Hány méterrel egy tekercsenként?

A háttérképek népszerű falburkoló anyag. Ha a javítást meg akarja csinálni, akkor feltétlenül behatolnak rájuk. A vásárlás előtt olvassa el a tekercsek méretének részleteit. Ez az információ segít a megfelelő mennyiségű anyag kiszámításában.

Standard méretek

A vászonokat olyan tekercsekben állítják elő, amelyek nagy csövekhez hasonlítanak. A tapéta tekercsek általánosan elfogadott méretei vannak. Ez a szabvány előre kiszámítja a szoba díszítésére szolgáló anyag mennyiségét. A cső átmérője a tapéta vastagságától függ. A szabványos méretek a hengerelt tapéta fő választékát alkotják.

A legnépszerűbb szabvány egy fél méteres háttérkép. Valójában egy tekercsben, amelynek szélessége 53 cm, 10 méteres tapéta (5% -os hiba van). A második helyen 1 m széles, pontosabban 106 cm-es tapéta található, melyeket az ablakok és ajtók nélküli falakhoz használnak.

hossz

A hossz-probléma elég egyszerű. Számos alapvető megoldás létezik, egyikük pedig elfogadható lehetőséget választ. A szabványos tekercshossz 10,05 m. A 15 m-es szabványos szélességű festéshez használt vinil tapéták metrikus egysége.

A hosszúság különösen fontos. Ez a paraméter befolyásolja a görgős területet. Ennek a tulajdonságnak a meghatározására támaszkodhat a GOST adataira.

Lehetséges lehetőségek:

 1. Háttérképek 10 m hosszú falakra körülbelül 5,3 négyzetméter. m.
 2. A 15 m hosszú és standard szélességű kombináció lehetővé teszi a 7,95 négyzetméteres terület fedezését.
 3. A legnagyobb hosszúságú és a tekercs megfelelő szélessége 25 négyzetet fed le.

szélesség

Ez a mutató a befejező anyag származási országától függően változhat.

Szabványos tapéta-szélességek:

 • 50 cm (valójában 53 cm). Ilyen szélességű szövetek készülnek az egész világ gyáraiban. A mindennapi életben ez a paraméter fél méter. Az ilyen szűk tapéta használata a legkényelmesebb.
 • 70 cm Ez a méret az európai gyártók körében népszerű. Nem sokkal régen ez a szélesség népszerűvé vált Oroszországban.
 • 1 m (valójában 1 m 6 cm). Ez az opció pontosan 2-szer magasabb, mint a legnépszerűbb opció. Az ilyen tapéta használata jelentősen csökkentheti a javításra fordított időt. A nem szőtt tapéták gyártásában találhatók, mérő bevonatnak is nevezik.

Oroszországban csak az első 2 opciót tekintjük standard méretűnek, ezért a hazai gyártók ilyen méretű termékeket gyártanak. A félméteres tapéta bármilyen anyagból készíthető. A dekoratív minták és domborművek vonzóvá teszik őket a vásárlók számára.

A mérőmodellek többnyire vinilből készülnek, és speciális nem szőtt hordozóval vannak kiegészítve. A széles vászon csökkenti a nem vonzó öltések számát a falon. A hordozó kifejezetten a tapadás megkönnyítésére van kialakítva. Az ilyen háttérképek használata nem nagyon kényelmes a kis terek befejezéséhez, ezért a tekercsek hosszabb vágási folyamatával kell szembenéznie.

súly

Ezt a mutatót gyakran a vásárlók érdekli. A súly befolyásolja a szállítás összetettségét - egyes elemeket kézzel lehet hozni, másoknak szükség lehet egy autóra. Ha a postai szolgáltatáson keresztül szállít, akkor a költség függhet a súlytól.

A tapéta tekercsének súlya közvetlenül függ az anyag sűrűségétől.

3 típus van:

 1. A rendes papírfestés, amely nagyon könnyen szakadt, alacsony sűrűségű. Minden mérő kb. 40 g. A 10 m-es tekercs 400 g-os súlyú.
 2. A stabil papír vagy a vinil alapú tapéta kétszer olyan nehéz.Az ilyen anyag elszakadhat, de erőfeszítéseket kell tennie. A 10 m-es tekercs kb. 800 g.
 3. A legnehezebb a nem szőtt alaplap vagy a többrétegű vinil tapéta. Az ilyen anyagokat a kezeddel szinte lehetetlen megtörni. Mindegyik mérőműszer kb. 120 g. A 10 m-es tekercs 1,2 kg súlyú.

Fontos megérteni, hogy a tapéta tekercsének súlya függ az aljzat sűrűségétől és nedvességétől. Az anyag úgy készül, hogy ellenálljon a saját súlyának és a ragasztószerkezet súlyának 3-4 méteres darabjával.

Megnevezések egy tekercsen

A kedvenc befejező anyag tulajdonságainak meghatározása meglehetősen egyszerű. A gyártók gondoskodtak arról, hogy megkapják a szükséges információkat. A csomagoláson különleges ikonok találhatók. Ezek az egyezmények válaszolnak az alapvető kérdésekre. A megértés egyszerű.

Grafikus képek jelentése:

A nedvességállóságról

 • Az egyik hullámos vonal a tapéta vízállóságát jelzi. Alkalmasak közepes nedvességtartalmú beltéri ragasztáshoz.
 • Két csík - mosható a tapéta. Előnyösen nedves, de nem nedves szivacsot kell használni. Ilyen tapéta lehet pokleit egy változó páratartalmú szobában.
 • Három vonallal a tapétát csomagolják, amelyeket nedves ruhával lehet mosni. Hosszú ideig díszítik a falakat még a fürdőszobában is.
 • Egy másik lehetőség - egy hullám ecsettel. Az ilyen tapéta tartós. Nemcsak vízzel, hanem mosószerekkel is moshatók. Nagyszerű lehetőség egy gyermek szobájára. Mindig könnyen eltávolíthatja a gyermekművészetet a háttérképből.

A fényerősségről

 • A nap fele arról számol be, hogy a tapéta nem fogja elviselni a napsugarakkal való érintkezést, gyorsan elveszíti dekoratív tulajdonságait. Nem lehet ragasztani a lakás egyik szobájában.
 • A nap felénél egy plusz belsejében azt mondják, hogy a tapéta tolerálhatja a napsugárzást. Mindezek elhalványulnak, de nagyon lassan.
 • A teljes nap képe a napfény ellenállóképességéről beszél. Az ultraibolya tapéták rendszeres expozíciója nem változtatja meg a dekoratív tulajdonságait.
 • A teljes napsütés plusz belsejével azt jelenti, hogy a tapéta még hosszú napsütést tesz lehetővé a napsütésben, anélkül, hogy a dekoratív tulajdonságok elvesznek.

A ragasztás módja

 • A szivacsos víz azt jelzi, hogy a tapéta már van egy réteg ragasztóval, csak meg kell nedvesíteni.
 • A falnak a kefe képe azt sugallja, hogy a ragasztóanyagot csak a falra kell felhordani.
 • A képen látható hengerrel ellátott kefe azt jelzi, hogy nem csak a falra, hanem a ragasztóval ellátott vászonra is szükség van.

A minta illeszkedik

 • A nullával ellátott nyíl jelzi, hogy nem kell a képet beállítani.
 • Két nyíl egy szinten tájékoztatja az ügyfelet a közvetlen kapcsolatról. Ez azt jelenti, hogy a kép elemei ugyanazon a szinten vannak.
 • Az eltolás két nyíl jelzi, hogy a dokkolás ½ rapport webes eltolással történik.
 • A speciális címke két vízszintes nyilakkal rendelkezik ellentétes irányban. Ez fordított ragasztást jelent. Minden második vászont 180 fokban kell elforgatni.

leszerelés

 • A fal, a tekercs és a kefe képével készült rajz azt jelzi, hogy meg kell nedvesíteni a tapétát a falról való eltávolítás előtt. A nedves törlőkendőket teljesen eltávolítják a felületről.
 • A vászon képe, amely teljesen eltér a faltól, azt jelzi, hogy a tapéta száraz állapotban van. A fal eltávolítása után semmi sem marad.
 • Ha a képen a tapéta villák - csak a tapéta felső rétege kerül eltávolításra. A tapéta második rétege a falon marad, új bevonatot ragaszthat rajta.

Ezek a grafikus szimbólumok fő csoportjai, amelyek szükségszerűen jelen vannak a csomagban. Néha olyan szimbólumok találhatók, amelyek a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállást jelentik.

Különleges ökocímke is lehet. Beszámol az anyag biztonságáról.

Hogyan kell kiszámítani a mennyiséget?

Először méréseket kell végezni. Ehhez szükség van egy mérőszalagra. Segítségével meghatározhatja a szoba kerületét és a mennyezet magasságát.

Ne feledje, hogy meg kell számítania a tekercsek számát. Sokan egyszerűen nem vonják le az ajtókat és az ablakokat a teljes területről.

A számítás a következő:

 1. Osztja el a szoba kerületét a vászon szélességével. Ez azt fogja mondani, hogy hány tapétacsíkra lesz szüksége.
 2. A tekercs hosszát meg kell osztani a fal magasságával. Szóval határozza meg, hogy hány sávot kaphat egy tekercsből.
 3. Összefoglalva, meg kell számolni a tekercsek számát. Ehhez egyszerűen szétválaszthatja a szükséges csíkok számát az egy tekercsből származó darabszámmal.

Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye az illeszkedési mintát. Minél nagyobb a lépés az ismételt képek között, annál nagyobb lesz a készlet. Ne feledje, hogy az ilyen utasítások szerint nem lehet kiszámítani a fotó háttérkép fogyasztását. Az utasításokban szereplő háttérképek egy része egy speciális táblázatot mutatott be, amely könnyen meghatározza az anyag fogyasztását a helyiségtől függően.

Mit kell figyelembe venni a választás során?

Néhány tipp:

 • Mielőtt kiválasztaná, számítsa ki a szoba területét, és döntse el, hogy hány lapra lesz szüksége. A számítás során ne fordítson figyelmet az ablakokra és az ajtókra, ez biztosítja a szükséges tapéta-ellátást. A különböző hosszúságú tekercseken keresztül azonnal számítsuk ki, hogy hány sávot kapsz egy tekercsből. Győződjön meg róla, hogy elegendő anyag van.
 • A tapasztalt szakemberek két tekercs vásárlását ajánlják, mint ami a számítások eredményeként történt. Egy ilyen állomány lehetőséget ad arra, hogy sokkal bátorabb munkát végezzen. Sőt, ne feledje, hogy bizonyos típusú tapétákat át kell fedni.
 • A háttérkép megvásárlásakor ügyeljen arra, hogy a görgők címkéjén vegye figyelembe. Tehát a szoba mikroklímájára a legjobb választás lesz. Megtanulod a festmények gondozásának jellemzőit is.
 • Győződjön meg róla, hogy a tárolóban a tekercset teljes egészében kiértékeli. Kérdezd meg az eladót, hogy mutassa meg a falon lévő vászon képeit, hogy értékelje a vizuális hatást. Olvassa el az anyagbiztonsági tanúsítványt. Értékelje a tapéta illatát. Talán a tapéta kellemetlen vagy akár veszélyes füst.
 • Hagyományosan, a tetején a háttérkép, ahol a szélén. Ez a pillanat mindig fel van tüntetve a tekercsen. Ha a rajznak nincs kifejezett iránya, akkor maga is meghatározhatja a felső és az alsó éleket.

A háttérkép kiszámításának módja a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba