Cork háttérképek: előnyök és hátrányok

Mivel a modern trendek magukban foglalják a természetes anyagokból készült szobák befejezését, a parafa háttérképek egyre népszerűbbek. Ezek a lakó- és lakóépületek szinte minden belső terében találhatók.

Mi az?

A parafa tapéta egy parafa tölgy kéregből készült lap vagy tekercsanyag, amelyet Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban és a Földközi-tenger afrikai partján termesztenek. A tapéták gyártásában vezető szerepet tölt be a portugál cégek, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, és kiváló minőségű termékeket termelnek, amelyek felismerhetőek és keresletet jelentenek a falburkolatok globális piacán.

A gyártási technológia a nyersanyagok egymást követő őrlésével, préselésével és melegítésével áll, aminek eredményeként a gyanta felszabadul és a dugó tömege ragasztásra kerül. Ezután a keletkezett furnérot nem szőtt felületre vagy papírra alkalmazzuk, mintázatot készítünk, a felületet színezzük, viaszgal áztatjuk és lakk összetételével fedjük le.

Parafa lemezek gyártásakor az alap hiányzik, és a felület egy darabból készült furnérlemez, porózus szerkezetű, eredeti textúrázott mintával.

Típusok és jellemzők

A parafa háttérképek három változatban érhetők el, amelyek a vászon méretétől, terjedelmétől és szerkezetétől eltérőek.

Roll végrehajtás a legelterjedtebb típus és a megnövekedett népszerűség és a magas kereslet.

Két- és háromrétegű kivitelben kapható. A második esetben egy vékony fólia lapot köztünk a már meglévő furnér- és alaprétegekhez. A felső rétegben lévő pórusok és üregek miatt szép fényt és fényt lehet elérni, és a fólia arany, réz és ezüst színárnyalatú lehet. A tekercs tapéta szélessége 50 és 75 cm, hossza 5,5 és 10 méter, a vastagság a modelltől függően 2-4 mm.

Folyékony háttérkép egy parafából hasonlítanak a folyékony vakolatra, és lehetővé teszik a felület tökéletes szintezését. A telepítést az ízületek hiánya jellemzi. A szerkezet magában foglalja a parafa morzsát és az akril ragasztót. Az anyag univerzális és bármilyen helyiségben használható.

Az ilyen modellek előnye a sérült felület helyszíni javításának lehetősége, anélkül, hogy a teljes bevonatot ki kellene cserélni.

A háttérkép harmadik típusa - parafa lapokkét rétegből áll. Az alsó préselt parafából készült, és a felsőt egy viasszal borított vékony furnér képviseli, amely jelentősen javítja a panelek vízlepergető tulajdonságait és lehetővé teszi az anyag magas páratartalmú helyiségekben való felhasználását. A lemezek három méretben kaphatók: 30x30, 60x60 és 30x60 centiméter, 3 mm vastag bevonatvastagsággal.

szín

A parafa tapéta leggyakoribb színei a szürke és a barna árnyalatok, valamint az okker. A felület homogén és foltokat tartalmaz. A termékek színválasztéka nagyon széles, és tartalmazza a teljes palettát - a könnyű homokszíntől a sötétbarna árnyalatokig. A legnépszerűbb a természetes természetes színek, amelyek harmonikusan illeszkednek minden belső térhez, és kedvező légkört teremtenek a szobában.

A papír és a nem szőtt alaplapi tekercsek széles színválasztékban is kaphatók. Ennek köszönhetően rengeteg szokatlan szín keletkezik, amely lehetővé teszi, hogy minden ízléshez válasszon egy bevonatot.

Előnyök és hátrányok

A parafa bevonat előnyei a következő anyagtulajdonságokat tartalmazzák:

  • A nyersanyagok természetes eredete teljes környezeti biztonságot biztosít. A bevonat magas higiéniája abban rejlik, hogy képes elnyelni és semlegesíteni a számítógépes sugárzást, ami népszerűvé teszi az irodák és munkaterületek díszítését;
  • Finom díszítő elemek A háttérkép lehetővé teszi, hogy önálló designelemként használják őket. Tökéletesen illeszkednek bármely belső térbe, és harmonikusan kombinálhatók bútorokkal, természetes és mesterséges kővel, fa padlóval, csempével és ajtókkal;
  • Tartósság és nagy kopásállóság a parafa bevonat szerkezete és további védőanyagok - lakk és viasz - használatából ered. A feldolgozás és az impregnálás jelentősen növeli a termékek élettartamát, és lehetővé teszi, hogy az eredeti megjelenést hosszú ideig megőrizze. A parafa felülete ellenáll a mechanikai feszültségnek és kopásnak. A gyártók 10 évig garantálják a hibátlan bevonat élettartamát;
  • Tűzállósági termékek ezt biztosítja az anyag elégedetlensége és annak képessége, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek anélkül, hogy deformálódna, és nem füstölné ki a füstöt. Ez lehetővé teszi a parafa háttérképek használatát a közterületeken, ahol sok ember van. A termékek nem elhalványulnak a napban, és nem zúzódnak össze;
  • Hang- és hőszigetelő tulajdonságok A tapétát a porózus és puha parafa szerkezet biztosítja, ami kétségtelen előnye a többi falburkolatnak. A kiváló hangelnyelés miatt a parafa háttérképeket gyakran használják a lakóépületekben található zenei stúdiók és szórakoztató központok felszerelésére. A termékek nem hajlamosak a statikus elektromosság felhalmozódására és a hipoallergén hatásra.

A felület porelnyelő hatású, nem szívja fel a kellemetlen szagokat, ellenáll a penész és a penész megjelenésének. Háttérképek átadják a levegőt, mint a kényelmes mikroklíma a szobában.

Hátrányai parafa háttérkép Ide tartoznak a termékek magas ára, a telepítés összetettsége, a speciális ragasztó beszerzésének szükségessége és a hengerelt bevonatok pontjavításának lehetetlensége.

A címkén nagy mennyiségű maradék van, ami a tekercsek kis mérete miatt alakul ki. Emiatt szükség van arra, hogy a szövedékeket gyakrabban kösse össze, vagy ne ragadja meg a rövid szalagot, és elkezdje használni a következő tekercset.

A falak ragasztása a ragasztás előtt kiváló minőségű anyagokkal történik, különben a parafa vászon súlya alatt fennáll a veszélye annak, hogy a tapétát a gittel együtt lehúzzuk.

Nedves területeken csak vízlepergető, speciális vegyületekkel impregnált bevonatfajtákat kell használni. A nyersanyagok használata elfogadhatatlan.

Alkalmazási lehetőségek

Figyelembe véve a bevonat működési tulajdonságait és a gyártó ajánlásait, a parafa háttérképet bármelyik helyiségben készíthetjük el:

  • A gyermekszobákban az ilyen tapéta használata jó megoldás lesz. Az anyag biztonsága, hipoallergén és különleges meleg szerkezete zárt térben egészséges mikroklímát teremt és jó hangszigetelést biztosít;
  • A folyosón és a fürdőszobában olyan nedvességálló modelleket kell használnia, amelyek nem deformálódnak, vagy a nedvesség hatására leválnak. Felületük könnyen tisztítható és ellenáll a mérsékelt mechanikai stressznek. Gyakran használják a parafa tapéta kombinációját más anyagokkal, például mesterséges kővel vagy dekoratív téglával;
  • Anyagi képesség jó, hogy ellenálljon a magas hőmérsékletnek, és nem szívja fel a szagot, lehetővé teszi a konyhai és étkező befejezéséhez, ami kiváló alternatíva a csempe számára. Ezekhez a helyiségekhez nedvességálló modellt kell választania;
  • kizsákmányolás nappaliban, hálószobákban és irodákban Nem jelenti az anyag speciális tulajdonságait, ezért ezekben a helyiségekben a bevonatok beszerzésénél csak a termékek dekoratív jellemzői irányíthatók.

gondoskodás

A háttérképek nem igényelnek költséges karbantartást és gondoskodást. Elegendő időnként nedves ronggyal vagy szivaccsal kezelni őket. Az előzetes felületkezelés lakkal nem teszi lehetővé a bevonat megtakarítását a por megtakarításában és gyorsan beszennyeződésében.

Közlekedési dugóban a kézből és a különböző foltokból származó nyomatok rosszul láthatók, de ha még mindig megjelennek, szükség van a szennyeződések eltávolítására dörzspapír használatával. A felületkezelés során a bőséges nedvesség és a fehérítőszerek és kémiai vegyületek használata elfogadhatatlan.

A parafa alapú háttérképek gondos üzemeltetéssel és megfelelő gondozással 10 évnél tovább tarthatnak.

Hogyan válasszuk ki?

A kiválasztás első lépése a kívánt kiadási forma meghatározása. Ne feledje, hogy az olcsóbb tekercsmodellek kevésbé kényelmesek a telepítéshez, és több hulladékot adnak be, amikor az egyik személy nem képes. Sokkal könnyebb kezelni a lapmodelleket, és a különböző méretű lemezek jelenléte lehetővé teszi a maradékok minimális számát.

De a fóliázási és festési technikák különböző színben történő használatának köszönhetően a tekercstermékek változatosabb színpalettával rendelkeznek, mint amennyit kedvezően hasonlítanak össze a tapétákkal.

A második lépés a szükséges további tulajdonságok, például a nedvességállóság és a refraktivitás meghatározása. Ezeket speciális kompozíciók bevonásával impregnáljuk. Erre vonatkozó információkat a kísérő dokumentáció tartalmazza, melynek minden termékben szerepelnie kell, valamint tanúsítvány és utasítás. Ezután válassza ki a színeket és a kényelmes árat.

Az utolsó lépés a ragasztó választása lesz. Ne feledje, hogy a papíralapú tapétákhoz ragasztót vásárolhatunk a nehéz papírbevonatokhoz, és a nem szőtt alapanyagú termékekhez a ragasztó alkalmas vinil vagy kontakt akrilra. Ha a választás a tányérokra esett, amelyeknek nincs alapja, akkor ragasztót kell használni a parafa termékekhez.

Gyönyörű belső terek

A falak dombornyomása különleges színt és egyedülálló hangulatot biztosít a szobának. Független díszítőelemként eljárva az anyag bármilyen szobát díszíthet, valamint a ház tulajdonosainak jó ízét és gazdagságát is jelezheti.

A dekoratív vakolat és a parafa felülete harmonikusan néz ki. A falak ugyanolyan stílusban készülnek, mint a padlóburkolat, ami teljességet biztosít a szoba képének, és hangsúlyozza a tér geometriáját.

A parafa tapéta-alkalmazások lehetővé teszik a leg ambiciózusabb dekorációs megoldások használatát. A színek kontrasztja és a vonalak egyszerűsége folytatja a szoba tematikus tájolását és kényelmes pihenést biztosít.

A mesterséges kő és a balsa fa kiváló választás a modern belső terek számára. A kombinált felületek jól néznek ki a folyosókban, a loggiákban és a nyilvános terekben.

A fal színe és a környező belső tér kontrasztja hangsúlyozza az anyag természetességét és nemességét, és kifinomult megjelenést ad a szobának.

A padlóval készült padlóburkolat és a fényes felületek sikeres árnyékolása jó megoldást jelent a nagy lakó- és lakóépületek díszítésére.

Körülbelül hogyan kell választani és pokleit parafa tapéta a szobában - a következő videó.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba