A ház homlokzatának SIP panelekkel történő befejezésének részleteit

Az SIP panelekkel (SIP) ellátott házburkolat-technológia különösen elterjedt az Egyesült Államokban és Észak-Európában. Az ebből a befejező anyagból épített épületek fő előnyei a minimális karbantartási alapok és a fűtőelemek kiváló hőszigetelő tulajdonságai miatt jelentős fűtési megtakarítás.

Előnyök és hátrányok

A VULTURE panel két lapból áll, amelyek között hőszigetelő anyag van. Az ilyen anyagok alapja a külső, orientált szálas lemez (OSB), amely ragasztott faaprítékból, valamint egy belső rétegből áll. Általában a hab polisztirol ilyen módon működik.

A SIP panelek előnyeiről megjegyezzük:

 • szilárdság;
 • tartósság;
 • jó hőszigetelő tulajdonságok;
 • jó hangszigetelő tulajdonságok (csak akkor nőnek, ha a befejező anyag a CIP panelektől rövid távolságra van felszerelve, és ezáltal légrés keletkezik);
 • a telepítés egyszerűsége és a javítási feltételek csökkentése;
 • egy olyan design kis súlya, amely nem igényli az erős bázist;
 • könnyű szállítás a speciális berendezések használata nélkül;
 • védelem a penész megjelenése ellen;
 • a szigetelés idővel nem csökken;
 • a lemezek összetétele a lemezek nem deformálódnak, és nem késleltetik az idő múlásával;
 • A SIP panelek szigetelése melegebb és hatékonyabb, mint az ásványgyapot, mivel a szakemberek számításai szerint egy 150 mm-es pórusos polisztirolréteg 200 mm-ben könnyen kicseréli az ásványgyapot rétegét.

Hátránya, hogy az anyag fél a víztől, vagyis képes felszívni a nedvességetEz azt jelenti, hogy gondoskodnia kell az ilyen panelek további nedvességvédelméről a belső és külső részeken. A CIP panelekkel rendelkező házaknak a külső légköri hatásokra való érzékenysége miatt szükségszerűen további külső felülettel kell rendelkezniük a lakás élettartamának meghosszabbítása érdekében. És az anyag nagyon érzékeny a napfény hatásaira, amiből idővel elsötétül.

Külső kivitel

A végső kivitel nemcsak a CIP panelek házának kész megjelenését eredményezi, hanem megbízhatóan megvédi mindenféle csapadéktól és egyéb külső hatásoktól.

A természetes vagy mesterséges kő alkalmas az alagsor, a külső sarkok és betétek befejezésére, mivel ez a befejező anyag különösen tartós és tartós. A magas kőköltség miatt általában kevesen merik befejezni az egész házat.

A kő egyetlen hátránya, hogy rengeteg súlya van, így a szerkezet alapjaira jelentős terhelés keletkezik. Ebben az esetben meg kell erősíteni a kész alapítványt, és ha egy házat építünk semmiből, gondolj át egy különösen erős keretet előre.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha mészkőbevonatot használ, akkor azt speciális nedvességálló anyagokkal kell kezelni. A kővel díszített házak monumentálisak és szilárdak, ráadásul sokáig nem kell kozmetikai javításokat végezni a homlokzaton - mindez a befejező anyag tartósságának és kopásállóságának köszönhetően.

Blokkház

Az ilyen anyagok blokkházként való használata kiváló lehetőség a vidéki házak és a hagyományos orosz vidéki házak számára. Úgy tűnik, egy ilyen ház rönkökből készült rönkházakhoz hasonlít. A fa fő előnyei az emberi egészség és a környezetbarát biztonság. Mivel a fadarabok minimális feldolgozásra szorulnak, a befejezés a lehető leghamarabb történik.Ugyanakkor a fa felépítésének további felmelegedése nem szükséges a fa kiváló hőmegtakarítási tulajdonságai miatt.

A tüskés hornyos rögzítő rendszer tovább csökkenti a ház burkolatának élettartamát ezzel a befejező anyaggal. Az alap egy fém láda, amely alatt a gőzzáró anyagot és a nedvességálló membránt rögzítik. A befejező munkálatok végső szakasza az agresszív külső hatásokból származó speciális védőszerekkel való festés és feldolgozás.

A házak befejezéséhez használt blokkház klasszikus mérete 200–600 cm (hosszú), 9–16 cm (szélesség) és 2–3,6 cm (vastagság).

Szellőztetett homlokzat

Az innovatív felület szellőztetett homlokzat formájában van acél vagy alumínium vázzal, amelyhez néző anyagok vannak rögzítve. Ezeken a paneleken kapszulák vannak, így a levegő átenged, és a nedvesség nem halmozódik fel. Ez a hatás egy termoszhoz hasonlít, amikor télen melegebb a szellőztetett panelekkel díszített és nyáron hidegebb szobában. Ezen kívül ebben a házban további hangszigetelés van, és a mikroklíma ideális szinten marad.

A szellőztetett homlokzatok pozitív oldala a magas beépítési sebesség.a sérült elemek könnyű cseréje és a textúrák és színek gazdag választéka. Az ilyen paneleket az év bármely időpontjában problémamentesen befejezheti.

vakolat

Külső vakolat alkalmazása esetén a falakat nem kell a CIP panelekkel lefedni.

A finomság előnyei nyilvánvalóak:

 • megfizethető költség;
 • gyönyörű minták a homlokzaton;
 • a külső hatásoknak ellenálló bevonat tartóssága.

Az ásványi gipsz a legerősebb. A gőzáteresztő hatás miatt alacsony a költsége és "lélegzik". Ugyanezen okból természetesen jön létre a túlzott nedvesség és a kondenzátum, ami nagyon fontos a nedvességre érzékeny CIP panelek számára.

Ennek a befejező anyagnak a széles választéka áll a vásárlók rendelkezésére, ami nagy plusz és előnyös különbség a többi homlokzati bevonattal szemben.

A vakolás technikája nem olyan nehéz, így még a nem szakemberek is képesek lesznek megbirkózni a befejező munkával egy kis előkészítéssel. Emellett a természetes vakolat ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek és az ultraibolya sugárzásnak. És a pénzügyi lehetőségek jelenlétében a szakértők javasolják a szilikát vakolat használatát, gazdag festékeket, amelyek lehetővé teszik a homlokzat bármilyen rajzolását.

mellékvágány

A befejező iparvágány lehet fa, fém vagy vinil. Ezt megkülönbözteti:

 • tűzbiztonság;
 • negatív külső hatásokkal szembeni ellenállás;
 • környezetbarát;
 • korróziógátló tulajdonságok;
 • megfizethető költség;
 • ellenáll a napfénynek;
 • könnyű telepítés és karbantartás;
 • textúrák és színek széles választéka;
 • a hideg évszakban dolgozni.

klinkertégla

A klinker burkolólapokat általában a téglafal megjelenésének létrehozására használják. Az ilyen termékek fagyállóak, tartósak és kopásállóak. Ebben az esetben a klinker felületének szerkezete nagyon változatos lehet: sima, durva, barázdált vagy üvegezett. Ezt a befejező anyagot speciális ragasztón végezzük, és az ízületeket habarcsjal töltjük. Az egyetlen hátránya a csempe és a szerelési munkák magas költsége. De ha a cél az, hogy egy exkluzív modern homlokzatot készítsen, és a pénzügyekben nem korlátozott, akkor a klinkerlapok pontosan az, amire szükséged van.

Rugalmas kő

Egy másik újítás a homlokzatburkolatok területén a rugalmas kő. Ez az anyag akrilgyanta és márványforgácsból készül, így a lemezek plaszticitása van, ami nagyon kényelmes a különböző felületek telepítésekor és munkájában. A falak tapadását nem szükséges rugalmas kővel szemben nézni. Az ilyen anyagok rögzítése speciális ragasztón történik cement alapján.Minden más, amit nem kell kezelni az ízületek helyén, mivel a lemezeket speciális film borítja, és a szerelés befejezése után a védőréteget egyszerűen eltávolítjuk. Ennek a befejező anyagnak a fő előnye a sarok és az ablak lejtőinek befejezése.

Szendvicspanelek

A homlokzati szendvicspaneleket is meg lehet bontani - ez az opció az egyik leggyakoribb és megfizethető. Az ilyen „befejező szendvics” védi az épületet és a CIP paneleket a kedvezőtlen külső hatásoktól. Ilyen típusú kivitelben a fém- vagy rost cementlemezek illeszkednek a szigeteléshez.

Szakmai tippek

A CIP panelek homlokzatának befejezéséhez hosszú ideig szolgáltak, be kell tartania a szakemberek néhány ajánlását.

 • Az épület homlokzata ajánlott a CIP panelekkel az építés utáni első hat hónapban befejezni.
 • A befejezés előtt végezze el a fal vastagságának pontos kiszámítását. Lehet, hogy nincs szükség hőszigetelésre, és elegendő lesz a külső burkolatot az iparvágány vagy a falazat elkészítéséhez.
 • Előzetesen mérlegeljük a szellőztetést és más kommunikációs rendszereket, mivel azok időben történő telepítése megőrzi az épület külső bélését.
 • A SIP panelekkel ellátott házak modern díszítése az ablakok és ajtók díszítését is jelenti, amelyekhez a gyártók olyan műanyag alaplemezeket és lejtőket készítenek, amelyeket az egyszerűség és az egyszerű használat megkülönböztetése nélkül, az elemek egymáshoz illesztése és összekapcsolása nélkül megkülönböztetnek.

következtetés

A modern építési technológiáknak köszönhetően a homlokzat vázszerkezete a CIP-panel burkolattal kombinálva lehetővé teszi a teljes lakóegység gyors felépítését. Ez a befejező anyag nemcsak a házak vonzóvá tételét segíti, hanem az épület számára is kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik - és mindezt megfizethető áron. Éppen ezért a CIP panelek díszítését mind a hagyományos nyári rezidens nyugdíjas, mind a luxuslakás tulajdonosai biztosíthatják.

A ház homlokzatának SIP panelekkel történő díszítésénél lásd a videót.

Comments
 szerző
Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

Bejárat

Nappali

hálószoba