A javítási műveletek sorrendje: hová indulhat?

A házban végzett javítási munkálatok átvétele során sok tulajdonos elveszett. A kezdeti szakaszban és a folyamat során sok kérdés merül fel, különösen a belső dekoráció ideje alatt. A munka megkönnyítése és az összes intézkedés racionalizálása érdekében olyan tervet kell kidolgozni, amelyben minden szakasz egyértelműen elosztva van. Segíteni fog abban, hogy ne tegyen hibákat, időt, ideget és pénzt takarítson meg.

Befejező szakaszok

Tehát a helyiségek díszítésének megkezdése az, hogy megismerkedjen a munka előkészítésének sorrendjével. Mint korábban említettük, egy ilyen megközelítés segítene a javítás meglehetősen gyors végrehajtásában, és elkerülni a különböző hiányosságokat, és így azok korrekcióját.

A befejezés fő szakaszai:

 • A munka fő iránya - felülről lefelé. Más szóval, a kezdetektől fogva a mennyezet befejezése, majd a falak és a padló vége. Ez a szokatlan elv arra szolgál, hogy megőrizze a helyiség már elkészült részeit a sérülésektől a más területek feldolgozása és telepítése során.
 • Ha a padlóburkolat lefektetése előtt padlóburkolatra van szükség, akkor először készítsük el. Az esztrich egy közbenső réteg, amely a padlóburkolat alapjául szolgál, merevséget ad hozzá, és elrejti a kommunikációt. Minél jobb lesz, annál hosszabb lesz a lefedettség. Az esztrichek összetétele, tapadási módja és stílusa változik, valamint cél.
 • A falakat gipszel lehet kiegyenlíteni. A falak kezdeti állapotától függően szükség lehet egy vagy több rétegre. A vakolás előtt a falakat alapozni kell a felület állapotának javítása érdekében, majd a festéket jobban meg kell őrizni.
 • Végül, a falak előkészítésének befejezésekor gittek. Óvatosan összezárta a tenyésztési kommunikáció minden szabálytalanságát és helyét. A falak készek a befejezésre.
 • Az ajtókeretek telepítése. Az ajtó azonnal beszerelhető és sűrű polietilénnel zárható, hogy megvédje a szennyeződést és a mechanikai sérüléseket.
 • Illessze be a falakat tapétával;
 • Tiszta padlóburkolat (laminált, linóleum, parketta).
 • A mennyezeti díszlécek, díszítő elemek, kapcsolók, aljzatok és platbandok rögzítése.

Szükséges a legtávolabbi helyiségek javítási munkáinak megkezdése és a kijárat felé. A folyosó és a folyosó költésének befejezése a végén. Mindez megakadályozza a szennyeződéseket és a port a kész helyiségekben, valamint a friss felületek károsodását.

Miután befejezte az egyik szobát, az ajtó az ajtóba záródik, és vastag polietilén fóliával záródik. Ez megvédi a tiszta anyagokat a szennyeződéstől, a portól, a festéktől vagy a gipsztől.

Gyakran feltett kérdések

A belső dekorációval kapcsolatos leggyakoribb kérdések.

Mi az első ajtó vagy háttérkép?

A tapétázás előtt, és utána belehelyezheti a belső ajtókat. A fő dolog nem az, hogy ezeket a két munkát összekapcsoljuk, és nem egyidejűleg végezzük el őket. Ha a tapétát ragasztják, a nedvességet beltérben gyűjtik, és legfeljebb három napig tárolják.

Ruhák, ajtókeret, dekorációs csík duzzadnak és körülbelül 5 cm-rel nőnek. Az ajtó egyidejű telepítése azt eredményezi, hogy később a szárítás után nagy a rés a pengék és a doboz között. Az ajtózár valószínűleg megszakad.

Belső ajtók szerelése

Ahhoz, hogy:

 • jó: az ajtó beszerelése során keletkező por nem tapad a tapéta tetején.
 • Gyenge: időt kell töltenie, és óvatosan vágnia kell, majd töltse ki a vászon széleit a dekorációs szalaghoz (platband).

után:

 • jó: az ajtó felszerelése során elrejtheti a vakolás összes hibáját.
 • Gyenge: ha az ajtó méreteit nem tartják fenn, és a beillesztés idején a tapétát levágták a nyíláson, a burkolat nem zárhatja be a réseket.

Mikor kell ragasztani a mennyezeti lábazatot?

A mennyezeti lábazat egy dekoratív elem, amely a mennyezet és a falak közötti kötések határolására és elrejtésére szolgál.

A mennyezeti lábazatok a következők:

 1. bagettet;
 2. párkányok;
 3. határok
 4. filé.

Feladatuk nem csak a fal és a mennyezet közötti varratok és átmenetek elrejtése, hanem a repedések kialakulásának megakadályozása.

A tapétázás előtt és után ragaszthatja a lábazatot. Ugyanakkor célszerűbb azokat közvetlenül a tapéta előtt felszerelni.

Minden felületet gittzel kell kiegyenlíteni. Amikor a filé megtervezése megtörténik, közvetlenül a mennyezet festése után csinálják, amíg megszárad. Ellenkező esetben nyomok maradnak közöttük.

Anélkül, hogy festenénk a padlótáblákat, várva, hogy a mennyezet teljesen megszáradjon, zárja be az ízületeket a szalaggal, amely megvédi a mennyezetet a ragasztótól és kreppeli a lábazatot. Csak ezután a falakat festik vagy ragasztják, beállítva a vászon széleit. Ha aztán meg kell változtatnia a háttérképet, anélkül, hogy megérintené az alaplapot, könnyen eltávolíthatók. Ezért helyes, ha először ragasztjuk a mennyezeti lábazatot.

Ha az alaplap ragasztva van a tapéta tetejére, akkor ebben az esetben mindent le kell vágni, vagy teljesen át kell alakítania a váltót, az alaplappal együtt.

Mikor jobb, ha a mennyezetet kinyújtjuk?

Stretch mennyezet egyedi termék, amely lehetővé teszi, hogy felszerelje őket már a befejező munkálatok végső szakaszában. A szakaszon gyakorlatilag nincs szennyeződés, és a kész fal- és padlóburkolat károsodásának valószínűsége nagyon kicsi. A szakértők azonban tanácsot adnak a kézművesek felvételére a gyors és kiváló minőségű eredmények elérése érdekében.

Ebben az esetben a felülről lefelé irányuló elv nem működik. Elsősorban szabványos és hagyományos javításokra szolgál.

Kezdeti mennyezeti csempe vagy tapéta?

A legjobb az elején, hogy ragadja meg a mennyezeti lapokat. Annak érdekében, hogy a későbbiekben ne tapadjon meg és ne károsítsa a tapétát, a festék, a fehérre meszesedés, a ragasztó és a hasonló anyagok szinte kigondolatlan jeleket hagynak rajta.

Padló vagy háttérkép: mi volt korábban?

Előállítás. A falakat csak a padló után készítse elő. A szemetet eltávolítjuk, és készen kell állnia a befejező padló lerakására. A javítási munkák végén kerül sor. Ezt megelőzően az alapot egy film borítja, hogy nyugodtan távolítsa el a vakolat nyomait.

Egymásra rakható. Az összes tapéta ragadt, mielőtt a linóleumot lefektetnék, és a fapadlót is le kell kaparni a végén. Egyes mesterek azonban úgy vélik, hogy a padló felhelyezése és a lábazatok rögzítése után tapétázik. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a fali dekoráció bármikor cserélhető anélkül, hogy megérintené a padlólapokat.

Mi a dekoratív kő vagy a háttérkép?

Nem számít, hogy mit ragasszon először. Alapvetően mindent az előadó szakértelmétől függ.

Ha elején egy dekoratív köveket ragad, akkor a tapéta egyszerűen testreszabható és a kőzeten átfedő területeken vágható. Még ha túl sok nedves vászon van, kiszárad, és a közösség láthatatlan lesz. A háttérképeket egy levélpapír festő késsel vágjuk, vékony pengével. Erősen préselik a kőbe egy spatulával, és vágják az élek mentén egy késsel. A spatula nedves tapétát tart, és nem teszi lehetővé őket.

A tapéta tetejére dekoratív köveket is ragaszthat. A munkát azonban óvatosan kell végezni, hogy ne ragadják meg őket. Ennek megakadályozása érdekében előzetesen felvázolhatja a jövőbeli csatolások határait, és beillesztheti a maszkolószalagot a háttérképre. A szalag végén eltávolítjuk és a vászon tiszta marad.

Mikor helyezik el a légkondicionálót?

A falak vagy a gipszkarton lapok beillesztése előtt a légkondicionáló helyes telepítését meg kell kezdeni. A két blokkot összekötő kommunikáció (beltéri és kültéri) a falakban rejtve van. Ezzel egyidejűleg telepítse a kültéri egységet, ezzel befejezve a munka legszegényebb részét.

A belső kialakítású belső egység végén.A telepítés körülbelül egy órát vesz igénybe, majd ezt követően tesztet és légkondicionálót tesztelnek.

Először a háttérképet vagy a háttérképet?

Kezdetben jobb tapadni a tapéta, majd dokkolni velük, hogy a tapétákat és a háttérképeket ismét beillessze. Ahhoz azonban, hogy a rajz feküdjön, és sehová se lehessen, a függőleges jelölést meg kell jelölni. A függőleges a szabvány, amellyel a fal ki van igazítva. Hasznos a durva és dudor falakhoz. Ez nem szükséges, de segít a rajz szintjének megtartásában.

Példák a belső térben

Ahhoz, hogy pontosan megértsük a munka előrehaladását, tekintsük őket a konyhai befejezés példájára.

Meg kell határozni a szoba és a belső tér elrendezését. A belső teret maga is elgondolhatja, vagy választhat az interneten elérhető már elkészült munkák közül.

Ezután az úgynevezett „zónákat” tervezték, amelyekhez már megválasztották a szükséges anyagokat. A konyhának két "zónája" van - ez egy munkahely, ahol ételeket és vacsorát készítenek. Ezeket általában különböző, egymással szemben álló anyagok választják el. A munkaterület csempével és étkezővel díszített, tapétával, így hangulatos légkört teremtve. Természetesen ez egy közelítő standardizált megoldás.

Munkaterv

 1. Bontási. Könnyű kozmetikai javításokkal csak eltávolították a régi bevonatot. Ha nehezebb tőke javításra van szükség, akkor itt mindent szétszerelnek.
 2. A kommunikáció változása. Cserélje ki az elektromos vezetékeket és szükség esetén a vízvezetékeket.
 3. Összehangolás. A padló telepítése, a falak vakolása vagy a gipszkarton kiegyenlítése. Ugyanakkor a többszintű mennyezetet kell kialakítani.
 4. Puttying. Először a mennyezetet, majd a falakat tömítik.
 5. Az utolsó szakasz tisztességes vagy befejező belső a helyiségeket.

A javítási lépések a következő videóban tekinthetők meg.

A belsőépítészet befejezése:

 • Mi a falakat és a padlót csempe. A linóleum laminálása csak a mennyezet festése után történik.
 • A padlóburkolatot vastag műanyag burkolattal fedjük le és ragasztjuk a bagetteket. A mennyezetet legalább két rétegben festjük. A festéknek moshatónak kell lennie. Ha a feszített mennyezetet tervezik, akkor a telepítést később végzik.
 • A befejező padlóburkolat (linóleum vagy laminátum) elhelyezése.
 • Csatlakoztassa a mennyezeti lábazatot. A falakat tapétával, lehetőleg moshatóvá tesszük.
 • Dugók, kapcsolók, lámpák és bútorok telepítése.

Tehát itt van a konyhai javítások sorozata. Érdemes megjegyezni, hogy a szakaszokat nem mindig szigorúan követik, mindez az alkalmazott anyagoktól függ.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba