Szokatlan 3D tapéta falakhoz: stílusos megoldások a belső térben

A befejező anyagok folyamatosan javulnak. Szó szerint az elmúlt 10-12 évben számos vonzó tervezési megoldás jelent meg, amelyek jelentőségét alábecsülik, egyszerűen csak azért, mert kevés embernek sikerült a gyakorlatban kipróbálni, és nem tudják biztosan, milyen lehetőségeket nyitnak meg. Az egyik ilyen fejlemény - háromdimenziós hatású tapéta, melyet ebben a cikkben tárgyalunk.

Jellemzők

A 3D-s tapéta különbözik a többitől a lehető legszélesebb formátumban. A megjelenített képek háromdimenziósvá válnak, a szomszédos tér szerves részét képezik. Az ilyen bevonatok felhasználásával a szobák díszítésének lehetőségei és az eredeti kompozíciók létrehozása drámaian megnő.

A falakhoz háromdimenziós tapéták alkalmasak minden alapanyaghoz. Azonban ne felejtsük el alaposan előkészíteni az alapot, és 100% -ban távolítsuk el a régi díszítő réteget. Az aljzat deformációjának legkisebb jelei azt jelentik, hogy a vakolattal borított szegmenst el kell távolítani és újra fel kell szerelni. Mindig igyekezzen a lehető legkevésbé torzítás nélkül simogatni a bázist.

Ha a vászonra panorámakép hatására kell ragasztani, ne gondolja át, hogy ilyen munkát végezne, asszisztens nélkül. Ugyanakkor ugyanez a követelmény általánosságban a háromdimenziós háttérképhez is köthető. Közvetlenül az anyaggal kezdenek dolgozni, kiszámítva a szükséges hosszúságot (a padlón), és a kapott méréseknek megfelelően vágják le.

Ne feledje, hogy még a legkisebb torzítás is értékeli az összes erőfeszítést.

A nehéz anyagok ragasztói segítenek növelni a csatlakozó megbízhatóságát.

Egy megfelelő hőmérsékleti folyosó - 21-25 fok, a huzat beillesztése után 48 órán belül kategorikusan elfogadhatatlan. Ha fel kell szerelnie a háttérvilágítást, jobb, ha egyáltalán nem kockáztathatja meg, de azonnal forduljon szakemberekhez és segítségért.

Előnyök és hátrányok

A teret kibővítő háttérképek nem hagynak közömbösnek senkit. Azok, akik használják ezeket az előnyöket, a kitűnő kopásállósággal, a mosószeres tisztítás egyszerűségével, a hosszú ideig tartó karbantartással és a teljes biztonsággal (a készítményben nincs toxin). Még a gyermekszobákban is, ez a fali anyag a legjobb oldalról nyilvánul meg, és ott kevés lesz egyenlő.

De a vélemények az ilyen háttérkép kiválasztásának másik oldalára összpontosítanak.

Használatuk ára meglehetősen magas, és a szoba nem lehet túl kicsi, míg a háromdimenziós bevonat nagyon rosszul ötvözi a költséghatékony anyagokat. Néhány opciónak meg kell tennie a megrendelést, és a várakozási időt nehéz megjósolni. És többek között érdemes csak enyhén károsítani a háromdimenziós tapétát, elrontani a képüket, mivel szükség lesz a teljes összetétel cseréjére. Ezeket a hátrányokat gondosan meg kell fontolni és pontosabban meg kell gondolni az ilyen anyagok használatával a hibák kiküszöbölésére.

faj

A térfogati háttérképek három fő kategóriába sorolhatók, amelyek a műszaki paraméterek között különböznek. Ha további részletek állnak rendelkezésre, a termék egy speciális csoportba esik, amelyet külön kell megvizsgálni. Szabványos formátumban a méret teljesen jellemző, a képet többnyire egy dísz vagy geometriai alakzatok képviselik.

Egységes változat - szigorúan meghatározott méretű ruhával, amelyeknek minden tervezési eleme a kép logikailag teljes szegmensét képezi.Ebben az esetben az ábrák egy általánosabb összetételű, vagy egy keret által körülvett, teljesen autonóm témakörök lehetnek.

Panorámás típus - nagy vászon, amelyből legalább egy falhoz elegendő.

Az ilyen bevonatot az egész kerületen azonnal ragasztani kell, majd az eredmény a leginkább lenyűgöző és kifejező.

De az elrendezéseken kívül a háromdimenziós háttérképek is eltérnek a vászon összetételétől.

fluoreszkáló normál napfényben a szokásos, jelentéktelen háttérképként jelenik meg, kivéve, hogy a kép fényereje átlag feletti. És csak sötétedés után az anyag felülete feltárja az összes előnyét.

A pozitív hatás előfeltétele a fluoreszkáló lámpák háttérvilágításként való használata, így a képet valósághűbbé teheti. A LED-es világítóeszközök jobban igényelnek, mint mások, mert ez nem csak fényforrás, hanem egy távolról állítható rendszer. A vezérléshez konzolokat és speciális mobilalkalmazásokat is használhat. Más szavakkal, pontosan azt a formát alkotod, amit szükségesnek tartasz, gyakorlatilag nem csak a kész projektekre korlátozódik. Ki kellett ragasztania a falakat, nem szőtt, vinil tapétával, és háromdimenziósakkal kellett megbirkózniuk, mivel ezek közötti különbségek pusztán szimbolikusak.

tervezés

A tervezési koncepció megválasztása a szoba kialakításában elsősorban a felhasználási területre összpontosít. A nappaliban könnyen megvalósítható még a legmerészebb és kreatívabb kreatív ötletek. A kék árnyalatok nemcsak a tengeri tájképek, hanem a hóval borított hegycsúcsok, amelyek kissé hígítottak kék festékkel. Egy ilyen megoldás ugyanakkor megnyugtatja a túlzottan érzelmi embereket, és frissességet érez a forró szezonban. Ha valamit modern, stílusos és titokzatos akar, de az absztrakció nem csábítja meg magát, akkor hagyja abba a választást egy űrben.

A bolygó titokzatos ködének, a távoli ködöknek, a hajóknak, a csillagoknak és üstökösöknek a sima kék vagy fehér falakkal söpörő bolygójai nagyon lenyűgözőek! A probléma azonban más lehet: nem minden ember, mint a galaktikus távolságok tárgya. Virágok jönnek a romantikusok megmentéséhez. Leggyakrabban a lakások tervezésében használt rózsa. Bár egy gyönyörű orchidea meglehetősen szilárd versenyre tesz szert, ha ezt a történetet elgondolkodva használja.

Ha a kárpitozott bútorokat a nappaliban helyezik el, érdemes a falak számára házak és kertek jeleneteit használni, akkor úgy érzi magát, mintha az erdő vastagságában vagy a lila bokrok mellett lenne.

Az ifjúsági stílusban kialakított szobákat, kivéve a virágokat és bokrokat, lepkék és díszek parcelláival lehet elkészíteni.

A tégla (utánzat tégla) legjobban a tetőtérben fog kinézni.

Ha maximális kényelmet és nyugalmat szeretne elérni, akkor a múzeumokat, középkori erődöket, művészeti galériákat ábrázoló festményeket kell előnyben részesítenie.

És a "régi várban" jelen kell lennie és kandallóval.

A gyermekek szobái különleges szabályok szerint vannak díszítve; az alvásra szánt szegmensben előnyben részesítjük a pasztell színeket, amelyek egységes hangon vannak. De a játékterület és a többi olyan terület, ahol kicsi lesz, akkor élénk színekkel kell díszítenie. A design kiválasztásakor vegye figyelembe a lányok és fiúk életkori és személyiségjellemzőit, mert rövid időn belül a kilátások és az érdeklődési terület gyorsan megváltozhatnak. Egy univerzális megoldás a geometria - négyzetek, háromszögek, körök, gyémántok stb.

A háromdimenziós tapéta, amely könyveket, filmeket, anime-t vagy festményeket imádni képes, nagyon megfelelő lesz. A döntést azonban a gyermekekkel folytatott konzultáció során kell meghozni.Az ajtók ugyanazt a tapétát vakolhatják, és a lépcső, a mennyezet és a padló leggyakrabban hasonló, háromdimenziós telkekkel díszített, bár más anyagból.

Hogyan válasszuk ki?

Még a kínai termékeket sem érdemes valódi árkedvezményekkel venni. Más ipari termékektől eltérően még mindig nem tudják, hogyan készítsenek olcsó, kiváló minőségű háttérképeket. Mielőtt vásárolna egy 3D bevonatot a lakásban, gondoljon a szoba méretére. Ha nagy, szükség van a típusuk kiválasztására a lehető legsúlyosabban.

Ilyen esetekben soha ne készítsen képeket kötetben, a legjobb, ha a képeket kifejezett perspektívával alkalmazza.

Ha úgy tűnik, hogy egy fürdőszobában egy bizonyos vászon túlságosan prés lesz, válasszon hasonló, de pasztell árnyalatokkal festett. Ilyen megoldás segít a vizuálisan eltávolítani a megfigyelőtől az árnyékos területet, ha szükséges.

A tágas, világos szobákban nem lehet semmilyen különleges kerettel elkábítani. Még az is lehetséges, hogy az eredeti textúrával több színű bevonatot alkalmazzunk.

Figyelembe kell vennie egy fontos körülményt: amikor a kulcsfontosságú hangsúlyt a bútorok segítségével hozzák létre, lehetetlenné válik a figyelem levonása a tapétával, hogy azok túl színesek legyenek. Soha ne ragasszon fényes vászonokat ablakok ellen, mivel a vakító fény torzítja a képet. Ha a folyosón több funkcionális zónát terveznek, háromdimenziós tapétával egyszerre, mindegyiknek saját összetétele van. A folyosó díszítése csak a leghosszabb élettartam használatát igényli, és következetesen megőrzi a tapéta megjelenését.

A belső felhasználási lehetőségek

Minden szobában van háromdimenziós tapéta. A konyhákban tehát a munkaterületen, vagy inkább a kötények díszítésére lehet használni. Ugyanakkor az asztali és a világítótestek kiválasztása egyértelműen kapcsolódik a terület kialakításához. Ha kombinált étkezést és konyhát kínál, könnyen megteremtheti az illúziót, hogy az étkezőasztal teljesen más helyen található. A nagyméretű folyosók (folyosók) térfogati rajzai nagyon jónak tűnnek, de ha nincs elég hely, helyesebb egy egyszerű megjelenésű telek használata.

A hálószobákban ajánlott a legszebb motívumok kiválasztása - természetes vagy kozmikus.

És ha háromdimenziós tapéta szükséges a nappaliban, csak két korlátozás van: a teljes ár és a kiválasztott szoba stílusa. Ha nemcsak egy adott telket kívánunk bevezetni, hanem fényes, akkor laminált anyagokat használunk. A nagy háromdimenziós rajz mind az egész falat, mind az egyes szegmenseit díszítheti, amely esetben a tér elválasztójává válik.

Az egységes falak színe természetes és élénk, és meleg tónusok segítségével kényelmet és hideg tónusokat ad. A tükör vászonok megkönnyítik a teret, és ha ez nem túl fontos az Ön számára, jobb, ha nem használja őket. Legalábbis az ablakokkal szemben, hogy elkerülje a szemek káros visszaverődését.

A leginkább kimeríthetetlen képzelőerővel rendelkező emberek 3D-s tapéta segítségével biztonságosan tudják megvalósítani ötleteiket. Mindenféle megoldást tartalmazhatnak: a vulkánok kitörése és a víz alatti királyság, egzotikus állatok és léghajók, dinoszauruszok és még sok más.

A választástól függetlenül, a javítás megkezdése előtt érdemes világos tervet készíteni kézzel, vagy előkészíteni a számítógépre. Ebben az esetben már a befejező munkák megkezdése előtt bemutathatja a végeredményt, világosan megtervezheti a bútorok elhelyezését, és kiszámíthatja a javításhoz szükséges anyagok számát és fogyasztását. Ez lehetővé teszi a költségvetés kiszámítását és az előre nem látható költségek elkerülését.

A saját kezével a falra való 3D rajzolással kapcsolatos információkért lásd az alábbi videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba