Bézs csempe: a harmonikus belső kialakításának finomsága

 Bézs csempe: a harmonikus belső kialakításának finomsága

A bézs csempe egy eredeti stílusos megoldás a lakás fal- és padló dekorálására. Korlátlan lehetőségei vannak a kialakításra, azonban harmonikus belső kialakítása érdekében bizonyos szabályokat betart.

Mi történik?

Csempe - egy nagyon tartós anyag, amely a kompozícióban lévő nyersanyagtól függően változik. Ez az építőanyag két típusra osztható: falakra és padlóra. Az első lehetőség vizuálisan vékonyabb, a második észrevehetően nehezebb.

A bézs csempe megjelenése lehetővé teszi, hogy sikeresen illeszkedjen a különböző stílusokba. Ha korábban a textúrája túlnyomórészt fényes volt, ma már védjegyeink matt, dombornyomott, durva felületű termékeket kínálnak. A fényes megjelenésű termékek szépek, térfogatot adnak, vizuálisan növelik, de meglehetősen csúszósakezért gyakran szükség van egy szőnyeg elhelyezésére az ilyen lapokkal rendelkező helyiségekben. Ezen túlmenően ezen a felületen minden szennyezés azonnal elkapja a szemet.

A megkönnyebbülésű változatok különösen lenyűgözőek, sokféle textúrát tudnak közvetíteni, amelyek közül különösen érdekesek a természetes kő, a márvány, a fa, a háromdimenziós mozaik és a dekoratív vakolat utánzatai.

Ez a technika azonban a fali anyag szempontjából lényeges, mivel két hátránya van:

 • nem mindig kellemes ilyen emeleten járni;
 • ez a lapka valamivel bonyolultabb.

Ami a matt fajtákat illeti, érdemes megjegyezni, hogy ma ezek a legkeresettebbek közé tartoznak, noha bizonyos tekintetben az ilyen textúra bizonyos stílusra kötelez: az etnikai belső térben és a ház témájához kapcsolódó területeken harmonikusabbak.

Méretek és ár

A bézs csempe méretei eltérőek lehetnek, és az adott típusra vonatkoznak. Például:

 • a hazai és importált falburkolatok vastagsága 6-7 mm, míg a méretek 10x10, 20x25, 20x30, 25x33, 25x35, 25x40, 20x50, 25x50, 35x35 cm;
 • a hazai vállalatok padlóanyagának vastagsága 8–11 mm, importált - 7–10 mm, míg maga a lapka mérete 15x15, 20x30, 20x20, 30x30, 32x32, 40x40, 45x45, 50x50, 40x80 cm lehet.

A porcelánkövek adatai eltérőek. A vastagsága és mérete nagyobb, négyzet alakú és négyszögletes, néha 30x100 cm-es, a fali és padlóburkolatok fagyállósági paraméterei azonosak. Az ár észrevehetően eltérő: a fal 150 négyzetméterenként 500-500 rubel. m, a padlónak 500-1000 rubelt kell fizetnie 1 négyzetméterenként. m.

A használat előnyei

A bézsnek sok előnye van. Az ilyen színű lapok segítségével:

 • zóna a tér különálló funkcionális területekre;
 • a helyiségbe behozni a fényt és a hőt;
 • a különböző töredékek díszítésében a méret és a szín kombinációja;
 • támogassa a tér kialakítását a gyakorlatiasság tekintetében;
 • mutassa be a kívánt tervezési ötletet;
 • szokatlanul hozza létre a hely megfelelő szervezését, kombinálva a csempe más néző anyaggal;
 • végezzen egyedi típusú bevonatot a "meleg padló" rendszerrel;
 • belső életet adni, rámutatva a lakás tulajdonosainak finom ízére.

A használat finomságai

A csempe bézs színe sokoldalú. Könnyű, sötét, telített, hígított, hideg vagy meleg.A vörös vagy kék festék mennyiségétől függően hideg homokos, puha, fehérített kávé, krémes bézs, sárgás bézs, bézs és szürke lehet. Összhangban ez az, ami fontos: lehetővé kell tennie egy árnyék kiválasztását, ez lehetővé teszi, hogy a bélést a belső szín meghatározott típusához igazítsa.

Az alapszínnek köszönhetően a bézs csempe az otthon különböző helyiségeiben található. Különösen alkalmas nagy terepen (a konyhában, a fürdőszobában, a folyosón). Manapság aktívan használják a nappali, az üvegezett loggiák és az erkélyek díszítésére. Fontossága a hátteretől, a textúrától, a rendelkezésre álló mintától és a helytől függ.

A bézs háttér vagy minta alapján szállítható. Annak érdekében, hogy az anyag ne legyen ellentmondásos, a kontrasztnak lágynak kell lennie, bézs dominancia mellett. Tehát különböző helyiségekben a kandalló hangulatát hozhatja.

Elfogadhatatlan, hogy nagyszámú fekete és vörös tónust használjunk: ez a szín sokkal kellemesebben kombinálva a pasztell színekkel és a kapcsolódó színekkel.

Az előbbiek közé tartozik a szürke-rózsaszín, szürke, tejszerű, elnémított kék, türkiz, őszibarack és fém.

A leginkább harmonikus kombináció a kapcsolódó hangokkal a bézs és kávé kombinációja, gazdag barna, csokoládé, taupe, wenge tölgy világos árnyéka. Érdekes duett, mocsári színnel.

A nappaliban megfelelő fényes kerámialap. Alkalmas a folyosóra is: ezek a helyek általában nem túlterheltek bútorokkal. Ne feledje, hogy a falakon és a padlón található csempe sokasága kényelmetlenséget okozhat. Megfelelő a fürdőszobában, a fürdőszobában, a konyhában. viszont a nappaliban kétféle csempe kombinációja mérsékelt, máskülönben belső kellemetlenség jön létre.

Jól néz ki egy nyitott terű lakásban (például a padlón és a konyhai kötényterületen). Egy külön nappaliban lehet egy vagy csak egy emelet (például, ha a helyiség egyes területein a laminált lapkát egyesíti). A folyosóra a lapkát a küszöbön lehet elhelyezni, amely a helyiség többi részét laminátummal vagy linóleummal fedi le. Így praktikus lesz, miközben új és stílusos.

Nem szabad választani a burkolóanyag színét, hogy megfeleljen a falaknak vagy a mennyezetnek: a tökéletes ütés nem fog működni, de teljesen lehetséges, hogy az egyik árnyalat a tudatlanság érzését adja.

Ha élénk színeket szeretne készíteni, akkor világos vagy sötét bézset választhat, de a kontrasztos hangnak másnak kell lennie. Ebben az esetben nehéz az árnyék sokoldalúságát kimutatni, mert a bútorok, a falak, a padló és a vonalak fedettsége eltérő lesz. További harmonikusan mutassuk meg az azonos színű árnyalatok játékát a csempe kialakítása (minta) miatt.

tervezés

Ma a felszíni csempézés hasonlít a művészetre. Szándékosan, jó, a termékválaszték korlátlan lehetőségeket nyit a falak és padlók díszítésére.

Eddig a társak tényleges használata. Vásároljon kétféle anyagot, amelyek egy szemből állnak. Ugyanakkor a lehetőségek olyanok, hogy a függőleges és vízszintes síkokat azonos mintázattal és színnel lehet kiemelni. Ez olyan esetekben kényelmes, ha egy térbe vagy egy belső együttesbe kell beilleszteni, mert a falak az általános hátteret állítják be, és a padló egy simító érintés.

A keresett rajzok az utánzó textúra mellett a következők:

 • monogramok elemei;
 • csipke dekoráció;
 • virágmotívumok;
 • növények és levelek;
 • ellentétes mozaik;
 • geometriai alakzatok;
 • ágak és göndör vonalak.

Egyes töredékek a konyhával kapcsolatos témákat tartalmaznak. Ezek közé tartozik a csésze kávé és a csészealjak, gyümölcsök, poharak, teáskannák és hasonló minták.

A nappali típusok hajlamosabbak a stílusra: egy hasonló mintázattal rendelkező szegély egészíti ki, stílusos, holisztikus és gyönyörű. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem lehet sok nyomtatás. Tehát a harmónia helyett helyet és unalmat adhatsz a térnek.

Kombináció bútorokkal

Bézs csempe jól néz ki a kárpitozott és konyhai bútorok mellett. Különösen a világos árnyalatú termékekre vonatkozik. Annak ellenére, hogy maga a bézs és a fény, a fehér szín könnyebbé és tágasabbá teszi.

Jó lehetőség a világos szürke bútorokkal: ma egy ilyen duett különösen népszerű a fehér és kontrasztos színfoltok támogatásával. Például a bútorok világos szürke lehetnek, a padló bézs, a mennyezet fehér, az összekötő szín ezüst, barna, sötét szürke.

Ha a stílust a sötét bútorokkal kombinált padlóburkolattal tervezték, a bézs színű csempék óvatosan kiemelik a bútorok árnyékát, még akkor is, ha lila vagy bor. Ebben az esetben a bútorok dominálnak, így a csempe befejezésének sötét vonásai nem lehetnek sokat.

Harmonikusabb a belső tér kiegészítése egy puha, hosszú halom szőnyeggel, egy dohányzóasztallal vagy egy asztallal ellátott asztallal. Hozzáadhatsz egy pár széket, pofákat. Lágyítják a vizuálisan hűvös padlóhatást.

Ha fényes lapkát választanak alapként, akkor a belső teret nem szabad ragyogó bútorfelülettel ellátni. A kirakatszekrények itt nem fognak organikusan nézni. Furcsa módon helyénvalóbb ugyanazt a kandalló vagy hamis kandalló falazatát használni, vagy egy tégla utánzatát matt tapétával. Így a kényelem és az általános harmónia légkörét hozhatja létre.

Ha a csempe szerkezete fényes, akkor gyorsan unatkozik Meg kell egyensúlyozni a fényesség jelenlétét a kárpitozott bútorok matt köpenyének kiválasztásával.. Ebben az esetben nem kívánatos, hogy a szoba felső szélét nyúlvánnyal húzzuk fel: egy matt kétszintű változat megfelelő lenne.

Gyönyörű példák

Ahhoz, hogy először megnézzük, milyen szép a bézs csempe a belső térben, megnézheti a bemutatott fotógaléria példáit. A szegélyes fényes csempe és a szürke mintázat lehetővé teszi, hogy stílusos akcentust hozzon létre.

Ha a hely finom részletekkel van ellátva, monoton csempékre van szükség.

A hétköznapi kizárás érdekében érdemes hozzáadni a kontrasztos csempe mintázattal, amely a szőnyeg árnyalatát támogatja.

A fürdőszobát teljesen befejezhetjük, a bézs homok társa és a cserép virágokkal hígítva.

A nyílt tervet a konyhai terület stílusos befejezése kétféle csempe díszíti.

Példa a stílusos és harmonikus fürdőszobára, háromféle csempe használatával, megfigyelve a zónákat.

Nézze meg a következő videót még bézs csempékkel rendelkező belső terekről.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba