Hogyan válasszuk ki a bézs csempe habarcsát?

A bézs színű univerzális szín, a konyhában vagy a fürdőszobában ez a szín nemcsak puha és szép, hanem praktikus is. Annak érdekében, hogy ne legyen túlzás a színekkel, a habarcsot bizonyos tényezők figyelembevételével kell kiválasztani, például a bútorok színét és stílusát, a belső tárgyakat és az életet. A habarcs összetételét úgy választjuk meg, hogy figyelembe vesszük a csempe állapotát.

struktúra

A simított keverékek osztályozása összetétel szerint:

  • Cement alapú. Ezeket a kompozíciókat megkülönbözteti a munka egyszerűsége és a gazdag színek. Jelenleg a legnépszerűbbek. A cementtömeget készítő simítóval vagy vízzel előhígított por formájában lehet értékesíteni. Ez a habarcs alkalmas olyan száraz helyiségekhez, ahol nem keletkezik gomba.
  • Epoxigyantán alapul. Ezek tartósabb keverékek, amelyek ellenállnak a negatív hatásoknak. Dörzsölje a felületüket egy kicsit keményebben, mint a cement. Ehhez további készségre van szükség. Az epoxi alapú habarcsot nagy nedvességtartalmú helyeken kell alkalmazni.

Hogyan válasszunk egy színt?

A helyiség belsejének észlelésének integritása közvetlenül a habarcs megfelelő színétől függ. A treller keverék segítségével bizonyos vizuális effekteket hozhat létre. Ehhez válassza ki a megfelelő habarcs árnyalatát.

Hangon

A legegyszerűbb megoldás a bézs habarcs kiválasztása a csempe számára. Ebben az esetben a fal teljes felülete a befejezéssel egy bézs foltot képez. Természetesen az ilyen kombináció meglehetősen unalmasnak és elmaradhat a modern divat trendeknek. Ha félsz, hogy hiányozni fogsz egy kis habarcsot, használd. Ebben az esetben a belső teret úgy kell legyőzni, mintha egy monoton bézs panelt használna.

Meg kell jegyezni, hogy az egyetlen felület utánzása vizuálisan bővíti a szobát. Különösen ez a technika releváns a kis fürdőszobákban és a kis konyhákban.

Egy kicsit sötétebb

A csempe színe kissé sötétebb, mint maga a csempe, egy sötét bézs vagy világosbarna árnyékban maradhat. Egy ilyen kombináció láthatóan felfrissíti a szobát, töltse ki kényelmesen és nyugalommal.

Játssz a kontraszton

A bézs csempe esetében a szakértők azt javasolják, hogy néhány árnyalatban sötétebb legyen egy habarcs. Ez a kombináció kiemeli a cél nemességét, és a fali panel nagyon eredeti lesz. A világos és sötét tónusok kombinációjának emberi érzékelésének jellemzői vizuálisan tolta előre a bézs cserépet, de visszahúzta a varratokat. Így a tengelykapcsoló nagyobb térfogatú lesz.

A bézs csempékkel párhuzamosan a legnépszerűbb a habarcscsokoládé vagy a barna tónusok. Ebben az esetben a vonalak és a varratok vizuális észlelése világossá válik. A helyes körvonalak kényelmet és rendet éreznek a szobában.

Különleges hatás érhető el a különböző formájú vagy méretű bézs csempék sötét fugával történő kombinálásával.

Fehér szín

Ha nehezen dönt az árnyék kiválasztásáról, vegye figyelembe a fehér habarcsot. Ez egy sokoldalú lehetőség, amely jól illeszkedik a különböző színek és árnyalatok csempe. A falaknál általában a bézs csempe és a fehér habarcs kombinációja a leggyakrabban használt, mivel a padlóra ez a kombináció túl markáns. Meg kell jegyezni, hogy a fehér varratokkal ellátott falaknak mindig tökéletesen tisztanak kell lenniük.

Színes díszítéssel

Ha a bézs csempe nem teljesen monoton (kép van rajta), vagy annak része díszítéssel van kiegészítve, akkor törölheti a színek közötti egyedi elemeket a díszítéssel.Ezen túlmenően ez a kombináció a leginkább harmonikus lesz, mivel a harmadik skálák és árnyalatok inváziója a stílushiány benyomását keltheti. Ha szeretnénk létrehozni egy eklektikus stílusú belső teret, jobb, ha segítséget kérnek a szakemberektől, hogy elkerüljék a könnyed hatást.

A csempe egyik eleme színének megfelelő habarcsot használva gyakran használnak bizonyos geometriai alakzatokat és mintákat.

Világos és sötét

Egyidejűleg a világos és sötét habarcs használatával külön szegmenseket hozhat létre, valamint kiemelheti a különböző formájú és méretű zónákat.

Fluoreszcens részecskékkel

Ahhoz, hogy a belső titokzatos legyen, kis izzó részecskéket használhat. Ez a keverék újdonság az építőiparban, így használatuk egy kicsit szokatlan. Ilyen anyaggal a sötétben a csempe ízületek ragyognak kék és lila. Nagyon eredetinek és ünnepinek tűnik.

Hogyan önállóan őröljük a habarcsot?

Ha nem tudja felvenni a habarcsot a gyártó által javasolt opciók színén, akkor a bézs csempe számára megfelelő árnyalatot hozhat létre.

E célból általánosan használt:

  • színező paszta;
  • Kohler por, vízben oldódik;
  • gouache festékek;
  • akvarell.

Ezekkel a kompozíciókkal színezheti a fehér habarcsot, vagy beállíthatja például az árnyékot, hogy telítettebb legyen. A pigment hozzáadásakor meg kell jegyezni, hogy szárításkor a keverék könnyebb lesz.

Az epoxi habarcs használatával kapcsolatos részletekért lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba