Pisztoly kiválasztása folyékony körmök számára

"Folyékony szegek" (Liquid Nails) - építési ragasztó, amely alkalmas mindenféle anyag összekapcsolására ragasztással. Ezt úgy hívják, mert amikor az alkatrészeket és a felületeket erősen ragasztják egymáshoz, úgy, mintha a körmök kapcsolódnának. A "folyékony szegek" polimerek és gumi keverékei. A termékeket 200 és 900 ml közötti kapacitású csövek formájában szállítják a piacra. Az alkalmazás és az egységes adagolás megkönnyítése érdekében a szakértők egy építőpisztoly használatát javasolják. A cikkben megvitatjuk, hogyan kell helyesen választani, és mit kell keresni.

Fő típusok

A "folyékony körmök" fegyverei 2 típusok:

 • professzionális használatra, például 2-komponensű összetételre;
 • háztartási használatra (mechanikus változat).

Az első:

 • akkumulátor;
 • elektromos;
 • pneumatikán alapul.

vezeték nélküli eszközök jól működnek az autonómia szempontjából. Működnek Li-Ion akkumulátorral. A fogantyúnak köszönhetően a ragasztó kimenete biztosított, és a sebessége is beállítható - annál nehezebb nyomni, annál több ragasztó jön ki. Az egyetlen negatív az, hogy gyakran kell feltöltenie az akkumulátort vagy cserélni az elemeket.

Elektromos fegyver A vezeték nélküli analógtól csak az akkumulátor hiányában különbözik. A többi funkció ugyanaz. Alkalmazzuk őket gyorsan és gazdaságosan ragasztóanyaggal. Általában az ilyen eszközöket szakemberek használják. Van egy csomó ilyen egység, így otthoni használatra, ha nincs nagy munkaterület, a vásárlás nem megfelelő. Helyezze be a kompozíciót a pisztolyba is.

Amikor megnyomja a kioldót a levegő nyomása alatt, a ragasztó a pneumatikus pisztolyból jön ki. Ezek az egységek nagyon ergonómikusak, zárakkal és vezérlőkkel vannak felszerelve, így a kimenet lehet a kívánt szélességű lapos ragasztószalag. A [fegyver] szinte minden patronhoz csatlakoztatható. Ezt az eszközt főként építésben használja.

Ezért egy kis mennyiségű telepítési munkát gyakrabban használnak. 3 típusú mechanikus pisztolyok:

 • félig nyitva;
 • csontváz;
 • cső alakú (fecskendő formájában) eszköz.

Az első fajta a legtöbb költségvetés. Vannak azonban hátrányok: a használat törékenysége és kényelme. Elég mechanizmus csak 2-3 henger számára. A cső hordozója nem elég nagy, ezért működés közben [cső] a helyzetéhez képest gyakran eltolódik, és ez megakadályozza a rúd simán mozgását.

De a tapasztalt kézművesek megoldást találtak erre a problémára - a tartályt a szerszámtáskában ragasztószalaggal kell rögzíteni, a ballont a fogantyú mellé csomagolni. A lényeg az, hogy megőrizzük az eszköz gyártójának címkéjének integritását, mivel a készülék garanciális és hibás működés esetén visszaküldhető.

A csontváz típus a vásárlók körében a legnépszerűbb. Ez egy kicsit drágább, mint az előző, de megbízhatóbban rögzíti a csövet ragasztóval, amelynek köszönhetően a „folyékony körmök” alkalmazása egyenletesebb. A patron megbízható rögzítéséhez használjon ragasztószalagot is, mivel az alacsony költségű pisztolyok alumíniumból készültek, és nem teszi lehetővé a cső megfelelő biztosítását.

A legpraktikusabb megoldás a cső alakú. Biztonságosan rögzíti a patront, és nem csak a "folyékony körmök", hanem a különböző típusú tömítőanyagok alkalmazására szolgál.

A pisztolyok lap vagy keret. Az utóbbi lehetőség megbízhatóbb, mert benne a patron szorosan csatlakozik a platformhoz. Az eszköz felszerelhető flyback funkcióval: otthoni használatra ez az opció nagyon fontos. A hátramenetnek köszönhetően a csövet ragasztóval lehet cserélni egy tartályra, amely egy tömítőanyaggal rendelkezik. Abban az esetben, ha az opció hiányzik, a szerszámot a teljes pusztításig használják.

Mi az összeszerelő pisztoly

Az eszköz fő összetevői:

 • platform a cső rögzítéséhez;
 • fogantyú (egyes modellekben gumírozott);
 • leszálló kar;
 • rúd;
 • lemez (dugattyú), amely a rúdhoz van csatlakoztatva;
 • a nyelv zárolható (fix).

A mechanikával végzett munka sorrendje a következő: először a cső a platformra van szerelve és rögzítve, miután megnyomta a kioldót, a rudat működtetik, ami ezután tolja a dugattyút. A patron aljára nyomást gyakorol, és a ragasztót a csúcson lévő lyukon keresztül a felületre préseli.

A horog leeresztése után drága változatoknál a rúd kissé eltolódik. Ez csökkenti a nyomást a hengerben, és minimalizálja a felesleges ragasztó szivárgásának kockázatát.

A fegyver előnyei és hátrányai

Az eszköz használatának pozitív pontjai a következők:

 • a ragasztó egységes alkalmazása a felületre;
 • az a képesség, hogy a ragasztóanyagot nehezen elérhető helyeken is be tudjuk vezetni;
 • könnyű használat, még a kezdő is képes kezelni;
 • A speciális kialakítás megakadályozza, hogy a „folyékony körmök” a bőrre és más felületekre kerüljenek.

Az előnyök ellenére az egység hátrányai:

 • egy minőségi szerszám, például elektromos vagy akkumulátor magas költsége;
 • a szerelési munka befejezése után a készüléket folyamatosan tisztítani kell, ezért speciális tisztítószer szükséges;
 • Ha akkumulátorral dolgozik, gyakran kell töltenie vagy cserélnie az elemeket.

A készülék működésének leírása

Először kitalálnod kell, hogyan kell helyesen elhelyezni a hengert "folyékony körmökkel". Elfogadhatatlan, hogy a csomagolás tömörsége nem megfelelő telepítés esetén megtört, ellenkező esetben a ragasztó kiszárad, és nem valószínű, hogy használják.

A fegyver használata előtt elő kell készítenie a következő dolgokat:

 • "folyékony szegekkel" ellátott henger;
 • élesített kés;
 • szemüveg és védőkesztyű;
 • légzésmaszk, ha ön által készített öntapadó keveréket kíván használni;
 • száraz ruhával a felesleges ragasztó eltávolítása érdekében;
 • oldószer, mivel a ragasztó véletlenül a bőrre vagy valamilyen felületre juthat.

A szerszám működési elve meglehetősen egyszerű - miután a hengerre gyakorolt ​​nyomás mechanikusan érkezett, a ragasztóanyag kilép a hengerből. A nyomást egy rúd biztosítja, amely a kioldókarra ható hatással lép fel. A pneumatikus szerelőegységeknél a nyomást levegő biztosítja. Nehézségek merülnek fel, amikor meg kell találni a megfelelő ragasztót. Általában a gyártók ugyanazt a szabványt alkalmazzák, vagyis minden fegyvert fel lehet ragadni.

Ha csontváz vagy félig nyitott pisztolyt használ, a zár eltávolítása meglehetősen gyorsan történik. Először is ellenőrizze, hogy van-e egy speciális, „folyékony körmökkel” rendelkező, a palackon lévő korlátozó fenék. Ha igen, törölje azt.

Ezután húzza ki a rudat a készülékből, ehhez mechanikusan lépjen fel a karra, és távolítsa el a rudat. Ehelyett telepítsen egy csövet és 2-3-szor kis erőfeszítéssel, nyomja meg a kioldókart, hogy erősítse a léggömböt.

Csúsztasson egy lyukat a tartályba, és átnyomja a ragasztót.

Ha úgy dönt, hogy csőszerű szerszámot használ, akkor másként üzemanyagot fogyaszt. Először is szükség van egy lyuk létrehozására a palackban „folyékony szegekkel”.Szükséges rögzíteni a henger ragasztószerkezetével, hogy a henger vágott vége a csúcsra legyen, ahonnan a ragasztó „kijön”. A patronnak a szerszámba történő beszerelése előtt el kell távolítani a szárat.

Általában a készlet több fúvókával van ellátva, amelyek közül az egyik a hengeret forgatja. Ha nincs lyuk a csúcson, akkor egy nagyon kicsi részt kell vágni egy késsel 45 fokos szögben. Ezután óvatosan nyomja meg a kioldókart és vezesse a ragasztót az előzetesen alkalmazott jelölésre. Ha csontváz vagy félig nyitott szerszámot használ, a kupakban lévő üreget ki kell töltenie, először többször nyomja meg a kioldókart, majd hajtsa végre a műveleteket.

Az elektromos mechanizmusokban és az akkumulátoros működtetésben a kioldókar megnyomásával szabályozható a ragasztóanyag kibocsátásának sebessége, ezért ha még soha nem használt ilyen komplex egységet a munkában, akkor jobb, ha láthatatlan helyről indul.

A ragasztási eljárás előtt a felületeket meg kell tisztítani és zsírtalanítani. Ezután vékony réteggel vagy pontokkal vigye fel a "folyékony körmöket". Abban az esetben, ha a ragasztófelületek nagy területtel rendelkeznek, például kerámialapok, ragasztóanyagot kell alkalmazni rajtuk kígyó vagy rács formájában. Miután a ragasztott felületeket össze kell préselni, szükség esetén érdemes azokat speciális tervezéssel rögzíteni. A lapos részek a sajtó alá helyezhetők. Néhány típusú ragasztó 1-2 percen belül megragad.

Általában a felületek teljes kötése 12 óra múlva, néha 24 óránként történik.

Óvintézkedések a szerszámmal való munka során

A fegyverrel végzett műveleteket nagyon óvatosan kell végezni, hogy a ragasztó ne kerüljön a bőrre vagy a felületre. Alkalmazzunk "folyékony körmöket" kis mennyiségű előre megjelölt területen.

Abban az esetben, ha a ragasztócseppek a mechanizmusra kerülnek, azonnal meg kell mosni, anélkül, hogy várnának, amíg megszárad. A ragasztó kiszáradásának megakadályozása érdekében fedje le a patron csúcsát védősapkával. Ha ez nem történik meg közvetlenül az alkalmazás után, a szerszám nagyon gyorsan használhatatlanná válik, és a részlegesen használt ballont el kell dobni.

A munka végén vegye ki a tartályt a pisztolyból, és öblítse le a szappanos vízzel, és hagyja megszáradni. A használt léggömb eltávolításához kattintson a blokkoló nyelvekre, és húzza a rudat a dugattyúval. Ezután távolítsa el a tartályt.

Ha a ragasztó a szárításra vár, akkor azonnal el kell távolítania. A szerves ragasztó jól megtisztítja a fehérítőt és az acetont, míg a vízben elegendő vízzel öblíteni.

Melyik mechanizmus jobb választani?

A szerelőpisztoly kiválasztása előtt először meg kell határoznia a jövőbeli változtatások területét. Például, ha valamilyen kis területet kell ragasztani, elég egy csontváz eszköz. Ha a feladat még nehezebb, például a helyiségben javításokat végez, akkor ajánlott pneumatikusan megvásárolni egy mechanizmust. Jobb választani egy keretpisztolyt, mert ebben az esetben a „folyékony körmökkel” ellátott palack jobban illeszkedik a platformhoz. Érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy van-e fordított funkció.

Aki gondoskodik a végrehajtás sebességéről és az alkalmazás pontosságáról, meg kell nézni az elektromos szerszámot vagy az akkumulátortól. Mielőtt vásárolna, tartsa meg a mechanizmust a kezében, és ellenőrizze, hogy a jövőben kényelmesen használható-e, és hogy bármilyen részlet zavar-e. Különös figyelmet kell szentelni a kiváltónak, milyen anyagból készül. Előnyösen alumíniumból. A márka kiválasztásakor először meg kell vizsgálnia azoknak a gyártóknak a termékeit, akiket a felhasználók többsége megbízott. Ne tévesszen el olvassa el az internetes véleményeket.

A fentiek alapján az alábbi következtetések vonhatók le:

 1. A szerelőpisztoly elengedhetetlen a "folyékony körmök" alkalmazásakor. A folyamat kevesebb időt vesz igénybe, mintha a ragasztóanyagot szerszám nélkül használná.
 2. A választás során érdemes a közelgő telepítési és építési munkálatok méretére összpontosítani Ha kicsi, akkor jobb mechanikus pisztolyt használni.
 3. A "folyékony körmökkel" végzett munka során óvintézkedéseket kell tenni, védőszemüveget és kesztyűt viselni.
 4. Általánosságban elmondható, hogy még a kezdő is megérti, hogyan működik a mechanizmus. Szélsőséges esetekben mindig van egy kézikönyv.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fegyvert a folyékony körmökhöz, lásd alább.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba