Miért van szükség anti-vandál háttérképre és hogyan válasszuk ki őket?

Minden nappali háttérkép az egyik alapvető tervezési elem. Megfelelően választott, díszítheti a szobát, kényelmesebbé és stílusosabbá teszi. Sajnos gyakran a tapéta megjelenése mechanikai sérülések, gyermekrajzok vagy véletlen szennyezés miatt szenved. Annak érdekében, hogy megakadályozzák és megszabaduljanak az ilyen bajok segít anti-vandál háttérkép.

Mi az?

Azokban a lakásokban, ahol gyakran vannak vendégek, élő háziállatok, kisgyerekek, elkerülhetetlen a falazat károsodása. Ahhoz, hogy a falak megjelenése hosszabb legyen a szemnek, speciális anti-vandál háttérképeket fejlesztettek ki. Ez a bevonat a sérülések csökkentésére és a tapéta eredeti megjelenésének hosszú ideig tartó fenntartására szolgál. Tartós vászon védett a szélsőséges hőmérsékletektől, sűrűbb, mint a szokásos tapéta, a karcolás elkerülése. Az ilyen anyagot szokásos vízzel mossuk, anélkül, hogy félni kellene a szerkezet károsodásától.

Gyakran előfordul, hogy a nagy szilárdságú tapéták préselt vinilből készülnek. Súlyosabb és sűrűbb, mint a habverzió. Ezért a véletlenszerű mechanikai sérülések nem szörnyűek az ilyen bevonatok esetében, ezért a közönséges helyeken gyakran használják. Ezeknek a háttérképeknek egy lakónegyedben való ragasztása segít minimalizálni a macskák vagy kutyák karmai által okozott károkat. Ezért az anti-vandál lefedettség második neve - "Antikogot".

Emlékeztetni kell arra, hogy nem szabad kifejezetten megpróbálnod károsítani az anti-vandál bevonatot: nem alkalmas szilárdsági vizsgálatok elvégzésére.

előnyök

A vandálbiztos tapéta számos tagadhatatlan előnnyel rendelkezik:

 • azok környezetbarátak és nem okoznak allergiát, így biztonságosan használhatók az óvodában;
 • a tartós anti-vandál tapéta élettartama elérheti a 10 évet vagy többet (megjelenésük fenntartásához elegendő a festék frissítése);
 • az ilyen ruhadarabok könnyen tisztíthatók: az anti-vandál háttérképek szinte minden változatát szokásos háztartási vegyi anyagokkal lehet mosni;
 • tartós tapéta ragasztható bármely elkészített felületre.

Figyelembe veszik a festéshez egy nagy plusz anti-vandál tapétát képes megváltoztatni a színpalettát a bázis eltávolítása és ragasztása nélkül. A festék színárnyalata lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő színt a szoba színtervezésében, vagy egyszerre több színt is kombinálhasson, hígítva a fő hátteret speciális színekkel.

típusok

Az anti-vandál hatású falburkolat kiválasztásához meg kell érteni, hogy milyen típusú kopásálló tapéta létezik ma. A legsúlyosabb, tartósabb és kopásállóbb kereskedelmi tapéta. Gyakran hívják őket „Szerződéses”. Ilyen lefedettséget használnak olyan nyilvános helyeken, ahol az emberek áramlása szinte folyamatos (például a mozikban, klinikákban, éttermekben, irodákban). Egy ilyen szorosan tartós és környezetbarát, nem okoz allergiás reakciókat.

A szerződéses tapéta gyakran vinil alapon készül. Az ilyen bevonat anyaga nehezebb, sűrűbb lesz. A kereskedelmi anti-vandál tapéták vászonai sokkal szélesebbek, mint a lakóterekben való használatra szánt tekercsekben. Általában az egyik szalag szélessége 130 cm.

Ezeknek a háttérképeknek a ragasztása bizonyos ügyességet igényel, ezért néha a bélés vonzza a szakembereket.

A különböző színek, textúrák és nyomatok lehetővé teszik, hogy kiválasszon egy tetszőleges helyiségnek megfelelő kereskedelmi bevonatot. Az ilyen vászon gondozásában szerény. Az anti-vandál üvegfal papír jobb és erősebb, mint a vinil kollégák. Ezek egy speciális anyagból készülnek - üvegszálból, amely különleges impregnálással ad nekik egy vászon alakját.Az ilyen szálak rugalmasak. Üvegszál nem fog károsodni a macskák vagy kutyák karmai által, nem fog unalmas és nem rontja meg a víz vagy zsír behatolását.

Ez az anyag megakadályozza a port. Ez a befejezés ragaszthatja a konyhát vagy az étkezőt: az anyag nem szívja fel a szagokat, nem sárgul, ha gőzzel és magas hőmérsékleten van kitéve. Az üvegszál a további festésre szánt bevonatokhoz tartozik. Ebben az esetben változtassa meg a vászon színét, bármilyen színben átfestve, akár tízszer is. Maga a vászon texturált felülettel készül, amelyet széles körben kínálnak az építőipari piacon. Érdemes megjegyezni, hogy a tapéta további erőssége adja a kiválasztott festéket és alapozót.

A padlóalapú bevonatok kevésbé tartósak, de gazdaságosabbak és változatosabbak. Az ilyen anyagok ártalmatlanok és fontos előnnyel rendelkeznek: ezek a tapéták rugalmasak, erősítik a ház falát, ahol a beton zsugorodása után repedhet vagy deformálódhat. A szokásos nemszövött tapétákból származó vandál-típusú bevonat megkülönbözteti a termelés sajátosságait. A gyártás után a szövedéket magas hőmérsékleten lézerrel kezeljük.

Ez a árnyalat lehetővé teszi, hogy a tapéta tökéletesen visszaszorítsa a port, a vizet, és tisztítószerekkel tisztítsa. A mechanikai sérülések (például a karomok karcolások) nem szőtt tapéta instabilak, így a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosait arra ösztönzik, hogy nézzenek más típusú bevonatokra.

A legkevésbé tartós, de rendkívül látványos, különleges bevonattal ellátott tapéta is anti-vandálnak minősíthető. Az ilyen lapot egy olyan kompozícióval dolgozzuk fel, amely megakadályozza a nedvességet és növeli annak élettartamát. Az ilyen tapéta kétségtelen előnyei a megjelenésük és a mosás egyszerűsége. A háztartási vegyszerek segítségével a bevonatból eltávolíthatja a véletlenszerű foltokat vagy a gyerekrajzokat. Ennek köszönhetően ez a háttérkép megkapta a második nevet. "Antimarker". A laminált bevonat jó alternatíva lesz a drága kereskedelmi háttérképekhez.

Hagyományosan az anti-vandál tulajdonítható a fém tapétának. Ezeket a tartósság jellemzi. A felső fólia bevonatnak köszönhetően ez a vászon nem tűnik el, nem változtatja meg a színt a hőmérséklet és a páratartalom miatt. De a mechanikai hatások könnyen károsíthatják az ilyen tapéta megjelenését. Gyakran használják őket a kandalló helyének beillesztésére. megvédeni a falakat a kiégés ellen.

Hogyan válasszuk ki?

A legmegfelelőbb háttérkép kiválasztása a tervezett mechanikai terhelés mértékétől függ:

 • Gyermek vagy nappali laminált bevonatok tökéletesek. Ezekkel könnyen mosható a képek. Könnyen tisztítható a nem szőtt textíliát is, szükség esetén festhető.
 • A kereskedelmi háttérképek megmentik a háziállatok karjait. Üvegszálas megbirkózik ezzel a küldetéssel. Az utóbbiak jobban illeszkednek a falakhoz, így még egy meglehetősen nagy kutya sem szakíthatja el őket.
 • A konyhai tapéta választéka változhat attól függően, hogy hol fognak ragasztani. A falak számára a nem szőtt textíliák sima bevonata festéshez, de a kötény, amely a legkiszolgáltatottabb a szennyeződésekre és a károsodásokra, jobb, ha beilleszti a szerzői festményeket. Ők a lehető leghosszabb ideig fognak szolgálni.
 • Nem gyakran tapéta ragasztott a fürdőszobában, hanem az anti-vandál bevonat a vállon, hogy megbirkózzon a magas páratartalommal. A szoba falai leginkább üvegszálas védelemben részesülnek, a víz és a gőz nem sérülhetnek meg.

ajánlások

A tapéta anti-vandál bevonata sűrűbbé és nehezebbé teszi őket egy ilyen vászon bizonyos készségeket igényel a beillesztési folyamatban:

 • Kezdetben a falat meg kell tisztítani a szennyeződéstől vagy a portól. A régi meszelt és zsírfoltokat el kell távolítani.
 • A tapéta ragasztása előtt a falat alaposan ki kell egyenlíteni és mély behatolású alapozóval kell alapozni. A szabálytalanságok hiánya lehetővé teszi, hogy a vászon sokkal hosszabb ideig tarthasson, és az esztétikailag leginkább tetszetős legyen.
 • Üvegszálas ragasztó a szokásos PVA vízzel való összekeverésére. Ugyanakkor azonnal alkalmazza az oldatot a falra.
 • A vinil tapéta jobban megmarad a hígítatlan ragasztó ragasztóanyagon, amely maga a lapra kerül.
 • A tapéta első csíkja a szoba közepén van ragasztva, és az összes alábbi elem ragasztva van.
 • Miután a vászon a falhoz ragasztott, 24 órát kell várnia, hogy az anyag megszáradjon, majd elkezdheti festeni a falakat.

A vélemények azt mutatják, hogy az anti-vandál kendő legjobb festéke az akrilgyantákon alapuló eszköz. A modern piac ilyen anyagok széles választékát kínálja. Az anti-vandál háttérképekkel kétféle bizonyítottan létezik: akril-latex és akril-szilikon festékek.

A háttérkép alternatívája

Az anti-vandál bevonattal ellátott tapéta nyilvánvaló előnye, hogy az ilyen anyagnak bizonyos hátránya van - mindenféle vászonfajta meglehetősen drága. Ezért más módon védheti meg a falakat:

 • Egy házban, ahol macskák vagy kutyák találhatók, a fal alsó részét furnérral laminálhatja, hogy illeszkedjen a padlóhoz. A zökkenőmentes lefedettség nem teszi lehetővé a háziállatok számára, hogy jeleket hagyjanak rajta.
 • A gazdaságosabb, konyhához vagy fürdőszobához alkalmas lehetőség egy speciális mosható festék. Az állatok nem tudják megkarcolni az ilyen falakat, a kis foltok egyszerűen eltávolításra kerülnek háztartási vegyi anyagokkal.
 • A szokásos műanyag panelek könnyen tisztíthatók, így nem félnek a gyerekek rajzaitól. Az ilyen bevonat simasága nem teszi a macskát vagy a kutyát a karmok élesítésére. De érdemes megjegyezni, hogy a műanyag egy törékeny anyag, amely könnyen szenved mechanikus stressz miatt.

Vélemények

Az apartman tulajdonosai, akik fal-burkolatként anti-vandál tapétát választottak, vegye figyelembe, hogy ez az anyag nem igényel sok festéket a feldolgozáshoz. Háziállatok, akik a felszín merevségével és simaságával szembesülnek, idővel elveszítik az érdeklődésüket, és más helyeket választanak a körmök számára. Az ügyfelek előnyei közé tartozik a tapéta fényereje, így a szoba belsejében telített friss jegyzeteket készíthet.

Sok vásárló tudomásul veszi, hogy a fotónyomtatással ellátott laminált fénylapok elég vékonyak és áttetszőek lehetnek. Ezért a boltnak figyelnie kell az anyag vastagságára. Az erősség mellett ez az arc a falak minden szabálytalanságát tárja fel.

A megjegyzések azt mutatják, hogy a választást a sima és sűrű bevonatfajták javára kell választani.

Anti-vandál háttérkép kiválasztása megakadályozza a gyakori ragasztást és a web megváltoztatását. A gyártótól függően az ilyen anyag hét-tizenöt évig tarthat megfelelően kiválasztott festékkel és gondos használatsal.

Rólunk, hogyan válasszuk ki és használjuk az anti-vandál háttérképet, lásd a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba