Epoxi ragasztó "Moment": jellemzők és összetétel

Epoxi ragasztó

A telepítési vegyületek sok gyártója és a pozitív oldali ragasztó közül a „Moment” kereskedelmi márka ajánlotta magát. A termékeket nemcsak hazai körülmények között, hanem javítási és rekonstrukciós munkák során is használják. Az epoxi ragasztó széles körben elterjedt, amelyet kétféle formában mutatnak be az ügyfeleknek: "Super Epoxy" és "Epoxyline".

Felhasználási területek

A "Moment" ragasztó készítmények széles körűek. Erős és tartós, különböző anyagok mesterséges és természetes összekapcsolására szolgálnak. Ezek közé tartozik a bőr, a fa, az üveg, a fém, a porcelán, a kő, a kerámia stb. A felhasználó képes ugyanazon anyagból származó elemek összekapcsolására vagy különböző típusú nyersanyagok, például fa és bőr vagy üveg és fém kombinálására.

A terméket gumival és hasonló nyersanyagokkal való használatra nem tervezték.

Műszaki adatok

A szakértők a Moment epoxi ragasztó számos közös előnyét állították össze:

 • a megszilárdulás folyamata néhány másodpercet vesz igénybe;
 • átlátszó összetétel, amelynek következtében a varratok láthatatlanná válnak;
 • a kötési szilárdság legmagasabb mutatója néhány percen belül jelentkezik, miután az anyag a két elem felületéhez tapad;
 • nedvességgel és nedvességgel szembeni ellenállás;
 • ragasztószerkezet könnyen festhető festékkel;
 • a tartósságot és a rugalmasságot a háztartási vegyszerek hatása alatt tartja;
 • széles hőmérséklet-tartomány a munkához - 40 fokos fagytól 100 Celsius fokig.

struktúra

A ragasztó epoxigyantán alapul. Kiegészítő elemeket adnak hozzá, amelyek különleges műszaki jellemzőket adnak. A termék rövid ideig tartó folyékony formában való tartásához a gyártók hozzáadnak oldószert. Amint ez a komponens elpárolog, a gyanta kezd keményedni. Az eredmény szoros és megbízható varrás. A külső környezeti tényezők gyakorlatilag nem képesek megsemmisíteni a sűrűségét.

A ragasztó optimális használata - kis alkatrészek egymáshoz és alaphoz való rögzítéséhez. Ez a vegyület gyors tapadásának köszönhető. Ha nagyobb alapra ragasztót ragaszt, akkor használat előtt szárad.

"Epoksilin"

A kétkomponensű kompozíció kiválóan alkalmas a következő munkamenet végrehajtására:

 • a bázis beillesztése repedések, kicsi lyukak, forgácsok, horpadások és egyéb hibák miatt;
 • építési anyagokhoz kapcsolódó restaurációs munkák;
 • különböző típusú anyagok helyreállítása ragasztással;
 • megbízható tömítés;
 • helyi és kisebb javítások a szerkezet összekapcsolásával.

A teljes edzés után a csuklót csiszolhatja, festheti és fúrhatja, ha szükséges.

"Super Epoxy"

Az ilyen célokra ragasztó használata javasolt:

 • munka üveg és hasonló anyagokkal: kristály, üveg, porcelán, fajansz, kerámia, üvegszálra is alkalmazható;
 • tömítéseket, hézagokat és egyéb hibákat zárjon fel a felületen;
 • az üvegfelületek közötti rések kitöltése;
 • összetett anyagok különböző textúrájú és sűrűségűek: textilanyag, fa, fémek (az ötvözettől és típustól függetlenül), polisztirol, műanyag, polikarbonát, polivinil-klorid.

Erősen nem ajánlott az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő termékekre. Ha kisebb javításokat kell végezni, ajánlatos egy vagy két kis csomagot vásárolni úgy, hogy a ragasztó ne romoljon a hosszú távú tárolás során. Standard térfogat - 6 ml.

Általános felhasználási javaslatok

A Moment márka epoxi ragasztóját gyakran használják, és széles körben használják az építési és javítási anyagok piacán, de kevés vásárló tudja, hogyan kell megfelelően kezelni a terméket használat közben.

Szükséges a védőruházatban végzett munka elvégzése. Ügyeljen arra, hogy kesztyűt használjon. A nyitott bőrre kerülve a ragasztó azonnal megszárad, és nagyon nehéz lesz eltávolítani. Az agresszív komponensek sebeket és égést okozhatnak. Nagyon ajánlott légzőkészülék maszk használata a káros füstök légutakba történő bejutásának megelőzése érdekében.

Használjon olyan munkaruhát, amely nem baj, hogy piszkos legyen. Szinte lehetetlen eltávolítani a fagyasztott ragasztófestéket a szövetből Legyen olyan óvatos és figyelmes, amennyire csak lehetséges.

A szakértők azt állítják, hogy a Super Epoxy ragasztó használata anélkül lehetséges, hogy sok tapasztalat van ezen a területen.

A lényeg az, hogy szigorúan kövessük az utasításokat, és hallgassuk meg a mesterek tanácsát.

 • a kötőelemeket vagy felületeket óvatosan meg kell tisztítani dörzspapírral;
 • távolítsa el a port és más idegen részecskéket;
 • a keményítő és a fő alkatrész, amelyek különböző rekeszekben vannak, ugyanabban az arányban vannak összekeverve. A készlet tartalmaz egy speciálisan erre tervezett tartályt és spatulát;
 • alaposan keverjük össze a két összetevőt;
 • az oldatot 5 percen belül kell használni, majd megkeményedni és teljesen alkalmatlanná válni;
 • a ragasztást a szükséges felületekre kell felhordani, ezért az elemeket szorosan össze kell nyomni és rögzíteni kell 1-2 percig. Ebben az időben nem tudsz mozogni, különben a varrás elveszíti az egységességet és az alakot.

Hol vásárolhatok?

Tekintettel a fenti márka népszerűségére, a termék megtalálása nem nehéz. Mind nagyméretű építési hipermarketek, mind kis üzletek kínálják. A terméket távolról is megvásárolhatja az interneten keresztül. Annak érdekében, hogy ne váljanak csalók áldozatává, és ne költenek pénzt hamisítványra, csak a márka hivatalos képviselőit vegye fel.

A termék kiválasztásakor olvassa el a leírást., tanulmányozza a műszaki előírásokat, a felhasználási kört és egyéb adatokat. Kívánatos a készítmény kívánt mennyiségének kiszámítása is. Ha először dolgozik, vagy csak kevés tapasztalattal rendelkezik, ajánlott a terméket megvásárolni a váratlan kiadások vagy hibák javítása során.

A kicsomagolás után ajánlott azonnal használni a ragasztót. A helyiség körülményeitől függően néhány hónapig a termék a zárt csomagolásban megfelelő maradhat.

Vélemények

A Hálózat nyitott terében sok vélemény található a "Moment" epoxi ragasztókról. A tematikus fórumok, szociális hálózatok és egyéb források elemzése után bizalommal mondhatjuk, hogy a visszajelzések nagy része pozitív.

A felhasználók több mint 90% -a megjegyezte, hogy az epoxi összetétel helyes használata kiváló eredményeket biztosít. A kompozíció megbízhatóan és tartósan egyesíti a különböző anyagokat. A hozzáadott kedvező ár magas műszaki és működési jellemzőihez, amelyek fontos szerepet játszottak a termék elosztásában és népszerűségében.

További információ a Moment epoxi ragasztó előnyeiről és alkalmazásáról, lásd alább.

Comments
szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba