Javaslatok a csarnok háttérképének kiválasztására

A javítás mindig nagyon fontos kérdés. De a leginkább felelős - hogy egy vonzó nappali. A csarnok az a hely, ahol a háztulajdonosok szívesen fogadják vendégeit. Itt az idő nagy részét töltik. Ezért a kiváló minőségű háttérkép kiválasztása e szoba számára nagyon fontos pillanat.

Típusok és minták

Ha a tulajdonosok hibát követnek el a nappaliban található háttérkép kiválasztásával, akkor nagyon kényelmetlenek lesznek benne. Miért pontosan tapéta, a válasz erre a kérdésre egyszerű. A tervezők és építők egyetértenek abban, hogy más befejezések elveszítik a tapétát, mint a legapróbb befejező opciót. Hála nekik, bármi is lehet, létrehozhat egy nagyon kényelmes nappalit, ahol jó lesz. Ezen kívül, csak a háttérképek közül lehet a belsőépítészeti megoldások legnagyobb választékát.

Amikor a választás azt választja, mely anyag lesz a főbb a befejezés során, el kell döntenie, hogy milyen más paraméterek kapcsolódnak közvetlenül a háttérképhez. Nagyon sokan léteznek.

A hardverüzletben klasszikus stílusú, csúcstechnológiai és akár háttérképeket is vásárolhat egy „falusi” csarnokhoz. Nemrégiben nincs különösebben népszerűbb stílus, mint mások. Általában több lehetőség is van a csúcson egyidejűleg. Például a tapéta üzletek ügyfelei gyakran érdeklik a klasszikusokat.

Még ha valaki úgy dönt, hogy megismétli valaki más belsejét, még mindig nem fog működni, mert minden egyes szobában másképp néz ki a háttérkép. A vásárlás során érdemes megfontolni.

Gyakran előfordul, hogy a lakástulajdonosok úgy döntenek, hogy a tapétát önmagukra ragasztják anélkül, hogy a mesterbajnokokat hívnák fel. Ez csak akkor jó ötlet, ha a lakástulajdonosok képesek lesznek megbirkózni minden olyan anyaggal, amelyből a tapéta készül. És papír, bambusz és textil. További információ az alábbi cikk anyagairól.

A független munka sok pénzt takarít meg, de elronthatja a lakás megjelenését, ha gondatlanul eljut a ponthoz, és nem tanulmányozza az erre vonatkozó utasításokat.

anyag

Amikor kérdés merül fel, hogy mikor kell a csarnokban javítani, akkor először is el kell döntenie, hogy milyen anyagot fog használni a befejezéshez. Nappali - ez általában egy kicsit szennyezett szoba, így a marcosok indexe nem olyan fontos.

De előre kiválasztva, hogy milyen anyagból készülnek a befejező anyagok, számolhatsz, hogy milyen költségek lesznek.

Általánosságban elmondható, hogy a nappali falak díszítésére különféle anyagokból vásárolhat tapétát. A korlátozások csak a javítási költségvetés alapján kerülnek meghatározásra. A hatalmas változatosság körében mindenki megtalálja, amire szüksége van mind megjelenése, mind költsége tekintetében. Az ilyen típusú befejező anyagok gyártói figyelembe veszik a divatirányzatokat és a tapéta technológiát.

Az építőanyagok piacának technológiai fejlődése miatt egyre szokatlanabb háttérképek jelennek meg, amelyek egyre népszerűbbé válnak. Fontos azonban még ismerősebb anyagokat figyelembe venni, mielőtt a nappaliban a javítás megkezdődik. Tehát a hengerelt befejező anyagok:

papír

Ez a tapéta leggyakoribb típusa. Ő a legolcsóbb. A papírvászonokat nagyon könnyű ragasztani, de hátrányaik vannak. Így például meg kell védeni őket a víz és az általános páratartalom, valamint a napsugarak ellen, mert idővel a kivitel elveszítheti a színt, és a minta nem lesz látható.

Ezek a hátrányok ellenére a nappaliban nagyon alkalmasak, mert ez nem egy konyha, ahol a páratartalom rendszeresen emelkedik és fennáll a fröccsenés veszélye.

A lefedettségnek ez a változata a fejlődés leghosszabb története. A papírpapír eredete Kína. Kelet-ázsiai országokból csak a 18. században kerültek az európai országokba. Azóta a tapéta nagyon népszerűvé vált, és most nem könnyű megtalálni legalább egy lakást, ahol az ilyen anyagokat soha nem használják díszítésre.

Az ilyen anyagok nemcsak simaak, hanem szerkezeti jellegűek is. Általában mindegyik két feltételes kategóriába sorolható: két rétegben (duplex) és egy rétegben (simplex). Az első lehetőség általában védőbevonat, amelyet a környezet hatásai elleni védelem érdekében hoztak létre. Napjainkban a kétrétegű papírmodellek nagyon népszerűek. Mindenesetre ez a bevonat a falak felületéhez rendszeresen legalább öt évig szolgál a tulajdonosnak a lógás után.

A papírokból származó befejező anyagok fő vitathatatlan előnye, hogy a szakértők ökológiai tisztaságuknak nevezik. A papír nem provokál allergiás reakciókat, könnyen áthalad a levegőn, nem ad lehetőséget a gombák kifejlesztésére. A termék fontos előnye viszonylag alacsony ár.

Meg kell mondani az ilyen bevonatokban fellépő hibákról. A papírt nem tekintik vízálló anyagnak, ezért az abból készült tapéta nem alkalmas magas páratartalmú helyiségekben való használatra. Ritkán találhatók a folyosón vagy a konyhában.

A fürdőszobák beillesztéséhez nem ajánlott a tervezők. Bonyolult és gondoskodik a felületről. A nedves ronggyal való törlés károsítja a papírt.

gyapjú

Ez a papír bevonatának is egy változata, de nagyfokú ellenállóképességgel rendelkezik a károsodásokkal szemben, ami fontos azokban az apartmanokban, ahol gyermekek vagy háziállatok vannak. Általában ez az anyag szebb, mint a hagyományos papír háttérképek. Sűrűbbek, ezért speciális ragasztót igényelnek.

A piacon az ilyen tapéta szinte több, mint a papír. Ez a jelenlegi trend.

Az üzletekben az építőanyagok általában kétféle hasonló bevonattal rendelkeznek. Ha az elsőről beszélünk, akkor a nem szőtt anyagból készült falak alapja tartós és jól néz ki. A második típushoz tartozó háttérképek hasonlítanak az elsőre, de csak nem szőtt bázissal rendelkeznek, a tapéta háttérképet vinilből készítik. Ahhoz, hogy megértsük, mi lehet az ilyen bevonat tulajdonsága, meg kell kitalálni, hogy milyen anyag.

Tehát egy cellulózanyagból készült rost, amelyhez egy speciális polimer összetételű ragasztó, amely a papírhoz hasonló minőségű. A különbség az, hogy a nem szőtt anyag erősebb és erősebb tűzálló tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből az anyagból készült tapéta, amely festésre készült. A festék megismétli a textúrát, amellyel a vászon rendelkezik. Ez a kombináció csodálatosnak tűnik.

Az akril vagy más vízalapú festékek a legjobban alkalmasak nem szövött modellek javítására.

A nem szőtt háttérképek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek. Vastag bázisra készülnek, ami azt jelenti, hogy a falakra ragaszkodva bezárhat bizonyos hibákat, megszabadulhat a repedésektől és a dudoroktól. Az ilyen modellek alig gyulladnak ki, tökéletesen jellemzi őket a tűz és tűz esetén. Nem zavarják a légáramlást, ezért a felületen nem lesz gomba.

textil

Ennek az anyagnak köszönhetően a fali dekoráció az apartman egy darabja lesz. Leggyakrabban használják, ha a szobát klasszikus stílusban tervezték. A fő hátránya a nagyon magas szintje. Az egyetlen módja annak, hogy eltávolítsuk a szennyezést, az új lap ragasztása. És ez általában nem történik meg hamarosan, és új pénzügyi befektetéseket igényel.Igen, és a textíliákból készült befejező anyag nem olcsó.

velúr

Ezek a háttérképek olyan papírra épülnek, amelyen nylon szálakat használnak. Szinte minden szobához alkalmasak, de a nappaliban a leglátványosabbak lesznek. A meglehetősen munkaigényes folyamat. A ragasztót sima mozdulatokkal meg kell dörzsölni egy ruhával, az ízületeket kefével kell vasalni.

A velúr - zajszigetelő tulajdonságokból származó tapéta egyik fő tulajdonsága. Az ilyen anyaggal kezelt felületet bársonyra öntjük. Az anyag nem tűnik el a napfénytől, függetlenül attól, hogy mennyi használják.

A belső művészek gyakran használják ezt a befejező módszert, hogy a szobának különleges dekoratív héját, a szoba zónáit díszítik és hangsúlyozzák.

De negatív tulajdonságokkal rendelkeznek. A halom hatalmas mennyiségű port gyűjt. Villi többet szagol, és nem csak szennyezett, de csak száraz módszerrel kell tisztítani. Abban az esetben, ha van pöttyös, akkor nem fog olyan könnyen eltávolítani. És, amint már említettük, ezek a tapéta-vászonok a falra rögzítése meglehetősen nehéz.

vinyl

A nem szőtt anyagokkal párhuzamosan a papírok előtt állnak, mivel nedvességállóak is. Leggyakrabban a folyosón vagy a konyhában vannak ragasztva, mivel itt nagy a nedvességállóság. De a nappaliban nem rossz, mert sok lehetőség, szín, mintázat áll rendelkezésre.

Ideálisak azokban a helyiségekben, ahol mindig nedvesség van. Ez gyakori probléma a többszintes épületek első és utolsó emeletén, mivel ez befolyásolja az alagsor közelségét a kazánházral és a tetővel, amely időszakosan szivároghat.

A befejező vinil bevonat kiváló állapotban van, hosszú ideig - akár húsz évig. Fontos, hogy nedves ruhával tisztítsa meg. Az előny a legszélesebb színválaszték, textúrák, díszek. Háttérképek nem veszítik el a nap színeit, és ellenállnak a károknak. A vinil nemcsak a nappaliban és a folyosón, hanem a konyha, a folyosó körülményei között is nagyszerű.

Sajnos a vinilnek néhány negatív tulajdonsága van. A szakértők észrevették az emberre veszélyes gőzök, például a metanol felszabadulását. A hengerrel ellátott csomagon általában meg kell állapítani, hogy a létrehozás során használt anyagok környezetbarátak és megfelelnek az összes követelménynek.

Azokban a helyiségekben, ahol a falakon vinil van, jobb, ha az ablakokat és az ajtókat a lehető leggyakrabban kinyitják a helyiség szellőzése érdekében.

Egy másik negatív minőség az, hogy a tetején lévő pórusokkal rendelkező réteg viszonylag nemrégiben jött létre. Abban az esetben, ha a hosszú távú gyártás tapétáját vásárolja, nem engedik át a levegőt, ami azt jelenti, hogy a nedvesség könnyen felhalmozódik. Ez hozzájárul a falra és a tapéta formájára, beleértve az emberi életet is.

Folyékony dekoratív vakolat

Ellenkező esetben az ilyen háttérképeket folyékony háttérképeknek nevezik. Ezek speciális cellulózból készült szálakon alapulnak, teljesen ártalmatlanok. A komponensek természetes jellegét különösen a modern emberek érdeklik. A tapéta összetételében lévő egyéb összetevők mellett ragasztó tulajdonságokkal rendelkező kötőanyag van.

Ez a fajta tapéta nem tűnik klasszikusnak, de a modern technológiák lehetővé teszik a selyem, matt, textil, fényes hatású folyékony tapéta megjelenését.

Nem szükséges megtervezni, hogy a fény milyen irányba esik a szobába, mivel a folyékony tapéta nem rendelkezik varratokkal. Töltsön be egy tömeget, ha készen áll, talán nem csak a falakon, hanem a mennyezeti felületen is. A munka folyamán nem szükséges egy másik személy támogatása, csak önállóan lehet megbirkózni.

Egy másik előny, melynek köszönhetően a vásárlók szeretik a folyékony tapétát, az, hogy nincs szükség hosszú időre egy sík előkészítésére, ami lehetetlen a klasszikus tapétaról. Ha a falakon jelentéktelen szabálytalanságok tapasztalhatók, az alkalmazott tömeg segítségével lehet megszabadulni tőlük. Az eredmény egy kiváló minőségű, hibamentes kivitel.

A vélemények kétségkívül segítenek megérteni, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik ez a befejező anyag. Például ez az anyag képessége a levegő átadására. Néha az ügyfelek úgy vélik, hogy a varratok nélküli matricával a gép nem tud lélegezni, ami azt jelenti, hogy a gombák és a penésznek esélye van rá.

Fontos figyelembe venni, hogy a cellulóz bázis nagyon jól megy át a levegőben, ezért nem szabad félni, hogy a falak nedvesek lesznek. Ez felszabadítja Önt az üvegházhatástól, ami néhány szobára jellemző.

Egy hatalmas számú vásárló véleménye rámutat a lefedettség viszonylag drága árára, ami hátrány. De ez csak az első benyomásnál igaz. Ebben az esetben az anyag túllépése szinte lehetetlen, a javítási munkák miatt nincs hulladék. Pontosan elkészítheti azt a keverékmennyiséget, amelyet most használni akar, amit a görgős háttérképről nem lehet megmondani. Mindezen feltételek miatt el kell ismerni, hogy az ilyen lefedettség költsége meglehetősen nyereséges.

Fali falfestmény

Ez egyfajta papír és nem szőtt tapéta, de azzal a különbséggel, hogy a fotónyomtatás lenyűgöző szépségére alkalmazzák. A fotós háttérkép és a szokásos szobakombináció kombinációjával kellemes hatást érhet el. Az alábbiakban a belső térben történő egyesítésről bővebben olvashat. De most a tapéta lehet említeni, mint az egyik fajtájú anyag, amelyet a csarnok vagy a nappali javításakor használnak.

Bár érdemes figyelembe venni, hogy a tapétát nem csak a szobához használják. Gyakran megtalálhatók például a konyhában vagy az óvodában.

Folyékony háttérkép

Tény, hogy a folyékony tapéta valami között van egy szabványos papír tapéta és dekoratív vakolat. A keverék alapja a viszkóz és a cellulóz, amelyek az újrahasznosítás nyersanyagának tekintendők. A kompozíció ragasztóeleme ragasztó. A gyár termelési termékeiben gombaellenes szereket, valamint különböző lágyítószereket adunk az oldathoz. Fő gyári töltőanyagként a fafeldolgozó iparági hulladékokat cellulózszálak és pamut vászon formájában használják.

A drága típusú tapéták gyártásához természetes selyemszálakat használnak. További dekoratív adalékanyagok nem rendelkeznek technológiai jelentőséggel. Ezek közé tartoznak a következők: gyapjúfonalak, márvány vagy kvarc chipek, csillámcsíkok.

méretek

Úgy tűnik, hogy egy ilyen paraméter mérete nem feltétlenül fontos, de ez téves vélemény. Attól függően, hogy milyen méretű tekercs, számíthat ki, hogy hány tekercsre lesz szükség szobánként. Általában a méretek változatlanok, de a közelmúltban a gyártók elkezdtek olyan opciókat előállítani, amelyek hossza jelentősen változhat. Ezekről az árnyalatokról az alábbi cikkben olvashat, de időközben érdemes egy ilyen fontos paramétert figyelembe venni, mint a vászon szélességét.

A boltok polcain a leggyakoribb a szabványos méretű tekercs. Természetesen mindenféle egyedi lehetőség van, egyetlen mennyiségben - kézzel készített. Jelentősen kevesebb a számuk, nincs értelme a méretükön tartani, mivel minden egyes vállalat egy adott esetben egy bizonyos szélességű tekercset gyárt.

Fontos azonban megkülönböztetni és megjelölni két szabványos szélességet: félméter és méter.

 • Fél méter - Oroszország legnépszerűbb és jól képviselt szereplői. Különböző típusú, nagy mennyiségben, textúrával és mintázattal készülnek.Anyaguk is a legváltozatosabb. Kényelmesek a szállításhoz. A fő hátránya már a folyamatban van. Annak a ténynek köszönhetően, hogy elég keskenyek, a falon nagy számú varrás képződik.
 • méter - a háztartási javításokban ritkán használják jelentős szélességük miatt. Az ilyen tapéta nehezebb szállítani - az egyik tekercs súlya sokkal több, mint az előző verzió. Ugyanakkor a velük végzett munkálatok nagyobb ütemben zajlanak, a falakon lényegesen kevesebb varrás van, gyakran a hasonló tulajdonságokkal rendelkező széles tekercs költsége alacsonyabb, mint egy szűkebb.

A gyártók szokatlan méretű paneleket kínálnak az ügyfeleknek. Meg kell mondani, hogy az ilyen „túlméretes” az elmúlt években egyre gyakoribb. Hadd menjenek a vezető európai gyárakba, amelyek olyan országokban találhatók, mint Olaszország, Belgium, Németország.

Most egy ilyen paramétert kell tekintenünk a tekercs hosszának.

A munka megkezdése előtt meg kell kitalálnia a felület méretét, amelyet egy közepes méretű tekercs segítségével lehet beilleszteni. Oroszországban az ilyen tekercs hossza 10,5 m-nek felel meg ideálisnak, máskülönben 10 méter és 5 centiméteres, különböző irányú hiba esetén több mint három százalékkal több plusz vagy mínusz.

Körülbelül 53 cm széles tekercsben - 5,3 négyzetméter, 106 centiméter széles - 10,6 négyzetméter.

Ezen paraméterek alapján kiszámíthatja, hány henger szükséges. Attól függ, hogy mennyire magas a ragasztandó felület.

Nem minden modell magában foglalja a padlótól a mennyezetig terjedő ragasztást. Ez úgy történik, hogy el kell hagynia egy csíkot a tetején vagy alján, ahol egy másik típusú tapéta, vagy egy teljesen más anyag, például egy mesterséges kő.

Amikor a rapport-féle tapéta munkájában használják (így különbözőek a beillesztési módok, amikor a minta eltolódik) - két vagy három tekercs fog kijönni, de mindez attól függ, hogy a vágni kívánt falak magassága legyen.

A minta megváltoztatása nélkül csak három vagy négy lapot töltenek, ami sokkal gazdaságosabb. A minta kiválasztásakor ezt figyelembe kell venni.

Termelés és rendkívüli hosszúság. Ebben az esetben a tekercsek 15, 20, 25 és 50 méter. Általában ez jellemző a festési anyagokra, amelyek szélessége 106 centiméter, például a „fintex” és hasonló termékek.

Ha van minta, akkor lehet jelentős „hulladék” vagy meg kell ragasztani a lapokat saját kezükkel, és nagy varráshatást kell hagynia alulról. A kárpótlás miatt a vászon szélei a padló vagy a mennyezet közelében egyenetlenekké válhatnak, ez akkor történik meg, amikor vágás történik.

Ennek a hibának a elrejtéséhez szükséges, hogy a széleket egy alaplappal vagy egy speciális peremmel lezárjuk.

Egyébként a lökhárítók ugyanolyan anyagból készülnek, mint a tapéta, és ugyanabban a gyűjteményben értékesítik őket. Ellenkező esetben a kiválasztott háttérkép megfelelő oldalának kiválasztásához gondosan meg kell vizsgálnia a kiválasztott háttérkép számát, és hasonlítania kell az oldalszámhoz. Csak egy szín, szem szerint, annak megállapítására, hogy a perem illeszkedik-e a háttérképhez, gyakorlatilag lehetetlen.

Színek és színek

A falak színárnyalata kiemelkedő jelentőségű az egész szoba kialakításának megítélésében, ezért csak természetes, hogy az ideális ideális háttérképek többször is hosszabb ideig tartanak, mint a falak beillesztése. Gyakran a vásárlók rengeteg időt, energiát és pénzt vásárolnak, hogy egy tekercset vásároljanak, amint úgy tűnik számukra, hogy ideális háttérkép, de ennek eredményeként rájönnek, hogy nem vásárolják meg, amire szükségük van.

Az ilyen bosszantó hibák elkerülése érdekében gondosan és tudatosan kell kiválasztani a megfelelő színt, miután elemeztük a vizuális észlelést befolyásoló jellemzőket.

A modern építőanyag-piac minden színt és színt kínál a tapéta számára: világos, sötét, lila, fehér, tégla, kék, lila, bézs, sárga tónusok, monofonikus, őszibarack, arany, rózsaszín.A falak befejezőanyagának megválasztását csak a vevő pénztárca és képzelete korlátozza, így nehezebb dönteni a díszítéshez szükséges színről. Sok vásárló azt akarja, hogy a tapéta tágas, hangulatos és elegáns szobává alakítsa a szobát.

Természetesen a szakemberek segítségét kérheti, képesek lesznek kiválasztani a szobában lévő tapéta árnyékát, de senki sem garantálja, hogy képesek lesznek megjósolni vevőik kívánságát vagy preferenciáját. Ezért a legmegbízhatóbb módja annak, hogy a falakhoz a megfelelő színt válasszuk, egy személyes tanulmány a színösszetétel egy szobában történő létrehozásáról.

Fontos megjegyezni, hogy nagyban függ a tervezett helyiségek jellemzőitől.

A klasszikus színek kiválasztásához számos alapvető szabályt kell követnie:

 • Jellemző hely és az ablaknyílások száma a csarnokban. A szobába belépő természetes fény mértéke meghatározza a háttérkép színét és anyagát. Az északi oldalra néző ablakokkal rendelkező szobákban mindig van olyan érzés, hogy hidegebbek, mint amilyenek valójában. Ilyen helyiségekben észrevehetően hiányzik a megvilágítás, ha tévedsz a színválasztással. Ezért jobb választani a falak meleg színeit: barack, bézs, rózsaszín.
 • A szobák mérete és elrendezése is befolyásolja a falszín kiválasztását. Még a tágasabb belső tereket sem mindig kényelmesen érzékelik, és a rossz, tapétával nem rendelkező kis helyiségek szorosan érzik magukat. Éppen ezért alapvetően fontos, hogy figyelembe vegyük a szobák összes jellemzőjét, ha tervezed, hogy különböző színeket használj.

A kis szobában lévő tapéta színeit a lehető leggyorsabban kell kiválasztani: bézs, fehér, kék - a tökéletes választás ebben az esetben.

 • A designban használt színek minősége. Ez az oka annak, hogy közvetlenül befolyásolja a kiválasztott bevonatok „vitalitását”. Minél jobb a festék, annál hosszabb lesz a falakon. Ezért a háttérvilágításhoz napfény ellenálló festékeket kell használni.
 • A belső terek egyedi jellemzői. A belső térbeli irányok egy része kis számú szín használatát igényli, mivel nem mindig a színek véletlenszerű kiválasztása az elsődleges színben egy adott szobában garantálható a harmonikus stílusra.
 • Jobb használni és ismételni a már használt árnyalatokat a szobában. Egy fontos helyet például árnyalatok foglalnak el, amelyekben a belső bútorok, kiegészítők, padló és textil elemek festettek: semmilyen esetben nem szabad ellentmondást vagy túlzott kontrasztot vállalni.
 • A falak befejezésének árnyékát választva figyelembe kell venni más paramétereket is. Így például egy túlzottan világos szín is hozzájárulhat ahhoz, hogy az érzelmi izgalom bekövetkezzen, és ez nem mindig felel meg néhány szobabelsőnek, például egy hálószobának. Ebben az esetben a kifakult árnyék csak napsütéses időben érzékelhető.
 • Meg kell hallgatni a szakértők ajánlásait. Ha nincs bizonyosság arra, hogy a tapéta szövetek kész modelljei jól illeszkednek a belső térhez, a tervezők a festményhez tervezett tapéta megvásárlását javasolják.

A már ragasztott lapok könnyebben átfesthetők más színben, mint az újra ragasztó. Így gazdaságosabb lesz az idő és a pénz.

 • Ha egy szobát egyszerre több feladathoz használnak, mint a nappali helyiségekben, akkor jobb választani halvány vagy semleges szín. Szükséges figyelembe venni a szín bizonyos jellemzőit, amelyeket az alábbi cikk tárgyal.
 • Ahogy korábban megjegyeztük, világos árnyalatok tükrözik a napfényt, így sokkal könnyebb és kellemesebb helyet alakíthatnak ki, hogy ott maradjanak. Vizuálisan növelik a szoba méretét, személyre szabják a vidámságot és a tisztaságot.

Az ilyen tapéta optimálisnak tekinthető, ha szinte bármilyen belsőépítészeti helyiségben használják.

 • Sötét háttérkép a tervezést úgy tervezték, hogy az ellentétes hatásokat hozza létre: állítsa le a fénymozgást, fordítsa a helyiséget sötétre és sötétre, csökkentse a helyet és gyakoroljon pszichológiai nyomást a tudatalatti számára.

Jobb, ha a hűvös színpalettát könnyebb és vidámabb színekkel hígítjuk. Ezután a csarnok nemcsak a szemnek kellemes, hanem stílusos lesz. Csak sötét színek használata veszélyes, mivel a szoba sötét dungeon lesz.

 • A feng shui-t gyakran használják a fal színének tökéletes kiválasztásához. Ez magában foglalja az ősi hagyományok szigorú betartását. Feng shui szakértők azt mondják, hogy a sárga és zöld használata optimális az óvoda, rózsaszín és bordó a hálószobában, fehér, fekete és piros a konyhában. De a teremben jobb, ha fehér vagy bézs színű tónusú.
 • Azok számára, akik nem választhatnak csak egy színt, vannak más lehetőségek. A többszínű, egymáshoz harmonikusan összeillő háttérképek egyre népszerűbbek. világos és fekete színek (mint összetétel vagy minta). A klasszikus fekete-fehér háttérképek egyre népszerűbbé válnak, ami lehetővé teszi, hogy ellentétben álljon a szobatervezéssel, amit a modern apartmanok néha hiányoznak.

A belsőépítészet helyes és tökéletes díszítése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy ismerkedjen meg a tapéta színezéséhez használt fő és népszerű színek pszichológiai és esztétikai jellemzőivel.

 • Az energia jele és a cél elérése lila árnyék a falakon. Használhatók a nappali vagy a konyha fejlett belső terében. A hálószobában is jól fog kinézni. A lila árnyalatok éppen ellenkezőleg, pihentető tulajdonságokkal rendelkeznek, és nem teszik túl sötétnek a tervezést.
 • Zöldes tapéta hordozza a természeti természet szépségét. Ideálisak a természetes motívumok reprodukálására, és szinte bármilyen modern kialakításra alkalmasak, mert jól illeszkednek az összes színhez.

Használatával elérheti a legnagyobb harmóniát, ha ilyen tapétákat fás elemekkel vagy virágos díszekkel párosít.

 • Kék háttérképek - a jel gyengéd, mély. Ez szimbolizálja a mozgást, az energiát, a tengeri frissességet. A szín aktiválja a fantázia felébredését, megnyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, annak ellenére, hogy a benne rejlő energiapotenciál.

Ideális egy ilyen nappali díszítésére, ahol a tulajdonosok éjszaka alszanak. Egyébként, a sárga háttérképek hasonló hatásúak, valamint olyan árnyalatok, mint a pisztácia és a türkiz.

 • Vöröses és világos narancssárga a falburkolatok színei fülbemászó színekben vannak. Ha feleslegesen használod őket a belső térben, akkor tele van a teremben élők túlzott mértékű hajlamával.

Ez a szín erős potenciállal rendelkezik. Emiatt ezeket a árnyalatokat csak a lakossági belső tereknél kell kiemelni.

 • Könnyű, tágas, otthonos, szelíd segítség rózsaszín tapéták falakhoz. Sőt, ez a festék már régóta nem csak hölgyek. A kompozíció és a más színek kombinációja elegáns és modern fali díszítést biztosít.
 • Kék háttérkép - Kiváló lehetőség azoknak, akik a kreativitást kedvelik, és nem félnek gazdag árnyalatokat használni. A frissesség és a könnyűség további hatását biztosítja a szobának. Nappali és néhány konyha, hálószoba és gyermekszoba számára alkalmas. Gyakran férfiaknál használják.
 • Az univerzálisnak tekinthető szürke árnyalat: szinte az egész szín- és stíluspaletta illik hozzá, és a belső térben nem éri el a legerősebb mentális nyomást, ellentétben például az élénk színekkel. Ezenkívül meglehetősen esztétikusnak tűnik, ha sok természetes napfény van a szobában. Ne félj, hogy használja, utalva a homályára és a fakulásra.

A tervezés teljességének biztosítása érdekében ne tartózkodjon ugyanazon színpalettán. Bármilyen belső tér fő jellemzője a kiváló minőségű és jól megválasztott több szín kombinációja.

Ugyanakkor nemcsak ugyanabban a síkban lehetnek harmonikusak - a falakon, hanem a bútorkészletben, a textíliákban és eszközökben is.

A dekoráció és a design választéka

Figyelmet kell fordítani arra a tényre, hogy nem minden típusú rajz egyformán jól illeszkedik a belső térbe. Ezt figyelembe kell venni a tervezés során.

A szakértők a következő típusú dekorációkat azonosítják:

 • Lapos és domború.
 • Matt és fényes.
 • 3D hatással.

A különbség az alkalmazási módban és az alkalmazott eszközökben rejlik.

A bevonat kialakításától függően:

 • Selyem. A selyemszálak egyedi mintázatot hoznak létre, és az anyag szilárdságát, kopásállóságát és elhalványulását biztosítják. A bevonat kellemes tapintású.
 • Papírt. Ezek a háttérképek kevésbé megbízhatóak az elsőhez képest, de könnyen visszaállíthatók.
 • pamuta legalacsonyabb kopásállósági fokú.
 • Vegyes. Ez a fajta anyag egyedülálló dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek az adalékanyagok típusától függenek.

A falakat folyékony tapétával díszítjük

 • A folyékony tapéta bármilyen belső teret képes felszerelni. Egyedülálló előnye az ízületek hiánya, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes vászon létrehozását.
 • A csarnokban a fantázia gyakorlatilag korlátlan. Itt a fényes, világos színskálát tökéletesen közelíti meg.
 • Divatos trend a tetőtér stílusában folyékony tapéta alkalmazásával is elvégezhető.
 • A falak jól fognak kinézni, ha növényzettel díszítik őket. A növényeknek nem kell teljes méretűnek lenniük, óriási virágok vagy kis lucfenyő.
 • A társalgó részeit nyugtató színekkel díszítik. Ehhez tájképeket, geometriai vagy virágmintákat használhat. A szakértők nem javasolják az ilyen zónák túlterhelését képekkel.
 • Ha a szoba kialakítása lehetővé teszi, a központi falon egy elegáns panelt lehet reprodukálni.

stencil

Ezek önállóan hozhatók létre, de könnyebb megvásárolni egy hardverboltban.

A stencil saját kezével történő elkészítése egyszerű:

 • A kép a nyomtatóra nyomtatott papírra kerül, majd a kartonba kerül.
 • Ha a rajz elég nagy, azt több részre kell osztani. Nyomtassa ki az elemeket, majd kapjon egy kartondobozot, amely az összes részletet egyesíti, és vázolja őket.
 • Egy egyszerűbb lehetőség a másolási helyiség szolgáltatásainak használata, ahol nagy rajzokat nyomtathat.

A nagy sablonok mellett kis kontúrokat is használhat. Ehhez meg kell vágni és beilleszteni a képet a tartóba. A zseblámpa használata a homályos szobában vetítést eredményez. A fényforrásnak a sablon mögött kell lennie. A távolságok beállításával a megfelelő méretű képeket érik el. A kapott árnyéknak ceruzával kell körbevenni.

A díszítési folyamat két szakaszból áll. Az első a folyékony tapéta első előkészítő rétege. Miután teljesen megszáradt, dolgozhat a képen. A sablont a felülethez maszkolószalaggal rögzítik. A keverék kitölti a benne lévő helyet. Ha ebben a szakaszban a befejezés befejeződik, a kép kissé domború lesz. Az egységesség elérése érdekében egy második háttérréteget helyezünk a falra a sablon mögött.

Fontos: a szalag és a mintázatok csak az anyag behelyezése után távolíthatók el.

Szabadkézi rajzok

A módszer időigényesebb. Minél több színt és textúrát használ, annál hosszabb az ábra végrehajtási ideje.

Az eljárás a következő:

 • Egy egyszerű ceruzát húzunk a jövő képének falrajzára, és az egyes szekciók színeivel kapcsolatos megjegyzésekkel.
 • Elkészíti a keveréket.
 • A kompozíció egy része a fő árnyékban van festve, és egy spatulával van ellátva a határokon belül.
 • Mivel a rajz fő része szárad, a keverék többi része színezett.
 • Ezután a háttérképet a vázlat azon részeire alkalmazzák, amelyek nem érintkeznek egymással.
 • A spatulával és az építési késsel a mintázat szélezett.
 • A következő lépés előtt az anyag kiszárad.
 • Ezután elkezdheti betölteni a kompozíció más területeit, és beállíthatja azokat a helyeket, ahol a tapéta egyenetlen.
 • Különböző ütések és kontúrok készülnek speciális markerekkel vagy viasz ceruzákkal.
 • Az utolsó szakasz 1-2 napig szárad.

A folyékony háttérképpel rendelkező kép rajzolásának technikája, lásd a következő videót.

Rajzok a háttérképen

Csarnok és nappali - alkalmas helyszín a színek és árnyalatok kísérletének elvégzéséhez. Ez az, ahol a világos és sötét színek sikeresek lesznek, mivel a szoba kialakítása mindennapi pihenésre szolgál. Ebben az esetben szükség van valamilyen ünnepélyre, hiszen ebben a teremben a leggyakrabban a vendégeket fogadják. A kialakításnak alkalmasnak kell lennie a családi kényelem és az otthoni melegség megteremtésére.

Amint már említettük, a fény színe lágyabbá teszi a szobát a vizuális érzékelés érdekében. Itt van egy őszibarack szín, ami erős kapcsolatot hoz létre a természettel, amely a tavasszal hibernált állapot után életre kel, sárga. Megfigyelhet a tapéta mintájára, amelyet rózsaszín, kék, bézs színű virágok fognak használni.

Ha a választás homályos, ne feledje, hogy a csarnokban gyakran használják olajbogyó árnyalatát: ha a design helyes, akkor az idős szoba hatásait hangsúlyozni lehet. Egy mesterségesen öregített falnak ez a hatása egyre népszerűbbé válik.

Szeretne fényes és kontrasztos színeket használni a szobában? Az ilyen mintázatú tapéták ideálisak a betét használatához: az úgynevezett fülkékbe helyezhetők el, amelyeket egy szabad falra helyeznek dekoratív panelként. Kiosztani tudják a szoba külön részét, ezáltal létrehozva a szoba övezetét.

Gyakran megkülönböztetik azt a helyet, ahol a kanapé és a TV. Nem szükséges pontosan megvilágítani a színt a mintával vagy mintával, egyszerűen éles ellentétben állhat a falak fő színével.

Hasonló hatás érhető el sötét árnyalattal, de a tervezői tanácsok szerint óvatosabban kell kombinálni, mint az élénk színeket. Sötét - ez mindig nagyon erős akcentus, ezért gondosan meg kell választania a sötétebb területet. Ez egy tökéletesen sima, szép falnak kell lennie, amelyet kiemelni és kiemelni akar. Fontos, hogy ne vigyük túlzásba, és ne fordítsuk a fókuszt a szoba fő színére. A sötét és világos színű egyensúlyt meg kell tartani a belső térben.

A fény szerint sok szakértőnek jobban kell lennie, függetlenül az általános tervezési koncepciótól.

Ha a tavaszi színekkel és mintákkal díszíti a nappalit, és ezek meleg színek: zöld, sárgás, narancssárga, rózsaszínű, őszibarack szín - akkor a szoba hangulatos és pozitív lesz. Igaz, sajátosságuk van - hogy jó étvágyat hozzanak létre, ezért gyakran használják ezeket a árnyalatokat a konyha befejezésére.

Ha a nappaliban és a konyhában egy szoba van, ahogy a stúdióban történik, akkor ezt a tanácsot használhatja.

A folyosóhoz különböző színekkel ellátott világos színek tökéletesek. Igen, a falak piszkosabbak lehetnek, de a világos árnyalatnak köszönhetően bármelyik szoba vizuális szempontból sokkal nagyobb lesz. Csak kis folyosók vagy kis nappali helyiségek számára szükséges.

A tapéta megalkotása tapéta segítségével jól néz ki. Ez így történik: a három fal hasonló, ugyanolyan színű, szerkezetű, és az utolsó negyedik szándékosan díszített néhány észrevehető folt.A kiemelő szerepében különböző színű háttérképeket játszhatnak le, vagy olyan színeket, amelyek más szerkezetűek vagy mintázattal rendelkeznek, vagy olyan mintákkal, amelyek mintázattal rendelkeznek, de nem a másik három mintán. Az utóbbi lehetőség például a háttérkép. Valószínűleg a háttérképek más befejező anyaggal való kombinálásának lehetősége.

A tervező úgynevezett foltot hozhat létre csak színből vagy színből és textúraból.

Stílus és modern design ötletek

Szinte minden tervezési stílus esetében megengedhető, hogy a felületeket tapétával díszítsék. Képzeletével fegyveres, világos belső tereket hozhat létre segítségükkel, egyedi építészeti elemekre összpontosítva, selyem panelek reprodukálására és absztrakt festményekre. Érdemes megnézni a nappali leggyakoribb és népszerűbb stílusait.

minimalizmus

A modern állampolgár a munkanap során kitartással dolgozik, ezért egyszer otthon kell pihenni. A relaxáció hatását nagyban megkönnyíti a minimalizmus stílusa: a falakon fehér tapéta, finom vagy pasztell színek.

Az ilyen formatervezés legvilágosabb és legkülönlegesebb részleteit vagy ékezeteit a lehető legkisebb mértékben kell használni, a falak és a bútorok közötti nagyon éles és kontrasztos árnyalat elfogadhatatlan. Ez nemcsak a színoldatot, hanem a belső teret is érinti.

klasszikus

A hagyományos formatervezés világos színeket hordoz, most néhány tervező különös figyelmet fordít arra, hogy a hiányos fali dekoráció elfogadható. A nappali egy hagyományos módja lehet például a textíliák.

Fontos megjegyezni, hogy maga az anyag nagyon nehéz, ezért a ragasztás során jelentős nehézségek merülhetnek fel.

Hagyományos formatervezéssel a stukkó, a különböző falfestmények vagy oszlopok képe lehet hozzáadni a háttérképhez, jó lenne, ha kiemelkedő háttérképként használná egy fantasztikus függöny designját. A hagyományos bútorok látványosságot, méretarányt jelentenek, ezeket a falakkal kell kombinálni a skála vagy az akromatikus elv szerint.

Hasonló formatervezéshez ajánlott, hogy puha mintázattal készítsen sima vinil vagy nádas tapétát. A dekoratív vakolat, amelyet folyékony háttérképnek neveznek, illeszkedik. Üdvözöljük a hideg festést a falakon. Megengedett, hogy a tapéta kis mintázatú legyen a nappaliban.

barokk

Ha ezt a stílust választja háttérképként, akkor gazdag színeket használnak: skarlát, sárga, kávé okker színnel. A nappali háttérképének szerkezetének nehéznek kell lennie. Kiváló megjelenés a csarnok díszes, összetett szerkezeteinek és virágos, csipke mintáinak kialakításában. Gyakran használják az ékezeteket, mindenféle betétet, amelyek általában egy kerettel vagy díszléccel történő kiválasztást jelentenek. A nyers vakolatot ábrázoló tapétát ragaszthatja.

rokokó

Rokokó - ez az irány, amit a szakértők a barokk stílus irányába mutatnak. Különleges jellemzői a gazdagság, a pompa és a játékosság a nappaliban. Meglehetősen gyakran láthatod a pasztell színekkel díszített szobákat: rózsaszínű, kékes, zöldes.

Általánosságban a falfestéshez frakcionált díszítéssel, faragott és stukkókerettel ellátott textil tapétákat használnak. Annak érdekében, hogy a bevonatok a falra ragasztva lássanak, festés előtt használjon selyem vagy fényes anyagot. Kiváló megjelenés a szoba háttérképének belsejében stukkó vagy arany használatával.

Javasoljuk, hogy a fal és a mennyezet közötti átmenetet kecses mintázattal (más néven kancsó) simítsa, a freskószerű díszítések jól néz ki. A tükör síkjainak, aranyozott bútoralkatrészeinek gyakori használatának stílusa. Elegáns rokokó tapéta a csarnok számára egy nagyszerű ötlet azoknak, akik szeretik a szépséget.

modern

Ha a helyiség tulajdonosa modern stílusban kívánja rendezni, érdemes különös figyelmet fordítani a színre.A telített színek organikusan illeszkednek az ilyen kialakításba, de jobb, ha kissé kíméljük őket további díszítéssel, különben ragyogó fényben vakok lesznek. Fontos a szín és a fény egyidejű kiválasztása. A falak olyan mintájúak, amelyek például egy leopárd vagy más állat bőrén lévő díszet meglehetősen fényesek. A modern virág magában foglalja a virágmotívumokat a háttérképen.

Angol stílus

Itt jobb, ha a festéket befejezzük úgy, hogy a lehető legközelebb esik a bútorokhoz (lehetőleg idős). A hagyományos brit design szinte korlátlan számú monogramot és díszet tartalmaz.

Általánosságban elmondható, hogy nem feltétlenül szükséges az egész szoba méretéhez hasonló minta létrehozása - a tervezők úgy vélik, hogy az angol birtok szabályai szerint díszített egy vagy két fal elég lesz.

Provence

A híres déli-francia design árnyalatok halmaza egy könnyű pasztell palettáról, általában nem rendelkezik díszítéssel. A szélsőséges esetben ez egy olyan kialakítás, amelynek mintája vagy virágmotívuma diszkrét geometria. A színek sokfélesége megengedett és néha még jobban is néz ki, de ugyanakkor nem túl soknak tűnnek - a hangsúly még mindig csendes hangokon van.

Fekete-fehér stílus

Ha csak két szín használatáról beszélünk, akkor a tervezők általában gazdag sötét és hófehér kombinációját használják. Két ellentétes szín nagyon jól kombinálódik egymással. Néha a tervezést oly módon lehet megvalósítani, hogy mindkét árnyalat nem egyenes vonalban van összekötve, mint általában a tapétákkal, de az ízületeknél bonyolult geometriával. Például szögben vagy félkörben.

Melyik jobb választani?

Sok lakástulajdonos megpróbálja kiválasztani a megfelelő színmintákat a megfelelő színben. Valakinek meg kell találnia valamit egy kis szobához, hogy nagyobb legyen. Még 18 négyzetméter. m különféle tapétaszövetek kiválasztása és elrendezése, amely vizuálisan növeli a szoba megjelenését. Egy szobát csak egy háttérképpel lehet átalakítani, nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik.

A belsőépítészek tudják, hogy a tapétával rendelkező lakások díszítésekor az épület belsőépítészeti felfogása jelentősen torzulhat. A rajongóknak néhány ajánlást kell kölcsönöznie tőlük, kétségtelenül segítenek elrejteni néhány, a falak, a mennyezet és más síkok vizuális vagy valós hibáival kapcsolatos hibákat.

Alacsony mennyezetű nappaliban a paletta vakító fényereje nem megfelelő. Itt, alapértelmezés szerint, ne vegye fel a fényes felületet - nyomást gyakorol az elmére. Valamit tompabb, világosabb, kevésbé telített. Ha a mennyezetek meglehetősen magasak, éppen ellenkezőleg, célszerű fényerő hozzáadása. A szoba mérete kissé csökken, de mivel magas mennyezettel rendelkezik, nem lesz „szorító” hatás.

Fontos, hogy kis akcentusokat használjunk. Lehetővé teszik, hogy érezze a szoba méretét. Az óriás lakótereket nagyszerű rajzokkal díszített sima bevonatokkal vagy festményekkel kell díszíteni, és kis helyiségekben a tökéletes választás lehet a monogramok és a kis minták. Nagy méretű virágok a falakon egy kis szoba számára nem megfelelőek.

Van egy másik lehetőség a mennyezet vizuális növelésére. A függőleges csíkok kétségtelenül segítenek ebben. Ebben az esetben nem kell arra törekednie, hogy fényes legyen, de minden távolságból láthatónak kell lenniük. Használhat nagy sávokat, amelyek nem lesznek túl kontrasztosak.

Híres gyártók és vélemények

Már régóta eltelt az idő, amikor az összes apartmanban a falakat ugyanolyan tapétával vakolták, amelyet egy vagy legfeljebb három vállalat készített. A befejező anyagok modern piacán lehetőség nyílik egy hatalmas választék kiválasztására. A tervezők szorosan figyelik az új elemeket. Különösen szeretik az olasz, francia, német gyűjteményeket.

Ha úgy dönt, hogy a belsőépítészeti tervezői háttérképeket használja, jelentős összeget kell fizetnie, mivel szinte árucikkek, és sokkal drágábbak, mint a tömegtermeléssel.

Orosz gyártók

Eltérően a külföldi, tapétaink alacsony áron különböznek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs sokféle választás vagy rossz minőségű anyagok. A sztereotípiák miatt azonban a hazai márkák nem népszerűek. Általában közepes és alacsony jövedelmű emberek vásárolják. Az orosz gyártók közé tartoznak a következő cégek: Palitra, Moszkva Háttérképgyár, Művészet, Saratov Háttérkép, Praktik. Elég jó modelleket szállít az orosz gyártók és a FÁK-országok gyárai.

FÁK országok

A CIS-ben gyártott tapéta általában olcsó és megfizethető. De nem minden gyár képes nagy választékot biztosítani. A Koryukovskaya gyár az ukrán háttérképek legnépszerűbb gyártója. A következő termékeket a Koryukovka Műszaki Papírgyár szláv tapéta, Vinil növény (Lanita védjegy), Versailles, Argo szállítják Oroszországba. A „Beloboi”, a „Gomeloboi”, a „Dobrosenskaya Factory”, a „Hero of Labour” (a gazdaság leányvállalatai) Fehéroroszországból érkezik Fehéroroszországból. Most a vállalatoknak az egyik vezető pozíciója van a FÁK-ban a befejező anyagok piacán.

Európai márkák

Az európai márkák széles körben képviseltetik magukat az ország egész területén, Olaszország, Németország gyártói. Franciaország, Svédország és Belgium rendszeresen szállít nagykereskedőket. A legjobb európai háttérképek megkeresése minden évben könnyebbé válik. A legnépszerűbb gyártók közé tartoznak: Marburg Wallcoverings, AS Creation, Sa Samance, Sa Sadeco, Eso, Arte és Om Exo.

Az európai vállalatok általában nagyszámú olyan anyagot állítanak elő, amelyek az elitnek tulajdoníthatók. Általában vastagabb papír- és szövetalapúak. Az ilyen bevonatok nagyon drágaak, és nem messze az igazságtól, mivel az európai gyűjtemények néhány modellje sokkal drágább, mint az Oroszországban gyártott modellek. Jelentősen olcsóbbak azok az opciók, amelyeket az európai márkák saját kapacitásai hoznak létre, de hazánk területén. Ezek közé tartozik a Rasch és az Erismann.

Előnyök és hátrányok

A háttérképeknek számos előnye van:

 • Környezetbarát, nem allergén anyag. A falak bármilyen anyagból készült tapétával történő bevonása során nem keletkezik káros szag.
 • Szerkezetének köszönhetően a tapéta további zajt és hőszigetelést biztosít.
 • A természetes komponensek lehetővé teszik a falak lélegzését, ami hozzájárul a szoba kényelmes klímájához.
 • Az anyag antisztatikus tulajdonságai miatt a felületen nem keletkezik por, ami a légszűrőt teszi lehetővé.
 • Sok háttérképet nedves ruhával törölhet.
 • A termék nem szívja fel a szagokat.
 • A bevonat tűzálló.
 • Az anyag higroszkópossága és légáteresztő képessége megszünteti az üvegházhatást.
 • A fakulás ellenálló tapéta.
 • A javítás jelentősen leegyszerűsödött, mivel a legtöbb anyag esetében nem szükséges a falakat és a repedéseket javítani.
 • A fali papír tökéletesen alkalmas görbületi felületek befejezésére: öblös ablakok, ívek, aljzatok, ablakpárkányok, kétszintes mennyezetek és egyéb nehéz építészeti tervek.
 • Az új épületek falainak zsugorodása esetén a réteg nem reped, és nem ráncol.
 • A változtatás könnyebbé válik, köszönhetően a tapéta könnyű eltávolításának a falról egy spatulával. A szakértők azt állítják, hogy a régi réteg újra feldolgozható. Nem lehet törölni az elavult anyagot, és új tetejére helyezni.
 • A háttérképek kiváló fogyasztói jellemzőkkel rendelkeznek: kellemes tapintásúak, szép és esztétikus megjelenésűek, köszönhetően a különböző színeknek és a textúrák széles körének.

A hiányosságok egy kicsit kiderültek, de:

 • Ha rendszeres nedves tisztítást szeretne elvégezni a teremben, akkor jobb a lakk felületének lakkozása.
 • A szerkezet puha és porozitása nagyon hasonlít a háziállatokra, így fennáll a karmok károsodásának veszélye.

Gyönyörű példák és divatos befejezések

 • Az avantgárd szerelmesei szeretni fogják azokat a fényes geometrikus mintákat, amelyek formázatlan foltokat és tiszta, többszínű kontúrokat egyesítenek.
 • A tetőtér ragaszkodói értékelni fogják a természetes téglából, a bőr alól, tapéta-partnerekből és kopott vakolatból álló képeket. A téglafalak jól fognak kinézni egy stúdiószobában, így a nappali nem tűnik üresnek.
 • A Provence-i stílus sokféle színe teszi a háttérképeket a belsőépítészet kedvencei közé. A textúrák és a színek széles választéka lehetővé teszi, hogy különböző bevonási lehetőségeket kapjon: sima pasztellektől a finom virágos díszekig.

A pislogó pillangók, az énekes madarak és a virágzó rügyek egy kis frissességet és tavaszi hangulatot hoznak a belső térbe.

 • A modern stílusok rajongói különböző technológiai impregnálásokkal illeszkednek a belső terekhez, a high-tech és a modern stílusban díszítettek. Használhatók mind a „Hruscsovban”, mind a magánház termében. Fémesített színeket feltételezünk itt, nacre vagy csillám morzsával. A modern világítási elemek használatával a belső tér „idegen” fényekkel ragyog.

A modern stílusban érdekes panelek a részletekre összpontosítanak, és hangsúlyozzák a tervezési ötletet.

 • Rózsaszín és őszibarack háttérképek tökéletesen kombinálódnak a finom pasztell palettával, narancssárga és sötétbarna falburkolatokkal.
 • A bézs falak univerzálisak, egy meleg palettának minden színével keverve, ehhez a belsőépítészethez hozzáadhat egy háromdimenziós képet.
 • A monokróm textúrákból egyedülálló belső terek jönnek létre, amelyek bővítik a teret, például a folyékony szerkezeti háttérképek puha és elegáns érzést adnak.
 • A szakértők nem javasolják a pihenőterületek túlterhelését rajzokkal. Mindazonáltal, miután minden felületet nyugtató színekben díszített, az egyikre fókuszálhat egy fantasy panel formájában. Nézve rá, egy személy esztétikus örömöt és békét kap.

Lehetőségek tapéta sok. A legfőbb dolog az, hogy a készség, az intuíció és a művészi ízlés használja őket. Ezeknek a tulajdonságoknak a hiányában azonban valóban lehetséges, hogy csodálatos belső teret készítsen saját kezével. Egyszerűen használja a mesterek tippjeit és ajánlásait, valamint a gyártási és technológiai utasításokat.

8 fénykép

További tippek és tanácsok a megfelelő háttérkép kiválasztásában: a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba