belső térben

Rendkívül ritka a türkizkék burkolólapok használata, de a konyhai kötény ebben a színes változatban jó megoldás minden belső stílusban. A türkiz harmonizál:

  • természetes anyagokkal;
  • klasszikus luxus elemek - fa, sárgaréz, aranyozás;
  • a kontrasztos fehér és bézs árnyalattal.

A türkizkék színárnyalatokban a klasszikus klasszikus stílusban kialakított konyhát extravagánsnak tekinthetjük, a türkizkék csempézett belső tér különleges hangulatú - vonzza a figyelmet, de nem néz ki vulgáris, ugyanolyan jó pihenni esténként és reggel felébredni.

következtetés

A türkiz színű csempe - a fürdőszoba kialakításának sikeres döntése. Alkalmasak mérsékelt térfogatban és a konyhában, például a munkaterület kötényével szemben. Ez az anyag fát és sötétet, valamint világos fát kombinál, fényes megjelenésű aranyozott hardverrel, szerény és diszkrét megjelenésű ezüst alapon.

A különböző méretű csempe kombinálásával kapcsolatos megfontolásokról lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba