Textil tapéta: a belső választási lehetőségek és ötletek

Az eredeti szövetbázis a textil tapétát megérdemelt állapotba hozza, mint a környezetbarát és vonzó felületet minden falhoz. Az ilyen termékek tökéletesen elnyelik a napfény ellenálló zajt.

Mi az?

Háttérképek - az egyik legnépszerűbb típusú befejező anyag, amely stílusos megjelenéssel, alacsony költséggel és hosszú élettartammal rendelkezik. A textil tapéta meglehetősen drága, de a fent említett két paraméter tekintetében más népszerű tapéta típusok jelentősen előrelépnek.

Előnyök és hátrányok

A textil tapéta egy meglehetősen drága befejező lehetőség, de az ezzel a módszerrel díszített belső tér lenyűgöző. A többi termékhez hasonlóan a textíliákból származó háttérképek előnyei és számos hátránya is van, amelyeket a vásárlás előtt tudnia kell.

Ezen termékek használatának fő előnyei a következők.

 • Teljesen biztonságos az egészségre. Nem-toxikus.
 • Az ilyen tapéta felhalmozhatja a hőt és visszaadhatja.
 • Ezek természetes hangszigetelők, mivel védelmet nyújtanak különböző zaj ingerekkel szemben.
 • A csíkok közötti összekötő varratok szinte láthatatlanok, ami fontos a bevonat integritási hatásának kialakításához.
 • Az ilyen háttérképek drágák, a textíliák valóban szépek, ami tiszteletet ad a ház tulajdonosának, aki ilyen elegáns díszítést vásárolhat otthonában.
 • Hosszú marad az eredeti formában;
 • A textíliák csendesen tisztítják.

Ezek a háttérképek hátrányai vannak.

 • Ez a tapéta gyorsan szennyezett, "gyűjt" por.
 • Elnyelik a nedvességet, félnek a gőztől és elnyelik a szagokat. Ezért nem ajánlják a konyha és a fürdőszoba falainak díszítését.
 • Szinte lehetetlen, hogy ezeket a tapétákat professzionális segítség nélkül gyakran a falra tegyék, mert a bevonat túlságosan atipikus, még akkor is, ha ez egy kiváló minőségű szövetmintázat.
 • Magas ár

típusok

A textilek modern tapétái 3 alfajra oszlanak.

 • folyékony;
 • Szövet alapú termékek;
 • Ruhák, ahol a felső réteg a textíliák.

Folyékony termékeket feltételesen textil tapétának minősítenek, mert összetétele nem szövet, hanem alacsony gyapot- vagy selyemszálak aránya.

A szövet alapján készült dekoráció - egy nemszövött anyagból készült vinil bevonat.

Háttérképek, ahol az anyag a felső réteg, több típusra oszthatók, például az alap alakjának megfelelően - papírra és habra, a felső réteg típusára - vászonra vagy nemezre, a szélességre - a termékekre 90 és 3 m között. 120 cm, zökkenőmentes - 280-310 cm.

A háttérképek minden altípusának sajátos jellemzői vannak.

 • Szintetikus alapú textil tapéta. Ebben az anyagban a papírösszetétel hiányzik - a vászon teteje ragasztva van a habbal. Az anyag megmenti a hideg időjárás és a zaj, és az ellátás könnyebb lesz - ez a háttérkép nem fél a porszívó.
 • Juta termékek. A juta olyan anyag, amelyet fel lehet használni a tapéta felső rétegének létrehozására. Gyakran a kötelekből készültek, a juta maga is szálszerkezettel rendelkezik, amely szemmel látható. Ez a szerkezet elrejti a szobában lévő falak különböző tökéletlenségeit, és képes lesz ellenállni a szokásos tisztításnak.
 • Selyem tapéta. A fő tényező itt a kényelmes érintés érzése a felszínre, míg a szintetikus alap nem teszi olcsóvá az anyagot, mert főként külön megrendeléssel állítják elő.
 • Ágynemű háttérkép. Jól néz ki, jó tulajdonságokkal rendelkeznek, megfizethető áron.Minden tulajdonság esetében drágább juta háttérképként néz ki, de nincs ilyen kifejezett rostos szerkezete, így nem tudják elrejteni az alatta lévő felület egyenetlenségeit.
 • Velúr tapéta. Magas ára van a termelés sajátosságai miatt. Egy vékony nylon sörtéjű csíkot helyezünk a papíralapra. Ez a bevonat a legkönnyebb, de fő jellemzője elengedhetetlen a poros terek körülményei között. A por nem látható a halomban, és porszívózható, majd a felületen lévő foltok egyszerűen nem maradnak.
 • Filc háttérkép. Nagyon változatosak. Egy ilyen termék valódi filcből és szubsztituenseiből (mikroszálas vagy poliészter) előállítható. Ha a beillesztés nehéz, de van egy textilanyag minden tulajdonsága, és akár nedves ruhával is törölhetők. A legjobb, ha ezt nagyon óvatosan, vegyi anyagok használata nélkül végezzük.
 • Nagy igény van vinil tapéta vagy, ahogy nevezik, mosható borítók. Papír, nemszövött anyag alapján készül. A felső réteg PVC-ből készült, amelyet nyomtatók segítségével szépen felhelyeznek az aljzatra, majd ezt a réteget domborítással és ezüstözéssel, majd lakkozással kell feldolgozni. Vinyl szőtt tapéta a legtartósabb, nem tudnak ténylegesen megtörni.
 • Bambusz háttérkép A magas kopásállóságról ismert, hogy sok esetben használják őket. A szövethez természetes bambuszszárak kapcsolódnak, amelyeket falak és bútorok díszítésére használnak. Betonra és téglára ragasztva, a fán jól tartva. Nem fél a közvetlen napfénytől.
 • Nemrégiben lehetőség nyílt az eredeti szövet megvásárlására öntapadó tapéta. Ez túlnyomórészt puha matt vászon, rögzítve a ragasztóalaphoz. A ragasztás előtt hamis anyagot távolítanak el a vászonból, és a vágást egy előzőleg elkészített felületre ragasztják. Így nem csak a falakat, hanem az ajtókat és még néhány belső tárgyat is díszítheti.

Ezek a borítók szükség esetén könnyen eltávolíthatók, és egy másik helyen felülmúlják. Ebben az esetben nem jelek a falon, nem fognak elhagyni.

A fenti típusok mindegyike rendelkezik bizonyos jellemzőkkel, ezért a vásárlásnak nemcsak az összes termék dekoratív tulajdonságait kell figyelembe vennie, hanem a szerkezeti jellemzőket, a környezeti tulajdonságokat és a tartósság fokát is. A mai mennyezetre rendkívül népszerűvé vált a textúrájú stretch háttérképek használata.

Azt is meg kell gondolni, hogy megvásárolja-e már ismerős háttérképeket vagy zökkenőmentes textil tapétákat.

A tapétás tekercsek 2 rétegből állnak - az alsó réteg papírból vagy nem szövött anyagból, valamint a textilanyag első rétegéből. Alapján egy réteg szövet - pamut, selyem, viszkóz, juta, len. Ezen a felületen speciális vegyületeket kezelnek, amelyek segítenek a por eltávolításában.

A zökkenőmentes háttérkép is tetszik, ami kifelé egy hatalmas 295 és 320 cm széles szövetrudat képvisel. Ugyanakkor van egy egyetlen varrás, amely lehetővé teszi, hogy a belső tér eredeti legyen.

A textil zökkenőmentes tapétát speciális impregnálással kezelik, így a folyadék nem szívódik fel, hanem úgy, mintha leeresztené őket.

Ezek a háttérképek nagyon lenyűgözőek és nagyon drágaak.

Az alapok típusai

Ma megtalálható a nem szőtt, papír és szintetikus szövet alapú tapéta. Papír és nemszövött anyag - a fali dekoráció szokásos részletei, de egy ilyen alap, mint a habgumi, nem olyan régen használatos.

 • Textil tapéta a szokásos papír alapon - a leggyakoribb típus, mivel a papír jelenléte olcsóbbá teszi az anyagot, ami befolyásolja a rendes vevő végső árát. A tapéta alapján a papírnak bizonyos hosszúságú darabokat kell készítenie.A ragasztót meg kell zsírozni a beillesztéshez előkészített termékrészt, és néhány percig hagyjuk impregnálni. Egy előre elkészített száraz és tiszta fal után ragasztót és ragasztót kell ragasztani.
 • A legdrágább a textíliák. nem szőtt alap tekercsben és zökkenőmentes gobelin formában. A nem szőtt bázis teszi a háttérkép fényét, segít elkerülni a deformációt, amikor velük dolgozik. Az ilyen alapítvány egyik jellemzője, hogy a ragasztót csak a falra alkalmazzuk. A tapéta önmagában nem tapad ragasztóval.
 • Eredeti textíliák hab alapanyaggal. Egyenetlen falakat rejtenek el, egy zaj- és hőszigetelő réteget hoznak létre. Az ilyen befejező anyagok megvásárlása során ügyeljen a vastagságukra. Ez 2-5 mm. Minél vastagabb az alap, annál nagyobb a bevonat szigetelő tulajdonságai.

A textil tapétáknak lehetnek egy varrása a szoba teljes kerületén. Az ilyen beillesztés a fali kárpitozással való munkavégzés elve szerint történik - egy nagy, tömör ruhadarabot egyszerűen a szobán belül ragasztanak. A belső ajtók és az ablaknyílások alatt lévő nyílások minden munka befejezése után készülnek.

Ennek a tervnek a pozitív pillanata a viszonylagos vizuális integritásban van. Ha az anyagot szokásos tapétaként vágják, akkor a szokásos módon ragasztják.

Színek és design

Az új falburkolatok színeinek kiválasztásakor nagyon világosan meg kell értenie, hogy milyen hatást szeretne kapni a segítségükkel, és fontolja meg, hogy a harmonikusan kiválasztott textil háttérképeket kombinálják a bútorokkal és más belső tárgyakkal a helyiségben, amelyre azokat tervezték.

Ha például szeretné vizuálisan csökkenteni a helyet - vásároljon nagy, fülbemászó mintával rendelkező termékeket.

Ha ez egy kis lakás, akkor jobb, ha a burkolatokat ritka váltakozó mintázattal vagy világos árnyalatokkal ellátott tapétával, minimális számú színes mintával kapja meg.

A színséma egy speciális téma a beszélgetéshez, mert bármely szín másképp érinti az embert, és ezért a kiválasztás során sokat lehet attól függeni, hogy milyen pszichológiai hangulatot kíván létrehozni az új háttérképek segítségével.

 • A hálószobában piros háttérkép ad energiát és lelkesedést. De ez a szín nem alkalmas konyhákra vagy étkezőkre.
 • Egy óvoda számára érdemes felvenni a pasztell színeket, egy hálószobához - meleg és bézs, megtagadva a gazdag színeket, például kék.
 • A falburkolatok és azok kombinációinak színválasztási lehetőségei az általános dekorációtól is függhetnek. Fehér, fekete, barna és piros színárnyalatok kombinációja a keleti belső terekre jellemző.
 • A hagyományos belső tereket a tapéta nyugodt színei segítségével készíthetjük el a kárpit alatt. Itt használhatjuk és sötétíthetjük az ékezeteket, de egy kicsit.
 • Ha modern vagy minimalista stílusú szobát díszít, akkor kiválaszthatja az acél színek tapétáját.

márka

A textilbevonatok leghíresebb gyártói Európában találhatók. Az ilyen márkákból származó termékek, mint például Arlin és Sangiorgio, nagyon népszerűek, valamint a francia Zuber és Kalkutta és az Omexco Belgiumból.

Ezeknek a háttérképeknek a stílusos megjelenése és kiváló minősége különleges belsőséget és exkluzivitást biztosít, és ha kívánja, mindig tetszőleges stílusban berendezett szobák textil háttérképeit választhatja. Azt is választja ki, hogy melyik háttérképre van szüksége szövet alapon, olyan cégek gyűjteményeiben, mint az Architects Paper (USA), Sangetsu (Japán), A Fromental, Sanderson (Anglia), KT Exclusive és Rasch (Németország). A vendégek egyike sem fogja átadni ezt a falanyagot figyelmükkel, és az univerzális csodálat kellemes meglepetés lesz számodra.

Hogyan válasszuk ki?

A szövettermékek kiválasztásakor ismernie kell az anyagok minőségi jellemzőit és a helyiségek célját, ahol azokat használni fogják.

Tehát jobb, ha termékeket vásárolnak a filcből és a velúrból a hálószobákba, mivel felhalmozódnak a por és mindenféle illat, és nem alkalmasak a konyhára.

A konyhában nagyszerű mosható tapéta fog kinézni szövet vagy különleges tapéta alapján, amely úgy néz ki, mintha csak kendő lenne. Gyermekek számára az öntapadós falburkolatokat gyakran használják a falak szövetalapú hengerében, mivel károsodás esetén könnyen megváltoztathatók.

Ha a mennyezetre szüksége van háttérképre, akkor a kiváló minőségű textil tapéta tökéletes erre a célra. A működésük előnyei nagyon jelentősek. A textúra miatt a vásznok ízületei szinte láthatatlanok lesznek. A mennyezeten lévő textil tapéta minden szobához különleges varázsa lesz, de csak "tiszta" szobákhoz kell őket választani, mivel könnyen szennyeződnek.

gondoskodás

Annak érdekében, hogy a háttérképek hosszabb ideig megtartsák stílusos megjelenésüket, azokat megfelelően kell karbantartani:

 • Gyakori tisztítás porszívóval vagy puha kefével;
 • A beillesztés után a tapétát speciális antisztatikus impregnálással dolgozzuk fel;
 • Ha új foltok jelennek meg, vizet és szappanos oldatot kell nedvesíteni, anélkül, hogy a felületet nyomnánk, és a terméket szokásos papírlappal szárítjuk.

A textíliák átalakíthatják az otthon megjelenését. Minőségi javításhoz csak a helyiségnek megfelelő helyet kell választania. Ha betartja az ápolási ajánlásokat, ez a tapéta hosszú örömmel fog örvendezni a ház tulajdonosainak eredetiségével.

Stílusos belső terek

Ha a velúr falburkolatokat választja, akkor a végén egy olyan felület, amely vizuálisan hasonlít a drága szövetre. A textil velúr háttérképek lágyak, különösen, ha a szoba homályos.

A hálószobában az ágynemű falburkolatai különösen kényelmesek és stílusosak, és ez a hely egy igazi minőségi rekreációs területvé válik.

A selyem tapéták sikeresen használhatók az irodák és a hálószobák, a nappali és az éttermek újbóli nyilvántartásba vételéhez.

Több belső textil tapéta, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba