A papír háttérképének megválasztásának jellemzői

 A papír háttérképének megválasztásának jellemzői

A hangulatos és szép otthon minden ember álma, aki szeret időt tölteni családjával. Elegáns bútorok, világítás és különböző befejező anyagok segítik ezt. A papírpapír választás jellemzőinek ismerete lehetővé teszi, hogy gyorsan és hatékonyan kiegészítse belső térét egy érdekes fali dekorációval.

Mi az?

A papír kárpitok viszonylag alacsony költségű lakberendezési befejező anyag. Az itt szereplő név önmagáért beszél, és azt jelenti, hogy a kompozícióban egy vagy több formában jelen van a papír.

típusok

Néhány évvel ezelőtt a papíralapú háttérképek jelentős részét elvesztették a fogyasztói piacon, hiszen még a szovjet időkből is sokszor ezt a befejező anyagot nem gyakorlati és egyszeri alfajként gondolták. A gyártók képesek voltak időben reagálni az ilyen „harangokra”, és aktívan részt vettek számos fajta létrehozásában és fejlesztésében, hangsúlyozva a praktikusságot, az esztétikát vagy a lágyságot.

A rétegek méretétől függően a háttérképek az alábbi típusokra oszthatók:

 • simplex;
 • duplex.

Papíralapja bizonyos típusú tapétagyártóknak, akiket vízlepergető és rögzítő eszközök gondosan feldolgoznak. Élénk példa erre a tapéta, valamint a mosható tapéta. Az eredmény egy olyan felület, amely nem fél a szennyeződéstől és a víztől, valamint a belső ajtókhoz, például a fürdőszobában. A papíralapú vinil tapéta itt népszerű típusnak tekinthető. Habosítható és dombornyomott lehet.

Érdemes megjegyezni, hogy a csarnok falazatának nem szőtt alapja lehet, és felső papírréteggel egészíthető ki. Ez az opció előnyei is vannak a kiválasztott nyersanyagok tulajdonságai miatt.

anyag

Amint azt korábban említettük, a tapéta fő anyaga papír. Azonban lehet két vagy egy réteg.

"Simplex"

Az egyrétegű kárpitok egy rétegű papírt tartalmaznak, amely szubsztrátként és mintás arccal működik. A modern bevonatok piacán egy kétrétegű szimplex van, de ez nem oldja meg az ilyen típusú túlzott finomság problémáját.

A szimplex előnyei:

 • nagy légáteresztő képesség;
 • környezetbarát;
 • a befejező bevonatok leginkább demokratikus költségei;
 • széles színválaszték.

Azonban gyakran minden előnye átfedik azokat a jelentős hátrányokat, amelyek megakadályozzák, hogy stílusos és modern belső terekben ragadjanak.

A szimplex hátrányai:

 • a falak tökéletesen sima felületének ragasztásához szükséges;
 • minimális vastagság;
 • a minta esetleges torzulása a beillesztés során;
 • a nedves tisztítás végrehajtásának képtelensége;
 • az esztétikai megjelenés gyors elvesztése és a tompaság megszerzése.

"Duplex"

Az egyszerűség minden hátrányát a gyártók gondosan tanulmányozták, ami lehetővé tette a „duplex” nevű továbbfejlesztett változat létrehozását. A fő különbség két lap jelenlétének tekinthető, amelyek közül az egyik nyomtatott kép, a másik szubsztrátként, szorosan ragasztott mintával. Azt kell mondanom, hogy ez a módszer nagyban segíti a képtorzulások megakadályozásának problémáját, amikor a gobelin falakat ragasztja. Emellett kétrétegű fajták is előállíthatók különböző sima vagy dombornyomott szerkezetekkel.

A duplex alapja ma megkövetelte, hogy a festészethez papírfajtát válasszon, amely szintén saját fajtájú:

 • strukturális;
 • durva rost hozzáadásával;
 • mosható.

Mindegyik faj összetételében van néhány újítás. Így a szerkezeti rács kialakításakor a kötőanyag-polimereket egy sima és dombornyomott felület kombinációjával egyedi dombornyomás létrehozására használják.

Egy érdekes és eredeti megjelenés tekinthető durva rostváltozatnak. Két papírrétegre épül, amelyek között különböző átmérőjű faapríték van. A chipek megnyomásával a papír elülső felületére hatnak, és szokatlan textúra keletkeznek.

A mosható tapétákat akril bevonat és vízlepergető kompozíciók egészítik ki, ami a modellt viszonylag ellenállóvá teszi a mechanikai sérülésekkel szemben. Természetesen még több papírréteg is fél a karcolásoktól, és ezért gyakran más nyersanyagok is megtalálhatók a kompozícióban.

A vinil tapéta egy polivinil-kloriddal bevont papírlap, amely lehetővé teszi bármely konvex mintázat alkalmazását a felületre, vagy éppen ellenkezőleg, simaságot ad.

Flizelinovy ​​alapja - még egy sikeres kombináció a papírral. A Flizelin a nemszövött anyagok összetettségét jelenti, amelyek a sűrűség, a mechanikai sérülések és a környezetbarát tulajdonságok között különböznek.

Nem túl népszerű, de nagyon esztétikai anyagokat is használnak arcanyagként papíron:

 • forgalmi dugó;
 • textíliák;
 • fém.

A textil háttérképek reprezentatív megjelenésűek, luxuscímkével. Valójában ezeket gyakran klasszikus belső terekben használják, monogramokkal kiegészítve. Az előnyök közé tartozik:

 • magas hőszigetelés;
 • szigetelés;
 • nagy kopásállóság;
 • széles anyagválaszték az egyszerű vászontól a texturált velúrig.

Ennek ellenére a textil tapéták nem voltak elkerülhetők a hátrányok miatt, mivel a por felhalmozódása nagyszerű, és a nedves tisztítás elérhetetlen eljárás.

Egy új trend a falburkolatok területén papíralapú parafa kárpitnak tekinthető. A természetes erdők furnérjait papíron használják, így a tapéta nem csak környezetbarát és hipoallergén, hanem nagyon meleg és védi a zajtól. A rácsok ára magas, ami jelentős hátránya.

Egy másik új és még nem nagyon népszerű megjelenés a fémes tapéta. A papír alapja egy vékony ezüst-, arany- vagy bronzfóliával van bevonva, majd a dombornyomással. A végeredmény a féltónusok kifinomultságában és összetettségében feltűnő. A hiányosságok között ismét az anyag magas költségei állnak, amelyeket a mechanikai sérülések egyszerűsége egészít ki.

Mint látható, a modern papír tapéta - az unalom ellentéte. A különböző nyersanyag-tandemek új életet lélegeztek be a papírba, és ezért nem lesz szükség arra, hogy mindenkit megnézzünk, aki elkezdte megváltoztatni a belső teret.

méretek

A tapéta tekercs méretei fontosak. Először is, a ragasztás könnyűsége attól függ, és másodszor, a tekercs méretének ismerete lehetővé teszi, hogy pontosan kiszámolhassa a szükséges számú tekercset a szobában.

Meg kell mondani, hogy a gobelin matricák professzionális mesterei biztosan állítják, hogy könnyebb és egyszerűbb a széles mérőhengerek ragasztása, és az eredmény pontosabb. A lakosok éppen ellenkezőleg, egy fél méteres kis szélességet tartanak a belső átalakítás független eljárásához. Senki sem törölte az ízlés kérdését.

A kétoldalas és az egyszerű papíralapú háttérképek többnyire 53 cm szélesek. A vinil- és nem szőtt alapmodelleket a gyártók leggyakrabban 106 cm-es méretben kínálják, az olasz és más külföldi kárpitok a legmagasabb minőségben főleg 70 cm szélesek.

A hazai gyártók tekercsének hossza általában 10 méter. Néha 15 és 25 egységnyi hosszúságú tekercsek vannak.

A színek és a színek kiválasztása

Ha az anyag- és méretkritériumokban szereplő kárpitfajták kis csoportokba sorolhatók, a színpaletta típusai végtelenek. Tehát ma a komplex kék és zöld tónusok népszerűek, valamint a lila szín minden megnyilvánulásában. A tervezők erőteljesen javasolják, hogy ne féljenek a sötét színektől és a különböző nyomatoktól, mert a tapéta kombinálásakor nem fogják mérni vagy csökkenteni a helyet. Érdemes megjegyezni, hogy a monokróm tónusú, sokoldalú árnyalatok fényűzőek és komolyak, és elhomályosítják a nyomatokat.

Az elmúlt évszakok színei és nyomai merészebbé váltak. Nagy kép a virágokról, absztrakciókról és tárgyakról, amelyeket ma ismerünk, világosak és színesek. Még egy klasszikus ma is több tónusú lehet. Tehát a barna és sárga arany monogramok háttérképei érdekes és diszkrét tandemet jelentenek.

Hogyan kell kiszámítani?

Ma már léteznek speciális online számológépek a tekercsek számának kiszámításához, figyelembe véve az összes jellemzőt. Ha azonban szeretné és pontosan megértené a kérdést, megteheti őket nélkülük.

A számítás algoritmusa:

 • a helyiség kerületének mérése, beleértve a fülkéket;
 • a ragasztandó terület magasságának mérése (a lábazatig);
 • a kiválasztott háttérkép pontos méretének tudatosítása;
 • minden egyes laphoz legalább 50 mm-es állományt adunk;
 • a kép vagy jelentés magasságának vizsgálata, valamint a függőleges elmozdulás távolsága.

A jelentésen és annak megállóként érdemes jellemzői. Egy olyan rajz állapotánál, amely nem igényel egyeztetést, például függőleges csíkok, nem szabad a rajz magasságáról és magáról a képről gondolni. Az itt megadott tekercsek száma a kerület és a magasság függvényében kerül kiválasztásra, és hozzáadódik hozzáadás.

Abban az esetben, ha van rajz és szükség van arra, hogy csatlakozzon hozzá, készen kell állnia arra, hogy 30, és néha 50 cm-t vágjon a tekercs kezdeti hosszától. Rendszerint a pontos információ látható a tapéta lapon, tudatosan eldönti, hogy szükséges-e ilyen költségek.

És még akkor is, ha a tekercsek számát gondosan kiszámítják és a szükséges centimétereket tartalmazza az egyezéshez és a juttatásokhoz, akkor ne feledkezzünk meg arról, hogy egy tartalék tekercs használata haszontalan.

Jellemzők és tulajdonságok

Mint minden befejező anyag, a tapétáknak saját műszaki jellemzőik vannak, amelyek között találkozhat:

 • sűrűség;
 • tömege;
 • nedvességállósági fok;
 • szerkezetét.

A hőszigetelő tulajdonságok, a kis falak szabálytalanságainak elfedése, valamint a súly is függ a tapéta sűrűségétől. A ragasztó választása közvetlenül függ a tapéta tömegétől.

A tapéta összetétele jelentősen befolyásolja súlyukat. A legegyszerűbb papírpapír tapéta, amelynek súlya csak 110 g / m2. A nehéz kategóriába tartoznak a 140 g / m2 súlyú vinil- és nem szőtt kárpitok. A sokoldalú, sokoldalú tapéta sokkal összetettebb szerkezete miatt sokkal fényesebbnek tűnik, mint a fény.

A nedvességgel szembeni ellenállás mértéke saját fajtáival rendelkezik, amelyek között megtalálható:

 • mosható tapéta;
 • nedvességálló tapéta;
 • klasszikus.

Az első és a második típus közel áll egymáshoz, azonban a nedvességálló tapétákat csak nedves ruhával törölheti le, eltávolítva a port a falról, míg a mosható kárpitok nem félnek a tisztítószerektől. A klasszikus tapéta nem fogadja el a nedvességet, ami nem akadályozza néhány szobát, például hálószobákat.

dekoráció

A papíralapú dombornyomott vinil tapéta esztétikailag és minőségileg néz ki. Itt a dombornyomás lehet egy olyan minta vagy töltőanyag, amely egyedi szerkezetű lapok között van nyomva. A hullámos rácsos szimplex sajnos nem hasonlítható össze velük.

Azonban a legolcsóbb háttérképeket ma csodálatos nyomatok egészítik ki. A madarakkal és virágokkal rendelkező modellek hihetetlenül népszerűek és igényesek, mert különösen otthonos és meleg légkört teremtenek. A háttérképen lévő csillagok olyan tereket hozhatnak létre, mint a tér, az amerikai stílus, a gyermekkor és a zodiákus mágia.

A Woodgrain, a tégla, a bambusz vagy a természetes kő modellek saját egyedi energiájúak, különösen, ha természetes furnert használnak. A puha vinil téglák is képesek színes és biztonságos környezet kialakítására.

Stílus és design

A papírtapasztalat stílusa ma már nem rosszabb a többi javított rácshoz. Egyes stílusok teljesen elvesztik a jelentését a klasszikus papír használata nélkül. Szóval, a retro stílus a híres tapéta a virág nem valószínű, hogy olyan egyszerű és nosztalgikus a szitanyomás és ömlesztett vinil. A Provence egyaránt igényes zseniális egyszerűségre hívja fel a figyelmét, hogy virágos motívumokkal vagy monokróm egyszerű változatokkal válassza ki a háttérképet, hogy pontosan megjelenítse ezt a korszakot.

A fém háttérképeknek már sikerült ötleteket kialakítani a modern high-tech stílusban. A papíralapú természetes furnér és parafa az országstílusokban és a tetőtérben elnyerte a tisztességes rést. A papíralapú textíliákat hagyományosan a klasszikusokhoz rendelték.

Hogyan válasszuk ki?

Kiváló minőségű gobelin kiválasztása papírral a kompozícióban figyeljen a következő kritériumokra:

 • a tekercseket gondosan lezárni kell;
 • a tekercsek tételének meg kell egyeznie, hogy ne változzon a hang;
 • a tekercsvastagságnak azonosnak kell lennie.

A szakértők azt is javasolják, hogy a folyosókhoz nedvességálló és mosható háttérképeket vásároljanak, kivételes természetességet biztosítva a hálószobák és az óvodák belső terének felújítására.

Előnyök és hátrányok

A papír tapéta előnyeit nem lehet túlbecsülni, mert ezek az egyetlen költségvetés és a leginkább környezetbarát bevonat. Költségükkel átfedik az alacsony élettartamot, ami lehetővé teszi, hogy a tapéta 3-5 évente egyszer ragadjon anélkül, hogy a családi költségvetést terhelné.

A hátrányok itt is jelen vannak:

 • tapéták félnek a mechanikai sérülésektől;
 • a beillesztés során elszakadhat vagy nyúlik;
 • természetes változata nem fogadja el a vizet;
 • elhalványul a nap.

Mindazonáltal a modern bevonatok és töltőanyagok szinte minden, a papíralaphoz kapcsolódó problémát megoldanak.

Jól ismert gyártók és vélemények

Az orosz gyártású háttérképek ma mindenhol megtalálhatók, és általában költségük jelentősen alacsonyabb lesz, mint a külföldi márkák ára. Mindenesetre a termékértékelések pozitívak, és olyan márkák, amelyek nagyon népszerűek:

 • "Saratov Háttérkép";
 • Alfresco a legszélesebb fotó-háttérképekkel;
 • "Avangard";
 • "Elysium".

A Marburg és a Rasch német cégek európai színvonalú falburkolatok hívei. A felhasználók szerint nagyon könnyű ragasztani. A költségek magasak, de a kedvezmények szempontjából kedvező áron vásárolhat modelleket.

A fehérorosz háttérképeket egy nagy és hatalmas, azonos nevű gazdaság képviseli. Napjainkban olyan „Belooboi” és „Gomeloboi” márkák szerepelnek, amelyek jó minőségű, széles választékban és alacsony áron élvezik a fehérorosz és orosz fogyasztókat.

Az amerikai háttérképek népszerűek az oroszok körében. Az olyan márkák, mint a York, stílusos és élénk, kiváló minőségű, megfizethető áron kínálnak lehetőséget, ami a külföldi márkák számára ritka.

Elit példák és gyűjtemények lehetőségei

A Provence belsejében a hideg színekben tapasztalt stílusos tapéta az egész szoba fókuszába kerül.

A bonyolult, sokoldalú tónusú papír, egy bélyegzővel - a tavalyi szezonban.

Az amerikai márka virágos motívumokkal díszített kárpitai meglepik a pasztell színek összetettségét a díszes minták hátterében.

tippek

Függetlenül attól, hogy melyik tapétát választja, fontos, hogy jól beillesztett falakat készítsen, elő vakolt és alapozott. Emlékeztetni kell arra is, hogy a papír háttérképek gyorsan nedvesednek, ezért ragasztót kell alkalmazni őket mérsékelt rétegben, amilyen gyorsan csak lehet.

A szakértők nem javasolnak félelmet, ha kis légbuborékokat ragadnak. Az a tény, hogy a papír háttérképek mindig buborékok, de a szárítás után a papír összezsugorodik és eltakarja az összes régi buborékot.Meg kell mondani, hogy a rácsos gyorsan szárad, ezért a folyamat a lehető legegyszerűbb lesz.

A papír háttérkép tulajdonságai és jellemzői a következő videóban találhatók.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba