Fekete-fehér tapéta a belső térben

 Fekete-fehér tapéta a belső térben

Fehér alsó, fekete felső - ősi idők óta divatnak tekintették. És így van. Tervezési szempontból ez a merész színkombináció bármely belső térbe bevihető, de figyelembe kell venni bizonyos árnyalatokat.

Jellemzők

A mai napig a tapéta, amelyet a legtöbbször vásárolnak a városlakások és a vidéki házak javítására. Ezt az építőanyagot megfizethető áron értékesítik, alkalmas kis és nagy helyiségekre, könnyen tisztítható. Érdekes tény, hogy 2015 végére a fekete-fehér háttérképek lettek a divat motorja.

Ne feledje, hogy egy lakónegyedben a fekete szín használata szükséges, józan észben. Ne rohanjon egyik szélsőtől a másikig. A fekete szín sötétebbé teszi a szobát, különösen, ha sötét árnyalatokkal készült bútorok vannak. A fehér ágynemű belső ajtajait megváltoztathatja, hogy a szoba fehér, puha bútorokkal legyen felszerelve.

Összességében figyelembe kell venni a szoba méretét, a világítást, melyik oldalról emelkedik a nap, és éppen ellenkezőleg, ahol ül.

A fekete-fehér háttérképek a legjobban alkalmasak a világos színű bútorokhoz, ha a háttérképben fekete színű, és ezzel szemben a fehér. De még ennél is többet kell látnunk, megpróbáljuk megismerkedni.

struktúra

kombinált fekete-fehér háttérképeket találunk a minták, ágak, vonalak, négyzetek alkalmazásával. Ez a lista örökre folytatódik, mivel minden gyártó valami újdonságot mutat.

Hengerelt papír Tapéta ragasztva a falra ragasztva a szokásos módon. A legfontosabb dolog, csak ne vásároljon nagyon vékony tapéta, ragasztó őket jelenik meg formájában sárga foltok. Ennek eredményeképpen le kell szedni a burkolatot a falakról, és újra javítania kell.

textil Tapéta még áron is, és nagyban különbözik egymástól, de alkalmasak bármelyik helyiségre, és hátterükön észrevehetetlen átmenet van, mivel az ízületek nem képződnek.

Fehér háttér

A fehér szín annyira sokoldalú, hogy sok árnyalatot kombinálnak vele. Ha a szobát ennek a színnek a háttérképe fedi, akkor aláhúzásként a tervezők azt javasolják, hogy barna vagy fekete bútorokkal berendezzék a szobát. Párnák vagy székek lehetnek zöld vagy piros színsémák. Tökéletesen alkalmas fehér tapéta türkiz függönyökhöz.

A bútorok és a belső részletek ezen színek segítségével módosíthatók. Sajnos, ezek nélkül, a szoba egy orvosi létesítményhez hasonlít.

Fekete háttér

A fekete háttérképet nagyon ritkán használják, az egész az, hogy a fekete szín mindent magára néz. Az esélye, hogy túl messzire menjen vele, nagyszerűek, nem lesz kényelemérzet a szobában. Még a melegebb hónapokban is, a fekete háttérrel rendelkező szobákban hideg érzés van.

Az abszolút fekete színben lévő helyiségek általában üzleti környezetben találhatók. Ezért a hétköznapi lakások számára nem megfelelő, mert nagyon drága bútorokat kell vásárolni. A tükrök segítségével extra eleganciát adhat a szobának.

A tervezőknek javasoljuk, hogy rajzokat és díszeket tartalmazó fekete háttérképet válasszon, ebben az esetben a napfény a szoba körül csillog. További hangsúlyként a bútorok arany fogantyúkkal, spotlámpákkal és szegélyes függönyökkel rendelkezhetnek.

Kombinációs szabályok

A fekete-fehér háttérkép kiválasztásakor figyelembe kell venni a bútorok helyét és a szoba méretét.A kis helyiségekben jobb, ha a miniatűr rajzokkal és mintákkal ellátott háttérképet megállítja, és a fehér színnek érvényesülnie kell. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy vizuálisan legyőzze a szoba növekedését, világosítsa meg a szobát.

Nagyobb területű szobákban Kiválaszthatja a fekete tónusú domináns háttérképet. Ebben az esetben a belső bútorokat fehér vagy világos színekben kell használni. Ha ragaszkodsz ehhez a szabályhoz, akkor valami kontraszt lesz.

A helyiségekben, ahol a minimalizmus szabályozza a labdát, a tervezők nagy mintákat használnak a háttérképen. Ez a megközelítés a részletekre összpontosít, de nem a szoba méretére. És a retro stílusú legmegfelelőbb háttérképek fekete mintákkal.

A fekete háttéren lévő könnyű mintázat lenyomható lehet, ezért a nagy méretű szobákban ilyen háttérképeket kell használni. Feltéve, hogy a belső térben zavaró dolgok vannak.

A sötét függőleges vonalak vizuálisan növelik a szoba magasságát, az alacsony mennyezetű szobákban - ez a legjobb megoldás. Lehetőség van belsejében egy ajándéktárgyak vagy lemezek belsejébe. Ne feledje, hogy a falióra elengedhetetlen elem a nappaliban, a konyhában és a hálószobában. Ez az óra az elsőnek tűnik.

Ha a fekete-fehér háttérképek ugyanolyan arányban kerülnek bemutatásra, akkor nem feltétlenül ragasztják az összes falat, az egyik elég. És a fennmaradó falakat más háttérképekkel is lehet festeni és beilleszteni. Ez a kombináció csak a szoba egy részét foglalja el, ahol háztartási készülékek, elektronika vagy kandalló gondoskodik.

Szükséges, hogy a mennyezetre fekete-fehér tapétával óvatosan illessze be. Saját házunkban, ahol a nagy mennyezet a tető a lejtőn - ez a helyes döntés, de egy kis lakásban úgy érzi, hogy a mennyezet hamarosan esik.

A minták és minták változatai

A szovjet években az absztrakció népszerű volt a tapéta szegmensben. Különböző rajzokat és mintákat nyomtattunk. A tervezett gazdaság csak olyan tapétával biztosította a hardverboltok kitöltését.

Ma, a gyártó a gyártás tapéta tömegfogyasztás nem siet, hogy össze az inkompatibilis. Ezért a tömeges vásárló számára a fekete-fehér háttérképek továbbra is elérhetők az alábbi gyűjteményekben:

geometria

Dinamikus ritmust ad a szobához, amelyet egy ilyen mintázatú háttérkép fed le. De szem előtt kell tartani, hogy a geometriai minták gyorsan elkezdnek zavarni. Nem lehetnek nagyon sokak, jobb, ha valamit mással kombinálnak.

A gyémántok leginkább olyan helyiségek számára alkalmasak, ahol ugyanaz a kerámia cserép már a padlón van. A zökkenőmentes átmenet vizuálisan kiterjeszti a szobát, de nem szabad elfelejteni, hogy a falakat polcokkal vagy díszlécekkel díszítik, hogy ne véletlenül repüljenek a falon.

Ugyanezek a paraméterek egy cellával rendelkeznek, az ilyen geometrikus mintával ellátott tapéta a legjobban ragasztva van a tágas nappalihoz. Kis helyiségekben egy ilyen minta „nyomást gyakorolhat” a pszichére.

A köröket és a lapokat általában a fekete túlsúly jellemzi. Ezért be kell illeszteni olyan tapéta-szobákat, ahol a legkisebb a családtagok - a kamrában vagy a hálószobában.

szalagok

A csík a minta legegyszerűbb módja, népszerűsége nem csökken az évek során. A tervezők az egyszerűség és a sokoldalúságnak köszönhetően bíznak benne.

A vízszintes csíkok vizuálisan bővítik a szobát. Ha a szoba téglalap alakú - ez a legjobb megoldás. A függőleges csíkok ellenkezőleg, a klasszikus stílusban vagy barokkban készült, alacsony mennyezetű szobákban kell elhelyezni.

A csíkok vastagok és vékonyak lehetnek. A vastagságtól függően bármely belső teret meg lehet verni. Nem számít, retro stílusban vagy modern design-ban készült.

Senki sem erőltet, hogy a szalagra ragasztott tapétával egész szobát beilleszthesse, rajzokat és mintákat kombinálhat. Vannak csíkok az egyik falon és a virágok a másik oldalon.

virágok

Fekete-fehér háttérképek virágokkal általában tervezői háttérképek. Nemcsak a városi lakásokban, hanem vidéki házakban és vidéki házakban is ragaszthatók.

A fák a tapétán díszíthetik a falak szabálytalanságait és megüthetik a sarkokat.

feliratok

Gyakran a fekete-fehér háttérképeken található feliratok angol vagy kínai karakterben találhatók. Ezek a legjobban alkalmasak tizenéves szobákhoz, amelyeket utcai stílusban terveztek, hideg színekkel.

monogram

A monogramok és a dísztárgyak lehetővé teszik, hogy legyőzze a csúnya vagy üres sarkokat. Gyönyörűen kombinálva mind fekete, mind fehér alapon. A hálószobákhoz illeszkedő, harmonikusan illeszkedik bármely belső térbe.

By the way, vinil tapéta egy dísz a leggyakrabban ragasztott sok éven át, a papír értékesítése ésszerű áron, és a szövet tapéta jól kombinálható függönyökkel.

A monogramokkal ellátott háttérképek nem hoznak létre hullámokat a szemekben, nem fáradják el őket. Fekete-fehér tapéta arany díszítéssel hozza luxust a belső térhez.

Ne feledje, hogy a fekete-fehér tapéta színes díszítéssel kombinálva fa és kő. A fénymintázat, ha szinte észrevehetetlen, nem fogja hangsúlyozni a kompozíciót.

absztrakció

Az absztrakció lehetővé teszi bármely tervezési projekt hangsúlyozását. A kis apartmanokban és vidéki házakban kiemelkedik. A belső tér átalakul, fényessé válik, nem okoz depressziós hangulatot.

Az absztrakció az egyik alakról a másikra történő kecses átmenetek kombinációja., hullámok és minták összekapcsolásával. Az absztrakcióval ellátott fekete-fehér háttérképeket egy hardverboltban lehet megvásárolni, vagy egy tervezési változatban.

képek

Az elmúlt években tapéta visszatért a hazai piacra. Leggyakrabban nem szőtt bázison vagy öntapadó anyagon találhatók, és fekete-fehér fotópapír formájában kerülnek bemutatásra a filmek vagy a városok, a vadon élő állatok látványa.

Megrendeléskor bármilyen fotót használhat. Az ilyen festményeket leggyakrabban egy falra ragasztják, a másik három inkább más tapétákat, mivel nagyon nehéz megőrizni a minta integritását, ez csak a sarokba való belépéssel lehetséges.

Fekete-fehér háttérképeket kínálnak az építészeti műemlékek, a természetes anyagok utánzása - márvány vagy gránit, modern művészet.

arányok

A fekete és fehér színű egyenlő arányú tervezési projektek a lakás és az ország tágas helyiségeire irányulnak. A stílus nem igazán számít, még ez a minimalizmus is alkalmas ilyen kombinációra.

Ne felejtsük el a világítást. Ez a fény hangsúlyozza a fekete-fehér design tökéletességét.

Ne feledje, hogy fekete-fehér háttérképhez fehér vagy tükörbútor kell vásárolnia. A színes bútorok mind a nap, mind a mesterséges fényt tükrözik. Választhat ezüst és fekete polírozott bútorokat is. A króm betétek, az arany fogantyúk és az üvegasztalok különleges értéket képviselnek a belső térben. A sötétbarna színű bútorokat a legjobban egy újra cseréljük.

A fekete-fehér tapéta elválasztható, és ezzel szemben kiemelheti az egyik falat. Más falakat krémmel vagy fehér tapétával kell borítani. A színezéssel végzett kísérletek váratlan eredményeket érhetnek el.

elhelyezés

A fekete-fehér tapétát íratlan szabályoknak kell alávetni. Minden szoba helyett ilyen választás lenne helyénvaló.

A modernizmus, a minimalizmus, a konstruktivizmus stílusában készült, nappali szobákhoz alkalmas fekete-fehér tapéta. A modernektől az ecostyle, a art deco és a hi-tech feljegyzések lehetségesek.

De mielőtt felállítanánk egy lakást az egyik ilyen stílusban, gondolkodnod kell róla. Ha a kisgyermekek nagyon gyakran tartózkodnak a lakásban, megrontják a világos háttérképet és a fehér bútorokat? Végül is, amint tudod, a fehér szín nagyon markolatos.

Ezért a tapéta mosható. A bútorok levehető burkolattal kell rendelkezniük - könnyen moshatók vagy cserélhetők.

A belső tér nem volt unalmas, szükség van bizonyos színek túlsúlyára Kis helyiségek számára természetesen fehér. A konstruktivizmussal a fekete-t ötven százaléknál kisebb arányban kell fehérre hígítani.

Átmeneti színként piros hang lehet. Ezek lehetnek piros keretek vagy kanapék. A szürke árnyalatok hozzájárulnak a monotonitás hígításához.

Padlóburkolatként szőnyeg vagy nem színes szőnyeg használható. A legjobb, ha nem nagyon márkás, mert a nehéz padlóburkolatot nagyon nehéz megjavítani.

Ne adja fel a dekoráció részleteit. Különböző stílusokhoz amphorák, vázák, fali és padló lámpák használhatók. Fekete-fehér függönyök alkalmasak a csarnok ablakaira. Ha van egy függőleges csíkuk, akkor ez hozzájárul a magasság növeléséhez.

By the way, szövet háttérképek készülnek a nem szőtt szövetek és textilek, poliészter és selyem járnak rögzítő anyagok. Mivel „porgyűjtők”, állandó gondosságra van szükségük.

hálószoba legmegfelelőbb a kísérletekhez. És ez nem meglepő, mert a hálószoba ajtaja szinte mindig zárva van. Fekete-fehér tapéta alkalmas a modern és minimalista stílusban kialakított hálószobákhoz.

A tervezők tudomásul veszik, hogy ha a hálószobában egy tapéta van, akkor a legjobb, ha nagy bútorokkal rendelkezik. Ebben az esetben könnyű átmenetet váltani a mintából a belsőre, a szemek nem fáradnak.

Az éjjeliszekrényeken, győződjön meg róla, hogy a lámpákat helyezik, hangsúlyozzák a háttérképen található monogramokat és díszeket. Ha a háttérkép fehér színű, akkor nem lesz visszaverődés. Ezt figyelembe kell venni azokban az esetekben, amikor az egyik háztartás lefekvés előtt szeret egy könyvet vagy magazint olvasni.

Egy kis folyosóra A tervezők a fekete vonalakkal díszített tapéta használatát javasolják. A függőleges vonalak vizuálisan növelik a folyosó hosszát. Általánosságban elmondható, hogy a folyosót nem szabad nagy monogrammal ellátott tapétával vakolni, a legjobb, ha kis borsót vagy virágot használ.

Nem csak a lakásban, hanem egy vidéki házban is fekete-fehér háttérképet kell vásárolni. A saját otthonában figyelmen kívül hagyhatja a tervezést és bármilyen dekorációt, mivel nincs hangsúly a szoba kis méretére. A fekete-fehér tapétával való borításhoz ki kell választani azt a falat, amelyet nem terhelnek nagy bútorok és háztartási készülékek.

Kereskedelmi ingatlanok - irodaházak, kiállítótermek és klubok - általában tervezési projektek készülnek, ahol az összes árnyalatot figyelembe veszik.

Hol nem illik?

Gyermekszoba Gyakran élénk színekben készülnek. Belső térben a sárga, narancssárga és világos zöld árnyalattal rendelkező bútorok dominálnak. Ebben a kialakításban természetesen nem illik a fekete-fehér háttérképet a fekete túlsúlyban. Ne vásároljon óvodát és fekete-fehér tapétát monogramokkal.

Az idősebb gyermekek számára geometriai formájú vagy fotónyomtatású háttérképeket használhat, de jobb lenne először megismerni a gyermek véleményét, hogy ne kelljen újra beillesztenie a háttérképet.

Ugyanezen okból nem vásárolhat fekete-fehér háttérképeket régi bútorokhoz, különösen elavult kanapékhoz, szekrényekhez és számítógépasztalokhoz. A legjobb, ha új tervezési projektet dolgozunk ki, hogy megmentse azt a minimalizmus stílusában.

Gyönyörű példák

A retrostyle-ben készült hálószobákban a design szakemberek fekete-fehér háttérképeket ajánlanak, amelyek fehérje domináns. Kecsesen monogramok, és a fekete függönyök csak kiegészítik a belső teret.

A romantika megteremtéséhez kényelmesen rózsaszín árnyalatokkal is elláthatja a hálószobát, különösen fontos, hogy figyeljen a lámpákra.

A férfiak hálószobájában vagy irodájában a fekete színek túlsúlya csak a tulajdonos magas állapotát hangsúlyozza. A napfényeket tükröző fekete bútorok megvilágítással kiegészítik a szobát.

Egy kis tanács, ha egy fehér tükörre fektetsz egy fekete falra - ez segít a sűrű sötét árnyalatok hígításában. Ennek köszönhetően hangsúlyozhatja az egész szoba luxust.

Fekete-fehér tapéta, meg tudod verni a kiálló gerendákat, hogy egy külön niche-zónát hozzunk létre.

Ha a nappalit csak napközben használják, akkor teljesen haszontalan a vastag függönyök felszerelése, ezért a tüll megteszi. Tüll kihagyja a napfényt, így még a fekete árnyalatok túlsúlya mellett is mindig könnyű lesz.

Ha a mennyezet alatti bútorokat, lámpákat és tükörbetéteket használja a folyosókban, akkor a fekete árnyalatokat is tökéletesen meg tudja verni.

A stúdió apartmanokban kívánatos, hogy egy pihenőterületet fekete-fehér háttérképpel rendeljen. A hullámos vonalakkal vagy mintákkal ellátott háttérképet a falon lógó TV-vel lehet megverni.

A high-tech stílusban felszerelt konyhákban a fekete inkább a tapéta, de a bútorokat és a háztartási készülékeket fehérben kell megvásárolni.

A nagy konyhákban fekete-fehér tapéta segítségével megkülönböztethető az étkező és a munkaterület. Az ilyen zónázást váltakozó színekkel kell végezni, ha az étkezőben fekete árnyalatok uralkodnak, akkor a munkaterületen könnyűnek kell lennie.

Az ifjúsági szobában a fotónyomtatás lehetővé teszi a légkör élénkítését. Egy ilyen szobában nem csak házi feladatot, vagy pihenni, hanem barátokat is gyűjteni.

By the way, tapéta egy minta gyakran ragasztott tágas szobák, ahol nincs probléma a világítás. Ellenkező esetben a rajz nem lesz észrevehető.

A művészeti dekoráció stílusa a fekete-fehér színek, a tükrök, a fém és a hideg műanyag kombinációját hozta létre a tervezési környezetben.

A fekete-fehér festmények kiegészítik a retro stílusú szobát. Az egyik szögről a másikra történő sima átmenetet a falak érdessége díszíti.

A fekete-fehér színeket piros, zöld vagy sárga formatervezési elemekkel hígíthatja. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy összpontosítson a kis dolgokra, míg a fáradtságminták nem.

Nagyon óvatosnak kell lennie a fekete-fehér háttérképek kiválasztásakor, még akkor is, ha a boltban egy opció azonnal felkeltette a figyelmet, meg kell mérnie az előnyeit és hátrányait. Ne feledje, hogy egyes helyiségekben a falon lévő minták szemeiben fodrozódhat, ez fejfájást és ingerlékenységet okozhat.

A nappaliban, ahol a szoba nagy része fekete színű, nagyon fontos, hogy megvilágítsák a helyet. Meg kell próbálnia a falat, a spotlámpákat helyezni, több tükröt és üvegt kell hozzáadnia.

Végezetül szeretném megjegyezni, hogy fekete-fehér háttérképek találhatók mind a városi lakások, mind a vidéki házak belső terében. Figyelembe véve számos egyszerű tervező tippet, felszerelhet egy hálószobát, egy nappalit és egy gyermekszobát is. Ilyen módon lehet hangsúlyozni a tulajdonos egyéniségét, és gyakorlati szempontból a falak szabálytalanságait verte.

A fekete-fehér háttérképek belsejébe nézve lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba