Gáz-szilikát blokkok ragasztójának kiválasztása

A magánházak építésének modern módszerei élvezik a sokszínűségüket. Korábban, saját otthonuk építésével gondolkodva, az emberek biztosan tudták: téglát veszünk, minden más az út mentén. Ma a helyzet némileg megváltozott, az újonnan kifosztott fejlesztők érdeklődése a porózus gázszilikát blokkok felé tolódott. Ez az anyag jó, mert szinte tökéletesen sík felületű, jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, kényelmes és könnyen telepíthető. Egy másik vitathatatlan előnye egy speciális rögzítő vegyület alkalmazása, amelynek jellemzőit később tárgyaljuk.

Különleges jellemzők

A gázszilikát tömbökből készült házak ragasztása univerzális keveréke, amely lehetővé teszi a porózus építőanyagok egymáshoz való rögzítését a lehető leggyorsabban és könnyebben.

Ennek a ragasztónak a fő jellemzői a főbb előnyei a klasszikus cementhabarcshoz képest:

 • Alacsony hővezető képesség. Ez annak köszönhető, hogy nincsenek üregek a varratokban és az úgynevezett "hideghidak".
 • Magas arányú tapadás a felülethez. A ragasztó univerzális minden blokkhoz: egy tégla klasszikus és kerámia, hab- és gázbeton és más.
 • Gazdaságos fogyasztás. A réteg minimális vastagsága miatt (nem több, mint 7 mm) a ragasztófogyasztás kevesebb, mint 6-8-szorosa a cementhabarcs fogyasztásának, ami jelentősen befolyásolja az építőanyagok teljes költségét.
 • Ennek a kompozíciónak a sokoldalúsága abban rejlik, hogy a felületet vízszintes és függőleges irányban kiegyenlítő eszközként lehet használni.
 • Kényelmes működés. A gáz-szilikát blokkok ragasztóinak fő kényelme az, hogy könnyen összekeverhető, egyszerűen alkalmazható, és a felhordás után 15 percen belül megváltoztatható a blokk pozíciója.
 • A keverékek jelenléte a hideg szezonban.

Természetesen annyira sok előnye van, hogy nagyon nehéz a porózus felületek ragasztójának fő hátrányait nézni. Többek között például az igények gyakran jelennek meg a szinte tökéletes felületi egyenletesség érdekében. A táska magas költsége mellett - 150 kg-ról 250 rubelre 25 kg-ra. Mindezeket a hátrányokat azonban kompenzálja a keverék előnyei.

A gázszilikát blokkok gyártói és ragasztóanyag-gyártási formái széles választékának köszönhetően a legmegfelelőbb opciót választhatja Önnek.

típusok

A ragasztó előállítása két fő csoportra összpontosít: téli és nyári változatokra. Mivel az év folyamán szükség lehet arra, hogy országunk területére építsünk egy gáz-szilikát tömbök házát, ez a plusz nagyon jó.

A fagyálló ragasztót legfeljebb +5 ° C-nál és -15 ° C-nál alacsonyabb hőmérsékleten kell használni. Ez biztosítja a maximális hatást, nincsenek hibák, zsugorodás és repedések. Így például, ha a ragasztószárítás folyamata 10-20 fokos hőmérsékleten megy végbe, akkor fennáll a repedések veszélye az ízületekben, és ennek következtében megfosztja a gázszilikát fő előnyét - alacsony hővezető képességet. Így az összes hő áthalad a falakon.

Általában a szénsavas beton és más porózus blokkok nem félnek a hirtelen hőmérséklet-csökkenéstől. Itt a főszerepet a habarcs helyes alkalmazásának technológiája és megoldása, a megerősítés alkalmazása a szerkezet egészének rögzítésére, azaz a keverékkel a zsákon leírt utasítások pontos követése, valamint a szakemberek tanácsai.

Egy másik nemrégiben történt újítás a ragasztóanyag felszabadítása a gázszilikát tömbökhöz hab formában. Az összeszerelés mellett a ragasztóhabot olyan palackokban értékesítik, amelyekhez speciális építőipar szükséges. A porózus szerkezetekben az ilyen típusú ragasztók alkalmazásában az egyetlen "de" az, hogy hiányos a jóváhagyása. Eddig nincs adat arról, hogy mennyi ideig tarthat egy ilyen keverék, és mennyire jól.

Mint tudod, minden homokozó dicséri a mocsárát. Ugyanez történik az építőelemek vezető gyártóival. Sokan vannak, és mindannyian nagyon aktívan terjesztik termékeiket. Próbáljuk meg kitalálni.

gyártók

Ideális megoldás a gázszilikát blokkok beszerzése és az egyik gyártó általi ragasztás. Ez azonnal növeli a jövőbeni épület hatékonyságát és tartósságát. Néhány vállalat azonban szándékosan magasabb árat hozhat létre építési keverékeire. Ezért a tapasztalt szakemberek tudják, hogy ki jobban vásárol blokkokat, és aki ragasztóval rendelkezik. Meg fogjuk érteni "név szerint".

Aerostone - keverjük össze a Dmitrovsky gáz-betontermékek üzeméből. Rendelkezésre áll téli és nyári változatokban. A cementen alapuló termék vízmegtartó polimer adalékanyagok hozzáadásával.

"Zabudova." A hidegben végzett munka egyik legjobb ragasztóját tartják egy kis árért - körülbelül 120 rubelt zsákonként. Könnyen összekeverhető és akár -15-ben is alkalmazható, nem zsugorodik, nem érzékeny a környezet és a légköri jelenségek hatására.

"Prestige" nemcsak gáz-szilikát tömbökkel, hanem más porózus lemezekkel is használható. A ragasztó keverék gyártása minimális időt vesz igénybe.

Bonolit Noginsk cég "Bonolit - épület megoldások". Ez a ragasztó teljesen környezetbarát és biztonságos. Nincs mérgező mesterséges szennyeződése. Használható blokkok egymásra rakására és belső munkára.

Unic uniblock - az egyik legkedveltebb ragasztó- és gáz-szilikát blokkok gyártója. Ennek a keveréknek a fő előnyei a teljes körű jellemzők, amelyek lehetővé teszik a leghatékonyabb, funkcionális és tartós konstrukciót:

 • magas hőszigetelő tulajdonságok;
 • ellenáll a nedvességnek és a hőmérséklet változásának;
 • a kiváló plaszticitás lehetővé teszi, hogy a telepítés után 20-25 percen belül megváltoztassa az egység helyzetét;
 • környezetbarát;
 • átlagos árkategória.

Aeroc az Aerok SPb gyár által gyártott celluláris beton előállítása St. Petersburg városában. A kész anyag magas szilárdsága és az egyedi vékony réteg (3 mm-ig) ezt a ragasztót az építőanyag-piac vezető pozíciójához hozza Oroszországban.

"Win" - cement, szilícium-dioxid homok és további polimer zárványokból álló többkomponensű keverék. Ennek a ragasztónak az összetétele szinte teljesen megismétli az orosz piacon jelenleg jelenlévő fő gáz szilikát tömbök összetételét. Ez az a minőség, amely lehetővé teszi, hogy pontosan és gyorsan bekapcsolódjon a felszínre, egyedülálló monolit szerkezetet alkotva, ne féljen a nedvességtől, a fagytól és a hőtől.

Ezek a főbb ismert ragasztógyártók a gáz-szilikát tömbökhöz, amelyek megerősítették a címüket a legjobban használt évek során. A lista nem tartalmazott hasonló tulajdonságokat: Thermocube (Kostroma), Poritep (Ryazan), Eco (Yaroslavl), amelyek kevésbé népszerűek, de semmiképpen sem rosszabbak a híresebb kollégáikhoz.

Egy jó keverék kiválasztása egyszerű. A szakemberek tapasztalata, a saját igényeik és a hangulata alapján kiváló eredményt érhet el egy kis pénzért, de kiváló minőségű. A legfontosabb az, hogy megfeleljenek az összes szükséges követelménynek és technológiának.

tippek

Egy vagy másik ragasztó márkájának kiválasztásakor az alábbi kritériumok alapján kell eljárni.

 • A gyártó neve. Nagyon gyakran vannak olyan ártatlan egynapos cégek, amelyek alacsony színvonalú promóciós anyagokat készítenek, amelyek fikciónak bizonyulnak és nem hozják a kívánt eredményt, és néha még az épületet is károsítják.Annak érdekében, hogy ne tévesszen és ne essen a csalóknak, jobb, ha bízik a jól ismert és bevált védjegyekben, és ne feledje, hogy a minőségi termék nem lehet olcsó.
 • Csomagolás és tárolási feltételek. A készletben lévő termék kiválasztásakor azonnal figyeljen arra, hogyan tárolja. A szobahőmérséklet növelése, hirtelen hőmérsékletváltozás, a csomagolás károsodása, homályos betűkkel ellátott zsák és vállalati logó - ezek mind nyilvánvaló tanúi a rossz minőségű keveréknek. Ez az anyag annyira jó, a tárolás szabályainak megfelelően, mert undorító, ha legalább egy paraméter nem felel meg a valóságnak.
 • Súly szerint Soha ne fogadja el a ragasztót a csomagolás nélküli gáz-szilikát tömbökhöz. Senki sem tudja biztosítani, hogy nincsenek rossz minőségű szennyeződések.

  Miután eldöntötte, hogy a gáz-szilikát tömbökre gyártott ragasztó márka-gyártója, az anyagfogyasztás kiszámításához folytassa. Gyakran előfordul, hogy minden vállalat jelzi ezt az értéket a termékeik csomagolásán, azonban ez az információ csak referencia, ezért minden egyes esetben szükség van a ragasztófogyasztás egyes kockákonként történő kiszámítására.

  A fő paraméter, amely meghatározza az 1 m3-es oldatfogyasztás mennyiségét, a rétegvastagság. Ha ez az érték nem haladja meg a 3 mm-t, akkor a ragasztó mennyisége átlagosan 8–9 kg / köbméter. Ugyanezen rétegvastagságnál, 3 mm vagy annál nagyobb, a kész keverék fogyasztása 3-szor nő, és 24-28 kg ugyanazon a felületen.

  Annak érdekében, hogy valahogy optimalizáljuk a ragasztó fogyasztását, az alábbi technológiai trükköket használhatja.

  • Felület előkészítése. Az egyik fontos kritérium a szilícium-dioxid-blokkok speciális ragasztással történő felhordásához az ideális egyenletesség. Minél simábbak a blokkok, annál kevesebb lesz a habarcs fogyasztása.
  • Megfelelés az oldat előkészítési technológiájának. Csak vegye és gyúrja a ragasztót a gáz szilikát tömbök lerakásához, mint például a tészta a pitehez, nem fog működni. Saját rendszere is van: először a ragasztóport közvetlenül a vízbe öntik, tiszta tartályba gyűjtik (műanyag vagy horganyzott vödör tökéletesen illeszkedik); másodszor, a keverés két szakaszban történik, rövid szünetben (5-7 perc, nem több); harmadszor, nem szükséges egyszerre nagy mennyiségű keveréket irányítani, mivel nem lehet teljesen felhasználni, amíg meg nem keményedik (a legtöbb gyártó esetében ez az idő 2 óra).
  • Alkalmazási módszerek fontos szerepet játszanak a ragasztók fogyasztásának csökkentésében is. Például a keverék fektetésének fő eszköze szegfűszegű spatula. A gázszilikát tömbök 10 perccel a ragasztó felhordása után jobbak, szorosan préseléssel és gumi kalapáccsal a felületen.

  A blokkok első sora soha nem kerül a ragasztóra. Mindig az egész szerkezet kezdeti sora alatt van az alapítvány: beton esztrich, csavaros cölöpök stb. Így az egész épület sokkal stabilabb és tartósabb lesz.

  Ezek a főbb trükkök, amelyeket a munka során a gázszilikát szerkezetek ragasztóanyag-fogyasztásának minimalizálása érdekében kell használni a minőség veszélyeztetése nélkül.

  Ahhoz, hogy a tömböket a lehető legpontosabban lehessen elhelyezni, és köztük a ragasztó rétegeket, szükség van egy adott esetre tervezett keverékekre: beltéri vagy kültéri használatra, szilikát blokkok magas vagy alacsony hőmérsékleten történő elhelyezésére.

  Emlékeztetni kell arra is, hogy a ragasztó minimális keményedési ideje egy blokkban vagy panelben 24 óra. De a legjobb és a végső eredményt nem korábban, mint a tojásrakást követő harmadik napon.

     A főbb hőmérséklet- és páratartalom-mutatók betartása lehetővé teszi a gáz-szilikát szerkezet kialakítását speciális ragasztóval, gyorsan, egyszerűen és hatékonyan, még egy kezdőépítő, aki nem rendelkezik további készségekkel vagy oktatással.Természetesen nagyon fontos a profi kőművesek és tapasztalt építők támogatása ebben a nehéz feladatban annak érdekében, hogy csak örüljünk és élvezhessük a saját erőfeszítéseik pozitív eredményeit.

     Hogyan válasszuk ki a ragasztót a gáz szilikát tömbökhöz?

     Comments
      szerző
     Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

     Bejárat

     Nappali

     hálószoba