Mi a legjobb módja a tapéta ragasztó feloldásának?

Háttérkép - modern lakberendezési anyag. A felület minősége nemcsak a jellemzőktől függ, hanem a megfelelő felszerelésüktől is. A tapéta rögzítése speciális keverékek használatával jár, amelyek ragasztó tulajdonságokkal rendelkeznek. Fontos, hogy megtanulják, hogyan kell megfelelően elosztani a ragasztót az ilyen műveletek megkezdése előtt.

Kiválasztjuk a keveréket

A gyártók a piacra ma már többféle tapéta ragasztót helyeztek el. Ezeket a kompozíciókat csak bizonyos típusú festményekhez tervezték. Ezért fontos, hogy megvásárolva ellenőrizze az eladóval, hogy mely anyagokat lehet a segítségükkel rögzíteni.

A tapéta típusától függően több csoportra osztható:

 • Papírvászon termékek. A keveréknek a falhoz való tapadási mutatói viszonylag gyengék. Ennélfogva ez a ragasztó csak nagy súlyú lesz a vászonra.
 • Megoldások nehéz háttérképekhez. A ragasztás minőségének növelése érdekében a termékhez hozzáadjuk a PVA-t. Ezeket a megoldásokat papíriparra is lehet használni, de ez a megközelítés gazdaságilag hátrányos.
 • Univerzális ragasztó (például "Moment"). Az ilyen keverékeket úgy tervezték, hogy mindenféle tapétával (vinil, papír és mások) dolgozzanak. De jobb, ha nem használja azt, mert az univerzális ragasztó minősége nem mindig kielégítő, és nem teszi lehetővé a jobb rögzítést, mint a rendkívül speciális anyagok segítségével.
 • Ragasztó üvegfalhoz. A készítmény diszperziós szerkezettel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy még textil tapétákat vagy szövetalapú anyagokat is ragasszon hozzá.
 • Keverékek nem szőtt tapéta számára. A kategória legnépszerűbb márkái a "Methylan", a "Fliz", a "Exclusive" és a "Quelyd". Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezeket a ragasztókat nem szövött tapéta esetén ajánljuk. Néha használhatók a vásznok rögzítésére és papírra rögzítésére.

Mitől függ a ragasztófogyasztás?

A tapéta beillesztésekor nagyon fontos, hogy nemcsak minőségi megoldást, hanem a megfelelő mennyiséget is megszerezzük. Az univerzális, szakosodott vagy nem szőtt ragasztó különbözik egymástól. A keverék hozzávetőleges mennyiségének megállapításához több alapvető jellemzőt kell értékelnie:

 • A ragasztó típusa és a gyártó ajánlásai. Minden csomag az egységnyi területenkénti keverék optimális mennyiségét jelzi. Ezért a vásárlás során fontos figyelni erre a mutatóra.
 • Háttérkép anyag. A szövet vagy a nehéz anyagok jelentős mennyiségű folyadékot képesek elnyelni, míg a papírnak minimális mennyisége szükséges.
 • A fal szerkezete. Ma sok ragasztót alkalmaznak a beton falakra, amelyek gyengén folyékonyak. Ezért kevésbé lesz szükségük, mint például az agyag, gázblokkok és más hasonló anyagok falára.

Keresse meg a ragasztó optimális fogyasztását csak valós kísérletek segítségével.

Ezért, ha nem biztos benne, hogy mennyi összetételre van szüksége, ajánlatos a gyártó ajánlásait figyelembe véve kis árrésű termékeket vásárolni.

Harisnyatartó eszköz

A ragasztókészítés egy egyszerű művelet, amely nem igényel semmilyen speciális készséget. De ahhoz, hogy minőségi termékeket kapjunk, néhány segédeszközt kell feltölteni:

 1. Egy bizonyos térfogat kapacitása. Egy szoba beillesztéséhez használhat egy normál vödröt vagy medencét. Ebben az esetben mindig gyorsan elkészíthet egy másik keveréket, ha véget ér. Ez azért lehetséges, mert az összes megoldás azonnal megtörtént, és a gyártótól és a márkától függően körülbelül 5-10 percig készül.
 2. Készülék keverésre. A legegyszerűbb megoldás egy fából készült bot. Ha a keverék mennyisége szignifikáns, akkor építőipari keverőt vagy speciális fúvókával ellátott fúrót használhat.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden szerszámnak tisztának kell lennie. Ez fontos, mivel a szennyeződés behatolása rosszul befolyásolhatja a tapéta minőségét. Ezért próbálja meg ellenőrizni, hogy van-e homok vagy szennyeződés a vödörben vagy a keverőben.

Algoritmus főzés

A tapéták ragasztóját ma egyfajta pelyhek formájában szabadítják fel, amelyek vízzel keverve megduzzadnak és a gélhez vagy zseléhez hasonló keveréket képeznek.

A ragasztókészítés technológiája ilyen egymást követő műveletekből áll:

 • Az első lépés a szükséges mennyiségű tiszta víz mérése. Néha a szakértők egy kissé meleg folyadékot javasolnak, mivel a keverék jobban feloldódhat benne.
 • A kívánt térfogat mérése után. Ehhez ajánlott mérőpohárral használni az arányokat.
 • Mielőtt a ragasztót vízzel hígítanánk, ajánlatos egy rudat használni a forgási mozgásokhoz, hogy a folyadék az egyik oldalra mozogjon. Ezután a pelyhek kis részét egy edénybe öntjük. Fontos, hogy a botot állandóan forgassuk, hogy megakadályozzuk a ragasztó összeillesztését.
 • Amikor a pelyhek mind feloldódnak, és egy gél kezd kialakulni, befejezheti a keverés keverését. Ezután 5-15 percig marad. Ez azért szükséges, hogy a fennmaradó komponensek megduzzadhassanak és meg tudják szerezni a kívánt konzisztenciát.

A készítmény elkészítése után az oldatot a tapétára vagy a falra lehet felhordani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a keverék hosszú ideig történő tárolása nem ajánlott, mivel elveszíti tulajdonságait. Ezért próbálja meg pontosan kiszámítani a szükséges mennyiségű ragasztó mennyiségét.

Néhány ajánlás

A tenyésztő tapéta ragasztó egy egyszerű művelet.

Minőségi keverék eléréséhez fontos, hogy kövesse ezeket az egyszerű szabályokat:

 • A keverés előtt olvassa el a használati utasítást. Meghatározza a víz és a ragasztóanyag kívánt arányát a keveréshez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az univerzális készítményeknél ez az érték a háttérkép típusától függően változhat.
 • Az erős tapadás érdekében ajánlatos egy kicsit kevesebb vizet venni, mint amit a gyártó ajánlott. De ne csökkentse az adagot felére, mivel nem ad pozitív eredményt.
 • Keverés közben fokozatosan öntsük a pelyheket. Ha az összes térfogatot egyszerre a vízbe tesszük, ez egy csomó kialakulásához vezet. Ezután az egységes folyadék előállításához gyakorlatilag nem reális.
 • Ne adjon hozzá a PVA összetételéhez, mivel ez nem adja meg a kívánt eredményt. A híres márkájú megoldások, és így jól fogják tartani a vászont harmadik féltől származó szennyeződések használata nélkül.
 • Nem szőtt tapéta ragasztó csak egy vastag oldatra, amely lehetővé teszi, hogy egy lapos és tartós felületet kapjon.

A ragasztó előállításának technikája meglehetősen egyszerű, de gondoskodik, valamint az egyszerű szabályok betartásáról. Ha a beillesztés minősége fontos az Ön számára, akkor csak a híres márkák termékeit részesítse előnyben. És persze, győződjön meg róla, hogy gondosan olvassa el a csomagon található utasításokat.

A háttérkép ragasztójával kapcsolatban lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba