Kiválasztása csempe ragasztó külső munkát

 Kiválasztása csempe ragasztó külső munkát

Ma sokan laknak otthonukba. Ez az anyag széles körben képviselteti magát a modern építőipari piacon. Ma arról fogunk beszélni, hogy melyik csempe ragasztó a legjobb a szabadtéri munkához a szoba kialakításánál.

Különleges jellemzők

Jelenleg a különböző típusú csempe ragasztók széles skáláját mutatják be a boltokban. Mindegyiknek saját előnyei és hátrányai vannak. Emlékeztetni kell arra, hogy kiválasztásakor figyelembe kell venni azokat a külső feltételeket, amelyekben a csempe elhelyezhető. A lakás külső része gyakran éles hőmérséklet-változásoknak van kitéve. Annak érdekében, hogy a csempe ne essen össze, és az eredeti formában maradjon, különleges fagyálló ragasztót kell használni, amikor a fektetés során. Ezenkívül egy hasonló alapnak vízállónak kell lennie, hogy a téli időszakban a hó és más csapadékok szerkezetre gyakorolt ​​káros hatásait elkerülje.

Egy csempézett kerámia bevonattal nemcsak a lakás klinker elülső részét, hanem utcai dekorációs utakat, járdán zónákat is befejezem. A csempe ezeken a helyeken történő elhelyezésekor nemcsak fagyálló és nedvességálló, hanem tartós, megbízható ragasztót kell választani. Végül is, ezek a helyek a helyszínen gyakran jelentős súlyterhelésnek és éles hőmérséklet-ingadozásoknak vannak kitéve.

struktúra

Minden fagyálló típusú csempe ragasztó hasonló összetételű, amely több komponenst is tartalmaz.

 • Szerves és ásványi anyagok. Ezeken az elemeken a jövőbeli összetétel ereje és keménysége függ. Tartósságot és jó minőségű ragasztót biztosítanak.
 • Polimerek vizes diszperziók formájában. Ez az összetevő szükséges ahhoz, hogy az összes anyagot eredeti állapotukba visszahelyezzék.
 • Cellulóz-éter. Szükség van ahhoz, hogy az oldat a szükséges viszkozitású legyen.
 • Töltőanyagot. Ezeknek a komponenseknek a leggyakrabban dolomitokat, kvarchomokat vagy egyszerű mészköveket használnak.
 • Magnézium, kalcium, alumínium. Ezek az összetevők további szilárdságot adnak a ragasztó keveréknek. Ezenkívül jelentősen növelik a ragasztó hatékonyságát.

típusok

Általában a csempe ragasztó keveréke kétféle - univerzális és megerősített. Az első lehetőség ideális az utcai kis szerkezetekre vagy a belsőépítészetre, a legjobb, ha ne használják a nehéz, masszív kerámia alkatrészeket. A második típus kitűnő lehetőség nagy bevonatokhoz, amelyek később jelentős terheléseknek vannak kitéve.

Fontos megjegyezni, hogy a megerősített típus kiváló tömítő tulajdonságokkal rendelkezik., amely lehetővé teszi különféle kerámiatermékek fektetését. Az univerzális ragasztó keveréktől is nagyobb a fagyállóság és a nedvességállóság.

Ezt a ragasztót gyakran használják padlóburkolatok, járdák, dekoratív pályák tervezéséhez.

sokféleség

Az összes csempe ragasztó szakembert három összetételű csoportra osztják a készítménytől függően.

 • Epoxi alapú. A készítmény fő összetevője egy speciális epoxi gyanta. A teljes megoldás csak két alapelemből áll. Általában már kész formában adják el.
 • Cement alapú. Ez a kompozíció a fogyasztók körében nagyon népszerű. Ideális nem csak külső, hanem belsőépítészeti használatra is.Ennek a ragasztónak a fogyasztása nagy, összehasonlítva más típusú bázisokkal. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a minta monetáris értéke sokkal alacsonyabb, mint másoké.
 • Diszperziós csempe megoldás. Ő, mint az epoxi alapú kompozíció, azonnal elkészült formában kerül értékesítésre. Leginkább praktikus, ha használják. Azt is meg kell jegyezni, hogy az ilyen megoldás kiválóan alkalmas egyenetlen durva felületekre (kerámia rögzítésére egy másik csempe, festék vagy fa).

Hogyan válasszuk ki?

A külső bevonat ragasztójának kiválasztásakor nemcsak a fagyállóság és a nedvességállóság szintjét, hanem a \ t Számos más, ugyanolyan fontos tényező is:

 • a hangok felszívódásának mértéke;
 • annak lehetősége, hogy gittként használják fel a szabálytalanságok és az érdesség megszüntetésére;
 • keménység, szilárdság;
 • idő a csempe lefedettségének beállításához;
 • oldatáramlási sebesség;
 • megfelelő alap a ragasztó felhordásához;
 • a ragasztó keverék összetételének típusa.

gyártók

Sok fogyasztó nem tudja eldönteni, hogy melyik ragasztót választja a csempe bevonathoz. Napjainkban az építőanyag-piacon igen sokféle hidegálló ragasztó keverék van a csempe számára. Az egyes gyártók termékei különböznek másoktól a tulajdonságaik és jellemzőik tekintetében.

Ceresit CM 17

A legtöbb szakértő szerint ez a keverék nagyfokú rugalmasságot mutat. Ezenkívül ez a ragasztó nem fél a nedvességtől és a fagytól. Ez ellenáll a magas hőmérséklet-ingadozásoknak (-50 ° C és + 80 ° C között). Ez az a minta, hogy sok fogyasztó tökéletes választás a kőzet alapja és építése között.

Unis 2000

Ez a típusú csempe ragasztó is nagyon népszerű a vásárlók körében. Ez a ragasztó keverék elég fagyálló (-60 ° C-tól + 60ºС-ig). Meg kell jegyezni, hogy az anyag korrekciójához szükséges határidő csak 10-15 perc.

Ceresit CM 117

Sok javítási szakember szerint ez a fajta csempe ragasztó a legtartósabb. Nagy beton- és kőlapok ragasztására képes. Ez a keverék különleges nedvességállósággal rendelkezik, ezért gyakran nemcsak külső befejező munkákhoz, hanem szaunák, fürdők és uszodák tervezéséhez is használják.

Ceresit CM 9

Ezt az alapot különleges nedvességállóság jellemzi, nemcsak a homlokzat külső kialakítására, hanem a belsőépítészetre is alkalmas. Meg kell jegyezni, hogy ez a ragasztó keverék ellenállhat a 15ºС-nál alacsonyabb hőmérsékletnek. Ellenkező esetben a csempézett kivitel nem lesz tartós és gyorsan összeomlik.

Knauf flex

Jelentős számú szakértő szerint ez a fajta ragasztó tökéletes kerámia burkolólapok készítéséhez. Jó nedvességállósága és fagyállósága (-50 ° C és + 50 ° C között).

De érdemes megjegyezni, hogy ha ezt a fajta ragasztó keveréket választja külső díszítéshez, akkor egy speciális beton alapot kell készítenie, amelyre az anyagot felviselik, majd a bevonatot fel kell szerelni.

Knauf fliesen

Az ilyen ragasztó nemcsak a belsőépítészet, hanem a kültéri használatra is ideális. Ez a kompozíció univerzális. Javasoljuk, hogy vékony rétegben alkalmazzuk. Ez a keverék jó fagyállósággal rendelkezik, ugyanakkor a nedvességállóság szintje jóval alacsonyabb, mint más típusú ragasztóké, ezért a legjobban a vízelnyelő tulajdonságokkal rendelkező kerámia burkolólapok lerakására szolgál.

Knauf Fliesen Plus

Ez a típusú ragasztó fokozott fagyállósággal rendelkezik. Az ilyen anyag betonburkolatra, gipszszálas és gipszkarton lapokra, esztrichre, cementre és homok vakolatra alkalmazható. Munka közben vékony rétegben kell elhelyezni.

Fontos megjegyezni, hogy a belsőépítészet során az ilyen keverék nem használható meleg padlójú területeken.

Vetonit Ultra Fix

Ez a ragasztó rendkívül magas fagyállósággal rendelkezik (-80 ° C-tól + 80 ° C-ig).Rendszerint nagy tömegű kerámia gránit masszív termékeire használják. Fontos azt is mondani, hogy a cég által gyártott termékek kiváló tömítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Vetonit Ultra Fix Winter

Ez a ragasztóoldat magas fagyállósággal is rendelkezik. Ráadásul könnyű vele dolgozni a hidegben alacsony hőmérsékleten. A csempe kialakításának ideje csak 10 perc. Az előző mintához hasonlóan jó hermetikus tulajdonságokkal rendelkezik.

Kreisel Schnell-Fix106

Ez a ragasztó az egyik leggyorsabban száradó. Könnyen átadja az éles hőmérsékletcseppeket és túlzott mennyiségű nedvességet enged. A legjobb az egészben, hogy beton-, cement-mész-, cement-betonalapokra helyezi a lapokat.

De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ez a keverék nem használható meleg padló kialakítására.

Ivsil klasszikus

Ezt a ragasztót gyakran kerámia burkolólapokhoz és porcelánkövekhez használják. A legjobb, ha beton alapra alkalmazza. Egy ilyen megoldás nagyon tartós lesz, és képes lesz ellenállni a jelentős terheléseknek, miközben nem zuhan. Meleg padlóval rendelkező területeken is alkalmazható.

Ivsil Maxi Plus

Ezt a ragasztóoldatot vastag réteggel kell alkalmazni a szerkezetre. Elég rugalmas, ellenáll a hirtelen hőmérséklet-ingadozásoknak, a túlzott nedvességnek. Meg kell jegyezni, hogy ez a ragasztó külső és belső díszítésre is alkalmas. Meleg padlóval rendelkező területeken is használható.

A lakóhelyiségek külső díszítésére alkalmas opció kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye azokat a klimatikus körülményeket, amelyekben a csempe kerül. Fontos továbbá, hogy különös figyelmet fordítsunk arra a terhelésre, amelyet a bevonatnak kell kitenni, mivel minden egyes ragasztó típusnak saját jellemzői és jellemzői vannak.

Alkalmazási szabályok

Mielőtt elkezdené a ragasztó keverék elkészítését, gondosan olvassa el a csomagoláson található utasításokat. Általában azt mondja, hogyan kell megfelelően hígítani a bázist és milyen vizet és fő anyagfogyasztást kell tennie. Végtére is, minden egyes típusnak saját technológiája van.

A ragasztónak az utasítások szerinti hígítása után óvatosan kell felhelyezni egy speciális hornyos simítóval az aljzatra. Ebben az esetben nem szabad elfelejtenünk, hogy a felületet feltétlenül elő kell tisztítani és alapozóval kezelni, különben a ragasztó alap nem képes egyenletesen eloszlatni a tartószerkezet felületén, ami problémákat okoz a telepítés során. Jobb, ha a szerkezetet vékony réteggel bevonjuk, de vannak olyan megoldások is, amelyeket vastag rétegben kell alkalmazni.

A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy a felső ragasztó réteget cementrel szórjuk. Ez a technika lehetővé teszi, hogy kösse össze a telepítés során keletkező kis vízrészeket. Ez biztosítja az oldat egyenletes eloszlását az alap teljes felületén, és segít elkerülni a csempe elhelyezésével kapcsolatos problémákat.

A szakértők gyakran azt is tanácsolják, hogy a csempézett bevonat egyik oldalát PVA ragasztóval is bevonják.

Ha nincs, akkor használja a szokásos cementtömeget. Az alapnak először győződjön meg róla, hogy egy kis mennyiségű vízzel fedi le, és csak akkor alkalmazzon cement-oldatot.

Vélemények

Ma a fogyasztók jelentős része mindenféle ragasztót használ a külső burkolólapokhoz. Minden egyes minta a jellemzőitől és jellemzőitől eltér a többitől. Jelenleg az interneten számos ügyfél-véleményt találhat a hidegálló ragasztóanyagokról.

Sokan hagyják visszajelzéseiket a vállalat termékeiről. Ceresit. A vásárlók túlnyomó többsége tudomásul veszi ennek a bázisnak a nagy erősségét, míg néhányan a vállalat termékeinek túlértékelt áráról beszélnek. Az ilyen gyártó ragasztója nem minden fogyasztó számára elérhető.

A cég ragasztóanyag-keverékeiről számos vélemény is található. Knauf. Vannak, akik észreveszik, hogy a gyártó megoldásait könnyű elvégezni a befejezéshez szükséges összes szükséges szerelési munkához. Az ilyen ragasztó erős és tartós. Emellett sokan külön-külön is megjegyezték az alacsony monetáris értéket. Gyakorlatilag minden fogyasztó megengedheti magának, hogy megvásárolja ezt a megoldást.

A vásárlók nagyszámú véleményt hagytak a vállalat ragasztóiról. Unis. Egyes felhasználók elégedettek ezzel az alapon, és külön-külön beszélnek az anyag megfizethető áráról, magas plaszticitásáról. Sokan magabiztosan azt állítják, hogy egy ilyen építési keverék tökéletesen alkalmas bonyolult szerkezetekre és meleg padlójú területekre történő telepítésre.

A sok pozitív értékelés ellenére az interneten negatív reakciókat talál a gyártó ragasztóira. A vevők panaszkodnak, hogy a ragasztó keverék rosszul tartja a szerkezetet, aminek következtében a csempézett padló gyakran elhagy, és az ilyen alapok túl hosszú ideig megkeményednek.

Sok pozitív visszajelzést hagyott a fogyasztók a gyártó ragasztószerkezeteiről. Vetonit. A legtöbb ember külön-külön dicsérte az anyag magas fagyállóságát és annak képességét, hogy még masszív, nehézlemezeket is ragasztott. Egyes vásárlók szerint a cég által gyártott termékek tartósságukkal és nagy szilárdságukkal büszkélkedhetnek.

Számos ember hagyta el véleményét a gyártó keverékeiről. Kreisel. A legtöbb ember hangsúlyozza a ragasztó jó tartósságát, erejét és megbízhatóságát. Bár néhány felhasználó azt mondta, hogy túl nehéz dörzsölni a szerkezet varratait.

A mai napig sok véleményt talál a márka ragasztókról. Ivsil. Általában az ügyfelek pozitív véleményt hagynak az építési keverékekről, külön-külön megjegyezve rugalmasságukat, tartósságukat, könnyű alkalmazhatóságukat. Ezen túlmenően ezek a ragasztóanyagok tökéletesen kötik össze a nehéz és nagy kerámia- és porcelánkötészeti lapokat.

Ha meg szeretné tudni, hogyan készítsen csempe ragasztót, olvassa el a következő videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba