Knauf ragasztó: típusok és jellemzők

 Knauf ragasztó: típusok és jellemzők

A lakások befejezésekor a tulajdonosoknak gyakran különböző építési ragasztókat kell használniuk. De bár nem mindenki tudja, hogy melyik ragasztóoldat áll a legjobban az otthonukhoz. Ma a Knauf ragasztók márkájáról beszélünk.

típusok

A Knauf az egyik legnépszerűbb a fogyasztók körében. Jelenleg többféle ragasztó keveréket állít elő. Mindegyiknek saját jellemzői és tulajdonságai vannak. Az összes minta közös jellemzői a magas fagyállóság, nedvességállóság, szilárdság és alacsony fogyasztás.

Knauf fliesen

Ez a ragasztó a legkülönbözőbb építési munkákhoz használható. Gyakran használják a szoba belső és külső díszítésére. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen megoldás még nehéz, masszív kerámiaszerkezeteket vagy porcelánköveket is ragaszthat össze.

A Knauf Fliesen ragasztó kiváló alapot biztosít különböző szigetelőanyagok rögzítéséhez:

 • poliuretán;
 • polisztirol;
 • hab
 • üveggyapot;
 • ásványi szigetelés;
 • dekoratív tárgyak a polifóliából.

Ezt a ragasztót egy vékony réteggel kell ellátni, egy hornyos simítóval. Ez a ragasztóoldat-szakértő az univerzális típusra utal. Végül is szinte bármilyen felületen használható.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a ragasztó elég jó hermetikus tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül elég hideg és nedvességálló. A kabátok 1-2 napon belül lefednek. A keverék fogyasztása nagymértékben változhat (250-2500 g / m2).

Leggyakrabban egy ilyen ragasztómintát a következő típusú bázisokhoz használnak:

 • szilikát;
 • tégla;
 • cement;
 • gipsz és gipszkarton;
 • mészkő;
 • beton.

Knauf flex

Ez a ragasztó keverék szintén nagyon népszerű a fogyasztók körében. Speciális hermetikus tulajdonságokkal és nagy rugalmassággal rendelkezik, különleges nedvességállósággal és fagyállással rendelkezik. Ez a kompozíció porózus felületek, kő, nedvszívó granit ragasztásához ideális.

Az ilyen ragasztóanyag általában nagy, nehéz lemezek ragasztására és szigetelőanyagok (habosított polisztirol, ásványgyapot) ragasztására szolgál. Gyakran használják erkélyek, verandák és teraszok tervezéséhez. A megoldásban a speciális anyagok előállításához hozzáadjuk a nagy szilárdságot és a keverék megbízhatóságát.

Knauf Fliesen Plus

Ez a ragasztó keverék ugyanolyan fokozott fagyállósággal, nedvességállósággal, hermetikus tulajdonsággal rendelkezik, mint a Knauf Fliesen minta. Ugyanakkor ez a megoldás büszkélkedhet azzal, hogy a fogyasztása sokkal alacsonyabb, mint a márka többi mintája (1,7-2,9 kg / m2).

Az ilyen ragasztóval a csempeépítés beállítási ideje csak 10-15 perc. Az oldatot több órán át megkeményedik. Ez a keverék az egyik legtartósabb és megbízhatóbb. Gyakran nehéz és nagy kőből készült és kerámia lemezekhez használják.

Leggyakrabban ezt a ragasztó keveréket az alábbi anyagok befejezésére használják:

 • mesterséges kő;
 • márvány;
 • mozaik és üveglapkák;
 • kerámia;
 • kerámia gránit;
 • dekoratív tégla;
 • gránit.

Knauf mramor

Ez a Knauf ragasztóanyag mintája az analógok közül a leggyorsabb. Ezért rögzítse a lemezeket és más részeket az első néhány percre. A keverék nemcsak a szokásos cementtömeget, hanem különböző ásványi töltőanyagokat, polimer adalékokat is tartalmaz.Ilyen ragasztóoldatot használnak általában a gránitból, márványból készült burkolólap burkolására.

A Knauf Mramor összetétele fehér színű. Ez az árnyék lehetővé teszi, hogy ezt a ragasztót üveg és áttetsző felületeken, üvegmozaikokon is alkalmazza. Ezen kívül ez a színpaletta lehetővé teszi a porózus alapok és a természetes kő megóvását és kiégését.

Egy ilyen ragasztóanyag alkalmas mind külső, mind belső díszítésre. Szinte bármilyen típusú felületre alkalmazható: beton, gipsz és gipszkarton szerkezetek, esztrich, cement-homok vakolat, cement-chip termékek. Különböző típusú anyagokat ragaszthat.

Egy ilyen mintát nagyon gyorsan megértünk, amint azt már említettük.A csempe beállításának ideje nem több, mint 10 perc. A kompozíció tökéletesen alkalmas nagy terhelésnek kitett szerkezetekre. Azonban a legtöbb szakértő azt javasolja, hogy az alapot és az arccal ellátott anyagot egyszerre ragasztóval kezeljék.

jellemzői

A Knauf termékeket belső és külső befejező munkákhoz használják. A gyártás során különböző ásványi elemeket használnak. Ezek révén a ragasztó további hasznos tulajdonságokat kap.

A termékek jellemzői között számos alapvető tulajdonság van.

 • Az anyag alacsony fogyasztása. Nem több, mint 2-2,9 kg / m2. Az anyagot különböző csomagolásban kínálják, a legnépszerűbb a 25 kg-os csomagolás, amelyet nagy helyiségek javítására használnak.
 • Nagyfokú feszesség. Jó tapadást biztosít az egyes alkatrészek között.
 • Gyorsan lefagy. A ragasztó mindössze 20-48 óra alatt megszárad.
 • A hőmérséklet-ingadozásokkal szembeni ellenállás. A talp -50 ° C és + 80 ° C közötti hőmérsékletet képes ellenállni.

A Knauf-ragasztót, amely ilyen jelentős tulajdonságokkal rendelkezik, széles körben használják az építési munkák különböző területein. Leggyakrabban masszív kerámia-, porcelán-kőműves termékek, valamint gránit és márványlapok csatlakoznak. Az ilyen anyagok alkalmasak a szokásos könnyű csempézett burkolatokra is.

Előnyök és hátrányok

A Knauf által gyártott építési ragasztók számos fontos előnnyel rendelkeznek.

 • Nagy fagyállóság. A ragasztó éles, erős hőmérséklet-ingadozásokat képes ellenállni, miközben nem zuhan, és nem rontja a burkolatot.
 • Erő. Ez az alap sok évig képes szolgálni. Az ilyen termékek gyártásakor speciális ásványi adalékokat használnak, amelyek szilárdak és megbízhatóak.
 • Jó tapadás. Ez a ragasztó különböző szilárd elemek összekapcsolására képes, függetlenül azok tömegétől és méretétől.
 • Rugalmasság. Egy ilyen szép tulajdonsággal az anyag durva, egyenetlen felületeken is alkalmazható. A ragasztó könnyen elrejti az összes hibát.
 • Alacsony fogyasztás. Külső vagy belső díszítés során a Knauf ragasztó kis mennyiségben használható, nem befolyásolja a csempézett építés minőségét.
 • Egyszerű alkalmazás. A legtöbb szakértő azt tanácsolja Önnek, hogy a bázist egyszerűen vékony réteggel bevonja a szokásos fogazott simítóval.
 • Nagy nedvességállóság. Amikor egy szobát ilyen anyaggal végzünk, ne aggódj a nedvesség káros hatásai miatt, mert abszolút nem fogékony a hatására.

  Annak ellenére, hogy a Knauf ragasztóanyag-oldatok pozitív tulajdonságai igen csekélyek, bizonyos hátrányaik is vannak.

  • Alacsony beállítási idő. Gyakran a ragasztó túl gyorsan túl keményen megkeményedik az anyagon, így kevés idő maradt ahhoz, hogy a lapkát kiegyenlítse.
  • Magas költségek Egyes vásárlók panaszkodnak az anyag drága árára. De míg sok szakértő azt állítja, hogy az alapítvány minősége teljes mértékben igazolja az összes költséget.

  Ma, az összes előnyének köszönhetően, a gyártó ragasztói nagyon népszerűek a fogyasztók körében, akik sok pozitív véleményt hagynak a termékekről. A vásárlók külön-külön feljegyzik az ilyen keverék kiváló minőségét, erejét és megbízhatóságát.

  A fogyasztók gyakran megjegyzéseket tesznek a magas hőmérséklet-csökkenéssel szembeni magas szintű termékállóságról az interneten. Gyakran jegyzik meg a telepítési munkák egyszerűségét, ami nem igényel sok időt és erőfeszítést.

  kérelem

  Jelenleg a Knauf ragasztó keverékei széles körben használatosak a különböző befejező munkákban. Használhatók beltéren és kültéren is. Ezeket a ragasztókat leggyakrabban kerámia, gránit és más lemezek összekapcsolására használják. Az ilyen kompozíciókat gyakran ragasztják össze GWP és GVL lemezekkel, gipszkarton lapokkal, különböző formatervezési mintákkal stb.

  De emlékeznünk kell arra, hogy az anyag közvetlenül a felületre való felhordása előtt megfelelő alapot kell készítenie. Először is óvatosan tisztítsa meg az anyagot, amelyet por és szennyeződés keveréke fed le. Néha a szakértők azt is javasolják, hogy alapozzák vagy polírozzák az aljzatot.

  Keverjük össze az oldatot a készítmény használati utasításában feltüntetett arányokkal. Az alkotórészek összekeverése után a kapott masszát a fő felületre visszük fel. Leggyakrabban az alapot egy vékony réteggel kell bevonni egy speciális spatulával.

  A keverék munkafelületre való felhordása után meg kell erősíteni a bevonatot a talppal. Fontos megjegyezni, hogy ha a lemezeket telepíti, akkor feltétlenül be kell állítania az elemeket, mivel gyakran mozognak. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében minden alkatrészt speciális műanyag keresztekkel lehet rögzíteni.

  Ezután a bevonat egyes lapjai közötti varratokat meg kell dolgozni. Ez hozzáadja a befejezett esztétikához és pontossághoz. Ellenkező esetben a ragasztóanyag maradványai jelennek meg az elemek szélein, amelyek azonnal kiszáradnak és megrontják a bevonat teljes képét.

  A következő videóban megtalálható a Knauf Perlfix ragasztó technológia.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba