Hab blokkok ragasztó: jellemzők és a fogyasztás

A habbeton blokkok könnyen kezelhetők és nagyon meleg falak. Ez azonban csak egy feltétellel igaz - ha a ragasztást speciális ragasztóval végzik, és nem a szokásos cementhabarcsot. A ragasztó viszkózus szerkezetű, gyorsabban ragad, nem zsugorodik, de a legfontosabb dolog az, hogy a kövek nem vonják belőle a nedvességet. Ennek megfelelően a blokkok blokkoló pontjai nem repednek, és idővel nem repednek.

Egy szép bónusz a telepítés egyszerűsége - a tömbök gyorsabb és könnyebb ragasztása, mint a varratok és az ízületek közötti kötések kialakítása.

Nagyon fontos, hogy helyesen válasszuk ki a ragasztót., mivel attól függ, hogy az egész épület ereje és stabilitása van-e.

Különleges jellemzők

Azok a viták, amelyek szerint előnyben részesítendők - homok-cement összetétel vagy speciális ragasztó a habtömbök ragasztásához - sok éven át nem merültek fel. Mindkét lehetőség előnye és hátránya.

A cementhabarcson a következő helyzetekben leállhat:

 • a habblokkok körülbelül 300 mm;
 • a blokkok szabálytalan geometriát különböznek;
 • a tojásrakást az átlagos képesítéssel rendelkező építők végzik

Nyugodtan válasszon ragasztót, ha:

 • a blokkok megfelelő méretei vannak;
 • Minden mű olyan szakemberek, akik hasonló munkával rendelkeznek;
 • hab blokkok mérete - akár 100 mm.

A ragasztóanyag aktív összetevője a legmagasabb minőségű portlandcement, adalékanyagok és szennyeződések nélkül. A 3 mm-nél nem nagyobb szemcseméretű finom frakció homokját szükségszerűen az oldat tartalmazza, és az adhézió javítása érdekében különböző módosítók kerülnek a ragasztóba.

A keverék magas fogyasztói jellemzőkkel rendelkezik:

 • higroszkópos;
 • gőzáteresztő képesség;
 • plaszticitás;
 • jó tapadás habbetonnal.

Egy másik vitathatatlan előny a megtakarítás. Annak ellenére, hogy 1 kg ragasztó drágább, mint a cementhabarcs költsége, a fogyasztása kétszer alacsonyabb. Ez az oka annak, hogy a ragasztó használata nemcsak praktikus, hanem előnyös is.

A ragasztó különböző adalékanyagokat tartalmaz., a penész és a penészesedés elleni védelem, a nedvességmegtartó vegyületek. A speciális adalékanyagok rugalmassá teszik a keveréket, ami megakadályozza, hogy a varratok a hőmérséklet csökkenése alatt idővel deformálódjanak.

Különbséget kell tenni a különböző időjárási körülmények között történő felhasználásra szánt keverékek között. Ha 5 fokos t-re tervezett keverék alkalmas a pozitív hőmérsékletre, akkor a hideg évszakban a hidegálló vegyületeket kell előnyben részesíteni - a csomagban lévő hópehely felismerhető. De még ilyen hideg ellenálló vegyületek sem ajánlott -10 ° C alatti hőmérsékleten történő használatra.

A habtömböket 25 kg-os zsákokban értékesítik.

Előnyök és hátrányok

A ragasztóanyag összetételét nem véletlenszerűen fejlesztették ki - használatának számos előnye van a hagyományos falazathoz képest:

 • a finom homok jelenléte a portlandcement keverékének összetételében jelentősen csökkenti a bevonat vastagságát, és ezáltal csökkenti az anyag fogyasztását;
 • egyenletesen elosztva a kezelt felületen, kitölti az összes szabad helyet, jelentősen megnöveli a kompozíció ragasztási tulajdonságait és használatának hatékonyságát;
 • a 25 kg súlyú ragasztó zsákonkénti vízfogyasztása körülbelül 5,5 liter, ami lehetővé teszi, hogy a standard nedvességtartalmat fenntartsa a szobában, és hozzájáruljon a kedvező mikroklíma kialakulásához;
 • a ragasztó képes megőrizni a hőt, ezért csökkenti a hideg felületek valószínűségét;
 • a ragasztó erős tapadást (tapadást) biztosít a habblokknak a munkafelülettel;
 • a ragasztó alapú megoldás ellenáll a kedvezőtlen időjárási viszonyoknak, a szélsőséges hőmérsékleteknek és a páratartalom-ingadozásoknak;
 • a kompozíció zsugorodás nélkül van beállítva;
 • a ragasztót gyakran a gitt helyett gyakran helyezik el, miközben minden funkcióját megőrzi;
 • könnyű használat - azonban ez bizonyos építési készségeknek van kitéve.

A habok blokkjainak ragasztásának hátránya, hogy sok költsége magas. Mindazonáltal, ha megnézi, akkor 1 négyzet. A ragasztó felülete 3-4-szer kisebb, mint a cement-homokhabarcs, ami végül megtakarítja a teljes munka mennyiségét.

A nagy tapadási szilárdság miatt a modern kompozíciókat kisebb rétegben alkalmazzuk. Egy tapasztalt csiszoló 3 mm-es méretre képes, míg a cementhabarcs 10-15 mm vastagságú. Ennek a teljesítménykülönbségnek köszönhetően nyer, természetesen nem számíthat jelentős megtakarításokra, de legalább nem kell túlfizetnie.

Az építési keverékek piaca két tipikus típusú ragasztót kínál:

Nyár - működő t + 5-30 fokos hő. Alap összetevője a fehér cement, az oldatot a hígítás után két órán belül fel kell használni.

Tél - érvényes t + 5-től -10 fokig. Speciális fagyálló adalékokat tartalmaz, forró vízzel való hígítást igényel, és a hígítás után 30-40 percen belül fel kell használni.

fogyasztás

A habbeton építési ragasztója száraz konzisztenciájú keverék, amelyet vízzel hígítunk közvetlenül a habtömbök telepítése előtt. Fúrógéppel vagy építési keverővel az oldatot egyenletesen keverjük, majd a ragasztót 15-20 percig hagyjuk főzni, hogy az összes komponens teljesen feloldódjon. Ezután újra megoldódik a megoldás, és megkezdheti a munkát.

Az építési munkák tervezésekor szükséges a szükséges mennyiségű ragasztó kiszámítása, ebből a célból a felület normál fogyasztásából származik.

A számításokhoz az építők 3 mm-es hegesztési vastagságtól kezdve ajánlják. Ugyanakkor a habbeton falazat köbméterenkénti fogyasztása körülbelül 20 kg. A gyakorlatban a legtöbb tapasztalatlan befejező nem tud simán elosztani az oldatot vékony réteggel, és a bevonat vastagsága körülbelül 5 mm. Ugyanez figyelhető meg abban az esetben is, ha a habblokkok nem kiváló minőségűek, kevés hibával és szabálytalansággal rendelkeznek. Ennek eredményeként a ragasztó egyidejű fogyasztása magasabb lesz és 30-35 kg / m3 lesz. Ha ezt a mutatót m2-re kell átalakítani, akkor a kapott értéket meg kell osztani a falvastagság paraméterrel.

Lehet-e menteni? Ha profi szélekkel rendelkező gázhab blokkokat vásárol. Az ilyen tömbök hornyokban vannak összekötve, és csak vízszintes felületeket kell ragasztóval lefedni, a függőleges vonal mentén levő varratokat nem foltoljuk le.

A ragasztó keverék fogyasztásának 25-30% -kal való csökkentése valóságos, ha a hajtómű spatulát alkalmazza.

gyártók

A falazóhab tömb ragasztóinak széles választéka sokszor zavart eredményez. Hogyan válasszuk ki a megfelelő összetételt? Hogyan nem hibázhat a keverék vásárlásakor? Mit érdemes megjavítani a habblokkok?

Először is emlékezz néhány egyszerű szabályra:

 • A Miser kétszer fizet - ne próbálja meg árulni
 • vásároljon egy jó hírű gyártó nevű árut az építési keverékek piacán
 • a vásárlási döntés meghozatalakor vegye figyelembe az év idejét és a hőmérsékleti viszonyokat, amelyek mellett a munkát végzik - ajánlatos a fagyálló anyagot vásárolni télen
 • Mindig vásároljon ragasztót tartalékba, különösen, ha a habdarabok elhelyezésével kapcsolatos tapasztalata kicsi.

És most ismerkedjünk meg a legnépszerűbb ragasztók alkotóival, akik pozitív visszajelzést kaptak a világ minden tájáról származó szakemberektől.

Volma

A Volma az építőipari piac egyik vezetője, aki megnyerte az orosz és külföldi fogyasztók elismerését.E márka ragasztója a kiválasztott cementből, finom homokból, töltőanyagból és a legkiválóbb minőségű pigmentekből áll. Ezt a vegyületet 2-5 mm-es varratokhoz használják.

A keresők ezt a ragasztót használják cellás betonblokkok lemezeinek telepítésekor.

25 kg-os papírzsákok.

Titán

Amikor a jól ismert márkanév "Titan" ragasztóhab csak a piacon jelent meg, a legtöbb szakember szkeptikusan reagált erre az új termékre. Az első alkalmazások után azonban teljesen eltűntek a kompozíció minőségi és kivételes fogyasztói mutatóinak kétségei.

A "Titan" termékek helyettesítik a cementhabarcsot, nagyon könnyen kezelhetőek - csak a kompozíciós csíkra van szükség, és rögzíteni kell őket. Ugyanakkor az építőipar igen gyorsan halad, és a kész szerkezetet erőssége és stabilitása jellemzi.

A ragasztóhab alkalmazása során több szabályt kell betartani:

 • a habblokkok felületének csak simanak kell lennie;
 • a ragasztóréteget az utasításoknak megfelelően alkalmazzuk, ne tegyük meg a gyártó által ajánlott vastagságot;
 • a közvetlen ultraibolya sugárzás hatására a hab zsugorodik, ezért az ízületeken kívül cementet kell lezárni;
 • ragasztóhabot csak a második habréteg réteghez használnak. Az elsőt a cement-homokhabarcsra kell alkalmazni, ellenkező esetben a ragasztó gyorsan súlyosan deformálódik.

750 ml-es palackokban kerül forgalomba.

Knauf

A Knauf Perlfix ragasztó magas tapadási szintet biztosít a vakolat és a speciális polimer adalékok miatt.

A ragasztó használata nem igényli a keret előzetes telepítését, a munkát gyorsan elvégzik, és a kialakítás stabil.

A kompozíció kétségtelen előnye a környezetbiztonság, ezért széles körben használják a magánlakások építésében.

A ragasztó meglehetősen gazdaságosan fogyasztva - a bevonat feldolgozásához 1 négyzetméterben. m. csak 5 kg készítményre van szükség.

Kraft zsákokban 30 kg-os csomagolásban értékesítik.

IVSIL blokk / IVSIL blokk

Ebből a gyártóról származó ragasztót széles körben használják habbeton és gázblokkok elhelyezésére. A keverék egy száraz por készítmény, amely cementen alapul, kis mennyiségű adalékanyaggal, amely növeli a felület tapadását.

2 mm-es kötésekhez használják, ezzel a ragasztófogyasztással 2 kg / m2.

Ha ragasztót használ, a rögzítés után 15 percen belül beállíthatja a habblokkok helyzetét.

25 kg-os zsákokban való kivitelezés.

A Selform T112-et alapozza meg

Ez egy hidegálló vegyület, amelyet télen használnak. A problémamentes formázott varratok akár 75 fagyasztási és felengedési ciklust is képesek ellenállni - ez a szám az egyik legmagasabb a habos beton téli típusai között.

A ragasztó keveréket a töltőanyag kis frakciója jellemzi, aminek következtében vékony varratokat készít 1 mm-től. Ez a kompozíció teljes fogyasztásának csökkenéséhez vezet - 1 m2 habtömbök ragasztásához csak 1,6 kg száraz ragasztó szükséges.

A ragasztó előnye a gyors beállítás - a készítmény 2 óra elteltével keményedik, hogy az építési munkák meglehetősen gyorsan végrehajthatók legyenek.

20 kg-os zsákokban árusítva.

Az orosz gyártók is megkülönböztetik a "Rusean" márkát, mint a magas minőségű és termelési költségeket.

Alkalmazási tippek

Tapasztalt kivitelezők és építők, akik már évek óta betonlapokat és paneleket szereltek be, nagyon bölcsen választják a ragasztót. Ha nem találnánk egy speciális ragasztót eladásra, akkor a leggyakoribb csempeösszetétel, amely szükségszerűen fagyálló, tökéletesen illeszkedik.

Van néhány általános ajánlás.

 • ésszerű, ha ragasztót csak a habtömbök megfelelő geometriájával vásárolunk - nem szabad 1,5 mm-nél nagyobb eltérést hozni;
 • a ragasztó optimális azokban az esetekben, amikor a habblokk 100 mm-nél nem nagyobb;
 • Jobb, ha minden munkát szakembereknek bízunk meg - különben nem csak "lefordíthat" a ragasztót, hanem a gyenge stabilitás és tartósság szerkezetét is létrehozhatja.

Nagyon fontos a munka elvégzése a légköri viszonyok figyelembevételével. Minden egyszerű - alacsony hőmérsékleten speciális fagyálló ragasztót kell használni. Természetesen kb. 20-24 fokos szobahőmérsékleten hígítjuk, és forró vízzel (50-60 fok) hígítjuk. Vegyük figyelembe, hogy hidegben a ragasztó száradási ideje kisebb, mint a nyári melegben, ezért minden munkát a lehető leggyorsabban kell elvégezni.

Ha azonban Önnek ez a tevékenység új, akkor jobb a várakozás a hőkezelésre, akkor biztonságosan folytathatja a hab blokkok kőműves építését saját kezével.

A ragasztóanyagot tartalmazó habblokkok készítésének módja egyértelműen bemutatásra került a videóban.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba