Őszibarack tapéta a belső térben

A falak színrendszere külön figyelmet érdemel. Fontos, hogy válasszuk ki a fali dekoráció megfelelő árnyékát, hogy ne sötétítsük a szobát, és ne zavarjuk a kiválasztott szoba otthoni kényelmét. A különböző befejező anyagok közül az egyik nem szabványos megoldás a falak díszítésére barack tapéta. Ez a szín szokatlan, gondos megközelítést igényel a tapéta és a bútorok megválasztására.

Színes funkciók

Az őszibarack színe sokoldalú. Ez magában foglalja a kevert korall, sárga és narancssárga csoportok különböző árnyalatú meleg árnyalatait. A hangok harmóniával járnak, nyugtató hatásuk van egy személyre. Úgy véljük, hogy ez a szín az élet minden elemét egyensúlyba hozza, megőrizve az otthon melegét.

Azonban nem lehet egyszerűnek és univerzálisnak nevezni: a hangszín válogató a belső elemek kiválasztásában. Ezt a textúraválasztás fejezi ki, amely nem lehet fényes: így a színe elveszíti vonzerejét.

Ahhoz, hogy a belső térben releváns legyen, az őszibarack színe korlátozza a szín mennyiségét: nem töltheti be a helyet őszibarackbútorokkal, függönyökkel és egyéb bútorokkal. Az ilyen légkör az idő múlásával bosszantóvá válik, ami a lakás ajtó mögött rejtett valóságtól való elválasztás illúzióját eredményezi. Ezen túlmenően az ugyanolyan színfoltok bősége teszi a háztartásnak minden belső unalmas és elnyomó hatását. A helyzet anyagaiból és összetételéből adódó kérdések: fa, fém, műanyag felületek megváltoztathatják a fali dekoráció észlelését.

előnyök

Az őszibarack-háttérképeknek sok előnye van. Ezek:

 • különböző szélességű és textúrájú anyagok széles skáláját kínálja a piacon;
 • attól függően, hogy milyen típusú anyag van elfedve a falak kis szabálytalanságaival;
 • a legtöbb esetben egyszerűek és kényelmesek a felület beillesztéséhez, jól tapadnak és szabványos fali előkészítést biztosítanak;
 • sűrű szerkezetű modellekben a hangszigetelés további szintjét biztosítják, így a háztartást a szomszédos lakások nem kívánt zajától mentik;
 • a tér illúzióját hozzák a szobába, és hozzáadnak fényt, ami különösen fontos az észak felé néző ablakokhoz;
 • a sötét bútorok, kiegészítők, lámpák sötét foltjainak lágyítása, bármilyen sötét környezet húzása;
 • képes a zónát a kontrasztos színtársával összekötni.
11 fénykép

ellenérvek

Az árnyék sajátossága, hogy színes kombinációban olvasható. Nem kombinálható türkiz, menta, kék árnyalattal. A fekete kontraszt is durvanak tűnik: könnyebbé teszi a lágy és finom őszibarack színét, különösen, ha csak két szín van a designban. Ebben az esetben fontos a kontrasztos átmenetek árnyalatainak kombinálása, szürke és korallhangok hozzáadásával (legalább egy, a kontraszthoz hasonló hangjelzés).

Ennek a színnek a sajátossága a nyomtatási korlátozás. Gyakran többszöri és lenyűgöző ruhák. Egyrészt ez egy plusz, mert a minta sokfélesége nem hoz létre zavartságot, és ugyanazon a hangon, vagy a belső térben más mintával eltérő számú objektumot használhat.

Másrészről, a díjak elosztása a stukkó, gipsz és más technikák textúrái révén megköveteli a kép hozzáadását: ha a szobában minden objektum nyomtatás nélkül van, unalmas. Nem mindig helyénvaló az őszibarack háttérképeket a laminált vagy műanyag panelek falszerkezetével díszíteni.

típusok

Az építési piacon található anyagok sokasága különböző hengerelt és csomagolt tapétákat (por és folyadék) érint.

A lehetőségek közül a többféle őszibarack háttérkép kiemelkedik:

 • papír - sima felületű költségvetési lehetőség, rövid élettartam (legfeljebb 5 év), egyszerű réteg, egyrétegű (egyszerű) vagy kétrétegű (duplex) alapon;
 • vinyl - luxusbevonat vinil vagy nemszövött alapon, texturált felülettel, amely porózus vagy dombornyomott (kemény, puha tapéta és szitanyomás);
 • flizelinovye - A nem szövött anyagból készült vinil padlózat alternatívája, amely a vinilektől eltérően ártalmatlan (nem formaldehid füstöket bocsát ki a levegőbe), rugalmas, maszkolja a falak egyenetlenségeit;
 • textil - tapéta papíralapú és textil felsőrésszel ragasztott textilszálak (szövés vagy egyes szálak, a lehető legközelebb egymáshoz közel) formájában, drága díszítés, prémium igényléssel, de szeszélyes beillesztéssel;
 • folyadék - tapéta por formájában, amelyet hígítani kell, vagy a kész keveréket a falakra való felhordáshoz (drága és rendkívüli felület, amelyhez a bevont felület tartós lakkozására van szükség;
 • fotó háttérképek - olyan minták, amelyeken az őszibarack színe dominál, szilárd kompozíció formájában, vagy a mintázat töredéke formájában, amelyhez ragasztás történik;
 • öntapadó - különálló ragasztó- és elektrosztatikus bevonat, amely a régi bútorok felújítására vagy felújítására szolgál, tükrök díszítése, üveg (ólomüveg fajták).

Annak ellenére, hogy az uralkodók üvegedényekkel, holografikus és fémes csillogással rendelkeznek, ezek a háttérképek nem a belsőépítészetre készültek: a belső harmónia kényes, dombornyomott, bársonyos és plüss felületet igényel. Ez a lágyság a kényelemhez kapcsolódik.

A kombináció a helyzettel

Az őszibarack-tónusú háttérképek kiválasztása nem fogadja el a bázist kizárólag a külső jellemzőkkel. Ha a tapéta felülete mintázattal rendelkezik, könnyebb kombinálni a dekorációt a belső tárgyakkal: az egyik árnyalatnak meg kell jelennie a szoba kialakításában. Ezek lehetnek függönyök, kárpitozott vagy szekrénybútorok, párnázott székek, párnák, lámpa padló lámpa vagy központi lámpatestek. Néha a harmónia keveset csinálhat, például képeket vagy friss virágokat.

Ha a nyomtatás szürke, és a puha bútorok sötét színekben készülnek, akkor a kombinációt borítókkal vagy köpenyekkel lehet megverni. Például az eurocovers képesek azonnal frissíteni a bútorokat bármilyen színben és textúrában.

Ahhoz, hogy a két árnyalatot harmonikusan ötvözze, szürke függönyök formájában kell támogatnia, fehér tüll és bútorszerkezettel barna. Kerülje az agresszív és savas hangokat. Annak érdekében, hogy a „társ” megfeleljen a szintjének, minden anyagnak drága megjelenésűnek kell lennie.

A szoba kialakítása őszibarack árnyalatokban lehetővé teszi ugyanolyan tartományú függönyök használatát, de más hangjelzéssel és erős festék kötelező hozzáadásával.

Az alábbi kombinációk elfogadhatók:

 • világos háttérkép + sötét barackfüggöny + fehér tüll;
 • fehér őszibarack tapéta + barna és barack színű függönyök + fehér tüll;
 • hideg őszibarack (kakaóval) + kávé szín, nyomtatott és szürke szegéllyel;
 • fényes őszibarack + fehér függöny narancssárga nyomtatással;
 • sárga-narancs őszibarack + lila függöny hasonló tüll.

Ami a bútorokat illeti, nehéz a tiszta állapotban hideg színeket öntenie a bútorokba. Jobb, ha kontrasztot használunk bútor kárpit formájában, míg a minta egyik árnyalatú, őszibarack, narancs vagy halvány korall. Így beilleszthető a belső kék festékbe: a kanapé és a fotelek fehérek lehetnek, kék virágos nyomtatással és narancssárga modulos részekkel.

Ha a bútorok színe fekete vagy barna, akkor nem tehetünk fényvonások nélkül: érdemes az ablakokat fehér függönyökkel öltözni.

Elfogadhatatlan, hogy a stílust színes foltokkal túlterhelje, különben az őszibarack árnyékot kivonják a teljes képből.

Fontos gondoskodni arról, hogy a design ne legyen rengeteg nyomat: néha a belső tér gondolatlanul készült, csíkokkal, pöttyökkel és virágmotívumokkal ötvözve, a falakon virágokkal lógó képeket, bútorokat díszítve fényes díszítésű párnákkal.

Ez a tervezési megközelítés nem rendelkezik egyéniséggel és stílusérzettel. Az árnyékot valóban el lehet engedni, de ügyesen: jobb a fényes bútorokkal díszített tapéta fényes őszibarack színeit hangsúlyozni, anélkül, hogy elfelejtenénk, hogy más kontrasztot ad az őszibarack tartományához (barna, lila, korall, könnyű wenge, fehér, ezüst tónus). Előnyösen a szín kontrasztok melegek. A világítás fontos alkotóelem: jobb, ha a fényforrásokat puha meleg fényben használjuk (a hideg fény zavarja a stílus harmóniáját).

Gyönyörű példák

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet harmonikusan illeszkedni az őszibarack tónusaihoz az otthon belsejében, láthatunk példákat tapasztalt tervezőkre.

A szilárd falakat függönyök támasztják alá terrakotta színárnyalattal, amely bézs székkel, ugyanolyan színű szőnyeggel hígítja a kompozíciót, és kiemeli a sötét foltok sötétbarna bútorokkal való bőségét.

Ahhoz, hogy a szoba a lehető legkényelmesebb legyen, a képeket bézs kereteken lehet lógni a sima falakon, az ablakokat fényes őszibarackfüggönyökkel díszítve, egy csipke színes nyomtatással és fehér tüllel, kiemelve a belső fényes foltjait egy barna karnával, bútorokkal és díszítőelemekkel.

Ha azt tervezi, hogy a konyhában a falakat burkolja, akkor a fülhallgató fényes, fehérített árnyalatára kell fogadnia, megőrizve a tónus hangját a padlóval, amely több tónusú sötétebb, és fehér és barna kiegészítők segítségével adja meg a helyzet kifejező képességét.

A merész döntések lehetővé teszik, hogy megváltoztassuk a konyha megítélését: a világos bútorok, a fém kivonó és a fából készült bútorok alkalmasak a téglafelületű falakra, azonban a fehér függönyök és a mennyezet nem elég.

A török ​​irányítás rajongói szeretik a gazdag őszibarack-árnyalatok kombinációját rózsaszínrel és aranyral: úgy, hogy a belső kompozíció nem tűnik túl fényesnek, akkor a tapéta hangját hűvös, fából készült díszítésű, homokszínű bútorokkal kell kiegészítenie, hozzáadni egy nyomtatást a kanapé kárpit rózsaszín textíliájához és díszíteni a designot arany díszítéssel.

Ha a kékes kombináció alapja, érdemes kombinálni a hangot egy képpel és dekoratív párnákkal, anélkül, hogy túlterhelné a helyiséget rengeteg dologgal.

A hűvös őszibarackfesték nyomtatással kombinálható egy egyszerű társalgóval, fehér matt lámpákkal és finom tüllgel egészítve a kompozícióhoz, kiemelve a világos színeket a kakaófüggönyökkel.

Ha szüksége van egy hangulatos légkörre, jobb, ha az őszibarack meleg lila tónusát függönyök, egy padló lámpa padló lámpája és a kompozíció kávéfőzővel hígítja.

A következő videóban számos példát találhat az őszibarack színéről az otthoni belső térben.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba