Ragasztott beton tömb ragasztó: típusok és alkalmazás

A szénsavas beton építése évente egyre gyakoribbá válik. A szénsavas beton széles körben népszerű a teljesítménye és könnyűsége miatt. Az építési folyamat során nincs szükség megoldásra, mivel a cement használata a készítményben durva varratokat eredményez. Ezért a szakértők azt ajánlják, hogy speciális ragasztókat vásároljanak.

Összetétel és jellemzők

A gázblokkok ragasztójának szíve a cement, a polimerek, az ásványi módosítók és a homok. Minden egyes komponens felelős az egyes tulajdonságokért: szilárdság, nedvességállóság, plaszticitás és mások.

A pórusbeton tömbök ragasztóanyagának legfontosabb jellemzői:

 • ellenállás a magas páratartalommal - 95%;
 • a töltőanyag egyik szemcsemérete 0,67 mm;
 • Expozíciós idő - 15 perc;
 • használati hőmérséklet +5 ° C és +25 ° C között;
 • a beállítási blokkok időtartama - 3 perc;
 • szárítási idő - 2 óra.

A ragasztó a következőket tartalmazza:

 • a fő kötőanyag portlandcement;
 • finomított mosott, kiváló minőségű homok finom frakciója;
 • további anyagok - módosítók, amelyek magas hőmérsékleten védik a repedések kialakulását, a folyadékot az anyag belsejében tartva;
 • olyan polimerek, amelyek a felületen minden szabálytalanságot képesek betölteni és növelik a tapadás mértékét.

Különleges adalékanyagok a ragasztó összetételében segítettek a legkisebb hővezetőképesség elérésében. Ezt a kompozíciót a falazó gázblokkokhoz, a vízelnyelő tulajdonságokkal rendelkező habtömbökhöz használják, hasonlóan a szerelési habhoz.

Előnyök és használati szabályok

A cement-homokhabarcs használata gázblokkhoz az alábbi előnyökkel jár:

 • minimális rétegvastagság - 2 mm;
 • magas plaszticitás;
 • nagyfokú tapadás;
 • a magas páratartalom és a súlyos fagyok ellenállása;
 • javított hőszigetelési tulajdonságok a hőveszteség hiánya miatt;
 • még az anyag elhelyezése;
 • gyors beállítás;
 • a szárítás után a felület nem zsugorodik;
 • alacsony fogyasztású alacsony költség;
 • könnyű és kényelmes használat;
 • nagy tartósság, amely a varratok minimális vastagságával rendelkezik;
 • alacsony vízfogyasztás - 5,5 liter folyadék elegendő 25 kg száraz keverékhez.

  A megoldás segít csökkenteni a nedvességet, hiszen magába vonja. A nedvességtartalmú komponensek kiküszöbölik a penészbeton blokkok elterjedését és javítják a teljesítményt.

  A ragasztó készítéséhez folyadékot kell adni a száraz koncentrátumhoz egy bizonyos arányban, ami a csomagoláson van feltüntetve. A kapott elegyet rendszerint egy fúvóka elektromos fúróval keverjük össze. A készítményt több órán keresztül lehet használni anélkül, hogy hosszú ideig ragadnánk. A ragasztó racionális használata és a szükséges adagok elkészítése minimalizálja a fogyasztást.

   A ragasztó megfelelő használata gőzbeton tömbökhöz:

   • tárolás meleg helyen (+5 ° C felett);
   • csak meleg vízzel keverjük (legfeljebb +60 ° C);
   • a levegőbetétet meg kell tisztítani a hótól, mivel ez ronthatja a ragasztó tulajdonságait;
   • ragasztó spatulák tárolása meleg vízben;
   • az ételek használatát csak a megoldás számára, ellenkező esetben, az egyéb szennyeződések megjelenésének valószínűségét, amelyek növelik a réteg vastagságát, és ez túlzott ragasztáshoz vezet.

   Hogyan válasszuk ki?

    Eddig kétféle ragasztót osztott el, amelyek szezononként eltérőek:

    • Fehér (nyári) ragasztó hasonló az autoklávozott szénsavas betonhoz, és egy speciális portlandcementből áll. Ez lehetővé teszi a belsőépítészet megtakarítását.Ha ez a felület monoton és könnyű, akkor az elrejtendő varratoknak már nem kell.
    • Téli vagy egyetemes speciális összetevőkből áll, amelyek lehetővé teszik a ragasztó alacsony hőmérsékleten történő használatát. Az ilyen összetétel megválasztásakor azonban figyelembe kell venni bizonyos korlátozásokat.

    Az északi területeken leggyakrabban a ragasztók téli típusait használják. Bár összetételükben speciális hidegálló komponensek vannak, még mindig vannak korlátozások a hőmérséklethatárokon. A téli megoldások nem használható -10 ° C alatti levegő hőmérsékleten.

    A téli időszakban végzett építési munkák során figyelembe kell venni, hogy a szénsavas betonelemek ragasztójának hőmérséklete 0 ° C felett legyen. Ellenkező esetben az adhézió romlik és a javítás után károsodhat.

    A téli típusú ragasztókat csak meleg helyiségekben tárolja. A koncentrátumot vízzel melegítjük, legfeljebb +60 ° C hőmérsékleten.

    A szénhidrogénbeton blokkok leggyakoribb összetétele a "Kreps KGB" ragasztó, amelynek előnyei, mint például a hatékonyság, a magas technológia, a varratok minimális vastagsága. A minimális varrási vastagság miatt a ragasztó kevesebbet fogyaszt. Az anyag köbméterenként átlagosan 25 kg száraz koncentrátum szükséges. A "Kreps KGB" belső és külső használatra is használható.

    A kompozíciók a szénsavas beton fektetésének egyik leggazdaságosabb eszköze. Ezek közé tartozik a cement, a finom homok és a módosítók. Az interblock varratok átlagos vastagsága nem haladja meg a 3 mm-t. A minimális vastagság miatt a hideg hidak képződése „nem”, míg a falazat minősége nem romlik. Az edzett megoldás biztosítja a megbízhatóságot alacsony hőmérséklet és mechanikai hatások esetén.

    A PZSP-KS26 és a Petrolit, amelyek könnyen használhatók és jó tapadást és fagyállóságot mutatnak, más, hasonlóan gyakori téli típusú ragasztóknak tekinthetők a belső és külső használatra.

    Napjainkban az építőanyag-piacon sokféle ragasztóanyag van a szénsavas betonhoz. Az anyag megválasztását helyesen kell megközelíteni, mivel a szerkezet épsége attól függ. A szakértők azt javasolják, hogy csak megbízható gyártókat bízzanak meg jó értékeléssel.

    fogyasztás

    A szénsavas beton ragasztóanyag-fogyasztása 1 m3-enként függ:

    • A kompozíció tulajdonságai. Ha az oldatban nagy mennyiségű homok van, a módosítók több ragasztót fogyasztanak. Ha a kötőanyag-komponens nagy arányban van, akkor nem lesz túlterhelés.
    • Irodalmi stílus. A kezdők sok összetételt költenek, míg a munka minősége nem nő.
    • Megerősítő réteg. Ha ilyen réteg van, az anyagfogyasztás nő.
    • Hibák gazoblok. Ha hibás anyaggal dolgozik, nagy a ragasztási túlterhelés kockázata, mivel szükség lesz egy további számú eszköz használatára a tökéletesen sík felület elérése érdekében.

    A fogyasztás kissé függ attól, hogy milyen tényezők vannak, mint a blokkok külső felülete és az időjárási viszonyok. A gyakorlat azt mutatja, hogy átlagosan a száraz koncentrátum zsákjának fele egy kockára kerül.

    Az egyes hengerekről adatot adnak meg ragasztó koncentrátummal. Az átlagfogyasztásról is van információ. Fontos tudni, hogy egy szabály: fehér és hidegálló ragasztók, amelyek átlagos fogyasztása több, mint 30 kg köbméterenként, blokkokban használatos néhány hibával. Azonban, hogy növelje a túlköltséget, nem engedélyezett.

    A ragasztóanyag mennyiségének pontos meghatározásához szükséges a száraz kompozíció fogyasztási mennyiségének kiszámításához a falazati anyagok köbméterenkénti fogyasztásának kiszámítása a magasság, a pórusbeton tömbök hossza és az 1 m2-es ízületek vastagsága alapján.A jelentéktelen időveszteség az átlagok kiszámítása lesz, mivel minden esetben a ragasztóoldat áramlási sebességét egyedileg határozzuk meg.

    Mivel a gyártók gazdaságosabb termelési lehetőségeket próbálnak előállítani, arra a következtetésre juthatunk, hogy a vastag varratok teljesen haszontalanok. Elvégre a vastag rétegek és a falazati elemek magas tartalma nem mindig jelzi a fal szilárdságát, és ez a megközelítés elveszíti hőszigetelő tulajdonságait.

    kérelem

    Ragasztott beton blokkokhoz ragasztót használnak téglák, cinder tömbök, habbeton, szénbeton és kerámia burkolólapok lerakására. Ezzel általában a falak felületét vízszintesen vízszintesre rakjuk.

    Szükséges eszközök:

    • tartály száraz koncentrátum keverésére folyadékkal;
    • a fúró fúvókája az egyenletes keveréshez a vastag krém konzisztenciájának eléréséhez;
    • dimenziós ételek, hogy tiszteletben tartsák a megfelelő arányokat.

    A ragasztó oldatot acél vagy hornyolt simítóval, simogatott vödörrel alkalmazzák függőleges és vízszintes betonelemekhez.

    A ragasztó elkészítéséhez hozzá kell adni 5,5 liter meleg folyadékot (15-60 С) egy száraz keverékhez. A tömegnek homogénnek kell lennie, csomók nélkül. Ezután az oldatot 10 percig hagyjuk állni, majd újra keverjük. Mivel a ragasztó néhány órán belül használható, a teljes térfogatot nem lehet azonnal elkészíteni, kis adagokban gyúrni.

    A ragasztó felhordása előtt törölje le a port, a szennyeződést és kissé nedvesítse meg a tömbök felületét. A réteg vastagsága nem haladhatja meg a 2-4 mm-t.

    A ragasztó bőrre és szembe való tapadás elleni védelme érdekében ajánlott védőruházatot és munkakesztyűt viselni. A légzőkészülék vagy gézkötés használata ebben az esetben nem lesz felesleges.

    Fektetési technológia

    Ragasztó oldatot alkalmazunk az előzőleg elkészített tömbökre egy egységes vékony rétegben. Az első rétegben a második blokkot egymásra rakjuk és igazítsuk.

    A pórusbeton tömbök önfektetéséhez fontos tudni, hogy az első sorban cementösszetételt használnak. Ezért ebben az esetben közel 2-szer több oldatot fogyasztunk, mint a számított.

    A felesleges ragasztó azonnal eltávolítható vagy simítóval történő szárítás után. A blokkok elhelyezkedését 15 percen belül egy kalapács segítségével lehet beállítani. Ezt követően, enyhén megérintve állítsa a felületet. A falazat gyors megszáradásának védelme érdekében a felületet fóliával vagy ponyvával fedheti le.

    Hogyan készítsünk egy kötegelt ragasztót gőzbeton betonozásához, amit a videó részletesen ismertet.

    Comments
     szerző
    Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

    Bejárat

    Nappali

    hálószoba