Kombinált tapéta a belső térben

Egyedülálló belső tér, stílusos és divatos design kialakítása érdekében a tervezők arra hívják fel a figyelmet, hogy a különböző háttérképeket egy térben egyesítsék. Az ilyen egyesítésnek sok módja van, mindegyiknek saját célja és saját előnye és hátránya van. Tekintsük a cikkben a háttérképek egyesítésének minden aspektusát.

Különleges jellemzők

A modern tapétagyártók régóta többféle típusú tapétát kínálnak egy szobában. A tervezők olyan speciális gyűjteményeket készítenek, amelyekben ugyanolyan színtartományban, ugyanolyan megkönnyebbüléssel készültek a kettős háttérképek. Általában az egyik társa fényes, tarka vászon, vagy fantasy mintázattal, a második pedig egy egyszerű, színre alkalmas változat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a falak tervezésének kiválasztásakor szigorúan be kell tartani a gyár javaslatát. A kombináció alapszabályainak jó ízlésével és megértésével saját, egyedi és különleges együtteset hozhat létre.

Először is meg kell vizsgálni a szoba méretét és jellemzőit, megvilágítását, alakját és célját.

A kisebb helyiségekben mindkét társa élénk színeit kell választania, ez segít a tér kibővítésében és több fényben.

Talán a sötét mintás, fehér mintával és tiszta fehér társaival kombinálva. A falakon lévő függőleges csíkok segítenek a mennyezet vizuális felemelésében, de ha a csíkok nagyon aktívak, akkor biztosan egy visszafogottabb partnerrel kell hígítani őket.

Az egyszerű háttérképek unalmasak lehetnek, nagy számú tartozékot igényelnek, hogy légkört teremtsenek, azonban a falakon megjelenő fényes nyomtatványok ünnepélyes és eleganciát eredményezhetnek.

Így a kombináció fő jellemzői a túl világos minták szándékos elnyomása, ami nagy mennyiségben kényelmetlenséget okozhat, ellentétes megoldások segítségével ékezeteket helyezve, a sokféleséget a szoba belsejébe vezetve, átalakítva a tökéletlen lakáselrendezést.

Azonban a háttérképek független választásával érdemes óvatosnak lenni: általában több mint 2 típusú vászon kiválasztásakor nehéz lehet elkerülni a káoszt. Amikor a szoba teljesen vakolva van, a bútorok elhelyezésre kerülnek, úgy tűnik, hogy a sokszínűség miatt rendetlen. Jó térbeli fantáziának kell lennie, vagy készen kell állnia a belső terek készítésére, ha valóban szeretné megvalósítani az ötletet, hogy egyszerre 3 vagy 4 különböző háttérképet kombináljon.

Díszítő hatások

A háttérképek kombinálásával a belsőépítészet hatékony alapjait érheti el. Például, ha a terület bármely területére szeretne összpontosítani. A hálószobában az ágyat tartalmazó fal virágos nyomtatású, világos háttérképpel borítható, míg a másik három fal egy pasztell színsémában történik.

Néha a szoba kialakítása nem ér véget a falon. A zónák lehetővé teszik a mennyezetre való beillesztés folytatását. Ezt a technikát mind a hálószobában, mind a nappaliban használják. Az utóbbi esetben leggyakrabban a fal mögötti részét a kanapé mögé, vagy a TV mögött akarják elosztani, és különösen a merész tulajdonosok egyesítik ezeket a két teret, kezdve ragasztani őket a puha bútorok mögé, folytatva a mennyezetet, és a fal mögött végződnek a TV mögött.

A dekoráció vizuális hatásának köszönhetően úgy érzi, mintha egy filmszínházban filmet nézne.

A merész ötletek azoknak szólnak, akik a falakat több háttérképpel választják.Ebben az esetben nincs funkcionális jelentés, hogy hol és hogyan ragasszunk egy adott anyagot színben és textúrában. Tartsa be a szimmetria elvét, vagy verje meg a szoba építészeti jellemzőit. Ez a kombináció segít elrejteni az elrendezési hibát.

Ha a lakás falai egyenetlenek, a háttérképek kombinálása a legjobb módja annak elrejtésére. A fényes akcentusok figyelmen kívül hagyják a figyelmet, és a jól megválasztott textúra vizuálisan simítja a falat.

A tér kiterjesztéséhez és a „felemeléshez” a mennyezet segít a kombináció módjának megfelelő kiválasztásában. A tervezők már régóta élvezik a különböző színek és nyomatok kombinálásának trükkjeit ugyanabban a szobában, mindenki megpróbálhatja az egyik lehetőséget, a legfontosabb, hogy kövesse a tanácsot, és világosan megértse, milyen hatást ér el.

A fal, mint a dekoráció fényes eleme segít megoldani számos problémát:

 • lehetővé teszi a kis tartozékok, például festmények, polcok, dekoratív tükrök, vázák kiválasztásának megtagadását;
 • hozzon létre egy erős akcentust, amelyet csak pár párnával támogathat hasonló színekben vagy nyomatokban;
 • pénzt takaríthat meg további tervezési jellemzők vásárlására;
 • a belső térben teljessé válik.

eszközök

Ahhoz, hogy kiválassza a legjobb módot a háttérkép összeállítására, meg kell határoznia a szoba építészetének erősségeit és gyengeségeit. A színek és minták megfelelő kombinációja segít a helyiség vizuális átalakításában, növelésében és könnyebbé tételében. Fontolja meg ezeket a módszereket részletesebben:

Vízszintes kombináció

Ezt a technikát már régóta ismerték, széles körben használják klasszikus stílus létrehozására. Azokat használják, akik vizuálisan szeretnék bővíteni a szobát, tágasabbá teszik a szobát.

Vízszintes tapéta-kombinációval rendelkező belső tér kialakításakor szigorúan be kell tartani a funkcionális és stilisztikai tervezési követelményeket:

 • a felsőnek mindig világosabbnak kell lennie, mint az alsó rész. Ellenkező esetben a szoba nem lesz tágasabb, hanem szűkebb;
 • mérjük meg a tapéta hosszát a padlóról, hogy a csomópont vízszintes sávja párhuzamos legyen a bútorok felső határával (a helyiség „táncolhat”, mert a padló általában nem mindig tökéletes);
 • ha a csukló egy kicsit vékony, akkor azt akár papírhatárral, akár formázással, vagy egy fából készült léccel lehet díszíteni. Ha a tapéta felső és alsó része vastagságban és megkönnyebbülésben van, a papírhatár nem használható. Nagyon vékony és nem képes az átmenetet szép és simavá tenni.

A vízszintes megoszlás arányai eltérőek lehetnek, nagyban függ a háttérkép dizájnjától és a kiválasztott nyomtatástól:

 • Fali osztás 50/50 Szép és dinamikus lesz, ha két sima vászont választunk, mintázat nélkül, színben kontrasztos, fehér öntettel elválasztva. A háttérképet nyomtatással tekintheti meg, de vegye figyelembe, hogy egy ilyen divízióban a fal mindkét felét egyenlő fontosságúnak tartja, ami azt jelenti, hogy a rajznak egyenértékűnek kell lennie, különben a terem kialakítása nehezen érthető lesz, ellentmondásos érzelmeket okoz;
 • Az alsó rész keskeny, a felső pedig széles. Ez a klasszikus változat a leginkább érthető megoldást feltételezi: világos háttérkép fölött és sötétebb. Gyakran ilyen kombinációkban csíkos nyomtatású háttérképek, damasztmintás, virágmintás, sima társak;
 • Az alsó rész nagyon széles, a felső pedig keskeny. Ez egy remek kombináció, amely jól felfogható, ha jó partnereket vesz fel. Egy monoton széles alsó, egy keskeny csíkkal, háttérképpel díszített, díszítéssel a tetején szépnek és elegánsnak tűnik;
 • A fal három részre osztása. Az alapelv a szimmetria elve. A szélesség alsó és felső része ugyanaz legyen, függetlenül attól, hogy milyen széles a középső része.

Függőleges kombináció

A szoba falain a függőleges csíkok vizuálisan megnövelik a mennyezetet. És nem számít, hogy hány ilyen csík van a belső térben.Például egy monokromatikus, semleges színű háttérképpel beillesztett szobában, hogy ékezeteket adjon hozzá, vagy hozzon létre természetes dekorációs elemeket, érdemes sokféleséget hozni, ha több csíkos tapétát használ egy díszpel. Az ilyen sávokat a zónaválasztás kiegészítő attribútumaként tekintjük.

Például a nappaliban lógó TV-t két díszítéssel ellátott vászon keretezheti az oldalakon. Ugyanezen díszítéssel a kanapé mögötti terület egy széles csíkja van, a TV-vel szemben.

Patchwork kombináció

A kézműves népszerűsítés hozzájárult ahhoz, hogy most már szinte mindenki tudja, mi a patchwork. Ma divatos "nagymamák" plaids simán mozogtak a falakra.

Ez a technika különböző nyomatokat és színeket ötvöz. Csíkok, díszek, cella, virágok, borsó - mindez egy falon van, és harmonikusnak és vidámnak tűnik.

panel

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy kreatívan díszítse a szoba falát anélkül, hogy megfelelő festményeket vagy plakátokat keresne. Az érdekes nyomtatású háttérképek panelje tökéletesen kombinálható a társas háttérképekkel, vagy bármilyen más, a textúrahoz és színhez illeszkedő vászonkal, míg a képpel ellentétben nem hordoznak nehéz szemantikus terhelést. Az opciót fotó háttérképekkel is megvizsgálhatja.

A panel és a fő vászon együttesét általában díszlécekkel vagy fa lécekkel díszítik.

A nappaliban lévő függőleges kombináció megfelelő, ha egy tapétát egy szilárd partnerrel kombinálunk.

A panel formája gyakorlatilag bármilyen lehet, de az ilyen geometriai ábrák, mint egy téglalap vagy négyzet, harmonikusak a belső térben. A sarkok ferde vagy lekerekítettek lehetnek. Az ilyen festészet geometriájának megválasztása teljes mértékben függ az ízület díszítésére alkalmas mód rendelkezésre állásától.

A klasszikus design vagy a barokk stílus kialakítása a belső térben, ez a kombinációs mód hozza létre a szükséges légkört és kedvezően támogatja az ötletet.

ékezet

A belsőépítészetben gyakran van egy recepció, ahol a szoba négy falának egyike aktív akcentussal készült, a másik 3 pedig sima. Ez a technika minden szobában jó. Így választhat egy étkezőt a konyhában, egy falat, amely a nappaliban kanapéval rendelkezik, vagy egy ágyat a hálószobában, egy játszótér az óvodában. Ezen túlmenően a fotovezérlők használata a teljes falban is nagyon megfelelő.

A kombinációk változatai

A tapéta kombinálása különböző módszerek segítségével lehetséges.

Színes kombináció

A belső tér nagyon fontos színkombinációk. Ha sok különböző árnyalatú elem van, nehezebb és nehezebb lesz kombinálni az összes tartozékot egy szobában. A háttérképek kombinálása többféle szín és akár különböző minták kombinációját is magában foglalja. A kezdőknek ebben a szakmában a gyártók háttérkép társait használják. Ebben az esetben a színek választékával biztosan nem veszít el.

Azok számára, akik meg akarják próbálni a tervezési készségeiket, sok tipp és trükk van.

Egyszerű módja a fali papír és a monofon kombinációja. Például egy tiszta, fehér partner alkalmas nagy őszibarack rózsákkal, rózsaszínű vagy lila pünkösdi rózsa tapétákkal. Ez a kombináció nagyon szelíd és puha.

A bézs jól működik az őszibarack-nyomatokkal, és ugyanolyan színű, de rózsaszín és lila színű lesz a rózsaszín és lila nyomatok.

A bézs háttérképek más színekkel is jól néznek ki. Például, barna, pisztácia, sárga és a belső térben készült tengeri stílus, bézs, türkiz vagy kék kiváló szomszédok a falon.

Narancssárga és zöld vagy narancssárga és világos zöld háttérképek kombinációja világos és pozitív. A narancssárga szerelmesek szigorúbb együtteseket hozhatnak létre szürke, csokoládé vagy sötét lila társakkal. Keleti kék és narancssárga színű együttesek.

Sötétvörös vagy bordó, gazdag kék színű, nagyon merész, de igazán stílusos design.Ez a kombináció nagy fényű, tágas terek számára alkalmas.

Világos háttérkép monogramokkal - a mérsékelt belső terek eleme, klasszikus stílusban díszítve.

A színes háttérképek modern elrendezése csíkokkal ellátott lehetőségekkel van ellátva. Csíkos vászonokat szerelhet monoton partnerekkel, vászonokkal díszített vagy fotó háttérképekkel. A vízszintes és függőleges csíkok alternatívája a keresztirányú és a hosszanti hullámok.

Kiválasztás anyag szerint

A kétféle anyag helyes kombinációja egymás között ugyanabban a szobában csak akkor lehetséges, ha a vászon azonos tulajdonságokkal rendelkezik. Egyformán feszítettnek kell lenniük, a zsugorodás folyamatában viselkedni kell. Így elkerülhető lesz a varratok eltérése. A belső térben, ahol a csukló semmit nem díszített, jobb, ha készen áll a dupla tapéta-társakra.

A fali falfestmény általában papír és vékony. A partnerük átfedéssel van ragasztva, néha az öntvény formázással van díszítve.

A szövet és a vinil tapéta kombinációja előnyös - papír (nem nyújtás) vagy nem szőtt (nyújtó) alapon készül. Attól függően, hogy jól kombinálhatók más társakkal.

A parafa háttérképek egyre népszerűbbek. A kombinált opcióknál elég szeszélyesek, nem tolerálják, hogy a többi anyagból készült ruhadarab egyik falán van, mivel önmagukban elég vastagok. De teljesen meg tudják verni az építészeti rést vagy a szoba egyik falát.

Hogyan kombinálható a számlák?

A falak gyári tapéta-partnerei általában ugyanolyan textúra. Ha a társ-kiválasztásnak meg kell felelnie ugyanarra a szabályra. A megkönnyebbülésnek teljesen egyeznie kell vagy hasonlónak kell lennie. Azonban egy nagyon dombornyomott és texturált vászon kombinációja egy teljesen sima tapétával nagyon stílusos és modern lesz.

Mit érdemes még megfontolni?

Kombinált tapéta bonyolítja a szoba kialakítását, így a bútorok és kiegészítők kiválasztása, a befejező anyagoknak meg kell felelniük az elképzelésnek, különben a szoba zavartalan lesz.

A függönyök késleltetik magukat. A legjobb az egészben, ha semleges fehérek, vagy egy tónusú hang. Ha a vászonminták a falakon mintázattal nem rendelkeznek, akkor a függönyök bármilyen nyomtatást is tartalmazhatnak, ha az egyik partnernek van dísze vagy képe, például színei, akkor a függönyök megismételhetik a mintát vagy monotonak lehetnek.

A padló, függetlenül attól, hogy a linóleum, a parketta vagy a laminált, általában nincs erős hatása a harmónia a belső, de ha a bevonat nem rendelkezik természetes szín vagy művészi megjelenés, a kombináció a háttérképet semleges, anélkül, hogy erős ékezeteket, hogy ne terhelje túl a belső.

A klasszikus belsőépítészetben a partnerek gyakran nem kétféle tapétával rendelkeznek, hanem tapétával és fa panelekkel. Ez a kombináció alkalmas vízszintes kombinációra. Ebben az esetben az ajtók és panelek azonos, ugyanolyan színű, azonos színű fáról készülnek.

A tapétával való szövetség gyakran belép a festett kő vagy festett falak elemeibe. Az első kiviteli alaknál a különböző anyagok csomópontja hanyagnak tűnhet, ezért jobb, ha az egyik falra összpontosító anyagok kombinálásának módját választjuk, ahol az egész fal kővel lesz bevonva, a többi pedig tapéta.

Ötletek a szobákhoz

A tapéta kombinálásának leggyakrabban használt lakása a stúdió. A tervezés magában foglalja a nappali és a konyha kombinációját, amelyet megkérnek, hogy vizuálisan elkülönítsék őket. A stúdióapartmanban jobb választani a függőleges kombinációval a zónák hatásával.

Egy kis szobában, például egy óvodában, helyénvaló lenne egy rajzfilmekből készült gyerekfotós tapétával ellátott patchwork kombináció vagy együttesek.

Divatos kombinációk kombinációja egy téglalap alakú szobában végtelen.Ezek között megtalálható a zónák kombinációja a mennyezeten lévő fényes betét hosszabbításával. Egy ilyen vétel a teret tágasabbá teszi. A vízszintes út segít bővíteni a teret.

Egy vidéki ház lehetőséget kínál arra, hogy az egyes területeken kombinálják a különböző módokat. Szokatlanul különféle háttérképeket rendezhet a padláson. Az ilyen szobában a mennyezet különleges felépítése miatt a tapéta kombinációja egy másik szintre mozog, azonban az általános szabályok változatlanok maradnak.

A WC és a fürdőszoba falai az elmúlt időkben gyakran tapétával díszítettek. Ezekben a helyiségekben a nedvesség ellenálló vászon műanyag panelekkel vagy lapokkal, porcelánnal kombinálva.

Igazítási hibák

A tapéta kombinálásakor esély van arra, hogy hibákat tegyen, ami a harmonikus belső helyett túl sokszínűséget eredményez.

Ne válassza ki azokat a beállításokat, amelyekben mindkét típusú vászon világos mintázatot tartalmaz. Az ilyen belső terek nehezen érthetőek, fáradtságot okoznak, irritálják a szemet.

Ugyanez a szabály vonatkozik a texturált háttérképekre is.

Ha nem biztos benne, hogy elkerülhető-e a varratok eltérése, ne használjon különböző anyagot és megkönnyebbülést. Vagy használjon díszléceket és fa léceket.

Ne válasszon három vagy több különböző háttérképet tartalmazó tervezést, ha nem biztos benne, hogyan fognak együtt nézni.

Gyönyörű példák a belső térben

Luxus kialakítású a szobák kombinált tapétával a panel létrehozásának elvén.

Egy kis, egyszobás apartmanban a "Hruštšov" egy közös módja a zónák elosztásának - pihenésre, munkára vagy alvásra.

A következő videó arról szól, hogyan lehet a belső háttérképeket megfelelően kombinálni.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba