Selyemképernyős háttérképek: elegáns és luxus a belső térben

Mindenki, aki hazaér, vonzó belső teret akar látni. Padló, bútorok, kiegészítők - mindent tökéletesen kombinálni kell, beleértve a háttérképet is. Ebben az esetben érdemes még közelebbről megvizsgálni az ilyen típusú tapétákat, mivel a selyem szitanyomó vásznok: igazán képesek elegáns és luxust hozni a belső térre.

Mi az?

A selyemképernyős háttérképek vagy a selyemképernyős tapéták vinil alapú tapéták, selyemszálakkal vagy más finom anyaggal. Általában a vászonot óriási hőmérsékleten melegítik, nagy nyomás alatt dombornyomásnak vetik alá, és csak ezután szokatlanul sima és fényes lesz, és a szemet vonzza. Az ilyen háttérképek azonnal vonzzák a szemet, bárhol is vannak - a háttértárban a tekercssorok vagy a preferált online áruház között.

Ha megérti a háttérképek anatómiáját, két réteget kell választania:

  • Az első papír vagy nem szőtt anyag tartósságot és megbízhatóságot biztosít a ragasztás folyamatában.
  • A második közvetlenül a selyem szálakkal átlapolt vinil, nagyon sima (vagy dombornyomott, függ a kialakítástól) és rendkívül szép.

Előnyök és hátrányok

Bármelyik tárgyhoz hasonlóan, a selyemképernyős tapétáknak is vannak saját előnyei és hátrányai.

Előnyök:

  • Lenyűgöző megjelenés - ez a háttérkép a társai hátterében áll, és így vagy más módon vonzza a szemet.
  • Nagyon tartósak, mert az alapja vinil - és körülbelül 10-15 évig szolgálnak. Alkalmas lesz a szoba felújítására.
  • Az ilyen gyönyörű megjelenés ellenére nem igényel különleges kezelést vagy gondozást - száraz és nedves ruhával mosni. Az olajfoltok könnyen eltávolíthatók tőlük, ami különösen fontos a konyhákban.
  • Ez a háttérkép nem bocsát ki mérgező anyagokat, és ezért biztonságos a felnőttek és a kisgyermekek, valamint a háziállatok számára.
  • Nem félnek a napfénytől, nem fakulnak.

A mínuszok a következők:

  • Ezt a tapétát arra kérik, hogy a ragasztás előtt alaposan készítse elő az alapot, mert a vászonjuk nagyon vékony, és egyébként akár a falak hibáit és szabálytalanságait is kitépheti.
  • Ezenkívül nem nevezhető légáteresztőnek, és általános nem toxicitásuk ellenére égés közben káros anyagokat bocsátanak ki.

A fent említett különös nehézségekhez való ragaszkodás során nem merülhet fel - a nagy méteres tekercsekben értékesített tapéta, ezért nehéz lesz a méretet hibázni.

színek

A selyemképernyős háttérképeket elsősorban a design jellemzi. Ez lehet fényes és matt felületek, mind a térfogat, mind a teljesen sima vászon. Természetesen színük is nagyon különbözik.

A paletta valóban hatalmas - a tervezési variációk nagy számának köszönhetően olyan csíkok találhatók, amelyek nagyon különböznek egymástól. Például a monokróm rózsaszín matt nagyon különbözik a "Sakura" mintájú fényes anyagtól. Az ilyen típusú tapéta esetében olyan egzotikus színek találhatók, mint az akvamarin, lila, tiszta arany és sok más.

A mintákat is hatalmas mennyiségben használják - mert a selyem-szitanyomás elsősorban a szoba díszítésére szolgál. Közülük mind a hagyományos, mind az ilyen típusú háttérképek a rózsák, a csillagos ég és a szalagminták, valamint a modern csíkok, sejtek és még állati minták is.

A színek tekintetében érdemes egy elemet kiemelni. A fény, a pasztell és a fényes színek vizuálisan növelik a helyiséget, hatással vannak a szoba bővítésére, ami ideálisvá teszi a kis helyiségek számára, és sötét, unalmas, éppen ellenkezőleg, enni.

Lehetséges festeni?

Ez a kérdés sokat aggaszt. Tulajdonképpen tudod.A festéket akril, latex alapú és két rétegben kell festeni. Ezt mind a falon, mind a tekercsben lehet elvégezni, a padlóra gördítve, de az első lehetőség természetesen kényelmesebb. A festés előtt a vászont meg kell tisztítani - por, pókhálók, zsíros foltok és aljzatok, kapcsolók és egyéb problémás területek zsírtalanítani, festéktől védeni kell.

Kezdetben tesztelje a festéket egy kis, nem nagyon látható háttérképen. Ez lehet egy szekrény mögötti fal, az akkumulátor mögött, vagy egy ablakpárkány alatt. És csak miután megbizonyosodott arról, hogy a tapéta ép, egészséges és a festék nem károsítja őket, elkezdheti festeni az egész falat.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a problémákat és a kínos helyzeteket, a szakértők azt is tanácsolják, hogy vegye fel a festéket ugyanabban a boltban, ahol megvásárolta a háttérképet, és használja az értékesítési tanácsadó tanácsát.

Termelő országok

Az úttörő országot ezen az úton az Egyesült Államoknak tekintik. Az amerikaiak először szabadalmazták ezt a fajta tapétát, és kiadták őket a termelésbe. Ezért úgy gondoljuk, hogy ez az ország vezető szerepet tölt be gyártásukban. És részben igaz.

De most, szó szerint Németország és Olaszország megtámadja a sarkát a Sirpi olasz csajával. Ennek a cégnek a háttérképeit elegáns rajzok, virág- és díszítő motívumok jellemzik. A német selyemnyomtatás minőségét a világ ismeri el, sőt az ebben az országban készült tapéta környezetbarát.

Amikor a kínai selyemképernyős tapétaról van szó, sajnos sok negatív véleményt hallhat. Szükséges azonban megkülönböztetni a kínai selyemnyomtatásokat, amelyeket nagy gyárakban és gyárakban gyártottak, és a földalatti termelést, nem feltétlenül csak kínai.

Ne felejtsük el, hogy Kína már régóta híres szöveteiről és selyemből, és általában a textileket, beleértve a selyemet is, a világpiacon soha nem látott szépségű. Ezért a kínai gyártóktól származó háttérképek kiválasztásakor a lehető legrövidebb időn belül meg kell vizsgálnia, hol készültek el, és vajon bízhat-e a szállítóban.

Szobákat készítünk

Az arany vonalakkal ellátott selyemnyomtatás és a kellemes tapintású, valamint a szem textúrája gyönyörű. De nem minden belső terem illik. A szobát ki kell emlékezni a stílusok megfelelőségére.

Például a klasszikus selyem-szitanyomás szalaggal vagy virágmintákkal nem feltétlenül illeszkedik a belső térbe a high-tech vagy a minimalizmus stílusában, és egy klasszikus stílusban néz ki.

Különösen bájos ilyen tapéta jelenik meg a házban a barokk vagy rokokó stílusban - végül is ezek a stílusok dicsérik a belső terek luxust és romantikáját.

Talán ez az egyik kevés olyan tapéta típus, amely tökéletesen illeszkedik a keleti belső terekbe. Nagyon óvatosan kell összekeverniük színes szőnyegekkel és textíliákkal, de ha ezt helyesen közelítjük meg, egy felejthetetlen kombináció jöhet ki.

A selyemképernyős háttérképeket gyakran stilizálják a bőr, a vakolat és még sok más. Nem ragyognak annyira a stílus rovására, de megtartják a textúrájukat és a fizikai tulajdonságaikat, így fel lehet használni a high-tech, minimalista nappali helyiségekben, vagy egy olyan házban, ahol nincs egyértelműen meghatározott belső tér.

Hogyan válasszuk ki?

Először is, a háttérképek kiválasztásakor ügyeljen a gyakorlati jellemzőkre - a tartósságra és a tartósságra. Selyemnyomtatás esetén mindkét ponton magas jeleket lehet elhelyezni, ami sokkal könnyebbé teszi a kiválasztást.

Most közvetlenül hozzáférhet a külső adatokhoz. A második dolog, amit meg kell mondanod - ne vásárolj túl élénk és telített színeket, például piros vagy bíborvörös. Ők, és még a ragyogás is, csak elnyomják és zavarják a fókuszt, túl sok figyelmet fognak vonzani, és elvonják Önt a fontos dolgoktól vagy pihenésektől.

Ne feledje, hogy a tapéta színe megfelel a belső palettának. Nyilvánvaló, hogy nem, még a legszebb kék vagy kék háttérkép sem fog játszani sötétzöld belsejében, és fordítva.

Abban az esetben, ha a konyhai vagy fürdőszobai tapétát választja, a magas páratartalmú helyiségeket érdemes figyelni a csomagoláson található néhány jelöléssel. Így például a hullámos csíkok a tapéta vízzel szembeni ellenállásáról beszélnek. Az egyik sáv azt jelenti, hogy a vászon egy alig nedves szivaccsal, két nedves anyaggal, kémiai eszközökkel és három puha sörtéjű kefével tisztítható.

Ha egy hálószobába vagy óvodaba vásárol selyemnyomtatást, ne feledje, hogy a helyiséget egy kicsit gyakrabban kell levegőztetni, mivel ezek a háttérképek nem engedik ki a levegőt, amennyit csak akar.

Természetesen a vásárlás előtt meg kell mérni a szoba kerületeit anélkül, hogy figyelembe venné az ajtó és az ablakok hornyait. Ne feledje továbbá, hogy nagyon nehéz dokkolni a háttérképeket más háttérképekkel, csak egy nagyon tapasztalt építő képes kezelni ezt, így a kombinált tervezés problémát jelenthet. Vigyázzon erre a választáskor. A különböző árnyalatok és minták közötti selyemnyomtatás azonban összekeverhető.

gondoskodás

A selyemnyomtatás nagyon nagy plusz az, hogy lehetővé teszi a nedves tisztítást. Ehhez speciális eszközök vannak. A mosogatógélek használata nem tilos - kiváló munkát végeznek olajjal és zsíros nyomatokkal, ami különösen fontos a gyerekekkel felszerelt konyhákban vagy apartmanokban.

Mindenesetre a tisztítás végén száraz ruhát kell futtatnia a felületen. A csiszolóanyagok (durva vagy durva részecskékkel rendelkező termékek) használata a kérdésen kívül esik - csak a bevonatot károsítja. A száraz tisztítás és a por tekintetében elmondható, hogy itt használhatunk porszívót - de csak kis teljesítmény mellett.

Gyönyörű belső terek

Hasonló selyemképernyős háttérképek fognak kinézni a konyhában. Ha közelebbről megnézzük, könnyű látni, hogy a székek textíliái egybeesnek a tapéta színével - pontosabban, virágmintájukkal. Mindez helyesen készült friss virágokkal. Talán ez egy nagyon jó példa arra, hogy ezeket a háttérképeket Provence stílusában lehet hozzáadni a belső térhez. Sőt, az ilyen háttérképek világos árnyéka aranyszínű árnyalatokkal kombinálva vizuálisan növeli a szobát.

Ez a példa az a tény, hogy a selyem-szitanyomtatványokat itt kombinálják - az elülső falon virágos mintázattal, és mögötte elhanyagolhatóbb. Ez egy kiváló példa arra, hogy hogyan képes a két önellátó vásznat kompetensen kombinálni a belső terek betöltése nélkül. Mindössze annyit kell tennie, hogy az egyikük egyértelműen meghatározott minta nélkül legyen, de a színnek megfeleljen.

Ez a technika különösen fontos a selyemnyomtatás esetében, mert nem keverhető más típusú tapétákkal, és szinte minden ilyen típusú képviselő fényes és fényes.

De egy klasszikusabb és láthatatlanabb lehetőség - ez a selyemnyomtatás használható mind a konyhában, mind a nappaliban, vagy a folyosón vagy a folyosón. A bézs háttéren megjelenő aranyvisszaverődések a szoba kényelmét és a klasszikus stílusban készült belső életet élénkítik. Ezeknek a háttérképeknek is nagy jelentősége van itt a fény - meleg, ezért csak fokozza a fényességet.

A hálószobában a szitanyomás hasonló módon helyezhető el. A levelek mintája nemcsak vonzza a figyelmet, hanem a belső tér igazi akcentusává válik, de az ablakból egyszerűen több lámpa fényében és természetesen csillog. Azt is észreveheti, hogy még az ágynemű is fényes felülettel rendelkezik, tükrözi a fényt és sokszorozza azt - csakúgy, mint a selyem szitanyomás. Az ilyen kombinációk az utóbbi időben nagyon népszerűek és divatosak.

A következő videóban még több luxus selyem tapéta látható.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba