Háttérkép a festéshez: a választás jellemzői

A közelmúltban a festmény tapéta egyre népszerűbbé válik. És ez nem meglepő, mert a velük beillesztett falak ismételten átfesthetők anélkül, hogy új bevonatokat vásárolnának, és nem pazarolnák a felkészülést a felszín előkészítésére, a régieket eltávolítva. Természetesen azoknak az embereknek, akik érdeklődnek a falak megtervezésének lehetősége iránt, el kell döntenie, hogy melyik tapéta a legjobban illik a legjobban: a választás döntően a helyiség típusától, az ügyfelek lehetőségeitől és maga a belső finomságától függ.

Típusok: Előnyök és hátrányok

Az ilyen típusú falburkolatok különböznek egymástól és különböznek egymástól. Különbségük az anyagból származik, amelyből készültek. Festéshez papír, vinil (nem szőtt) és üvegszálas típusú tapéta tartozik.

papír

Úgy néz ki, mint a szokásos tapéta, de eltérnek attól, hogy két rétegük van a duplex elvén. Elég sűrűek és vastagok, különleges összetételűek, amelyek vízlepergető tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ebből az anyagból származó tapéta texturáltKülönböző jellemzőik a dombornyomott felületek. A közhiedelemmel ellentétben ez nem dombornyomott tapéta. A faforgácsokat a fedél belsejében, a sima és az elülső rész között helyezik el. Attól függően, hogy milyen méretű zseton, és kiderül, hogy nagy vagy kis minta.

gyapjú

Ugyanígy, mint a vinil, egy nem szövött alapbevonat, amely sűrű szerkezeti szál, amelyet sajtó alatt dolgoznak fel. Egy ilyen anyag nem ráncol, és ragasztófelületként használják, és dekoratív vinilpermetező habokat és spray-ket az elülső felületen, és ezért lehetséges háromdimenziós rajzok létrehozása.

Az ilyen típusú tapétáknak nyilvánvaló előnyei vannak a papírral szemben: tökéletesen elfedhetik a falakon levő szabálytalanságokat, sőt a repedéseket is bezárhatják. Hála nekik, a felület simább és tartósabb lesz.

A papír és a nem szőtt modellek közötti különbség az, hogy a ragasztót csak a falra kell felhordani, és az utóbbi felületét előzetesen ragasztóanyaggal kell ellátni. A vinil tapéták megbízhatósága és tartóssága miatt különösen ajánlott, hogy az újonnan épített házak felújításakor ragasztva legyenek.

Ismert, hogy a „friss” új épület a ház első éveiben zsugorodik a falakat, ami szabálytalanságokhoz és repedésekhez vezet.

A helyzet mentése lehetővé teszi ezeket a bevonatokat, amelyek nem törik meg, ellentétben a papírral, és még tovább növelik a repedést.

vinyl

A sűrű, nem szövött tapétákat tíz vagy több alkalommal lehet átfesteni. Azonban a hab típusú vinil, amely csodálatos szépségű, egyenletes és textúrájú mintázatot hoz létre, meglehetősen törékeny anyag, amelyet nagyon óvatosan kell kezelni: a mintát akár körmével is megkarcolhatja. Ezért különös figyelmet kell fordítani a ragasztás és festés során.

Ha a festék száraz, a bevonat megszerzi a belső keménységét, és a habosított vinil már nem lesz törékeny, mert tartós és kopásálló lesz, ha a festékhez tapad.

Nem ismert, hogy mikor jött létre a mítosz, hogy a vinil tapéta nem éghető és tűzálló. Ez nem így van, sőt, amikor tekercsben vannak, pontosan ugyanúgy égnek és megszakadnak, mint a papírok.Ezért ajánlott a lehető leggyorsabban használni a helyes megnevezésben, és festeni kell, különben hamar elveszik a megjelenésük.

Ha a gyújtás hirtelen bekövetkezik, a nem mérgező bevonatok mérgező anyagokat bocsátanak ki égés közben.

Előfordulhat, hogy a dombornyomott felület elhasználódik, különösen, ha az átfestés túl gyakran történik. Mivel a bélés és a vinil polimer anyagok, alacsony légáteresztő képességgel rendelkeznek, ezért nem ajánlott ilyen helyeket ragasztani a kandallók és a hálószobák körül.

Általában véve, egy ilyen bevonat nagyon megbízható és évekig szolgál, a legfontosabb, hogy kövesse a használatához szükséges összes utasítást.

Üvegszál

Ezeket üvegszál vagy üvegszövetnek is nevezik, gyártási technológiájuk alapvetően különbözik más típusoktól. Termelésük alapja a mész, a márvány és a kvarchomok és az üvegszálas kendő. Az üvegszálas szövet speciális technológiával kapcsolódik a papír alapjához, ami lehetővé teszi a különböző textúrájú és sűrűségű anyagok különleges díszítéssel történő beszerzését.

Az üvegszál, mint a vinil, nagyon alkalmas a falhibák korrekciójára (ha kicsi). Az üvegszálakat különböző módon lehet összefonódni, ami karácsonyi minták, körök, rombuszok vagy háló formájában képzeletmintákat hoz létre.

Előnyök és hátrányok

Mindenfajta tapéta a festészet előnyei sokkal több, mint a hátrányok. Például a papíralapú háttérképek híresek a környezettudatosságuk miatt, annak ellenére, hogy nem túl tartósak, és ha a javítást a saját kezükben tervezték, a tapasztalatlan ragasztók gondatlanság miatt elszakíthatják őket.

Azonban ezek olcsóbbak, mint a nem szőtt kollégák, és annak ellenére, hogy bármely papíralap vékony, és nem tartják különösen tartósnak, gondosan kezelve, akár öt alkalommal is átfesthetők.

A megerősített üvegfal papír fokozott erőfokú termék, ezért sikeresen használják mind lakóépületekben, mind közterületeken: közigazgatási intézményekben, irodákban, poliklinikákban és szállodákban. Az ilyen bevonatok biztonságosan kategorizálhatók moshatóvá: nemcsak a nedves tisztítással, hanem a kefével is ellenállnak.

Az üvegszövet-modellek egyetlen hátránya, hogy a vinil és a papír ellentétben nagyon nehéz lemaradni a felületről, ha szükség van a falak tervezésének radikális megváltoztatására.

Általánosságban elmondható, hogy minden festésre tervezett bevonatnak közös előnyei vannak a gyakorlatiasság, a könnyű használat és a kreatív tevékenység lehetősége formájában. Ha a gyermek a tapétara akar festeni, és a házban van festék, amelyet a felület kezdetben festett, akkor minden rajzra könnyen festhető, és nyomok nem maradnak.

A jó minőségű tapéta is növeli a szoba hangszigetelő tulajdonságait, és jól tartja a hőt, különösen akkor, ha olyan modellekről van szó, amelyek a falak kis repedéseit javíthatják. Ami az egyik vagy másik típusú lefedettség hiányosságait vagy sajátosságait illeti - a végső döntés meghozatala előtt fontos, hogy részletesebben megismerjék az összes fajtának használatának sajátosságait, hogy ne tévedjenek a vásárlás során és a helyes választást.

Egyébként, a minőségtől és a sokféleségtől függően, az ilyen háttérképek bizonyos típusai akár kétszer vagy többször is átfesthetők, különösen akkor, ha ugyanazt a színt vagy hangot használja, amely közel van az eredetihez.

Az üvegszál fajtákon kívül minden más modell könnyen eltávolítható a falakról, és a felület könnyen előkészíthető.

Színek és textúrák

A különböző árnyalatok fehér vagy krémszínű festési modelljeinek előállításához az összetételüket alkotó anyagoktól függ.Az ilyen felületet speciálisan erre a célra tervezett speciális festékkel lehet festeni.

A tapétákhoz használt színes festékek nem korlátozottak a választékban: minden ízléshez kiválaszthatja a színt és az árnyalatot.

Ami a tapéta szerkezetét illeti, a "textúra" fogalma azokra a rajzokra utal, amelyek domborított vonalak formájában vannak kialakítva, amelyeket speciális technológiák segítségével az elülső oldalra alkalmazunk. A textúrát nem szabad enyhén venni. Úgy tűnik, hogy a festményhez tapéta kiválasztása egyszerű, mert színük bármilyen lehet, de maga a minta, különösen, ha bizonyos körvonalakat szerez a festés után, döntő fontosságú lesz a szoba számára.

Ha akarja, mindig cserélheti a háttérkép színét, de a rajz ugyanaz marad, így a textúra kiválasztását is komolyan kell venni.

Ha gondosan megvizsgálja a festéshez használt tapéta modelljét, akkor úgy találja, hogy maga a kép alakja is rendezett és tiszta lehet, és nem rendelkezik világos kontúrokkal. Ma például a vonalak és a színek kaotikus keverése divatos, ami természetesen mindenhol tükröződik, többek között a különböző típusú falburkolatok textúráinak létrehozásában.

Minden személy saját ízlésével és preferenciáival rendelkezik:

 • Ha döntést hozunk egy kaotikus minta kiválasztásáról, akkor a finom textúrájú nyomtatás és a lekerekített körvonalak sokkal jobban érzékelik a szemét, mint egy durva vonalak.
 • Ha inkább egy „klasszikus” mintázatot szeretne egy dísz vagy figura ismétlésével, ebben az esetben előnyben kell részesíteni a sima vonalakat: a festés után egy ilyen minta életben lesz, kellemes a szem számára, és nem okoz unalmat a vendégekben.
 • Ha a kép a nyilvánvalóan szigorú klasszikus belső térben van kiválasztva, akkor a kontúrok maximális egyszerűségét előnyben kell részesíteni, ugyanazzal a figurával vagy virággal. A főelem formáinak helyeseknek, szimmetrikusan váltakoznak egymással.

Vannak olyan textúrák is, amelyek egy kő, tégla, repedezett vakolat vagy festék alakját utánozzák. Ilyen háttérképek ideálisak a művészeti terek és a kreatív természeti terek számára, amelyek a modern belső megoldásokat kedvelik - eklektika, loft és minimalizmus.

A minta vagy a minta mérete is nagy jelentőséggel bír:

 • Ha a vendég figyelmét a tapétara kívánja összpontosítani, akkor egy nagy minta lesz a legjobb választás.
 • Ha a látogatók figyelmét a bútorokra kívánja összpontosítani, akkor a legjobb megoldás, ha egy kis mintával rendelkező tapétát vásárolna, hogy a belső tér számára nyereséges hátteret alkosson.
 • Egy kis helyiségben is ajánlott, hogy csak kis mintával vagy teljesen sima háttérképeket válasszon: ha a minta túl nagy, a már kis szoba vizuálisan „szűk” lesz, és még kisebb, mint az előző.

Mivel a befejező anyagok piaca igen széles választékot kínál a festéshez, a vásárlónak nehéz megállni a textúra bármelyik változatán. Ezen kívül néha az emberek a háttértárhoz jönnek, nem biztosak abban, hogy úgy döntöttek, hogy otthont adnak.

Egyébként, a falminták gyorsan ismerősek és bosszantóak lehetnek. Ebben az esetben a tökéletes lehetőség - teljesen sima tapéta, amely első pillantásra meglehetősen kifakult és nem vonzó. Valójában az előnyök vitathatatlanok: először is, a sima matt felület a legkönnyebben színezhető, másrészt a szín izgalmas kreatív folyamatgá alakítható: például színes függőleges vonalú színes háttérképek készítése egy világos függőleges sávra. mennyezet.

Bármilyen fényes tapéta, amely nincs kifejezett textúra, könnyen és gyorsan átfesthető a kívánt színre.Ezért érdemes megnézni a leginkább szerény modelleket: végül is nem lehet monokróm színnel festeni, hanem rajzokkal vagy nyomatokkal készíthetjük őket saját kezükkel.

méretek

A hengerek mérete eltérő lehet. Nem rendelkeznek bizonyos normákkal, de leggyakrabban az értékesítéskor ilyen paraméterek találhatók: 17х0,53 m, 25х1,06 m, 33,5х 0,53 m és 125х0,75 m (nagy helyiségek beillesztésére).

E közös méretek alapján nyilvánvaló, hogy bármelyikük meghaladja a 10.05х0.53 m tapéta klasszikus változatát.

A hossz növelése némileg bonyolítja a beillesztési folyamatot, de jelentősen csökkenti a hulladékok számát, és egy nagy szélességű maszkok jól illeszkednek. Ez egy zökkenőmentes tapéta textúraból adódik, és harmonikus és teljes megjelenést kölcsönöz a szobának.

Mit válasszunk?

Természetesen meg kell választani a festéshez használt tapéta típusát, mind az anyagi képességek, mind annak a helyiségnek a jellemzőitől függően, amelyben ragasztásra kerülnek.

A mennyezetért

Sokan megkérdezik, hogy lehet-e ragasztani ezt a fajta tapétát a mennyezetre és melyik a jobb. Nincsenek speciális „mennyezeti” fajták, de vinilhabbal bevont nem szőtt tapéta a legjobban illeszkedik a mennyezet beillesztéséhez. Mindig ragasztva vannak a végtől a végig, ezért nem igénylik a minta és az „átfedések” illesztését, ami jelentősen leegyszerűsíti a folyamat munkaigényességét, és a velük való munkavégzés során keletkezett hibák szárítása után könnyen festékkel elfedhetők.

A falak számára

A falakhoz bármilyen modellt használhat, amennyiben azok megfelelnek a szoba sajátosságainak és általános belső tájolásának. A modern piacon népszerű és megbízható anti-vandál tapéta, amely ideális a szinte minden szoba kialakításához. A gyártók azt ajánlják, hogy nyilvános helyeken használják őket, valószínűleg azt a tény, hogy a vastag és masszív bevonatok nehézkesek és nem elég kényelmesek, de a kreatív folyamat megfelelő szervezésével ez az opció a legváltozatosabb és vonzóbbá válhat.

A festéshez használt anti-vandál tapéta erőssége jelentősen javult, ha a gyártás erősítő technológiát alkalmaz a természetes és mesterséges eredetű szálak használatára a belső réteg számára. A külső réteg speciális kopásállóságú anyagból készül. A vásárlói vélemények szerint a Welcome Color Choice cég modelljei lettek a legjobb tervezői háttérképek.

Ezeket a tapétákat gyapot alapján készítik, és külső bevonata egy vékony, teflonrétegből áll, amely megbízhatóan megvédi őket az összes kedvezőtlen külső tényezőtől.

A meleg tónusokkal festett vízálló burkolatok jól fognak kinézni otthon:

 • Egy hétköznapi lakásban és még egy nappaliban is, ha maga a belső tér nem különösebben igényes és extravagáns.
 • Ez egy „kedves” lehetőség egy gyermekszobának és egy családnak, ahol háziállatok élnek, mivel az ilyen háttérképek tökéletesen védettek a mechanikai sérülésekkel szemben.
 • A folyosón és a konyhában is hosszú ideig szolgálnak, és nem veszítik el eredeti fényerejüket, és ez különösen fontos, mert ott van, hogy a bevonatok mindig érintkezésbe kerülnek a főzéshez kapcsolódó felsőruházattal, cipővel és talajjal.

Ha a jó minőségű anti-vandál háttérképek, azok élettartama az időszakos újrafestéssel 40-50 év lehet.

Természetesen nem mindenki engedheti meg magának, hogy ilyen univerzális háttérképet vásároljon, annak ellenére, hogy mindenhol ragaszthatja őket. Az anti-vandál bevonatok ára általában nagyon magas, és nem minden vásárló veheti igénybe ezt az ajánlatot. Ha megvizsgálja a bevált gyártók katalógusait, elit háttérképeket találhat a festészetre, amelynek ára meglepően megfizethető, mivel a nem értékesített tavalyi gyűjtemények a választékban képviselhetők.

Ilyen módon olyan megbízható, nem szőtt vinil bevonatokat választhat, amelyek nem félnek a napfénytől, a portól és védve vannak a kellemetlen szagok felszívódásától. Ami a tervezési döntéseket illeti, mindig lehetőség van arra, hogy kiválasszon egy eredeti tervet egy exkluzív tervből, amely - ha megfelelően ragasztva és festve - nem lesz rosszabb, mint egy műalkotás.

Az erkély és a loggia kiválasztásához háttérképet kell választania, amelyik oldalán az erkély be van kapcsolva. Ha ez a napsütéses oldal, akkor a színezés során ajánlott világos színeket használni, amelyek kevésbé hajlamosak a fakulásra. A melegített loggiával a tapéták lehetnek akár papírok is, de jobb, ha nedvességálló, nem szőtt bevonatokat használnak. A minta jobb választani a monokróm, és a tekercsek szélessége nagyobb, mert felgyorsítja a beillesztés folyamatát, és az ízületek sokkal kisebbek lesznek (ez fontos, mert gyakran elkapják a szemet egy kis térben).

Erkély vagy loggia beillesztésekor ajánlatos a nehéz fajtájú tapétákhoz készült ragasztót használni, és jobb, ha vastagabbá teszi: úgy, hogy konzisztensen hasonlítsa a tejföllel.

Az üvegszálas tapéta a fürdőszobában a legmegfelelőbb, mivel egyáltalán nem félnek a víztől és a megnövekedett páratartalomtól. Amint már említettük, könnyen mosható és akár szálcsiszolható is, így a legjobb, ha csak egy ilyen modellt vásárolunk, bármilyen színben, például kékben, bézsben vagy halvány türkizben.

A beillesztés során fontos, hogy az üvegszálas munkához tervezett primereket és speciális készítményeket használjunk.

Aki különösen aggasztja az ízületek jelenlétének problémáját, a tervezők azt tanácsolják, hogy gondolja át a varrat nélküli tapéta beszerzését a festéshez. Első pillantásra ez meglepőnek tűnhet, de az ilyen modellek is megtörténnek. Ráadásul a varrat nélküli falburkolatok készítésének technológiája egy távoli múltból érkezett hozzánk, amikor nem papírból vagy üvegszálból készültek, hanem drága szövetekből.

Ezeknek a háttérképeknek a fő jellemzője a vásznok szélessége, amelynek méretei sokkal nagyobbak, mint az összes ismert falburkolatok változata: két és féltől három méterig, és a hossza akár 50 m is lehet.

A falak zökkenőmentes fali papírral való beillesztése nem felülről lefelé és vízszintes irányban történik, egy integrált szalag, amelyet nem vágnak részekre. A varrat nélküli minták típusai lehetnek: papír, nem szőtt és üvegszál.

Ha a legjobb gyártókról beszélünk, a vásárlók különösen a „Marburg” céget jelzik, főként azért, mert a magas német minőség tökéletesen harmonizál a különböző falburkolatok megfizethető árával. A "Marburg" stílusos tapétavállalatot az esztétika, az eredeti formatervezés, a tartósság és a termékek széles választéka jellemzi.

A "Marburg" tapétagyártó cég gyártásának alapja mindig prémium állapotú anyagként szolgál, ami egyedülálló, otthonos hangulatot és szépséget teremt.

A különböző színeket és textúrákat feltűnő divatgyűjtemények évente megjelennek, és a tavalyi tervezés mindig jó kedvezménnyel jár. A következő német videókat megtekintheti a következő német filmekben.

Festék tapéta

A tapétákhoz használt festék kiválasztását helyesen és felelősségteljesen kell megközelíteni, mivel a piacon sok festék van. A festéket meg kell vásárolni, nemcsak a falburkolat típusától, hanem arról is, hogy melyik helyiségben használják.

Minden festék három alaptípusra osztható: akril, alkid és vízemulzió.

Az alkidfestékeken kívül minden más víz alapú:

 • Vízemulzió magas viszkozitású és tapadó tulajdonságokkal rendelkeznek minden felületen, kivéve a fémeket, azonban nem tolerálják a megnövekedett nedvességszintet.Ebben a tekintetben nem használhatók olyan helyeken, ahol a nedvesség nagymértékben megnövekedett, mert ez a festék könnyen feloldódik vízben és leöblíthető vele.

A vízemulzió tökéletes a papír tapétákhoz, amely jó életkörülmények között elegendő mennyiségű hővel és szárazsággal van ragasztva.

 • Latex festékek tartalmaznak gumi-kloridot vagy divinil-sztirolt a kompozícióban, és az „akril„ rokonai ”. A csomagolás lehet "latex-akril festék". Vízállóak, tartósak és rugalmasak, segítenek elrejteni a festett felületek kis hibáit, és ideálisak a fürdők, a szaunák és a nagy medencék falainak díszítésére. Különösen meg kell jegyezni az ilyen színezékek kiváló kombinációját a nem szőtt alaplapon, valamint üvegszálas bevonattal. A latex nem használható az óvoda és a hálószoba festésére, mert hatásuk alatt zavarják a felület és a falak közötti légáramlást.

A latexfesték fehér színben kapható, a színárnyalatok segítségével más árnyalatok is készíthetők, azonban a színek rendkívül lágyak és pasztellek, az élénk színek nem fognak működni, szem előtt kell tartani.

 • Akril festékek mindenki számára ismert, mert mindenütt használják, és nem csak a tapéta színezésére. Népszerűségük növekszik, mert gyakorlatilag szagtalan és gyorsan száradnak. Bármelyik szobában papír, interline és üvegszálak festhetők.

Az akril festékek további előnye, hogy szükségszerűen tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését.

Az akril alapú festékek fehér színben is kaphatók, és színsémákat igényelnek, de különösen fényes és színes árnyalatokat biztosítanak, amelyeket a modern tervezők szeretnek használni.

 • Ami azt illeti alkid festékekFontos tudni, hogy az akrilokkal ellentétben a gyanták és a feldolgozott olajok olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek károsíthatják az emberi egészséget. Ezért abszolút nem ajánlott festeni tapétákat lakóhelyiségekben alkidfestékekkel, és vásárláskor fontos, hogy ne keverjük össze az alkid változatot akrilnal.

Azonban az alkid festék a legjobban alkalmas a közterületek díszítésére, mivel magas ellenállóképességgel rendelkezik a páratartalom és a napfény ellen, valamint a gombaellenes komponensek jelenlétében. Az alkidok magas tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek a felületekhez, és leggyakrabban permetező dobozokban készülnek, amellyel saját kezűleg érdekes tervezési kompozíciókat készíthet.

Az egyetlen hátránya az, hogy idővel az ilyen festék elhalványul, és a felületet át kell festeni.

A papír háttérképének festéséhez bármilyen festéket használhat (természetesen figyelembe véve azt a tényt, hogy a nappaliban vagy sem). Papír esetén a latex a legjobb választás a festéshez: nem méri le a kárpitot, és javítja a tapéta erősségét. A lakó- és hálóhelyiségekben a papírbevonatok festésére víz-emulziót kell használni és használni kell: az egészségre nézve biztonságos és olcsó.

A nem szőtt alaplapok könnyen festhetők akril- vagy latexfestékkel. Egyébként a flizelin mindkét oldalról festhető, nem csak kívülről. A festéket a vászon hátoldalára helyezik, és teljesen megszárad, a szalagot a falra illesztjük. Így a festék csak az első oldalon jelenik meg, ahol nincs polimer anyag. A hang maga is kissé megváltozik, ami vonzóbb textúrát biztosít a tapéta elülső oldalán.

Ha a festmény tapéta teljesen vinil összetételű, akkor csak akril festéssel, ha szükséges, mindkét oldalon kell festeni. Az üvegszálas modellek szintén akril- vagy latexfestékkel vannak festve - így kiemelkedő hangsúlyt kap a textúra.

A legnépszerűbb külföldi gyártók között a következők találhatók:

 • A háttérképek közül az egyik legjobb a cég Vincent (Franciaország), a híres matt festéket "Conformat".
 • A szakemberek körében is népszerű a cég. Dulux (Anglia), kiváló minőségű festékeket gyártva különböző típusú tapétákhoz.
 • Természetesen nem lehet megemlíteni a finn céget. "Tikkurila"ami különösen híres a „Joker” festékkel, amely mély matt színű.
 • A hazai gyártók igyekeznek lépést tartani a külföldi kollégákkal. Szóval, a gyártó cég "Rogneda" jó matt akril festéket és a céget gyárt "Tex" specializálódott latex-akrilát tapéták színezésére.

Minden gyártó kiváló hírnevet szerzett, és a termékek minőségét többször is megerősítették a fogyasztók körében végzett számos felmérés.

Ne vásároljon festéket megkérdőjelezhető helyeken, még akkor is, ha nagyon olcsó. Jobb hardverboltban vásárolni, ahol megismerkedhet a termék összes jellemzőjével és ajánlásokat kaphat az eladóktól. Vásárláskor meg kell nézni a festék gyártásának dátumát, eltarthatóságát és a csomagolás minőségét.

Továbbá, nem ártana, ha kissé megfordítaná a festéket a kezében, és egy kicsit megrázza, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem sűrűsödött, és nem volt késedelmes.

Hogyan kell festeni és hányszor?

A tágas és világos helyiségekben ajánlatos minden festékszerkezet átlátszatlan típusát használni. A kis ragyogással rendelkező lehetőségek közül a legjobb a pihenőhelyek színezésére. Jobb, ha egy lakónegyedben nem használ fényes festékeket, amelyek határozottan ragyogóak: a vakítás fájdalmat vagy kényelmetlenséget okozhat a szemében. A konyhában a falak díszítésére félfényes festék használható: tökéletesen tisztítható és ellenálló a külső hatásokkal szemben. A festék szatén megjelenését a fényesség, a nedvesség ellenállás és a kellemes simaság teljes hiánya jellemzi.

A festés technológiája, függetlenül a tapéta típusától, minden fajtájukban teljesen azonos:

 • A beillesztés előtt elő kell készíteni a falakat (és a mennyezetet is, ha azt is beillesztik). Ehhez nagy repedéseket kell kitölteni, eltávolítani a régi vakolatot, hogy ugyanazzal a gittzel egyenletes felületet érjünk el, és ha az üvegfal ragasztását tervezzük, a felületet közvetlenül rájuk kell alapozni, latexszerű primerrel.
 • Miután a ragasztás befejeződött, várjon egy napot, amíg a ragasztó teljesen megszárad.
 • A festéket a tapéta és a szoba típusa alapján kell kiválasztani.
 • A túlköltekezés elkerülése érdekében jobb, ha előzetesen kiválaszthatja az alacsony befogadóképességű tapéta modelljét.
 • A munka során a görgőt (vagy a permetet) kell használni.
 • Az első festékréteget minden megkönnyebbülés alapos áztatásával, foltok nélkül alkalmazzák.
 • Ha üvegszálas tapétával dolgozik, a foltok mindig festés után maradnak. Az eltávolításhoz az első festékréteget a fal mentén kell alkalmazni, a második pedig az egészet.
 • Alkalmazása után az első réteg festett tapéta kell hagyni száradni 12 órán keresztül, csak azt követően, hogy újra festeni.

Annak érdekében, hogy a kívánt színt megkapjuk, két réteg egy sorban elég lesz, és egyes esetekben még egy festékréteget is hagyhat, ha a szín jónak bizonyul, és maga a festmény is egyenletes és tiszta. Ha a tapétát „lenyűgöző” dombormintázattal szeretné festeni, a szakemberek azt javasolják, hogy alkalmazzák a „száraz kefe” technológiát: a szárított könnyű festék pigmentet alkalmazzák a párkányokon.

Szintén biztosítja a tér vizuális kiterjesztését.

dekoráció

Amikor a festmény tapétáját díszíti, figyelje a stílus egységét, hogy a szoba megőrizze a szükséges harmóniát és kényelmet.Ha szeretnénk a különböző színárnyalatokkal rendelkező tapéta modelleket ötvözni, akkor ajánlott az úgynevezett grafikus színes kerék használata, melynek köszönhetően sikeresen kombinálható egymás tizenkét elsődleges színével és különböző árnyalataival.

Ha a belső tér különböző háttérképek kombinációját használja, fontos, hogy mindkettő hasonló legyen a tervezés szempontjából. Elemeiket harmonikusan kell kombinálni és átfedni egymással.

Ilyen vegyületekre példaként említhetők ugyanazon hang vagy minták különböző árnyalatai, amelyeket ugyanolyan stilisztikus orientációban készítettünk.

Dekorációs lehetőségek:

 • A virágok formájában díszített díszek ideálisan kombinálva vannak a fa mintákkal, amelyeket a tetejére beillesztenek: ez térfogatot és vitalitást biztosít nekik. Lehetőség van arra, hogy egy eredeti szegélyt rajzoljunk be a többszínű háttérképek között, poliuretán pilaszterek formájában díszítve, előzetesen festve őket olyan színben, amely megfelel a fő tartománynak.

Könnyű fa csík, valamint két részre osztott bambusz szár.

 • Egy érdekes díszítési módszer alkalmazható a tapéta színezésének folyamatában, ami látványos és vonzó. Például a festék főrétegének fényes hangja lehet, és amikor megszárad, a tetején a különböző színű vagy fehér színű, „hópelyhek” azúrkék kerülnek felfelé.

Ha a tiszta azúrkefét egy fényesen festett falra alkalmazzuk, akkor a felület kifejezetten fényes lesz, kellemes irizáló árnyalattal.

 • A hagyományos mintázatú határok soha nem lépnek ki a divatból, ez a legegyszerűbb módja a díszítésnek. Ideális esetben meg kell felelnie a tapéta színének árnyalatának, és a színek mindkét oldalán lehetnek azonosak vagy teljesen különbözőek: például a sárga alsó tökéletesen harmonizál a bézs felsőrésszel, és maga a határ a két szín kombinációjává tehető. bonyolult mintát alkot.
 • Azok számára, akik éppen most kezdik meg tapasztalataikat a tervezési üzletágban, ajánljuk a falak díszítésének egyik legegyszerűbb módját. Az ötlet az, hogy két réteg festéket használnak bizonyos sorrendben. Az első réteg felhordása után meg kell várni, amíg teljesen megszárad, majd egy másodpercet alkalmaz, előnyösen egy kis színezőgéppel.
 • Sablonok és monogramok - a falak díszítésének klasszikus módja. Ha egy sablonból készült mintát kíván használni, a tapéta sima és jobb monoton legyen: ez segít kiemelni és kiemelni a mintázat textúráját a fő háttéren. Egyébként, mivel az akrilfestékek gyakran tapéták festésére használatosak, gondoskodhat róla, hogy elegendő mennyiségben vásárolhassa meg őket a falak későbbi díszítéséhez, miután befejeződött a tapéta főképe.

Ugyanaz az akrilfesték, de más színárnyalatot alkalmaznak a mintára, és ha szükség van rá, akkor a lakkot tovább lehet biztosítani.

 • Mind a tapéta, mind a díszítő elemek kombinálásakor fontos megjegyezni, hogy az együttes egy volt, és egyetlen elem sem tűnt ki a belső képből. Ez a megközelítés biztosítja a legkényelmesebb tartózkodást mind a tulajdonos, mind a látogatók helyiségeiben, anélkül, hogy kényelmetlenséget és irritációt okozna.

Annak érdekében, hogy a tapétát saját maga díszítse, a szokásos tervben különféle sablonok kerülnek értékesítésre, valamint a görgők formájában készült sablonok, amelyek lehetővé teszik, hogy a tapétát ugyanolyan mintázattal díszítse a falon.

Kívánt esetben az üres elemeket önállóan készítjük: skótból, habszivacsból vagy kartonból.

A népszerű és már kész vinil matricák nagyszerű alternatívát jelentenek a képernyők díszítésére, de áruk meglehetősen magas, bár megéri: segítségükkel a szoba szép, eredeti és különösen fényes lesz.

Ha a festmény tapéta tulajdonosa jó festési képességgel rendelkezik, a falakat népszerű motívumokkal festheti a növényi és állati világból. Mint már említettük, ehhez használhatunk akril festékeket, színeket és árnyalatokat, amelyek különösen világosak lehetnek. Azonban a festmény lehet monokrómabb, „hangosabb” a tapéta fő színével. Mindez a belső tér képétől és a tervező képzeletétől függ.

A vázlat ceruzával készült, majd fokozatosan festékekkel és kefékkel egészül ki.

Annak érdekében, hogy a rajzot lenyűgözőbbé tegyük, ajánlatos, hogy a szobára a festés előtt sima tapétát ragasszon. Ekkor a festészet fényes és vonzó lesz, különösen, ha a háttér előzetesen átgondolt és nagy gondossággal festett.

A belső eredetiség megteremtése érdekében egyfajta tapéta készíthető a 3D-teljesítményben kész képpel. Ebben az esetben nem ajánlott ilyen képeket alkalmazni az egész szobában, a legjobb lenne, ha az egyik legjelentősebb zónát választaná vele.

Ötletek és lehetőségek a belső térben

A festmény háttérképei univerzálisak, mivel a színeket a szoba belső kialakításának stílusától függően választhatjuk ki, és ha a helyzet megváltozik, megváltoztathatja a bevonatok színét is:

 • A klasszikus belső tapéta tökéletes, pasztell nyugodt színekkel festve: bézstől barnaig. Jobb, ha megkönnyebbülésben egy mintázatot választunk, világos textúrával és szigorú vonallal, amely kiemeli a klasszikusok "egyenlőségét" és esztétikáját. Ebben az esetben a sima tapéta festése egyetlen rétegben történhet, amelyen nagy virágokat alkalmazunk saját kezével (leggyakrabban stencilek használatával).

Ha nincs lehetőség arra, hogy rajzoljon, jobb, ha flizelin vagy papírmodellekre korlátozódik, kész mintázattal, két rétegre festjük át a tapétát, ami a mintázatot tisztábbá teszi és a hangot a lehető legvastagabb és gazdagabbá teszi.

 • A modern belső terek, mint általában, nem igényelnek tisztaságot és szigorú megközelítést a tapéta színének és textúrájának megválasztásánál, különösen akkor, ha olyan belső megoldásokról van szó, mint a minimalizmus, a hi-tech vagy más típusú eklektikus irányok. Annak érdekében, hogy tökéletesen illeszkedjen a falazathoz a modern bútorok kaotikus vonalaival és az anyagminőség keverékével, ajánlatos élénk színeket használni a tapéta színezéséhez, kiválasztva a színeket, amelyek megfelelnek a szoba fő színirányának a festék hígításához.

A sárga és a kék, valamint a vörös és narancssárga színek kombinációja modern, stílusos és eredeti lesz, feltéve, hogy a bútorok olyan fényesek és ünnepiek lesznek.

 • Azok számára, akik skandináv stílusban szeretnék díszíteni otthonukat, a tapéta színezésénél ajánlott alacsony kulcs, de világos színek használata: fehér és minden lehetséges szürke árnyalat. Ez a gamma tökéletesen megvilágítja a szürkületet és az év sötét idejét, és a további fény és hő hatását adja a helyiségnek. A háttérképet monokróm szürke színben festheti, és ezen a háttéren egy sötétebb tónusú nagy vagy kis mintát helyezhet egy sablonral. A kép méretét a szoba méretétől függően kell kiválasztani: ha nagy, a virágokat vagy a mintákat nagyra kell állítani, és ha kicsi, jobb, ha a tapétát kis gyári nyomtatással korlátozzuk, mert nagyon sok időt vesz igénybe a kis mintázat önmagában történő alkalmazása.

A falat csak fehérre festheti, színezés nélkül: mindig frissnek és relevánsnak tűnik, különösen akkor, ha megkönnyebbülésű mintával rendelkező tapétaról beszélünk.

 • A loft stílust a falburkolatok tégla, kő, beton és még régi vakolat formájában használják. Ennek a stílusnak a növekvő népszerűségével összefüggésben a tervezők a megfelelő mintázattal rendelkező tapéta típusokat fejlesztettek ki.Kívánságra megvásárolható ezekre a célokra tartós üvegszálas tapéta vagy anti-vandál, majd „csecsemővel”, megfelelő színnel előfestett csiszolással.

Ilyen célokra erős, nagy üvegszálas szálakkal rendelkező modellek vannak, amelyek megfelelő festés esetén a loft vagy az ország stílusának megfelelően fognak kinézni, a tulajdonos kívánságaitól függően.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba