Hogyan kell megfelelően festeni a tapétát?

Néhány évvel ezelőtt egy nagy ország lakosai kénytelenek voltak legyenek elégedettek azokkal a háttérképekkel, amelyeket az építőiparban vásároltak. Az idő múlásával azonban a termelési technológiák megváltoztak, a szokásos papírpapírt a modernek váltották fel. Az embereknek lehetőségük volt arra, hogy a tapéta színét a tervnek megfelelő színben festjük.

Mit lehet festeni?

A modern tapéta gyártási technológiája magában foglalja a kiváló minőségű anyagok használatát.

De először meg kell jegyezni, hogy a szokásos papír tapéta nem festhető.

Egy egyszerű háttérképen nem alkalmazzák a különleges megkönnyebbülést. Még akkor is, ha a papír tapéta festett, először nem fog esztétikailag kinézni kívülről, másodszor pedig a papír megduzzad és rövid idő után leesik.

A festéshez háromféle háttérkép van:

 • vinil;
 • üveg tapéta;
 • nem szőtt.

A vinil tapéták papírból és nem szőtt anyagból készülnek. Legfeljebb tízszer lehet festeni. Bármely helyiségben, konyhákban és gyermekszobákban használatos, a legjobb, ha egy mosható képet választunk.

Az üvegszál természetes anyagokból - dolomitból, mészből és kvarchomokból készül. A másik alkotóelem a szóda. Mindezeket az alkatrészeket papíralapon alkalmazzák. Kétféle üvegfal van: egyrétegű és kettős réteg. Több mint tíz foltot ellenállnak. Tartós, így évekig díszítheti a szobát. Mossuk le a szokásos kefével és vízzel. Leggyakrabban a kormányzati és irodai helyekre kerülnek.

A nem szőtt tapéta nagy tartóssággal rendelkezik. Ezek flizelin alapúak - tömörített rostokból készült anyag. Hab vinil kerül alkalmazásra a tetején, ami különböző mintákat eredményez. A flizelinovy ​​alapú színezés több mint egy évig tart.

Meg kell jegyezni, hogy a piacon több folyékony tapéta található a festéshez. A folyékony tapéta viszonylag újdonság az építőanyagok között. Helyesebb, ha dekoratív gipszre utalnak. Az értékesítés száraz keverékek és hígított koncentrátumok formájában található. Folyékony tapéta száraz formában, mielőtt vízzel hígítjuk. Ezek biztonságos anyagokból állnak - PVA ragasztó, színező pigment és bázis - cellulóz pehely. A színektől függően a selyem, a por és a pelyhek hozzáadhatók a készítményhez.

A folyékony tapéta előnyei között említhető, hogy elrejti a falak, repedések és chipek szabálytalanságait. Ezek alatt a forma nem képződik, a mikroorganizmusok nem kolonizálódnak. Nem repednek, és nem maradnak le, mint a hengerelt tapéta. Ne használjon dokkoló varratokat, jó hőszigetelést. A hibás ülések néhány perc múlva kerülnek kicserélésre, nem kell újra ragasztani az egész szobát.

Előnyök és hátrányok

Mint korábban említettük, a festés után a folyékony tapéta nem húzódik le. A dolog az, hogy egy hígított oldatot alkalmazunk a falra, és a rajz személyesen készíthető. A folyékony tapéta réteg hozzájárul a zajcsökkentéshez, ami azt jelenti, hogy a bejáratból vagy az utcából az idegen zaj nem esik a szobába. A folyékony tapéta alkalmazásának egyszerűsége lehetővé teszi bármely felnőtt javítását, nem igényel speciális készségeket és ismereteket.

A folyékony tapéta hátrányai vannak - a napfény hatására elhalványulnak, a pamut elnyeli a szagokat, ezért nem szabad a falakat díszíteni ezzel a konyhai építőanyaggal.

A vinil, a nem szőtt és az üvegszál tapéta előnyeit részben az előző részben ismertették, és a mínuszok közül csak a magas költségüket tudjuk megjegyezni.Sajnos, még a redecorating legyek is elég penny.

Mikor van jobb festeni?

A tapéta ragasztása után a festők-vakolók azt tanácsolják, hogy körülbelül két napot várjanak, ez idő alatt a tapéta ragasztó teljesen megszárad, és a tapéta szoros marad. Ha a festéket a tapéta beillesztése után ugyanazon a napon alkalmazza, akkor nagy a valószínűsége a jelek és foltok megjelenésének.

Óvatosnak kell lennie a nem szőtt tapéta vásárlásakor, némelyik nem festésre készült.

Hogyan válasszunk ki egy festéket?

A jó tapéta felvenni és kiváló minőségű festéket. Nem érdemes megtakarítani, mert a kétséges termékek hátrányosan befolyásolhatják az egészséget. Ha a család allergiás vagy kisgyermekes, kívánatos, hogy a javítás idején nem voltak a szobában.

Ma a festékeket leggyakrabban használják:

 • alkid;
 • akril;
 • víz diszperzió.

Alkid festék vásárolható a közüzemi helyiségekre - pincék, tároló helyiségek. Ezek a festékek károsíthatják az emberi és állati egészséget. Olajok és gyanták, amelyek részei, akár felnőtt egészséges embert is letilthatnak. De számos előnnyel rendelkeznek. Magas telítettségük van, közömbösek a páratartalommal, az ultraibolya hatására nem romlanak.

A gombaellenes komponensei nem teszik lehetővé a formák kialakulását a tapétán.

Élettartama mindössze öt év, könnyen gyúlékonyak, ezért a nyílt láng közelében történő alkalmazásuk nem kívánatos. Az akril festékek ára nagyon alacsony.

A víz-diszperziós festékek összetételében nincsenek káros anyagok, ezért alkalmasak a városi lakásokra. A hatalmas színválaszték lehetővé teszi a szín kiválasztását bármely belső térben.

Latex festék víz-diszperziós akril alap festékre főleg nem szőtt dombornyomott tapétával és üvegfal papírral. Pár óra múlva megszárad, nincs specifikus szaga. A hálószobák, konyhák és nappalik festésére ajánlott, de a fürdőszobában nem fog működni.

A vízalapú latexfesték több mint egy évig tart. Rugalmasságát speciálisan tervezett anyagok érik el. A boltban univerzális fehér színben található, más színeket az alkalmazás előtt közvetlenül hígítanak.

Akril festékek alkalmasak városi lakásokra, vidéki házakra és irodahelyiségekre. Az óvodákban is vásárolnak ilyen festéket. Az összetételükben nincsenek káros vegyszerek, az akril festékek esetében azonban az ár magas.

Akrilfesték víz alapon nem szőtt tapéta. A versenytársak körében kiemelkedik a gazdag színei, amelyek az évek során nem tűnnek el. Alkalmazható a papír tapéta és üvegszál tapéta.

Az akril festékek szagtalanok, nem fedik le a tapétát filmmel, így „lélegzik”. És csak egy napon száradnak.

A vizes emulziós festék nem tartalmaz káros kémiai összetevőket, ezért kereskedelmi és háztartási célú lakóhelyiségekben használják. A festés után tapéta után nedvesség ellenálló, mosható, nem bocsátanak ki szagot. A vizes emulziós festék a konyhák, fürdőszobák és uszodák festésére szilikon alapú.

Ami a folyékony tapétát illeti, a keverékeiknek előzetesen bizonyos színezékek vannak. Egyes szakértők azt javasolják, hogy a folyékony tapéta alkalmazása előtt festse a falat. Ehhez használjon olajfestéket. Ebben az esetben a foltok nem jelennek meg, az árnyalatok telítettsége növekszik, és a felület kiegyenlítődik. Ahhoz, hogy a texturált fal kiemelkedjen a fő háttérrel szemben, van egy tervezési megoldás: a folyékony tapéta alkalmazása előtt a falakat világos, egzotikus színekkel festjük.

Ne feledje, hogy azokban az esetekben, amikor a falakat már festették a szobában, például mágneses festéket használtak, a következő lépés - tapétázás előtt - ezt a helyet „kiemelni” kell. Ellenkező esetben a tapéta alatt kellemetlen válások jelennek meg.A mágnesezési hatás megtartása érdekében a festéket kb. Öt alkalommal kell alkalmazni, és a tapéta nem lehet nagyon vastag. A következő festékbevonatot csak az előző szárítás után alkalmazzuk. Ezért a folyékony tapéta a legjobban megfelel a mágneses festéknek.

És most beszéljünk egy kicsit a festékek tulajdonságairól. Ha a festék nem fényes - matt. A legjobb megoldás egy nagyobb területen. A félmatt a hálószobában jól néz ki, és a fényes festék - olyan helyiségekben, ahol a napfény lehetővé teszi, hogy megverje a belső teret.

A Semigloss festék jól tisztítható, jobb, ha a konyhai falakra alkalmazzák, de a szatén festékhez hasonlóan nedvességálló is.

Vízalapú lakk használatával növelheti a tapéták mechanikai szilárdságát, vízállóságát. De figyelembe kell venni az esemény hátrányait. A csillogás „feltárja” az összes szabálytalanságot, maga a folyamat munkaigényes, türelmesnek kell lennie. A lakk hozzájárul az alapvető árnyalat megváltoztatásához, ugyanakkor az ilyen háttérképek jól mosnak.

fogyasztás

A festékfogyasztás elsősorban a háttérképek fajtájától, a második pedig a festék fajtáitól függ. Papír tapéta, ellentétben az üvegszálakkal, elnyeli több nedvességet, ami azt jelenti, hogy sokkal több festékre lesz szüksége. Átlagosan egy liter akrilfesték 5 négyzetméterig tart. m. De ha több rétegben alkalmazza a festéket, a fogyasztás növekedéséhez vezet.

Mielőtt belépne az építési piacra, méréseket kell végezni. Erkélyblokkok és ajtók nem kell figyelembe venni. Ha a szobába bútorzat van felszerelve, például falra vagy szekrényre, amelyet nem terveznek átrendezni, akkor a bútor mögötti fal nem festhető - ez jelentősen takarít meg pénzt.

Eszközök és anyagok

A legjobb, ha görgőt használ a festék tapétához való felhordásához, ez időt takarít meg a munkában és csökkenti a festékfogyasztást. A hengerek többféle típusúak, a prém és a habszivacs közvetlenül alkalmas festésre. Velúr és poliakril hengerek más feladatokhoz használhatók.

A különböző szalagok és minták alkalmazásához maszkoló szalagra lesz szükség, hála neki nem lesz tüskék, és a rajz egyenletes lesz. Egyébként nagyon óvatosan kell eltávolítania, hogy ne szakadjon a festékkel együtt.

A görgő nem alkalmas kis alkatrészek festésére, így a legjobb, ha ecsetet használ. Az egyenetlen rétegek elkerülése érdekében a keféket, valamint a görgőket gondosan meg kell szorítani.

Szükséges a felesleges tartályban festeni - egy régi műanyag vödörben vagy egy nagy konténerben majonézből. Végtére is, miután az összes munka befejeződött, ezt a kapacitást ki kell dobni, sajnos szinte lehetetlen mosni.

A műanyag fürdő speciálisan feltalált eszköz falak festésére. Egy kis mennyiségű festéket öntenek a fülkébe, és a fürdő felső része lehetővé teszi, hogy kiszorítsa a felesleget.

Bizonyos esetekben szükség lehet lakkra és színre. A lakkról már korábban írtak, és a színsémák segítségével különböző színeket hozhat létre. A Kohler a legmegfelelőbb a nem szőtt tapéta számára. Azáltal, hogy a fehér színhez a megfelelő színekkel ellátott színeket hozzáadjuk, a belső felületet nem ismeri fel.

Sablon használatával a tapétara különleges rajzokat, mintákat és feliratokat helyezhet. A "Képek" -et magas művészi szinten nyerik, még olyan személyben is, aki nem rendelkezik szakképzéssel ezen a területen.

Célszerűbb a szórópisztolyt nagy helyiségek festésére használni, így mind a fogyasztás, mind a munkaidő eltöltésére kerül sor.

Ezzel az eszközzel könnyebb a felület egyenletes kialakítása.

technológia

Először is kívánatos, hogy a falakat alapozza meg, és csak akkor ragadja meg a tapétát. Az alapozott falak lehetővé teszik, hogy a tapéta hosszú ideig tartson, és az alapozó kiegyenlíti a falakat. Primer akril vagy PVA ragasztó alapján a lakóhelyiségek legmegfelelőbb.

Amikor az összes szerszám elkészül, és a tapéta már beillesztésre került, a következő javítási szakaszt kell elvégezni - festményüket.

A tapéta készítése a festéshez a következő lépéseket tartalmazza:

 • Por eltávolítása a felületről. Ehhez a porszívó vagy egy száraz pamut rongy vagy egy szalvéta alkalmas.
 • A ragasztómaradék eltávolítása. Különösen a ragasztó is előfordulhat az ízületekben.

Kívánatos, hogy celofán vagy műanyag fóliát helyezzünk a padlóra. Ha régi újságokat használ, elnyelheti a felesleges festéket, és a laminátumot vagy a linóleumot egyidejűleg megfestik.

Minden szobát, háztartási készüléket és elektronikát el kell távolítani a szobából. Az elemeket, szellőzőrácsokat és ablakpárkányokat védeni kell a festéktől. Maszkolószalaggal és alaplapokkal vakolták.

A régi és a „frissen ragasztott” tapéta megfelelő festése a falon, a kezével kezdődő görgővel kezdődik a szerszám kiválasztásával. Emlékeztetni kell arra, hogy hosszú görgős görgő használata esetén a legjobb festési hatás érhető el. Ez a görgő eléri a dekoratív réteg leginkább hozzáférhetetlen helyeit is.

A habhengerek eltávolíthatják a felesleges festéket a réteg „tetejéről”. Közvetlenül a festéshez nem fognak illeszkedni, a buborékok mögött maradnak. Ugyanezen célra használhatja a velúr görgőt.

Célszerűbb tesztet végezni a főfestmény előtt. Ehhez válassza ki a fal kevésbé látható területeit. Így az alkalmazás technikájában, erősségében és egységességében gyakorolhat.

A víz-diszperziós festéket kis mennyiségű vízzel hígítjuk, vékonyabbá válik. Ez a festék a legegyszerűbb a tapétára és a csökkentett fogyasztásra.

Kezdetben egy kefe áthalad az összes sarkon, a falak és a mennyezet vagy a padló közötti kötések, majd a pihenés nélkül a többi görgővel van festve. Erősen nyomja a görgőt nem szükséges, a mozgásnak könnyűnek és gyorsnak kell lennie. Az első réteget fel kell tölteni, mielőtt a festék teljesen megszáradna, különben az átmenetek és az ízületek láthatóvá válnak a szem számára.

A texturált tapéta esetében két réteg festéket kell alkalmazni. A második rétegnek hígítatlannak kell lennie. A textúra hozzájárul a falak szabálytalanságainak elrejtéséhez és a gyenge minőségű festéshez, ezért nem szabad megszakítani. Nincs súrlódás, csak a festék a tapétán.

A festék felhordása előtt a szakemberek azt javasolják, hogy botokkal vagy építési keverővel keverjük. A festék homogén, a csomók nem maradnak. Alternatív megoldásként csavarhúzóval is használható.

Ha együtt dolgozol, akkor a sarkokból kell indulnod. Az aljzatok és kapcsolók helyén ecsetet használjon. Ne feledje, hogy ha festéket alkalmaz egy már festett részre, kettős réteg képződik, majd később foltok.

A görgőt rendszeresen frissíteni kell: vagy fel kell használni, vagy távolítsa el a felesleges szöszet a régiból. Ehhez használjon szappanos vizet, rögzítse az eredményt tiszta vízben.

A görgőt egyenletesen megnedvesítik a kaotikus mozgásokkal egy műanyag fürdő rácsán, a felesleges festék a fürdőben marad, és nem a falon. Szükség van a görgő teljes impregnálására. Ha ez nem történik meg, a falon festetlen részek képződnek. Ezt az eljárást folyamatosan meg kell ismételni az új festék hozzáadásával, egy idő múlva a folyamat kiigazításra kerül, és ezzel nem lesz probléma.

A festők speciális technikát alkalmaztak a festék festésére - W-alakú. A betű rajzolva van, majd átfestik, ezért egy sarokról a másikra kell folytatni. A lényeg, hogy csíkok nélkül alkalmazzuk. De az egyszerűség kedvéért elegendő festékkel festeni a mennyezetről a padlóra.

Ha növeli a helyiség páratartalmát, a szárítási folyamat lelassulhat. Ennek köszönhetően a festmény több időre is elvégezhető.

Sok esetben szükség van a színezésre. A fehér színű festékkel ellátott cső hozzáadásával különböző színsémákat érünk el. Ne hagyja figyelmen kívül az utasításokat. Ha túlzásba hozza, teljesen elronthatja az árnyalatot, vagy bonyolíthatja az ismétlés folyamatát.

Egyébként a szükséges árnyalatokat szaküzletekben lehet megrendelni. Így az új festékkel rendelkező bank mindig megfelel az előző festéknek, mivel a festéket színnel hígítják speciális gyári technológiákkal, és nem szemmel.

A nem szövött tapéta bonyolult szerkezettel festhető, így a tekercsek festékeket kapnak. A rajz azonban nem lesz festve, és az eredeti színben marad. A jövőben bármilyen ecsettel festhető. Éppen ellenkezőleg, egy egyszerű konyhai szivaccsal közvetlenül lehet festeni a dombormintát. Ez a hatás könnyű nyomással érhető el.

Festés tapéta, pokleennyh a mennyezeten, a létra és a görgő nagy fogantyú segítségével. Mellesleg, használhatunk szórópisztolyt a mennyezeti munkákhoz. A legegyszerűbb a mennyezeti üvegezés festése. Minden munka a sarkokkal kezdődik, majd a maradék felületet görgővel festjük. Jobb, ha a festéket két rétegben alkalmazzuk, az első esetben - az ablakkal párhuzamosan, a másodikban.

Bár a folyékony tapéta „frissíthető” festékkel, de ezután a fal sima lesz. A textúra elvész. Az anyagnak a falról való részleges eltávolítása már nem működik, csak a végleges szétszerelés lehetséges.

Két színben festjük

A hálószobával vagy a nappalival kombinálva sokan nem oldják meg őket. Vannak, akik hozzászoktak az univerzális színekhez, mások félnek, hogy saját kezükkel tönkreteszik a belső teret. Ráadásul senki sem fogja visszaadni a pénzt a hibáért.

Ugyanakkor sok tervezési megoldás pontosan biztosítja a különböző színek kombinációját a szobában. Ez más háttérképekkel való beillesztéssel, vagy különböző színárnyalatokkal érhető el.

Ne feledje, hogy a mai napig speciális kombinációs módszereket fejlesztettek ki.

Kombinálhatja:

 • színekben hasonló színek;
 • gradiens átmenetek készítése;
 • különböző palettákkal kísérletezik.

Az átmenetek elrejtéséhez speciális tervezési megoldásokat találtak. Az egyik az öntés. A burkolatok biztonságos polimerekből készülnek, amelyek nemcsak a mennyezetre, hanem a falakra is könnyen rögzíthetők. Célszerűbb fából vagy gipszkartonokat használni olyan helyiségekben, ahol a fabútorok a legelterjedtebbek - ezek lehetnek hálószoba vagy osztályterem. A poliuretán díszlécek nedvesség ellenállóak, konyhákban vagy fürdőszobákban kell lenniük. Minden falazat speciális ragasztóval van rögzítve a falakhoz.

A tervezési környezetben népszerűek a határok, szalagok és lécek - természetes és mesterséges anyagokból is készülhetnek. A választás csak a helyiség kialakításának és az ügyfél pénzügyi helyzetének köszönhető.

De a leggyakrabban a szokásos lakásoknál használt maszkoló szalag. Könnyen ragasztva és könnyen leszerelhető a festés után. A maszkolószalag kis költséggel jár, nagyon tartós, széles hőmérséklettartományban használható a hőtől a keserű hidegig.

Nézzük részletesebben a háttérképek festésének kombinált módszereit:

 • A legnehezebb a hívott módszer "Accent wall". Ezzel a módszerrel a falnak nem fele festett egy színben, a másik a másikban. Itt beszélünk arról, hogy a három falat egy színben festjük, a negyediket pedig egy másikban. Ezt a módszert használják a vetítések díszítő elosztásában - kandallók, kémények és kályhák.
 • Vízszintes felosztás leggyakrabban a városi lakásokban találhatók, különösen olyan esetekben, amikor a fal alsó része stukkó. A szétválasztás egyaránt lehet középen és jelentős árréssel. Átmenet az öntés díszítésére.

Ha a formatervezés nem biztosítja a formázást, az átmenetet maszkolószalaggal kell elvégezni, de a festés után egy órán belül el kell távolítani.

 • Gyermekszobákban vagy gyerekeknek szánt szobákban gyakran készülnek geometriai alakzatok. Először az egész falat a kiválasztott színnel festik, és az ábrák maszkolószalaggal vannak jelölve. A második réteg, amely különböző színű lesz, az első után teljesen megszárad.
 • Évtizedek óta népszerű volt gradiens festési módszer falak. Eddig a divat visszatért a színpadra. Az egyes falakat saját színével festheti, vagy sötét színű és világos színű átmenetet végezhet. A második esetben a fal először egy színnel van festve, majd annak része árnyékos.
 • Csíkok, rombuszok és borsó a legkevésbé használják, alkalmazásukhoz maszkolószalagot vagy sablont használhatunk.

Mennyit tud újra festeni?

Sajnos gyakran előfordul, hogy a tapéta beillesztése után a szobába más színre kell átfesteni. Tegyük fel, hogy nem tetszik a szín vagy a belső tér megváltozott. Vagy talán egy bizonyos idő elteltével az utolsó szín csak elkezd zavarni. Van egy ésszerű kérdés, hogy lehet-e átfesteni a tapétát, és hányszor lehet átfesteni.

Először is szeretném megjegyezni, hogy ma az újfestés népszerű trend.

Elmúltak azok a napok, amikor a felújítás a kötelező rétegelt lemez tapétát jelentette. A bútorokat ki kellett venni, régi tapétát kellett szakítani, új pokleit. Sok időt és erőfeszítést igényelt.

Ma csak a fal egy bizonyos részét át lehet festeni a kívánt színben, és ez az - a javítás befejeződött.

A gyártók gondoskodtak ügyfeleikről és texturált tapétákat állítanak elő, amelyek kivetítése elegendő ahhoz, hogy a festési munkákat legalább öt alkalommal elvégezze. Amíg a rajz nem egyenlő a festékkel. Általában a mennyiség a csomagoláson van feltüntetve, vannak olyan minták, amelyek több mint tízszeresen újra festhetők.

De, hogy mentse ebben az esetben nem fog működni.

Ne feledje, hogy a leggyakoribb papír tapéta megduzzad és leereszkedik a második festményen.

Fontos, és milyen ragasztóhoz kapcsolódtak a falhoz. Ha olcsó ragasztót alkalmaztak, akkor a tapéta után "súlyt szerez", a saját súlyuk alatt csúszik le a falról.

Emlékeztetni kell arra, hogy a matt festékek eltömődnek a mintázattal, ellentétben a fényesekkel, amelyek ezzel szemben hangsúlyozzák. Ajánlatos víz alapú festéket használni, nem hozza létre a kéregeket.

A festés során kísérletezhet a színekkel, így például a sötétkék színek és a fehér festék kombinációja pasztell színűvé válik. Amikor sárga és kék festéket keverünk, zöld színárnyalat jön létre. Ha sárga és piros - narancs színű.

A világos vagy színes kombinációkat a zöld és a vörös színek fehér festékkel való keverésével kapjuk. Kísérletezhetsz gyerekekkel, ami a legfontosabb, csak ne felejtsd el, mi keveredett azzal, hogy mi lesz, hogy megismételje ezt a színt a jövőben.

Belsőépítészeti lehetőségek

Minden városi lakás a folyosóról indul. Még akkor is, ha a vendégek nagyon ritkán jönnek, de a postás, a mérőszámot ellenőrző személy, vagy a szociális munkás legalább havonta egyszer csenget. Ezért a folyosón kell kényelmes, és a háttérkép ebben a nagyon fontos szerepet.

Tervezési szempontból a folyosón A legjobb, ha világos színű festéket használ, míg a szoba nem néz ki tárolóhelyiségnek. A fali lámpák és a fényes padló kiegészíti a kompozíciót.

A második fontos, ezért nem kevésbé fontos az apartmanban nappali. Itt a vendégek és a háztartások a legtöbb időt töltik. Pihenés, tea és éjszaka. Ezért ebben a szobában meleg, nyugtató színek kombinációjára van szükség, ha a nappaliban többnyire fehér színű - bútorok, háztartási gépek és elektronika, akkor jobb, ha a tapétát világos árnyalatokkal festjük.

Stúdió apartmanokban A szakértők azt tanácsolják, hogy egyetlen konyhát és nappalit tervezzenek. Ez a kombináció vizuálisan bővíti a szobát.

 • Ami azt illeti élelmiszer, akkor ebben a szobában a legjobb pokleit mosható háttérkép.Még a zsír- vagy füstcseppekkel való szennyezés után is nagyon könnyű visszatérni az eredeti megjelenésükhöz. Olyan festéket kell használni, amely nem szívja fel a felesleges szagokat.
 • Egy hálószoba - Ez egy félreeső szoba, az emberek többnyire csak éjszaka vannak. Ha egy pár szeret vacsorázni, akkor a helyes dolog a sötét árnyalatok. És ha - nem emelkedik sem hajnali fény - fény. Jól ismert tény: a sötét színek fény nélkül csillognak.
 • az eredeti gyermekszoba kiemelkedik az egész lakásból. Egy ilyen szoba nem szégyellte, hogy mind rokonokat, mind idegeneket mutasson be. Az ilyen szobában lévő gyerekek mindig találnak valamit, ami a nap folyamán elfoglalja magát, és este nyugodtan elalszik. A lakás dekoratív festménye egy bizonyos varázsa. Segítségével kiemelheti a tervezési funkciót, és elrejtheti a falak hibáit és szabálytalanságait.
 • A régi napokban a tapétázásról a fürdőszobábannem is álmodhatott. A tapéták maguk nem tartották ezt a nedves helyiséget, nem is beszélve arról, hogy festék őket. Sárga lettek, rövid idő múlva leestek, de ami a legrosszabb, egy gomba alakulhatott rájuk. És nagyon nehéz visszavonni.

A modern technológia korában a gyártók kiváló minőségű tapétákat és speciális festékeket árulnak a magas páratartalmú szobákhoz. A szokásos módon kinyomtathatja a fürdőszobát, és kísérletet és festéket is kombinálhat.

 • Egy vidéki házban, különösen a felső emeleten, ragaszthatja a tapétát, beleértve a mennyezetet is. Az ilyen átmenet vizuálisan növeli a szoba magasságát, elrejti az egyenetlen ízületeket, és csúnya sarkokkal játszik.
 • Irodai vagy önkormányzati intézményekbenA tapéta használatával jelentősen megtakaríthatja a későbbi javításokat.

Azok az idők, amikor kéthavonta újra kellett ragaszkodnunk a tapétahoz, elmerültek a feledésbe. Ma elegendő a tapéta ragasztása egyszer a festéshez, és a színüket annyiszor módosíthatja, amennyit csak akar. Legalább öt, legalább tíz. A legfontosabb, hogy csak emlékezzünk arra, hogy ehhez kiváló minőségű építőanyagokat kell vásárolni.

A háttérkép megfelelő festéséről lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba