Hogyan lehet a házat egy bárból kifelé lebegni: gyönyörű fából készült falak védelme

Házak bárból nagyon népszerűek. A fa könnyen szerelhető egy négyszögletes profil rovására, az ilyen szerkezetek gyorsan felépülnek, így ez az építőanyag vezető helyet foglal el a fából készült ház szegmensében. A mérsékelt és északi szélességi fokokban a fát szokásosan melegíteni és furnérozni.

A rönkházak jellemzői

A profilozott fák házai az építési technológiánál nem különböznek a faháztól. Önmagában az anyag nagyon vonzó. A természetes faszerkezet gyönyörű rostmintázattal organikusan néz ki a természeti táj hátterében. A kisemeletes magánépítéshez fűrészelt, ragasztott és profilozott fát használnak, amely meghatározza a telepítési technológiát. A sávok szerkezete ökológiai biztonságban különbözik, ez az anyag lélegzik.

Az anyag keresztmetszete 10-20 centiméter. A szakasz mérete és a falak vastagsága. Hideg éghajlati viszonyok esetén ez nyilvánvalóan nem elég, így a külső és belső falakat úgy kell felmelegíteni, hogy a mérsékelt éghajlat végső falvastagsága legalább 40 centiméter legyen. Szükség van a szigetelés homlokzatainak burkolására, amelyet különböző építési módoknak megfelelő anyagokkal végeznek. A hátrányok közé tartozik a fa azon képessége, hogy felszívja a nedvességet, a túlzott nedvességtől, magas tűzveszélyességtől való korrózió kialakulásának hajlamát. A külső felület kialakítása a negatív légköri tényezők hatásának csökkentésére, az otthoni biztonság megszüntetésére és javítására szolgál.

Megfelelő befejezési idő

A homlokzatok befejezéséhez a faház végső zsugorodása után jár. A porózus fa rostok elnyelik és felszabadítják a nedvességet, deformálódnak és kissé megváltoztatják a fal méretét, még akkor is, ha a fa építése előtt jól száradt. A fa szerkezete több hónaptól két évig zsugorodik. Az erekciós szezon a zsugorodási időre is hatással van: télen az építés 7–8 hónapig, nyáron legalább 12 hónapig tart. A legintenzívebb deformációs folyamat az első három hónapban figyelhető meg.

Ezeken a kifejezéseken vannak különbségek a különböző anyagok esetében. A ragasztott fűrészáru házának külső díszítése három hónapon belül megkezdődhet, mivel az anyagot speciális gyártási technológiák szerint szárították, és nem befolyásolják a légköri nedvességet és nem deformálódnak. A fa ragasztása miatt a fa szálak nem csavarodnak. Ezek a tulajdonságok nem szerepelnek a lekerekített és fűrészelt faanyagban, mivel a fűrészáru külső rétegének legsúlyosabb fája a feldolgozás során levágásra kerül. Ez csökkenti a nedvességállóságot, és a faanyagot rothadó és gombafertőzésnek teszi ki. Szakértők azt javasolják, hogy válasszon az idő az őszi - az elején a téli építés miatt az alacsony építési költség, majd a nyáron elkezd telepíteni ablakok, ajtók, külső és belső dekoráció nélkül félelem repedés a bélés.

Anyagtípusok

A befejezett rönkház külső felületei különféle befejezésekkel: kő, tégla, műanyag vagy fém iparvágány, rugalmas kerámia. Alkalmazhat egy hamis gerendát. Minden opciónak előnyei és hátrányai vannak. A legdrágább és tartósabb befejező anyag egy természetes díszítő kő, beépítése speciális szakmai készségeket igényel.A homlokzathoz a kőburkolatokat ugyanazt a technológiát alkalmazzák, mint a fürdőszobában vagy a szaunában lévő nedvességálló ragasztókomponensekkel. A természetes kő egy nehéz anyag, ezért a beépítéshez speciális kötőelemek szükségesek az erő növeléséhez. Gyakran csak az épület alagsorát és a fal néhány részét, vagy oszlopokkal ellátott verandát kivágják kővel.

Jobb, ha mesterséges díszítőköveket használnak. Az esztétikai tulajdonságok miatt ez nem alacsonyabb a jelenhez képest, és még az operatív tulajdonságokban is meghaladja azt. A mesterséges kő elülső felülete bármilyen természetes ásványi anyagot utánoz, amely jobban ellenáll a káros mechanikai hatásoknak. Az ára némileg alacsonyabb, de drága kivitel. A kompenzáció hosszú távú élettartamot és egy szilárd külsőt fog biztosítani a házban.

Egy gyakori technika a téglafalazat beiktatása. Ez jelentősen növeli az építési költségeket, de a ház megkapja a szükséges szigetelést. Az épület élettartama jelentősen megnő, a gyulladási együttható csökken. Az ilyen házak még az északi régiókban is megtartják a beltéri viszonyokat. A teljes szerkezettel szemben, még a féltéglával is, meg kell erősíteni a falazat alapjait és szakmai készségeit.

A népszerű könnyű kivitel a dekoratív homlokzati klinker csempe., amely esztétikusan egy fával kombinálva néz ki. A vastagság, a megjelenés és a méret változó. A gyártási folyamat során az égetés megtörténik, és a sarokelemek extrudálással készülnek, ami meghosszabbítja a befejezés élettartamát több évtizede. A klinkerlapka hátoldalán szabálytalanságok vannak, aminek következtében a falfelületre jó tapadás lép fel. Az elülső oldal nemcsak különböző ásványi anyagokat, hanem más árnyalatú téglákat imitál.

Szélezett és szélezetlen deszkák, emelt gerendák, fa lécek, blokkházak a privát faházak leggyakoribb befejező anyagai. A fogyasztók figyelmét a jó hőszigetelő tulajdonságok, a vidéki stílus esztétikája és a természetes fa szépsége vonzza. A blokkház lehetővé teszi, hogy szimulálja a szilárd napló építését. A fa sín és a szélezett deszkák óvatosan elrejtik a szigetelést, nem sértik a naturalista természeti stílusot, és megfizethetőek és könnyen telepíthetők. Gyakran a fafaragás kiegészül a faragással, amely az orosz stílusú épületekkel díszített.

Külön különös figyelmet kell fordítania a fedetlen táblára. Ez az anyag egy fillért sem ér. De a homlokzat, melyet nem szélezett deszkával rendeltek meg, a házat műalkotássá alakítja. A kéregből, csiszolt és varrott homlokzatokból tisztított fedélzet vagy födém. A durva felület biztosítja az épület rusztikus tulajdonságait, és esztétikai akcentussá válik. Az égő fa hozzáteszi a díszítést, miközben növeli az anyag tartósságát és szilárdságát.

A természetes faanyag minden pozitív tulajdonságával nem elég vízálló és gombaállítható. A csere műanyag és fém burkolat volt. A fém iparvágány jobban megfelel az ipari épületeknek, de építkezésben is használható. A modern technológiák lehetővé tették ezeknek az anyagoknak a jó műszaki jellemzőit: tartósságot, nedvességállóságot, a pigment tartósságát, a formatervezés sokféleségét, az önszerelés egyszerűségét, a megfizethető árkategóriát. A ház tágas és esztétikus megjelenése tucatnyi évig garantált.

Az új, technológiailag fejlett anyag rugalmas kerámiává vált. Az alap az agyag polimerekkel. A rugalmas kerámiát a tartósság jellemzi, a napsütésben nem fakul, nagyon könnyen használható, nedvességálló és tartós. Ez egy tekercsanyag, és a bélés hasonló a tapétázáshoz.Kerek alakokkal - oszlopokkal, ívekkel, ívekkel, kupolákkal - tervezhetnek ragasztót. Agyag jelenléte miatt a kompozícióban lélegző tulajdonságok vannak, de mégis a faházak többségének szellőztetett elülső szigetelésére van szükség.

A vakolt homlokzat egy egyszerű és tisztességes felület a külső falakon. A munka egyszerű, de időigényes, nem nehéz elsajátítani. Jó tűzvédelem, könnyen javítható. A vakolt homlokzatot bármilyen díszítéssel kombináljuk. Festéshez vagy dekoratív vakolathoz készíthető.

A következő típusú dekoratív vakolatokat különböztetjük meg:

 • Ásványi anyag - erős, ellenálló a gomba és penész cement keverék kialakulásának;
 • szilikát folyékony káliumüvegből készül. Lélegző és tartós anyagnak tekinthető;
 • az akril szintetikus gyantából készül, magas fagyállósági együtthatóval rendelkezik. A gyanta jelenléte a vakolat összetételében plaszticitást biztosít, a homlokzat felületének esetleges deformációi ellenállnak a repedéseknek.

Felület előkészítése

A homlokzat külső burkolatának előkészítése a fa különleges korróziógátló és égésgátló anyagokkal való impregnálásával kezdődik. Hőszigetelő eszköz nélkül egy fólia vagy egy speciális membrán van átfedve a felületre. Ezenkívül a falra egy építési tűzőgéppel vannak rögzítve, és az ízületek ragasztószalaggal vannak ragasztva. A filmhez csatolt vakolat rács. Ezenkívül vakolt és kő- vagy falburkolatokkal van ellátva.

Más típusú kikészítésnél folytassa a külső falak szigeteléséhez. Miután rögzítette a filmet a keretbetöltő rekeszekre. Fémprofillal, fából készült lécekből készül. A profil vagy sín 50 cm-es lépésekben van csomagolva. Felülről a szigetelés szélálló membránnal van borítva, és a következő vakolat és kő- vagy festék matricák vakolatával van bevonva.

A homlokzati burkolathoz töltse ki a második ládák sorát. Ez a sorozat alapja lesz az iparvágány, a fa táblák vagy a lécek, a rugalmas kerámia burkolatának. Ebben az esetben a burkolóanyagot csavarokkal rögzítik a felső ládába. Szükséges, hogy a láda egy ilyen lépcsővel történjen, hogy kényelmes legyen rögzíteni a díszítőelemeket.

Felületi telepítés

A kő vagy csempe kétféleképpen vágható: béléssel (több dekoratív megjelenéssel) és végtől a végig (kiderül, hogy monolit bevonat van). A dekoratív lapok némely típusát csak az egyik ilyen módon lehet lefektetni, érdemes előzetesen érdeklődni a vásárláskor, mivel a varrókészülék speciális készségeket és eszközöket igényel. Ha a kő különböző méretű, akkor először helyezzen el egy kis részt a padlóra, és próbálja meg elérni a maximális dekoratív hatást a különböző méretű alkatrészek váltásával. A fektetés nyílásokkal és alulról felfelé irányuló sarkokkal kezdődik.

Az új technológiák megkönnyítették ezt a folyamatot. A termopanelek megjelentek a piacon - ez egy kész szigetelőlemez egy már ragasztott dekorációs kővel. A dekor megjelenése, színe és szerkezete tetszés szerint választható, a termálpaneleket közvetlenül a homlokzatra ragasztják. Fontos, hogy a falfelület lapos legyen. A fából készült falak esetében ez az anyag nem a legjobb választás, mivel nincs fa szellőztetése. A burkolat, az iparvágány, a sín, a falburkolatok moduláris típusai csavarokkal vannak felszerelve a ládában vagy speciális zárakkal az alulról felfelé. Az első sor 10-15 cm magasságban van a talajtól a levegő keringéséhez a panelek alatt, ha az alap nincs.

A durva rétegre dekoratív vakolatot alkalmazunk. Sima lehet, vagy megkönnyebbülés. A segély segít a homlokzat szabálytalanságainak elrejtésében. A homlokzat optimális rétegvastagsága 1 cm.A faház homlokzatának befejezéséhez gipszet kell választani, hogy felkészülhessen az elkerülhetetlen repedésre, mivel a faanyagnak plaszticitása van, és minden alkalommal enyhén deformálódik.

Összefoglalva a befejező anyagok előnyeit és hátrányait, megkapjuk a külső falak finomságának kiválasztásával kapcsolatos preferenciák skáláját:

 • egy kő;
 • tégla;
 • díszítő kő;
 • természetes tábla, rake, bélés, tömbház;
 • iparvágány;
 • rugalmas kerámia;
 • gipsz;
 • thermopanel.

Gyönyörű példák

A ház felé nézve a környező táj harmonikus kiegészítése vagy fényes tájékozódása lehet.

A skandináv stílusú, világos kontrasztú ház stílusos és elegáns.

  A homlokzat díszítésében a kék szín sikeresen kombinálható a vidéki stílussal.

  Minimalizmus stílusa ma a népszerűség csúcsán.

  Tudnivalók arról, hogyan lehet egy házat egy bárból kifelé dobni, lásd a következő videót.

  Comments
   szerző
  Referencia célokra szolgáltatott információk. Az építési kérdésekben mindig forduljon szakemberhez.

  Bejárat

  Nappali

  hálószoba