Fehér belső háttérkép

A tapéták a falfestés leginkább használt anyagai. A klasszikus hangok népszerűsége miatt a fehér háttérképeket gyakran különböző stílusok alapján használják. Ez a dekorelem több feladatot is képes egyszerre végrehajtani. Az első és a fő funkció a falak és a mennyezet díszítése (ha mennyezeti lehetőségekről van szó). A második funkció egy szép és kellemes hátteret nyújt a bútorok és a különböző díszítő elemek számára, amelyek világos és kifejezőek lesznek a fehér vászonon.

Jellemzők

Érdemes megjegyezni, hogy a fehér háttérképek bizonyos jellemzőkkel rendelkeznek, aminek köszönhetően hatalmas népszerűségre tettek szert:

 • A fehér szín klasszikus. Mindig releváns és nem megy ki a divatból.
 • A mintázat, a nyomtatás és a fehér tapéta bármely más mintája különlegesen vonzó. Ha egy képet vagy fotót szeretne kiemelni, akkor nem marad láthatóvá a fehér vászonon.
 • Ez a szín tökéletesen kombinálható a különböző árnyalatokkal, legyen az élénk színek, pasztell színek vagy sötét színek.

Ha félsz, hogy a fehér falak belseje unalmas és monoton lesz, akkor kombinálhatod a dekorációt más háttérképekkel és más elemekkel. A tervezők azt is javasolják, hogy a fehér textúrát különböző textúrákkal és díszítésekkel (mintázat, dombornyomás, nyomtatás stb.) Használják.

Előnyök és hátrányok

A belsőépítészeti szakterület szakértői számos előnnyel rendelkeztek a belső háttérképek használatával:

 • Pszichológiai szempontból a színnek pozitív hatása van az érzelmi állapotra. A fehér falakkal ellátott szobában eltöltött idő segít megszabadulni a stressztől, enyhíti a stresszt és a pozitív gondolatokra.
 • A világos színek világos, tágas, világos és friss légkört teremtenek a szobában. Emellett vizuálisan növelik a szoba hangerejét. Ilyen előny lenne különösen hasznos a kompakt lakásokban.
 • A fehér háttérképet egy lakóépület bármely szobájában lehet használni. A hálószoba nagyszerű monoton kivitelben vagy opcióval, elegáns mintával, pihenővel fog kinézni. A folyosóra csíkos termékeket és nagy nyomtatású konyhát választhat.
 • A fehér szín teljesen kiegészíti a színt, függetlenül annak telítettségétől és hőmérsékletétől. Ehhez a tervezők és beleszeretett a fehér háttérképbe.
 • Ha a termék megfelelő anyagát és anyagát választja, ez a dekoráció harmonikusan illeszkedik majd majdnem minden belső stílusba. A fehér tapéta harmonikusan illeszkedik a klasszikus, modern, etnikai és más területekhez.
 • A festéshez használt háttérképek, még a beillesztés után is, bármilyen színnel festhetők, ezáltal átalakítva a szoba dekorját.

hiányosságokat

Annak ellenére, hogy számos előnye van, ez a befejezési lehetőség hátránya:

 • A fehér háttérkép kiválasztásának első mínusz - gyorsabbak, mint a többi színpiszkáló. Nem titok, hogy bárki, hogy világos háttéren foltok és különböző szennyeződések sokkal érzékenyebbek, mint egy világos vagy sötét vászonon.
 • Annak érdekében, hogy ne legyőzze a szobát fényben, a ház déli szobáiban használjon fehér díszítést, legyen óvatos. Szükség esetén a belső tér kiegyensúlyozott legyen sötét tárgyakkal. Ellenkező esetben a fényerő megakadályozza a szemet és hátrányosan befolyásolja a személy pszichológiai állapotát.
 • A fehér tónusú háttérképek fényvisszaverő hatásúak. Így ha egy szürke kanapéra helyezi a hátterét, egy árnyékfolt jelent meg a vászonon. Ez szennyezett, idős tapétát fog kialakítani.

Érdemes megjegyezni, hogy a fenti hátrányokat el lehet kerülni, ha a termék megfelelő változatát választja, kényelmes helyiségvilágítást szervez és helyesen kombinálja ezt a típusú befejező anyagot bútorokkal, dekorációval és egyéb díszítőelemekkel.

Típusok és textúra

A kereskedelmi forgalomban kapható fehér háttérképek szerkezete, anyagai és egyéb paraméterei különböznek. Tekintsük a befejező anyag típusait és jellemzőit.

papír

Ez a faj a leggyakoribb és legelterjedtebb, mivel a hazai piacon megjelent. Az ilyen típusú háttérképek megfizethető árúak, ami fontos szerepet játszott a termék népszerűségében.

A papírtermékek viszont a következő alfajokba oszlanak:

 • Simplex. Egyrétegű opció. Mind a sima, mind a domború minták konvex mintákkal vannak forgalmazva. Aktívan használt dombornyomott vagy domború díszítésű termékek. A dombornyomott minták expresszivitást, kötetet és vonzerőt adnak a vászonnak.
 • Duplex. A két réteg papír megnyomásával létrehozott dupla háttérkép. Az egyik bázisként működik, a második pedig dekoratív. Fő előnyük a fény ellenállása.
 • Fali falfestmény. Az ilyen típusú díszítés a népszerűség csúcsán volt, 10-15 évvel ezelőtt, de most a korábbi dicsőség visszatér hozzájuk. Ha korábban a vászonon csendéleteket, tájakat és más elemeket ábrázoltak, akkor a termékeket gyakran természetes anyagok és absztrakciók képei díszítik.

A fehér színű fénymásolópapír vizuálisan utánozhatja a különböző burkolatokat. A bőr, a kő vagy a tábla alá tartozó termékek széles körben elterjedtek. A minőségi termékek a lehető legvalószínűbbek. A velencei vakolat alatt álló képek nagyon népszerűek.

vinyl

A belső szakértők szerint a fajok egyre népszerűbbek lettek az elmúlt években. Két rétegből készülnek. Használt papír és nem szőtt. A vevők megválasztása fényes és matt bevonat.

Különböző vinil bevonatok:

 • Habosított vinil. A termékek térfogata durva textúra. Az ilyen lehetőségek gyakran díszítettek strasszokkal és ragyogással.
 • Konyha (vastag) vinil. Sima textúra. Néhány vászon fényes. Ennek köszönhetően a felület könnyen tisztítható. A konyhai szobákban mosható lehetőségeket választhat.
 • Szitanyomás Ez az opció a napsugárzás szögétől függően megváltoztatja a színt. A szerkezet és az összetétel miatt nagy kopásállósággal rendelkeznek.

textil

A fehér textil tapéta vonzza a stílusos és kifinomult megjelenés figyelmét. A természetes nyersanyagokból vagy természetes vagy vegyes szálból készült szálakból készült rögzítő szövet alapján.

gyapjú

A termék alapja az azonos nevű szál. Felette helyezte el a készült hablemezt, kötet és szerkezeti rajzokat készítve. A minták kontrasztosak lehetnek a világos háttérrel, vagy egyetlen skálára egyesíthetők.

akril

Ez az opció sok közös a vinilhab modellekkel, de a vinil helyett az akril a gyártás során használatos. Az eredmény stílusos és dombornyomott vászon.

üveggyapot

Az ásványi anyagok különleges összetételéből származó termékek. A nyersanyagokat használat előtt gondosan feldolgozzák.

folyadék

A szerkezet nem vászon, hanem természetes alapanyagokból készült ragasztó hozzáadása. A fehér folyékony tapétát keményítették, a falat texturált és stílusos díszítéssel díszítik. Fő előnyük az egyszerű helyreállítás, ha szükséges, és tekintettel arra, hogy a foltok, a hornyok és más hibák erősen láthatóak a világos vászonon, ez a paraméter nagyon hasznos.

természetes

A természetes háttérképeket a papír alapjaira felhasznált természetes összetevők felhasználásával készítik.

fajok:

 • Linkrust. Két alkatrészből álló papír: papír és masztikus réteg (klórvinil, lonoxin és mások).
 • Cork. Ezek a háttérképek kiegészítik a természet és a természetesség belső jegyzeteit. Ez a környezetbarát anyag ideális annak a háznak a díszítésére, amelyben allergiás emberek élnek.
 • Bamboo. A természetes split bambuszból készült ruhák.

Az elhelyezés szerint a háttérképek mennyezetek és falak. Az ilyen típusú festmények fehér színei egy szobán alapulnak. Ha egy nagy teremre választja ki a fényviszonyokat, ajánlott a mérő háttérképének kiválasztása.

Az ügyfelek kényelmének és a gyorsabb ragasztási folyamatnak köszönhetően a gyártók öntapadós tapétát kínálnak, de az ilyen ruhadarabok kiválasztása nagyon korlátozott.

Nyomatok és dekoráció

Itt az ideje, hogy megvizsgáljuk a fehér háttérképek sokféleségét. A fehér vásznok gyakran kiegészítik a különböző elemeket. Különleges megjelenést adnak a terméknek.

Fekete-fehér - a leggyakoribb lehetőség. Ideálisak a modern stílusban, ahol fontos a szigorúság és a tömörség. A csúcstechnológiák számára kiválaszthatja a kristályfehér fényes háttérképet.

A rajzok, amelyek élénk színekkel díszítik a vászont, hatalmas készlet.

A leggyakoribb:

 • Geometriai alakzatok (körök, négyzetek és más elemek).
 • Monograms.
 • A különböző témák etnikai dísze.

A képek terjedelmesek (dombornyomásosak) vagy simaak lehetnek. Az ilyen típusú termékeket különböző stilisztika alapján használják. Az ezüst mintázatú vagy aranyszínű fehér tapéta nagyszerű kiegészítő lesz az elegáns klasszikus díszítéshez. Az absztrakt feliratokkal vagy geometriai mintázattal rendelkező termékek harmonikusan illeszkednek a nem szokásos stílusokba. A kis vagy nagy mintázatú vászonok a termékek oroszlánrészét alkotják.

Ezüstszövetek hideg hőmérsékletűek és aranyelemek - meleg elemek. Ezt vegye figyelembe, amikor a tapétát más belső elemekkel kombinálja.

A csíkos modelleket gyakran használják a szoba vizuális átméretezésére. A vízszintes irányú szalagok szélesebbé és hosszabbá teszik a helyiséget. A függőleges csíkos nyomatok magasabbak lesznek. Ahhoz, hogy a hatás erősebb legyen, egy további elem világos színűre festett. A vörös és fehér csíkok, valamint a sárga, narancssárga, lila és egyéb minták termékei látványosak.

A kis vagy nagy pöttyöket különböző szobák díszítésére használják. A modern gyártók széles választékát kínálják ennek az opciónak.

A színes nyomtatás jól néz ki a fehérre. Az óvoda számára a pillangókkal, állatokkal vagy virágokkal rendelkező termékeket választhat. Szintén ehhez a helyhez megfelelő háttérképek vannak a sötétben csillogó csillagokkal.

Meg kell jegyezni, hogy a virágokkal díszített termékek ideálisak különböző szobák díszítésére. Ha szeretné, akkor hozzáadhatja a dekorhoz egy színes elemet a mákkal - világos és színes rügyekkel.

Romantikus hatás létrehozásához válasszon egy kék virágú modellt, lila (válasszon finom árnyalatokat, például lila és levendula), rózsaszín, kék és más színeket.

A kiegészítők

Általános szabály, hogy a dombornyomott tapéta rhinestones és ragyog. Ilyen termékeket választanak el az elbűvölő stilistika és a klasszikus stílusok kialakítására.

Minden színkombináció bizonyos hatást eredményez. A zöld és a türkiz fehér szín kombinációja frissességet és természetességet teremt. A bézsű duett gyengédségű jegyzeteket ad. Barna - a tiszta fehér és természetes fa színének klasszikus kombinációja. A sugarak fényvisszaverődése miatt a gyöngyházból készült vászonok könnyű és kifinomultak lesznek.

Két típus kombinációi

A fehér háttérképek különböző módon kombinálhatók:

 • Fotó háttérképekkel. Ha szeretné kiemelni az általános mintát a fotó háttérképen, helyezze azt a falra egy fehér falú duettben.
 • Társait. Háttérképek kombinálva másfajta festményekkel - modern és elegáns fogadás. Egy szoba alapján két különböző bevonatot használnak, amelyek egymást kiegészítik és egyszerre hangsúlyozzák.
 • Függőleges. Különböző textúrákkal rendelkező háttérképek függőleges síkban vannak. Ez lehet egy monofonikus változat tandemje is, rajzokkal és nyomatokkal díszített termékekkel.
 • Horizontális. A fentiekhez hasonló módszer csak vízszintes síkban van csatlakoztatva.
 • Betétekkel. A falon dekoratív betéteket készíthet a háttérképből. Tekintettel a hatalmas választékra, az ügyfelek hatalmas választékot kínálnak fehér színben. A nyomtatással ellátott betét egy kép szerepét töltheti be.

stílusok

A fehér háttérképet különböző irányok alapján lehet használni, akár klasszikus, akár modern díszítéssel.

 • Minimalizmus és hi-tech. Egyszerű háttérkép - a legjobb választás a tömör és diszkrét belső terek számára.
 • Classic. Az arany- vagy ezüstmintás termékek tökéletesen illeszkednek a klasszikus dekorokba. A rajz lehet sima vagy kötet. Az ilyen vásznok különösen gyönyörűek lesznek a nappaliban, a hallban vagy a hálószobában. Bizonyos kiviteli alakokban fényes mintával ellátott vásznok fognak. A piros, bordó vagy lila dísz egy elegáns és nemes környezetet teremt a nappaliban.
 • Loft. Ebben az esetben az ideális tapéta falfestmény a fehérre meszelt deszkák vagy téglák képével.
 • Provence. Fehér vászon virágmintás kiegészíti a francia stílus.
 • CKanadai stílus. Fehér falak ebben az irányban - a leggyakoribb design. A legjobb választás - sima fehér vászon.

Óvatosan válassza ki a minta méretét a vászonon. A kompakt helyiségek esetében ajánlatos kis méretű mintákat választani, tágas helyiségekben - éppen ellenkezőleg.

Mit kell kombinálni?

A szakértők két fő módszert azonosítanak:

 • Kontraszt. A név önmagáért beszél. Könnyű vászon a wenge bútorszínével összhangban. Ez a fajta fa gazdag, sötét színű, ami kedvezően hangsúlyozza a hófehér hátteret. Egy sötét padlón (linóleum, parketta, laminátum és egyéb bevonat) is választhat.
 • egyesülés. Válassza ki a bútorok alatti falakat - a közös tervezési módszert. Világos színű bútorok fehér falakkal kombinálva világos és könnyű fényt nyújtanak. Annak érdekében, hogy a belső tér ne halványuljon, sötét vagy fényes elemet, például lábazatot, karnit vagy szegélyt kell kiegészíteni. A képet élénk színekben is elhelyezheti a falon.

Ha a helyiség már javításokat végzett, akkor a tapétát a feszített mennyezet, a padló alatt vagy az ajtókkal kombinálhatja.

Termelő országok

A modern piac hatalmas termékválasztékot kínál. Különösen értékesek a külföldről származó kiváló minőségű termékek, amelyeket Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és más európai országokban készítettek. A fehér vászon sokoldalúsága és népszerűsége miatt a tapéta szegmensben működő cégek gyártják őket.

A belföldi vállalatok sem maradnak el a külföldi cégektől. Az orosz cégek a háttérvilágítás hatalmas választékát mutatják. A boltok polcain különböző modellek találhatók - a sima vászonoktól a termékekig terjedő termékekig, nyomatokhoz és egyéb elemekhez.

Gyönyörű ötletek a belső térben

A cikk végén megnézzük a nappaliban és a dekorokban található stílusos lehetőségeket a világos helyeken különböző helyeken.

 • A nappali klasszikus stílusa. Elegáns és finesse.
 • Loft-stílusú szoba. Fehér háttérkép a tégla alatt.
 • Decor Hruscsovban. Hófehér falú hálószoba.
 • Fehér falfestmény a táblán. Ideális padlásra.
 • A hálószoba kialakítása, fekete fehér mintával.
 • A csarnok lakonikus és minimalista kialakítása modern irányban.
 • Szigorú és diszkrét kialakítás a lakás halljában. A képen látható, hogy a fehér szín kifejezetten kontrasztos a sötét árnyalatokkal.

A fali dekoráció anyagának kiválasztásakor ne feledje, hogy a termék színétől és stílusától függetlenül a terméknek magas minőségűnek kell lennie. Csak ebben az esetben a tapéta jól fog kinézni, és hosszú ideig megőrzi a szépséget.

További információ a fehér háttérkép kiválasztásáról a belső videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba